Slovensko – Finsko 1:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 2:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Finsko
Středa 08.11.2023, 15:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné středeční odpoledne. Vítám vás při sledování turnaje pěti zemí, u zápasu mezi Slovenskem a Finskem.
     
    Slovenská dvacítka v letošní sezóně absolvovala osm zápasů, přičemž udržuje negativní bilanci 3:5. Při poslední reprezentační pauze zaznamenala jedno vítězství a tři porážky, dva body získala za výhru 4:3 po nájezdech nad Švýcarskem.

    Finové vzpomínají na minulou reprezentační pauzu v tom nejlepším světle, protože ve čtyřech střetnutích nepoznali hořkost porážky, postupně vyřídili 5:2 Slovensko, 2:1 Česko, 6:4 Švédsko a 4:3 Švýcarsko, na nadcházejícím turnaji pěti zemí tedy mají na co navazovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Eliaš (Gadzhiev) – Radivojevič, Nátny (A), Žabka, Pišoja, Královič, Čulík, Nahalka, Sluka – Jenčko, Gabriel, Čiernik (C) – Cedzo, Pobežal, Šotek (A) – Ondriš, Masnica, Dudáš – Suchý, Jendek, Vojtech.
    Trenér: Ivan Feneš

    Finsko: Vinni (Kokko) – Salin (C), Pulkkinen, Minkkinen, Pieniniemi, Kangas, Väisänen, Grönlund – Hemming, Helenius, Hynninen – Skinnari, Hokkanen, Kuusla – Kiiskinen (A), Bau (A), Tolppola – Alasiurua, Korpimäki, Naukkarinen.
    Trenér: Lauri Mikkola

    Rozhodčí: Čáp, Jaroš – Šimánek, Maňák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Slovenskem a Finskem odstartovalo! Favorit je jasný a je jím reprezentace Suomi, jež na minulém reprezentačním srazu zapsala čtyři výhry.
     
    00:34
    Aktivněji nicméně začali Slováci. Zpoza brány přišla nahrávka do předbrankového prostoru, kde úřadoval Jesse Pulkkinen.
     
    01:21
    Na druhou stranu se vydal Topias Hynninen, zavezl puk do útočného pásma a nabil na modrou spoluhráči, tvrdou střelu Eliaš kryl levým betonem.
     
    01:45
    Vysunutý forčekink se málem vyplatil Matěji Jánu Luptákovi, který sice vypíchl kotouč protihráči, ale sám si ho posunul příliš daleko před sebe.
     
    02:12
    Do pravého kruhu dostával nahrávku Tomáš Pobežal, ovšem neorientoval se úplně ideálně v prostoru a než puk zpracoval, tak o něj přišel.
     
    02:49
    Samozřejmě i Finové ukazují, že umí útočit. Do přehuštěného prostoru vypálil zápěstím Kalle Kangas, trefil jenom špatně stojícího spoluhráče.
     
    03:13
    S nahozením z ostrého úhlu neměli Slovái moc starostí, obětavě clonící zadák zvládl kus černé gumy přizvednout do ochranné sítě.
     
    03:49
    Sám do tří si věřil Topias Hynninen a situace dopadla dle očekávání, finský forvard touš u hokejky neudržel a hraje soupeř.
     
    04:16
    Zprava se Alex Šotek přesunul doleva a věřil si jeden na jednoho proti Kuuslovi, jenže při dobře myšlené kličce ztratil stabilitu.
     
    04:55
    Finská reprezentace si brousila zuby na přečíslení dvou na jednoho. Axel Skinnari úspěšně odstavil konkurenta, jenže potom nepřesně nahrával doprava.
     
    05:01
    Nahození od levého mantinelu nadělalo mírné zmatky ve finském brankovišti, ty vyřešil Eemil Vinni přikrytím kotouče lapačkou.
     
    05:11
    Na modré čáře si vytrvale počkal na přihrávku Axel Skinnari, načež volil svižnou ránu zápěstím, tu Rastislav Eliaš s přehledem pokryl vyrážečkou.
     
