Sassuolo – Salernitana 2:2 (kon.) | Janov – Hellas Verona 1:0 (kon.)
konec
Janov CFC
1:0 (1:0)
Hellas Verona
Pátek 10.11.2023, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování předehrávky 12. kola italské Serie A, u zápasu mezi Janovem a Veronou.
     
    Janov CFC

    První třetinu sezóny lze z pohledu Janova hodnotit jako průměrnou, když v dosavadních jedenácti utkáních získali jedenáct bodů, s nimiž figurují na čtrnácté příčce s náskokem pouhých tří bodů na sestupové pásmo. Svěřenci trenéra Gilardina ukončili měsíc říjen cenným vítězstvím 1:0 nad Salernitanou, následně v poháru porazili druholigovou Reggianu 2:1 překvapivě až po prodloužení a minulý víkend třetí výhru v řadě nepřidali, na půdě Cagliari padli 1:2. Nejlepším střelcem týmu je Albert Gudmundsson se sedmi góly.
     
    Hellas Verona

    Fotbalisté Verony, zdá se, budou bojovat o holé přežití v nejvyšší italské soutěži. Aktuálně disponují osmi body a nachází se na prvním sestupovém osmnáctém místě, každopádně není třeba ztrácet hlavu, zápasů zbývá dostatek a manko na sedmnácté Cagliari čítá jediný bod. Baroniho družina nicméně potřebuje výrazně zlepšit své výkony, neboť aktuálně táhne nelichotivou sérii deseti utkání bez vítězství, přičemž naposledy doma prohrála 1:3 s Monzou. Střelecké produktivitě mužstva vévodí dvougólový Belgičan Cyril Ngonge.
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: J. Martínez – Drăgușin, Bani, Vásquez – Sabelli, Frendrup, Badelj (C), Strootman, Haps – Gudmundsson, Ekuban.
    Náhradníci: Leali, Sommariva – De Winter, Galdames, Hefti, Jagiełło, Kutlu, Martín, Malinovskyj, Matturro, Puşcaş, Vogliacco, Thorsby.
    Trenér: Alberto Gilardino

    Hellas Verona: Montipò – Magnani (C), Hien, Amione – F. Terracciano, Folorunsho, Hongla, Suslov, Doig – Bonazzoli, Djurić.
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Coppola, Duda, Cruz, Faraoni, Charlys, Mboula, Ngonge, Saponara, Serdar, Tchatchoua.
    Trenér: Marco Baroni

    Rozhodčí: Orsato – Cecconi, Rossi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-modrých dresech, fotbalisté Janova pro páteční předehrávku oblékli dresy barvy žluté.
     
    3
    Proti pravidlům se provinil slovenský reprezentant Tomáš Suslov, když nešikovně vyskočil proti vysokému míči těsně za velkým vápnem a ten ho trefil do pravé ruky.
     
    4
    Exekuce volného přímého kopu se chopil nejlepší střelec Janova Albert Gudmundsson, ovšem střelu neprovedl vůbec dobře, trefil dobře postavenou čtyřčlennou zeď.
     
    5
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Milan Djurić a doběhl až k rohovému praporku, kde ho čistě tělem zpacifikoval Radu Drăgușin.
     
    6
    Pod tlakem Mattia Bani nevymýšlel žádné složitosti a rozehrávku vzal přes gólmana Josepa Martíneze, který z první přenesl míč doprava na osamoceného Vásqueze.
     
    7
    Presující Caleb Ekuban vyvinul velký tlak na Joshe Doiga, ten s problémy nahrával až nečekaně ostrou přihrávku gólmanovi a Lorenzo Montipò z první neotálel a odkopával naslepo do prostoru k pravé lajně.
     
    8
    Standardka pro domácí. Caleb Ekuban si na pravém křídle velmi dobře pokryl balón tělem, zezadu soka nedovoleně stáhl na trávník Isak Hien.
     
    9
    Albert Gudmundsson vymyslel zajímavý centr do malého vápna, kde úřadoval bránící Milan Djurić, míč prodloužil do země nikoho za postranní čáru.
     
    10
    Oblouček za obranu vyzkoušel Kevin Strootman, ovšem Bruno Amione ho skvěle přečetl a hlavou míč sklepl pro spoluhráče Honglu.
     
