Bologna – Lazio 1:0 (kon.)
konec
Bologna FC
1:0 (0:0)
S. S. Lazio
Pátek 03.11.2023, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:8. (22:51:21)
     
    Předehrávku 11. kola italské Serie A ovládla domácí Bologna, jež na domácím stadionu udolala římské Lazio hubeným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl pár vteřin po startu druhého poločasu, kdy Zirkzee přihrával po levé ruce do vápna na Lewise Fergusona, jenž skóroval střelou nad ruce padajícího Provedela. Kromě vstřeleného gólu k vidění žádná zajímavá příležitost k vidění nebyla, Lazio se marně pokoušelo prokousat skrze pevnou defenzivu konkurenta a ani domácí si žádnou další tutovku vytvořit nezvládli, což je však vzhledem k výsledku určitě nemrzelo.

    Svěřenci trenéra Motty si minimálně do soboty polepšili s osmnácti body na pohárové šesté místo a přeskočili i dnešního soupeře, který je se ziskem šestnácti bodů osmý.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nakonec hráči v bílých dresech přeci jen ještě jednou zaútočili a akce znovu skončila u Isaksena, jenž šel zase k zemi příliš ochotně a za následné protesty dostal akorát žlutou.
     
    90+5
    Gustav Isaksen upadl u pravé lajny po souboji s Danem Ndoyem. La Penna dal jasně najevo, že domácí hráč použil tělo, tím zřejmě skončila poslední šance Římanů na body.
     
    90+4
    Po poměrně dlouho trvající kombinaci hostů centroval z velké dálky do vápna Patric, Łukasz Skorupski včas vystartoval z brankové čáry a balón schoval v náruči.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Joshua Zirkzee, přichází Giovanni Fabbian.
     
    90+2
    Snaha o založení rychlého protiútoku vyšla vniveč, Luis Alberto neměl šanci stihnout dlouhý nákop Romagnoliho ve hře.
     
    90+1
    U levé lajny motal hlavu soupeři Dan Ndoye, balón potom dostal do středu na hranici vápna, kde Joshua Zirkzee místo očekávaného zakončení nahrával do země nikoho.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Římané zaútočili zprava, kam obdržel přesnou přihrávku do nohy Manuel Lazzari, centr těsně nad zemí Sam Beukema odkopl z voleje na útočnou polovinu.
     
    88
    Luca Pellegrini přiběhl pozdě zezadu k Orsolinimu, kterého bolestivě nakopl do levého boku, arbitr La Penna sáhl do kapsičky pro kartu žluté barvy.
     
    87
    Pokus Riccarda Orsoliniho o únik středem hřiště vzal brzy za své, nedostalo s mu podpory a sám byl proti třem bezmocný.
     
    86
    Hosté brzy získali balón do držení, načež znovu úřadoval Łukasz Skorupski, který vyběhl proti vysokému centru a ze vzduchu ho suverénně stáhl.
     
    85
    Ciro Immobile přenechával střílený pas zprava za sebe, kde však neměl žádného spoluhráče, míč s přehledem získal Skorupski.
     
    84
    Na malém prostoru Riccardo Orsolini vyzkoušel hodně odvážnou přihrávku patičkou, tu vystihl Mattia Zaccagni, ovšem nevyšel mu první dotek a s míčem skončil za postranní čárou.
     
    83
    Příliš dlouho otálel ve středu Joshua Zirkzee, jehož dostihl Daiči Kamada a čistě tělem konkurenta poslal na trávník.
     
    82
    Individuálně si věřil Dan Ndoye, první kličkou se zbavil osobního strážce, načež neuspěl stáhnutím zleva do středu proti Kamadovi.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Gustav Isaksen.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Matteo Guendouzi, přichází Daiči Kamada.
     
    81
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Dan Ndoye.
     
    80
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Victor Kristiansen.
    80. Zaccagni dostal žlutou kartu za sestřelení Orsoliniho
     
    80
    Dalším hráčem potrestaným žlutou kartou je hostující fotbalista Mattia Zaccagni, ten nezachytil pohyb Zirkzeeho a zezadu jej povalil na zem.
     
    79
    Luis Alberto moc dobře věděl o nabíhajícím Matteovi Guendouzim, jenže nahrávku provedl mizerně, míč poslal za paty kolegy.
     
    78
    V obraně si Alessio Romagnoli poradil na jedničku, stáhl se společně s konkurentem Fergusonem a v pádu poslal chytrou malou domů hlavou do Provedelových rukavic.
     