    05:21
    První přesilovku si zahraje země ze severu Evropy. Na lavici hanby už usedl Maxim Mamonov, jenž si v obranném pásmu pomohl hákováním.
     
    05:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, tým Suomi střílí první gól zápasu! Hemming s obrovskou lehkostí projel mezi třemi konkurenty, načež před bránu nahrál KONSTU HELENIUSOVI, jenž nezahálel, udělal gólmanovi bekhendový blafák a puk poslal do odkryté brány. Asistence: Emil Hemming.
    05:52 Konsta HELENIUS - 0:1
     
    06:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Adan Cedzo, ovšem příliš daleko se nedostal, nechal se zdvojit a kotouč uzmul Thomas Grönlund.
     
    07:13
    Zakázané uvolnění Finska. Topias Hynninen přecenil rychlostní schopnosti Venniho Tolppoly, ten nesmazal ztrátu na Nátnyho.
     
    07:49
    Bez podpory spoluhráčů vyzkoušel Konsta Helenius štěstí na vlastní pěst. Od levého mantinelu se stáhl ze středu, načež zápěstím mířil nepřesně.
     
    08:20
    Pokračuje finský tlak. Konsta Helenius odjel za vlastní bránu, před ní hledal Emila Hemminga, ale jeho dělová rána forhendem zamířila nad břevno.
     
    08:54
    Oblouk v útočné třetině si udělal Emil Hemming, aby nakonec vypálil zpoza pravého kruhu na zadní tyč a ztroskotal na Eliašově vyrážečce.
     
    09:23
    Po delší době se dopředu vydalo i Slovensko, leč nic zajímavého nevymyslelo, nahození Luky Radivojeviče zblokoval první bránící Fin.
     
    09:50
    Středem nabral vysokou rychlost Michal Adamčík. Jeho cesta skončila na útočné modré čáře, kde mu stopku vystavil Otto Salin.
     
    10:22
    S těžkým zpracováním se Veeti Väisänen pral statečně, ve finále ale přeci jen musel útočné pásmo opustit a z klidné pozice volil rozehrávku na Pieniniemiho.
     
    10:47
    Po nahození od modré se strhla bitva o kotouč ve finském brankovišti, puku si všiml gólman Eemil Vinni a s přehledem ho sebral do lapačky.
     
    11:11
    Rozehrávajícího Nátnyho se rozhodl atakovat Otto Hokkanen a kotouč získal pro Finsko, následně nepřesně přenášel hru na Baua.
     
    11:46
    Skrytým nahozením se od modré čáry prezentoval Niko Minkkinen, s přispěním drobné teče útočníka puk zamířil vedle pravé tyčky.
     
    12:20
    S rozehrávkou si dal načas Jesse Pulkkinen. Odjel za vlastní bránu, odtud rozehrával na osamoceného Heleniuse u pravého mantinelu.
     
    12:37
    Snadný zákrok pro Eemila Vinniho, ten od počátku viděl na nahození od levého mantinelu a hrací předmět sebral do lapačky.
     
    13:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Mikkolova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Při zmatcích v předbrankovém prostoru Slovenska se nejlépe zorientoval AXEL SKINNARI a kotouč zvládl propasírovat za brankovou čáru. Bez asistence.
    13:02 Axel SKINNARI - 0:2
     
    14:21
    Veeti Väisänen správně odhadl, kudy bude Alex Čiernik postupovat, čistým způsobem ho obral a rozehrál do střední třetiny.
     
    14:57
    Od modré natáhl k dělovému projektilu Milan Pišoja, kus černé gumy napálil poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    15:17
    Pravým křídlem nabral vysokou rychlost Arttu Alasiurua, avšak až do útočného pásma nedojel, tělem soka odstavil Tomáš Dudáš.
     
