Bologna – Lazio 1:0 (kon.)
konec
Bologna FC
1:0 (0:0)
S. S. Lazio
Pátek 03.11.2023, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:8. (22:51:21)
     
    Předehrávku 11. kola italské Serie A ovládla domácí Bologna, jež na domácím stadionu udolala římské Lazio hubeným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl pár vteřin po startu druhého poločasu, kdy Zirkzee přihrával po levé ruce do vápna na Lewise Fergusona, jenž skóroval střelou nad ruce padajícího Provedela. Kromě vstřeleného gólu k vidění žádná zajímavá příležitost k vidění nebyla, Lazio se marně pokoušelo prokousat skrze pevnou defenzivu konkurenta a ani domácí si žádnou další tutovku vytvořit nezvládli, což je však vzhledem k výsledku určitě nemrzelo.

    Svěřenci trenéra Motty si minimálně do soboty polepšili s osmnácti body na pohárové šesté místo a přeskočili i dnešního soupeře, který je se ziskem šestnácti bodů osmý.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nakonec hráči v bílých dresech přeci jen ještě jednou zaútočili a akce znovu skončila u Isaksena, jenž šel zase k zemi příliš ochotně a za následné protesty dostal akorát žlutou.
     
    90+5
    Gustav Isaksen upadl u pravé lajny po souboji s Danem Ndoyem. La Penna dal jasně najevo, že domácí hráč použil tělo, tím zřejmě skončila poslední šance Římanů na body.
     
    90+4
    Po poměrně dlouho trvající kombinaci hostů centroval z velké dálky do vápna Patric, Łukasz Skorupski včas vystartoval z brankové čáry a balón schoval v náruči.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Joshua Zirkzee, přichází Giovanni Fabbian.
     
    90+2
    Snaha o založení rychlého protiútoku vyšla vniveč, Luis Alberto neměl šanci stihnout dlouhý nákop Romagnoliho ve hře.
     
    90+1
    U levé lajny motal hlavu soupeři Dan Ndoye, balón potom dostal do středu na hranici vápna, kde Joshua Zirkzee místo očekávaného zakončení nahrával do země nikoho.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Římané zaútočili zprava, kam obdržel přesnou přihrávku do nohy Manuel Lazzari, centr těsně nad zemí Sam Beukema odkopl z voleje na útočnou polovinu.
     
    88
    Luca Pellegrini přiběhl pozdě zezadu k Orsolinimu, kterého bolestivě nakopl do levého boku, arbitr La Penna sáhl do kapsičky pro kartu žluté barvy.
     
    87
    Pokus Riccarda Orsoliniho o únik středem hřiště vzal brzy za své, nedostalo s mu podpory a sám byl proti třem bezmocný.
     
    86
    Hosté brzy získali balón do držení, načež znovu úřadoval Łukasz Skorupski, který vyběhl proti vysokému centru a ze vzduchu ho suverénně stáhl.
     
    85
    Ciro Immobile přenechával střílený pas zprava za sebe, kde však neměl žádného spoluhráče, míč s přehledem získal Skorupski.
     
    84
    Na malém prostoru Riccardo Orsolini vyzkoušel hodně odvážnou přihrávku patičkou, tu vystihl Mattia Zaccagni, ovšem nevyšel mu první dotek a s míčem skončil za postranní čárou.
     
    83
    Příliš dlouho otálel ve středu Joshua Zirkzee, jehož dostihl Daiči Kamada a čistě tělem konkurenta poslal na trávník.
     
    82
    Individuálně si věřil Dan Ndoye, první kličkou se zbavil osobního strážce, načež neuspěl stáhnutím zleva do středu proti Kamadovi.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Gustav Isaksen.

    Milan Huppert

    Branky: 46. Ferguson (Zirkzee)

    Karty:   50. Ferguson (BLG), 56. Beukema (BLG) – 35. Pedro (LAZ), 50. A. Romagnoli (LAZ), 65. Luis Alberto (LAZ), 80. Zaccagni (LAZ), 88. Lu. Pellegrini (LAZ), 90+6. Isaksen (LAZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:8.
    Bologna FC: Skorupski – Posch, Beukema, Calafiori, Lykogiannis (80. Kristiansen) – Freuler, Aebischer (C) (73. Moro) – Orsolini, Ferguson, Saelemaekers (81. Ndoye) – Zirkzee (90+3. Fabbian).
    Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Bonifazi, Corazza, Karlsson, Lucumi, Urbanski, van Hooijdonk.

    Trenér: Thiago Motta

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, A. Romagnoli, Marušić (48. Lu. Pellegrini) – Guendouzi (81. Kamada), Rovella, Luis Alberto (C) – F. Anderson (81. Isaksen), Castellanos (57. Immobile), Pedro (57. Zaccagni).
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Cataldi, Gila, Hysaj, Vecino.

    Trenér: Maurizio Sarri

    Rozhodčí: La Penna – Rossi, Moro
    bahis siteleri