    77
    Nedorozumění mezi Zaccagnim a Immobilem vedlo ke ztrátě míče. Druhý jmenovaný očekával nahrávku do nohy, leč pas směřoval k lajně.
     
    76
    Po povedeném zpracování vymyslel Matteo Guendouzi parádní oblouček na pravé křídlo na Manuela Lazzariho, jeho centr ze vzduchu stáhl gólman.
     
    75
    Lazio marně hledá recept na skvěle pracující defenzivu domácího mužstva, Matteo Guendouzi byl dokonce pod tlakem Orsoliniho nucen nahrát dozadu stoperům.
     
    74
    Ze střední vzdálenosti vypálil tvrdou střelu Ciro Immobile, Łukasz Skorupski očima kontroloval míč letící vysoko nad břevno.
     
    73
    Łukasz Skorupski rozehrával odkop od brány na krátkou vzdálenost, což nebyla dobrá volba, dostal Posche pod tlak a bek odkopával jen do autu.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Michel Aebischer, přichází Nikola Moro.
     
    71
    Tradiční exekutor rohových kopů Luis Alberto volil nepovedený přetažený centr, který proletěl nad hlavami všech ve vápně přítomných fotbalistů.
     
    70
    Do vnitra pokutového území obdržel přihrávku Matteo Guendouzi, zprava volil střílený pas pod sebe a Babis Lykogiannis ve skluzu odvracel na roh.
     
    69
    Stoper Sam Beukema přenášel hru k pravé lajně na osamoceného Stefana Posche, toho zradilo zpracování, takže vhazovat bude Lazio.
     
    68
    Alessio Romagnoli váhal tak dlouho, až se dostal pod tlak, dlouhý nákop do šestnáctky soupeře pohlídal brankář Skorupski.
     
    67
    Vysokou rychlost vyvinul po levé lajně Remo Freuler, avšak příliš daleko se nedostal, protihráče tělem odstavil Luca Pellegrini.
     
    66
    Přímého kopu se chopil sám faulovaný Riccardo Orsolini, jeden z hráčů ve zdi dokázal míč přizvednout nad břevno.
     
    65
    Arbitr La Penna se ještě k celé situaci vrátil a před rozehráním slibně vypadajícího přímého kopu potrestal faulujícího Luise Alberta žlutou kartou.
     
    64
    Mizernou přihrávku na Pellegriniho vystihl Riccardo Orsolini a od poloviny hřiště mířil do příležitosti, aby ho nakonec Luis Alberto fauloval kousek za velkým vápnem.
     
    63
    Lazio znovu kopalo rohový kop, leč ani v tomto případě se kýženého vyrovnání nedočkalo, situaci měl pod kontrolou Sam Beukema.
     
    62
    Alexis Saelemaekers ukázal, že umí zabrat i směrem dozadu. Do poslední chvíle počkal, co Nicolo Rovella vymyslí a centr zblokoval do zámezí.
     
    61
    Domácí tým vystartoval do protiútoku středem hřiště. Joshua Zirkzee vymýšlel kolmici za obranu, tu vystihl Patric.
     
    60
    Po centru od praporku se vysoko do vzduchu vyšponoval Luca Pellegrini, leč ještě o něco výše vyskočil Riccardo Calafiori.
     
    59
    Do hry se okamžitě chtěl zapojit obávaný italský střelec Ciro Immobile, ovšem Stefan Posch hlavou zvládl balón přizvednout mimo jeho dosah.
     
    58
    V akci římský stoper Alessio Romagnoli, který vystoupil pro změnu proti Zirkzeemu a nebezpečí odvracel za cenu odkopu na roh.
     
    57
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Ciro Immobile.
     
    57
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Pedro, přichází Mattia Zaccagni.
     
    56
    Sam Beukema ukázkově podrazil do protiútoku směřujícího Pedra, stoper se vzápětí ani nedivil žluté kartě, která zkrátka musela přijít.
     
    55
    Do šestnáctky se probil Riccardo Orsolini, ovšem ke střeleckému zakončení se nedostal, v posledním okamžiku mu balón vypíchl Alessio Romagnoli.
     
    54
    Pod tlakem si Alexis Saelemaekers poradil nejlépe jak mohl, nastřelil dotírajícího Pellegriniho a získal pro Bolognu autové vhazování.
     