    15:40
    Slabé nahození od modré slovenská defenziva pokryla bez problémů. Dávid Nátny potom pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    16:23
    Finové sice vyhráli buly v útočné třetině, jenže puk potom zamířil přesně mezi dvojici obránců, takže hra probíhá ve střední třetině.
     
    16:44
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou gólman Eemil Vinni a poradil si na jedničku, hrací předmět nasměroval k osamocenému Salinovi.
     
    16:55
    Slovensko jde do čtyř. Důvodem je prohřešek slovenského obránce Milana Pišoji, ten si k puku pomohl viditelným podražením.
     
    17:11
    Kousek za levým kruhem natáhl k ráně zápěstím Niko Minkkinen, s drobnou tečí obránce puk zamířil těsně nad horní tyčku slovenské brány.
     
    17:49
    S nahozením z ostrého úhlu si Rastislav Eliaš věděl rady, suverénním způsobem schoval kotouč do výstroje a počkal na přerušení hry.
     
    18:12
    Hokejisty v tmavě modrých dresech zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, který po nedorozumění mezi Hemmingem a Heleniusem správně odpískal ofsajd.
     
    18:57
    Do levého kruhu nabruslil Arttu Alasiurua a prudkou ránu zápěstím vyslal o kousek vedle bližší tyče. Slovensko je kompletní.
     
    19:11
    Na zteč se vydal Patrik Gabriel, avšak došlo dokonce k jeho ztrojení, o kotouč jej nakonec připravil Emil Pieniniemi.
     
    19:32
    Po střetu s protihráčem zůstal na ledě v bolestech ležet jeden ze slovenských hokejistů, který nakonec zvládl na střídačku odjet po svých, takže se snad o nic vážného jednat nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Slovenskem a Finskem nabídlo očekávanou podívanou s očekávaným výsledkem, favorit ze severu Evropy vede 2:0. Skóre střetnutí otevřel na sklonku 6. minuty Konsta Helenius, jenž po bekhendovém blafáku zakončoval do prázdné brány. Náskok navýšil ve 14. minutě Axel Skinnari, který byl nejdůraznější ve slovenském brankovišti a touš dotlačil za brankovou čáru.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Finové okamžitě začali aktivně a Eliaš musel řešit střelu Heleniuse, Hynninen se k dorážce nedostal.
     
    20:32
    Na druhé straně nahazoval spíše z nouze od levého mantinelu Boriš Žabka, připravený Eemil Vinni s přehledem zasáhl vyrážečkou.
     
    20:47
    Premiérová početní převaha čeká na Slovensko. Za katr usedl finský forvard Emil Hemming, ten poslal soka na mantinel krosčekem.
     
    21:23
    Výborným zákrokem se prezentoval Eemil Vinni, když se během chvilky přesunul k pravé tyčce a rukou zabránil ve skórování Gabrielovi.
     
    21:49
    Nahození zpoza pravého mantinelu kontaktní trefou neskončilo, Eemil Vinni střelci zmenšil střelecký úhel a puk udržel ve výstroji.
     
    22:00
    Po vyhraném buly v obranném pásmu se kotouče chopil Jesse Pulkkinen a kus černé gumy poslal přes všechny čáry do bezpečí.
     
    22:50
    Finsko první oslabení v zápas přestálo bez úhony. Vinni musel řešit jednu složitější situaci a nadále udržuje čisté konto.
     
    23:28
    Na kontaktní trefu měl políčeno Tomáš Pobežal, který postupoval sám vstříc brankáři, gólmana si roztáhl, avšak forhendem nezvládl přehodit jeho pravý beton.
     
    23:55
    Finové bleskově otočili hru, leč třetího vstřeleného gólu se nedočkali, Samu Bau vypálil ostrý forhendový projektil nad břevno.
     
    24:16
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém křídle Otto Hokkanen, načež se mu nepovedlo kotouč stáhnout do středu, ztroskotal na Nátnym.
     
    24:48
    Na opačnou polovinu kluziště se vydal Sebastián Nahalka, ale až do útočného pásma nedojel, neuspěl kličkou proti Hemmingovi.
     