    11
    Zatím nesledujeme příliš záživné utkání. Znovu byl zapojen do kombinace jeden z brankářů, tentokráte ten hostující Lorenzo Montipò a na jistotu přihrával na malou vzdálenost Hienovi.
     
    12
    Přestože měl dostatek času na rozmyšlení, tak Radu Drăgușin provedl mizernou nahrávku k levé lajně za paty překvapeného Stefana Sabelliho.
     
    13
    Středem si dělal naděje na průnik Caleb Ekuban, ovšem až do vápna se neprocpal, stopku mu vystavil Giangiacomo Magnani čistým zákrokem.
     
    14
    Hodně zapojovaný je v dosavadním průběhu Ekuban, nyní jej Terracciano vytlačil na vlastní polovinu a přiměl ho k přihrávce ke stoperům.
     
    15
    Příliš pozdě přišel oblouček do vápna na Milana Djuriće, pomezní rozhodčí hostujícímu útočníkovi správně odmával ofsajd.
     
    16
    Situaci dvou proti dvěma Federico Bonazzoli volil individuálně, neuspěl však ve snaze hodit si míč mezi nohama vracejícího se Baniho.
     
    17
    Nákop na levé křídlo si perfektně zpracoval prvním dotekem Caleb Ekuban, potom ale neuspěl kličkou do středu proti Doigovi.
     
    18
    Při presinku si Tomáš Suslov počínal nedovoleným způsobem, poměrně dlouho váhajícího Baniho ukázkově podrazil.
     
    19
    Domácí chtěli na defenzivu Verony vyzrát konstruktivně, nicméně Lorenzo Montipò udržuje čisté konto i po snaze Gudmundssona, jehož finální kličku do vápna vypíchl Amione.
     
    20
    Nikam nespěchají ani fotbalisté ve žlutých dresech. Výměna balónu probíhá v zadních řadách a čeká se, co vymyslí presující soupeř.
     
    21
    Po zisku míče přihrával Albert Gudmundsson za obranu hodně nepřesně, Stefano Sabelli neměl žádnou šanci k míči doběhnout jako první.
     
    22
    Nákop za obranu měl pod kontrolou Josep Martínez, vyběhl až na hranici velkého pokutového území a balón sebral do rukavic.
     
    23
    Na pravém křídle si pohybem řekl o míč Caleb Ekuban, ovšem Kevin Strootman mu dal malou razanci, našel pouze Bruna Amioneho.
     
    24
    Zase fotbalisté Janova hledali uvnitř velkého pokutového území Caleba Ekubana, Isak Hien odvracel do bezpečí za cenu rohového kopu.
     
    25
    Přímo z centru neudeřilo, vzápětí si odražený míč našel Ridgeciano Haps, ovšem počínal si nedovoleným způsobem proti Tomáši Suslovovi.
     
    26
    První žlutou kartu zápasu obdržel hostující obránce Isak Hien, jemuž vůbec nevyšel skluz a místo míče trefil kotníky Gudmundssona.
     
    27
    Sklepnutí z první na pravé křídlo, kam nabíhal Albert Gudmundsson, nevyšlo, Martin Hongla zakročil nastavenou pravou nohou.
     
    28
    U rohového praporku vymýšlel Michael Folorunsho, nakonec vyzkoušel štěstí na vlastní pěst a Radu Drăgușin v pádu píchl míč mimo hrací plochu za cenu rohu.
     
    29
    Prodloužení centru od praporku na zadní tyč měl pod kontrolou Stefano Sabelli, ještě předtím se však Michael Folorunsho provinil faulem.
     
    30
    Zmatky na domácí straně vyplynuly v další roh Hellasu a poprvé jsme viděli střelecký pokus od hostů, Bruno Amione zakončoval hlavou vysoko nad břevno.
     
    31
    Janov kombinoval, ale nic zajímavého nevymyslel, místo toho po špatném zpracování fauloval Rumun Radu Drăgușin.
     
    32
    Za obranu mířil Milan Djurić, avšak výborně mu zkřížil cestu Mattia Bani a levou nohou nekompromisně odkopával hrací předmět na útočnou polovinu.
     