    53
    Stoper Patric vyzkoušel dlouhý nákop za obranu, ke sprintujícímu Rovellovi míč nepustil vysoko vyskočivší Riccardo Calafiori.
     
    52
    Už to vypadalo, že bude Joshua Zirkzee postupovat do příležitosti po pravé lajně, ale v klíčový okamžik si balón posunul za postranní čáru.
     
    51
    Nakonec jsme se centru z přímého kopu přece jen dočkali, balón směřující na přední tyčku měl pod kontrolou bránící Stefan Posch.
     
    50
    Nadále pokračoval spor mezi Lewisem Fergusonem a Alessiem Romagnolim, rozhodčí oba hráče napomenul žlutou kartou.
     
    49
    Rozehrání standardky Lazia se protahuje z důvodu hromadného postrkávání několika hráčů, celou situaci musí uklidňovat La Penna.
     
    48
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Adam Marušić, přichází Luca Pellegrini.
    46. Lewis FERGUSON - 1:0
     
    46
    Bologna právě vstřelila branku!
    Jak byl celý první poločas nezáživný, tak ten druhý startuje brzkým gólem domácího mužstva! Zleva obdržel nahrávku do půlkruhu za vápnem Zirkzee, jenž po levé ruce posunul míč do šestnáctky na volného LEWISE FERGUSONA a ten poslal balón nad ruce padajícího Provedela.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    První poločas zápasu mezi Bolognou a Laziem branku nepřinesl a nutno podotknout, že ani neměla z čeho padnout. Oba celky hrají příliš opatrně, mají sice pevnou defenzivu, ale dopředu ani jeden nepředvedl vůbec nic. Doufejme, že druhá půle nabídne o poznání záživnější podívanou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Dlouhý pas po pravé lajně měl oči, ovšem Riccardo Orsolini zabral příliš pozdě a v rychlostním souboji prohrál s Alessiem Romagnolim.
     
    43
    Pedro si věřil jeden na jednoho proti Stefanu Poschovi, jenže klička mu vůbec nevyšla, vzápětí Španěl nafilmoval pád a arbitr La Penna křídelníka prokoukl.
     
    42
    Domácí gólman Łukasz Skorupski zatím sbírá pouze malé domů. Další dostal od Posche, zkontroloval situaci kolem sebe a přízemním pasem zapojil Lykogiannise.
     
    41
    Patric přečetl křižnou nahrávku na Zirkzeeho a soka předskočil, následně si míč dal daleko od nohy, takže domácí celek bude vhazovat.
     
    40
    Manuel Lazzari kličkou od pravé lajny za sebe zmátl Saelemaekerse, načež mu vůbec nevyšel centr do vápna, kde dominoval Sam Beukema.
     
    39
    Zajímavý centr vyslal do vnitra velkého pokutového území Riccardo Calafiori, adresát Joshua Zirkzee zakončoval hlavou v mírném záklonu nad břevno.
     
    38
    Z jedničky Manuel Lazzari parádně vyslal zhruba dvacetimetrový pas na Luise Alberta, ten pálil po rychlém zpracování pravačkou do Posche.
     
    37
    Po zisku balónu se Patric nezachoval vůbec dobře, vysoký balón k levé lajně nasměroval mimo dosah Luise Alberta.
     
    36
    Alexis Saelemaekers sběhl hlouběji do pole, dočkal se nahrávky, jenže nikdo se mu vepředu nenabídl, proto Belgičan posílal míč za sebe na stopera Beukemu.
     
    35
    Za zbytečné řeči si pěkně zblízka prohlédl kartónek žluté barvy Pedro, španělský křídelník je prvním karetně trestaným hráčem v zápase.
     
    35
    V půlkruhu za velkým vápnem kličkoval Pedro, aby nakonec posunul pod sebe na Alberta, jehož střela bez přípravy zamířila vysoko nad břevno.
     
    34
    Zbytečně Luis Alberto posílal míč do přehuštěného prostoru, Nicolo Rovella marně čekal na balón z důvodu povedeného obranného zákroku Freulera.
     
    33
    Matteo Guendouzi dostal pod velký tlak Riccarda Calafioriho, jemuž se povedl dlouhý nákop po levé lajně a našel Fergusona.
     
    32
    Sledujeme zatím hodně nezáživné utkání. Lewis Ferguson si rozmyslel nákop za obranu, jenže i zpětnou přihrávku pokazil.
     