    25:30
    Sám proti dvěma si Emil Kuusla nevěřil, takže jenom nahazoval po pravém mantinelu a Radivojevič potom rozehrával z klidné pozice.
     
    25:55
    Do útočné třetiny nabruslil Otto Salin a nahodil na bránu. Eliaš kotouč vyrazil betonem, v dorážce potom Žabka zabránil Heleniusovi.
     
    26:12
    Na teč cíleně nahazoval z levého křídla Alex Šotek. Adam Ondriš přiložil hokejku k ledu příliš pozdě, Vinni zasahovat nemusel.
     
    26:40
    Od modré pokusil střelecké štěstí Niko Minkkinen. Rastislav Eliaš reagoval včas a hrací předmět sebevědomě schoval do výstroje.
     
    27:19
    V pravém kruhu Maxim Mamonov vypálil forhendovou střelu těsně nad ledem, Eemil Vini šel včas do pokleku a zasáhl pravým betonem.
     
    27:50
    Snadný zákrok pro Rastislava Eliaše, jenž si sáhl pro vysoké nahození od mantinelu a touš schoval do připravené lapačky.
     
    28:11
    Z levého křídla se Emil Kuusla natlačil až před bránu a bekhendem šikovně zvedal puk pod břevno, ovšem Rastislav Eliaš předvedl parádní zákrok lapačkou.
     
    28:43
    Od modré si sjel do pravého kruhu Emil Pieniniemi a pálil zápěstím. Eliaš udržel touš ve výstroji, a to bylo klíčové, protože na dorážku čekali hned dva Finové.
     
    29:20
    Před bránu obdržel povedenou střílenou nahrávku Arttu Alasiurua, na dlouhou hokejku zvedl kus černé gumy nad břevno.
     
    29:55
    Dobrou práci odvedl při rozehrávce slovenský gólman Eliaš, když puk šikovně posunul za bránu na kolemjedoucího Radivojeviče.
     
    30:19
    Slováci mohli ojíždět do přečíslení dvou na jednoho, avšak Alex Šotek nenabral potřebnou rychlost a zezadu se nechal obrat.
     
    30:48
    Pochvalu zaslouží Eemil Vinni, střelecký úhel chytře zmenšil Michalu Adamčíkovi a včas srazil betony k sobě.
     
    31:14
    Po levém mantinelu nahodil za soupeřovu svatyni Alex Šotek. Hledal Alexandera Jenčka, tomu nevyšla klička jeden na jednoho proti Salinovi.
     
    31:44
    Vysokou rychlost nabral Matěj Ján Lupták, získal útočné pásmo, ale bekhendem posléze zvedl puk vysoko nad břevno.
     
    32:20
    Souboj za vlastní bránou zvládla perfektně dvojice finských zadáků. Volný puk potom u pravé tyčky přikryl lapačkou Eemil Vinni.
     
    32:57
    Na modrou dostal nabito Jesse Pulkkinen a vyprodukoval ostrou forhendovou dělovku, ta prosvištěla nad cílovým zařízením.
     
    33:04
    Nahození od modré ztlumil jeden z bránících finských hokejistů, Eemil Vinni měl potom při zákroku o poznání snazší práci.
     
    33:12
    V útočném pásmu se provinil proti pravidlům Matěj Ján Lupták, když nešikovně zvedl hokejku do obličeje konkurenta a tato skutečnost rozhodčím neunikla.
     
    34:15
    Minuta z přesilovky je pryč a Finové zatím slovenskou svatyni neohrozili, největší nebezpečí vzešlo po nepřesné ráně Salina od modré.
     
    34:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi využívá i druhou početní převahu. Napříč kruhy obdržel do toho levého pas Helenius, jemuž se ještě povedlo posunout hrací předmět před bránu na SAMU BAUA, jenž forhendovou střelou prostřelil Eliaše mezi betony. Asistence: Konsta Helenius a Emil Hemming.
    34:37 Samu BAU - 0:3
     
    35:21
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Veeti Väisänen, ten volil oblouček na Emila Kuuslu, tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    35:59
    S nahozením zpoza levého kruhu si Rastislav Eliaš věděl rady, navíc puk ještě zvládl vyklepat pro Dávida Nátnyho.
     
    36:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Čisté konto Vinniho prolomeno, naši východní sousedé snižují! Šotek vybojoval kotouč u pravého mantinelu a před bránu nahrál osamocenému ADANU CEDZOVI, na střelu forhendem k levé tyčce byl brankář krátký. Asistence: Alex Šotek a Tomáš Pobežal.
    36:35 Adan CEDZO - 1:3
     
    36:42
    Krátce po vstřeleném gólu míří na trestnou lavici Luka Radivojevič, rozjetého protihráče zastavil jen za cenu podražení.
     
    37:23
    S nahozením zpoza pravého kruhu si Rastislav Eliaš poradil na jedničku, puk udržel ve výstroji a nepustil ho do přerušení rozhodčího.
     
    37:57
    Středem projel do těsné blízkosti brány Arttu Alasiurua, forhendovou ránou bez přípravy trefil klečícího Eliaše do pravého ramene.
     
    38:22
    Dobrou práci odvedl u levého mantinelu v obranném pásmu Boriš Žabka, kotouč vybojoval na úkor Kuusly a vyhodil po levém mantinelu.
     
    38:45
    Radivojevičův trest je minulostí. Slovenský zadák se okamžitě zapojil do hry a byl to právě on, kdo úspěšně vypíchl touš Kuuslovi.
     
    39:11
    Boris Žabka si poradil s dotírajícím Hemmingem, zkontroloval i postavení spoluhráčů a po zadním mantinelu našel volného Gabriela.
     
    39:51
    Slovensko si ještě v závěru prostřední části vytvořilo tlak v útočném pásmu, avšak kontaktní trefy se zatím nedočkalo, nahození k pravé tyči kryl Vinni betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část přinesla po jednom gólu na každé straně, Finsko tedy nadále udržuje dvoubrankový náskok. Na rozdíl tří branek upravil v přesilovce Samu Bau, načež se Slováci konečně dočkali prvního gólu v zápase, tváří v tvář brankáři uspěl střelou k levé tyčce Adan Cedzo.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Závěrečná dvacetiminutovka začala finským tlakem, z nějž prozatím nic nebylo, Thomas Grönlund zakončoval bekhendem vedle levé tyče.
     
    40:59
    Z ostrého úhlu vypálil ze zápěstí Topias Hynninen, kus černé gumy prosvištěl poměrně výrazně nad slovenskou svatyní.
     
    41:07
    Ojedinělý slovenský útok úspěchem neskončil, Tomáš Dudáš neuspěl jeden na jednoho proti pozičně dobře stojícímu Pieniniemimu.
     
    41:12
    Naši východní sousedé mají možnost snížit na dostřel jednoho gólu v přesilové hře, dvě minuty za hákování vyfasoval Emil Kuusla.
     
    42:00
    Z pravého kruhu vypálil zápěstím na přední tyčku Konsta Helenius, Rastislav Eliaš máchl lapačkou a kotouč v ní sebevědomě schoval.
     
    42:36
    Nahození po mantinelu zastavil Tomáš Pobežal, jenže potom nepřesně nahrával na modrou čáru, obránce musel vycouvat do střední třetiny.
     
    43:15
    Finsko hraje v pěti. Emil Kuusla po návratu na ledovou plochu zamířil na střídačku, protože hra probíhala ve středním pásmu.
     
    43:58
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Alexander Jenčko, jenže došlo k jeho zdvojení, puk následně získal Axel Skinnari.
     
    44:14
    Tomáš Dudáš ujel osobnímu strážci, ovšem nebylo mu to nic platné, protože následně forhendem přihrál za brusle Mamonovovi.
     