    31
    Malou domů dostal Łukasz Skorupski, protože kolem něj nikdo nebyl, tak si dovolil zpracování a k levé lajně nahrál volnému Poschovi.
     
    30
    Zrychlit akci se pokusil Felipe Anderson dlouhým pasem za obranu, Nicolo Rovella vystartoval příliš pozdě a hrací předmět už ve hře nestihl.
     
    29
    Hosté kontrolují míč kolem poloviny hřiště a nikam se neženou, čekají, co jim soupeř dovolí. Do akce se zapojil i Provedel.
     
    28
    Po levé lajně si Adam Marušić obhodil Stefana Posche, ten však využil svých fyzických proporcí a soupeře podržel na zádech.
     
    27
    Alessio Romagnoli pod tlakem volil nejjednodušší možné řešení, od levé lajny nahrával dozadu Provedelovi, ten z první hrál doprava na Patrica.
     
    26
    Středem postupoval Nicolo Rovella, leč až do pokutového území se neprodral, stopku mu čistým obranným zákrokem vystavil Sam Beukema.
     
    25
    Bologna konečně posunula kombinaci blízko soupeřova vápna, leč až do něj se neprobila, kolmici za obranu přečetl Patric.
     
    24
    Po drobném kontaktu s Remem Freulerem spadl na zem Nicolo Rovella, rozhodčí celý střet velmi dobře viděl a nechal ve hře pokračovat.
     
    23
    Matteo Guendouzi si všiml nabíhajícího Luise Alberta, jenže přihrávka mu vůbec nevyšla, Španěl neměl žádnou šanci na ni dosáhnout.
     
    22
    Útočný faul Nicola Rovelly, jenž vyvinul velký tlak na Stefana Posche, jehož nakonec zezadu nedovoleným způsobem podrazil.
     
    21
    Mužstvo z hlavního města Itálie podniklo rychlý brejk po pravé lajně. Patric podcenil rychlostní schopnosti Alberta, nahrávku mu poslal za paty.
     
    20
    Přenesení doleva nevyšlo, avšak Pedro čekal na míč marně, výborně se k němu stáhl bránící Babis Lykogiannis.
     
    19
    Riccardo Calafiori vyslal dlouhý nákop za defenzivní linii Lazia. Alessio Romagnoli výborně odcouval a balón hlavou sklepl pro Pedra.
     
    18
    Španělský křídelník Luis Alberto kroutil centr přímo do brány a překvapený Łukasz Skorupski hrací předmět pouze vyrážel před sebe, Felipe Anderson následně ani nadvakrát nepropasíroval balón do sítě.
     
    17
    Adam Marušić vyzval k rychlostnímu souboji po levé lajně Stefana Posche, domácí bek udržel protihráče na zádech a odvrátil balón na roh.
     
    16
    Po centru Alberta od praporku Valentín Castellanos hlavičkoval slabě přímo doprostřed brány, připravený Łukasz Skorupski schoval míč do rukavic.
     
    15
    Na pravém křídle se otevřel prostor pro Manuela Lazzariho, jenž volil střílený pas pod sebe a trefil jenom dobře clonícího Posche.
     
    14
    Riccardo Calafiori chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho, přes gólmana Skorupského se následně balón otočil na pravou stranu.
     
    13
    Mezi dva protihráče dostal k pravé lajně výbornou přihrávku Babis Lykogiannis, nepovedený vysoký centr ovšem nasměroval přímo do rukavic gólmana.
     
    12
    Při vysunutém presinku si Matteo Guendouzi pomohl drobným zatažením soka za dres, Lewis Ferguson přesto zvládl rozehrát na Orsoliniho.
     
    11
    Pod tlakem Remo Freuler nevymýšlel žádné složitosti a z mírného záklonu nakopl hrací předmět do zámezí.
     
    10
    Domácí mužstvo je na balónu, ovšem na ohrožení soupeřovy brány to zatím nevypadá, neboť kombinuje v blízkosti vlastního vápna.
     
    9
    Malou domů obdržel Łukasz Skorupski a dlouho se s míčem nemazlil, hned z první ho nakopl daleko na útočnou polovinu.
     
    8
    Michel Aebischer tahal Valentína Castellanose ta dlouho, dokud jej definitivně nezastavil. Ve hře byla žlutá karta, rozhodčí se spokojil s ústním varováním.
     