    44:44
    Finský zadák Niko Minkkinen tělem přetlačil Michala Adamčíka, tomu se posléze povedlo vyhodit do středního pásma po mantinelu.
     
    45:18
    Matúš Vojtech bojoval statečně, ovšem sám proti třem konkurentům neměl moc šancí na úspěch, nakonec neuspěl kličkou proti Väisänenovi.
     
    45:45
    Jesse Pulkkinen měl v plánu vyslat dělový forhendový projektil od modré, jenže rána mu vůbec nesedla a cílové zařízení minul.
     
    46:11
    Zahrozila i Fenešova družina. Jmenovitě Adam Ondriš, jehož pokus od levého mantinelu Vinni vyrážečkou poslal do ochranné sítě.
     
    46:57
    Luka Radivojevič udržel na zádech Hokkanena, načež po pravém mantinelu přenesl kotouč aspoň do středního pásma.
     
    47:20
    Vysoko vytáhl forčekink Tomáš Pobežal, leč zisku puku se nedočkal, Otto Hokkanen dokázal vyslat forhendový oblouček do střední třetiny.
     
    47:58
    Do tří konkurentů najel Venni Tolppola. Daleko se nedostal, tělem jej čistým způsobem odstavil připravený Sebastián Nahalka.
     
    48:24
    Signalizovaný ofsajd Slovenska, hráči si všimli zdvižené ruky rozhodčího a vyklidili útočné pásmo, takže hra pokračuje bez přerušení.
     
    48:55
    Křižnou nahrávku doleva obdržel jeden z finských útočníků, na nějž zívala zdánlivě úplně prázdná brána, ovšem Rastislav Eliaš předvedl fantastický tygří skok a vyrážečkou forhendový pokus udržel před brankovou čárou!
     
    49:03
    Jeden proti dvěma postupoval Topias Hynninen. Jednoho soupeře se zbavil, na Dávida Nátnyho již recept nenašel.
     
    49:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorit dává nejspíše definitivní razítko na dnešní vítězství. Salin mezi dvěma konkurenty nabil do levého kruhu VENNI TOLPPOLOVI, Eliaš se za ránou na přední tyč nestihl včas přesunout. Asistence: Otto Salin a Samu Bau.
    49:12 Venni TOLPPOLA - 1:4
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a Finsko disponuje už tříbrankovým vedením. Slovensko tuší, že z prvního utkání turnaje odejde s prázdnou.
     
    50:29
    Možnost alespoň trošku zdramatizovat závěr střetnutí mají Slováci v přesilovce, menší dvouminutový trest za podrážení si vysloužil Emil Pieniniemi.
     
    51:14
    Se střelu od modré čáry neměl Eemil Vinni žádné starosti, šel do pokleku a kus černé gumy podržel ve výstroji. Vhazování proběhne po jeho levici.
     
    51:49
    Naprosto zbytečným způsobem Slovensko připravuje o zbytek přesilovky Tomáš Dudáš, ten totiž dostal dvě minuty za porušení postupu při vhazování.
     
    52:07
    Uběhlo pár vteřin a evidujeme další vyloučení, tentokráte do finských řad, menší trest si vysloužil Thomas Grönlund za podrážení. Slovensko bude hrát početní převahu čtyři na tři.
     
    52:07
    Oddechový čas pro Slovensko.
     
    52:30
    Timeout zatím kýžené ovoce nepřinesl. Kombinace netrvala příliš dlouho, bránící Fin nataženou hokejkou nasměroval puk do střední třetiny.
     
    53:21
    U levého mantinelu příliš dlouho otálel Adan Cedzo, proti dvěma neuspěl a Finové se znovu bez problémů osvobodili.
     
    53:55
    Slovensko hraje už tradiční přesilovku pět na čtyři. Od modré vypálil Alex Čiernik, tvrdý forhendový projektil namířil vedle levé tyče.
     
    54:12
    Po návratu z trestné lavice se Thomas Grönlund zkusil schovat za slovenskou obrannou řadou, oblouček na jeho pokryl Milan Pišoja.
     
    54:39
    Finové už zase útočí. Prozatím Rastislav Eliaš další nebezpečí řešit nemusel, protože při přechodu přes útočné pásmo se hráči v tmavě modrých dresech dopustili ofsajdu.
     
    55:16
    Jeden na jednoho postupoval Alexander Jenčko, ale neuspěl, kličku do středu Jesse Pulkkinen očekával a touš získal do svého držení.
     
    55:55
    Skrze dvojicí slovenských obránců chtěl projet Konsta Helenius, avšak sám se zamotal do kliček, volný puk potom sebral Tomáš Královič.
     
    56:11
    Nahození od modré nebylo žádným problémem pro Rastislava Eliaše, zakleknuvší brankář uschoval kotouč ve výstroji.
     
    56:22
    Po přerušení hry došlo k menší potyčce mezi Lukou Radivojevičem a Axelem Skinnarim, obě horké hlavy obdržely dvě minuty za hrubost.
     
    57:12
    Přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo, Emil Kuusla natáhl v levém kruhu ke křižné střele, ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    57:50
    Emil Hemming vyvinul vysokou rychlost po pravém mantinelu, dojel až do útočného pásma a bekhendem nahazoval hodně nepřesně.
     
    57:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté v tmavě modrých dresech přidávají do sbírky pátý vstřelený gól. Ve středním pásmu získal puk Tolppola a do úniku vyslal JESSEHO KIISKINENA, gólová rána forhendem zamířila do levého víka. Asistence: Venni Tolppola.
    57:56 Jesse KIISKINEN - 1:5
     
    58:23
    Situaci dvou proti dvěma řešil Matúš Vojtech bekhendovým pasem doprava na Mihala Adamčíka, jemuž se zpracování žabičky vůbec nepovedlo.
     
    59:14
    Slovensko nejspíše zbytek zápasu stráví v početní převaze, protože za sekání si jede na trestnou lavici sednout Jesse Pulkkinen.
     
    59:46
    Našim východním sousedům se nedaří usadit v útočném pásmu a po vyhození kapitána Salina už se ani dopředu neženou, smířili se s porážkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Finská dvacítka vstoupila do turnaje v Chomutově očekávaným vítězstvím, se Slovenskem si poradila výsledkem 5:1.

    Reprezentace Suomi zadělala na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudovala dvoubrankový náskok, který v prostřední části udržela a ve třetím dějství měla znovu navrch, konečnou podobu stavu vylepšili trefami do černého Venni Tolppola a Jesse Kiiskinen.

    V součtu s předešlým turnajem svěřenci trenéra Mikkoly zapsali šesté vítězství v řadě a sedmé se pokusí zaznamenat ve čtvrtek proti domácím Čechům, Slovensko na první body na turnaji zaútočí proti Švédsku. (17:31:56)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Cedzo (Šotek, Pobežal) – 6. Helenius (Hemming), 14. Skinnari, 35. Bau (Helenius, Hemming), 50. Tolppola (Salin, Bau), 58. Kiiskinen (Tolppola)


    Slovensko: Eliaš (Gadzhiev) – Radivojevič, Nátny (A), Žabka, Pišoja, Královič, Čulík, Nahalka, Sluka – Jenčko, Gabriel, Čiernik (C) – Cedzo, Pobežal, Šotek (A) – Ondriš, Mamonov, Dudáš – Suchý, Jendek, Vojtech.
    Trenér: Ivan Feneš

    Finsko: Vinni (Kokko) – Salin (C), Pulkkinen, Minkkinen, Pieniniemi, Kangas, Väisänen, Grönlund – Hemming, Helenius, Hynninen – Skinnari, Hokkanen, Kuusla – Kiiskinen (A), Bau (A), Tolppola – Alasiurua, Korpimäki, Naukkarinen.
    Trenér: Lauri Mikkola

    Rozhodčí: Čáp, Jaroš – Šimánek, Maňák

    Diváci: 67
    bahis siteleri