    7
    S hlavou nahoře centroval do pokutového území Alexis Saelemaekers, před adresátem Riccardem Orsolinim odvracel balón hlavou mimo šestnáctku Alessio Romagnoli.
     
    6
    Sice si Joshua Zirkzee obhodil Lazzariho, ale pak soupeři neúmyslně stoupl na nohu a arbitr La Penna správně odpískal nedovolený zákrok.
     
    5
    Manuel Lazzari si u pravé lajny našel prostor k centru a parádní centr posadil na hlavu Valentína Castellanose, jenž zakončoval do tyče, ale vzrušení bylo zbytečné, protože ke střele došlo z ofsajdu.
     
    4
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Riccardo Orsolini, když přečetl nahrávku po pravé lajně a hrací předmět píchl do autu.
     
    3
    Římané vsadili na kombinační hru a zatím se dopředu tolik neženou, Patric dokonce z poloviny hřiště volil malou domů brankáři.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-modrých dresech. Fotbalisté Lazia pro předehrávku oblékli dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Posch, Beukema, Calafiori, Lykogiannis – Freuler, Aebischer (C) – Orsolini, Ferguson, Saelemaekers – Zirkzee.
    Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Bonifazi, Corazza, Fabbian, Karlsson, Kristiansen, Lucumi, Moro, Ndoye, Urbanski, van Hooijdonk.
    Trenér: Thiago Motta

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, A. Romagnoli, Marušić – Guendouzi, Rovella, Luis Alberto (C) – F. Anderson, Castellanos, Pedro.
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Cataldi, Gila, Hysaj, Immobile, Isaksen, Kamada, Lu. Pellegrini, Vecino, Zaccagni.
    Trenér: Maurizio Sarri

    Rozhodčí: La Penna – Rossi, Moro.
     
    S. S. Lazio

    Fotbalisté Lazia jsou na tom dost podobně jako dnešní soupeř, na kontě mají šestnáct bodů a v tabulce se nachází na sedmé příčce. Mužstvo z hlavního města Itálie vyhrálo tři ligové zápasy v řadě, minulý víkend doma zdolalo těsným výsledkem 1:0 Fiorentinu. Sarriho družina kromě Serie A hraje ještě Ligu mistrů, kde zůstává v bitvě o postup, po třech utkáních disponuje ziskem čtyř bodů, na vedoucí Atlético Madrid ztrácí dva body, na druhý Feyenoord jeden. Střelecké produktivitě celku vévodí třígóloví Luis Alberto a Ciro Immobile.
     
    Bologna FC

    Bologna zvládla první čtvrtinu sezóny nad očekávání dobře, s patnácti body figuruje na osmé pozici a manko na pohárové příčky čítá pouhé dva body. Svěřenci trenéra Motty neprohráli v lize už devětkrát za sebou, přičemž v tomto úseku zaznamenali tři výhry a šest remíz a naposledy zvládli i utkání třetího kola italského poháru, Veronu porazili 2:0. Nejlepším střelcem týmu je Riccardo Orsolini se čtyřmi góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování předehrávky 11. kola italské Serie A, u zápasu mezi Bolognou a Laziem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Branky: 46. Ferguson (Zirkzee)

    Karty:   50. Ferguson (BLG), 56. Beukema (BLG) – 35. Pedro (LAZ), 50. A. Romagnoli (LAZ), 65. Luis Alberto (LAZ), 80. Zaccagni (LAZ), 88. Lu. Pellegrini (LAZ), 90+6. Isaksen (LAZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:8.
    Bologna FC: Skorupski – Posch, Beukema, Calafiori, Lykogiannis (80. Kristiansen) – Freuler, Aebischer (C) (73. Moro) – Orsolini, Ferguson, Saelemaekers (81. Ndoye) – Zirkzee (90+3. Fabbian).
    Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Bonifazi, Corazza, Karlsson, Lucumi, Urbanski, van Hooijdonk.

    Trenér: Thiago Motta

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, A. Romagnoli, Marušić (48. Lu. Pellegrini) – Guendouzi (81. Kamada), Rovella, Luis Alberto (C) – F. Anderson (81. Isaksen), Castellanos (57. Immobile), Pedro (57. Zaccagni).
    Náhradníci: Mandas, Sepe – Bašić, Cataldi, Gila, Hysaj, Vecino.

    Trenér: Maurizio Sarri

    Rozhodčí: La Penna – Rossi, Moro
    bahis siteleri