    33
    Nízký pas na hranici velkého vápna Janova hlídal Mattia Bani, dalekou hlavičkou nasměroval balón mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    34
    V plné rychlosti se poroučel k zemi Michael Folorunsho a arbitr Orsato došel k závěru, že si Kevin Strootman pomohl faulem.
     
    35
    Rozhodčí s pomezním ještě museli uklidňovat rozohněného domácího kouče Gilardina, přitom se nebude kopat nikterak nebezpečná standardka.
     
    36
    Kevin Strootman centroval do pokutového území, Albert Gudmundsson šikovně prodlužoval za sebe, avšak Johan Vásquez na balón levačkou nedosáhl.
     
    37
    Po levém křídle nabíral vysokou rychlost Caleb Ekuban, jenže obdržel mizernou přihrávku za paty, kterou navíc sebral Bruno Amione.
     
    38
    O zklidnění hry se postaral Tomáš Suslov, který mohl rozvinout rychlý protiútok, ale zastavil se na místě a volil nahrávku za sebe.
     
    39
    Hosté kombinují, ale vypadá to, jako kdyby nevěděli kudy na soupeřovu defenzivní linii vyzrát, osobní obrana zatím přináší kýžené ovoce.
     
    40
    Po souboji s protihráčem ucítil velkou bolest v levém stehenním svalu Mattia Bani a podle prvních obrázků to nevypadá vůbec dobře.
     
    41
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Mattia Bani, přichází Koni De Winter.
     
    42
    Z přímého kopu centroval do vnitra pokutového území Albert Gudmundsson, balón na zadní tyč Josh Doig odvrátil do zámezí, následuje rohový kop.
     
    43
    Hned dvě velké příležitosti během pár vteřin, nicméně skóre zůstává bezbrankové! Po rohu se balón odrazil do levé části malého vápna, odkud Ekuban křižnou střelu orazítkoval tyčku, dorážející De Winter si zase vylámal zuby na Amionem stojícím těsně před brankovou čárou.
     
    44
    Janov právě vstřelil branku!
    Hosté se nepoučili a z další příležitosti soupeře již inkasují! Zdvojený Haps vymyslel parádní oblouček na RADU DRĂGUȘINA, jenž se nestáhl po předchozím rohu a dobře udělal, protože se do míče parádně opřel z voleje a trefil se nechytatelně k levé tyči.
    44. Radu DRĂGUȘIN - 1:0
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    S rychlou odpovědí na inkasovaný gól chtěl přispěchat Milan Djurić, který dostal výborný pas za obranu, ovšem skvěle zareagoval vyběhnuvší gólman Josep Martínez a u míče byl přeci jen o kousek jako první.
     
    45+2
    Při centru od praporku měl Josep Martínez ještě snazší práci, vysoký balón bez sebemenšího problému stáhl do rukavic.
     
    45+3
    Caleb Ekuban dělá defenzivě Hellasu obrovské problémy. Pravou stranou pronikl do vápna a do druhé volny přihrál do středu Badeljovi, jeho ránu zdárně zblokoval jeden z bránících fotbalistů.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Janovem a Veronou přinesl jediný gól, o nějž se postaralo mírně favorizované domácí mužstvo. Skóre střetnutí zatím udává situace ze 44. minuty, kdy se parádní ránou z voleje trefil k levé tyči rumunský stoper Radu Drăgușin. Jinak sledujeme poměrně nezáživné utkání, které by ovšem gól z konce poločasu určitě mohl oživit, protože hosté teď budou potřebovat více otevřít hru, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Cyril Ngonge.
     
    47
    Zatímco domácí kouč o poločasové přestávce do sestavy dle očekávání nesáhl, tak hostující trenér jednu změnu udělal, nevýrazného Bonazzoliho nahradil Ngonge.
     
    48
    Autor zatím jediného gólu Radu Drăgușin vyzkoušel dlouhý pas za obranu na Alberta Gudmundssona, jehož tělem přetlačil Bruno Amione.
     
    49
    Na žluté karty je vyrovnáno. O pozornost si řekl čerstvý Cyril Ngonge, kterého Johan Vásquez atakoval nečistým skluzem a bez zjevné snahy hrát míč.
     
    50
    Rozehrávka na krátkou vzdálenost úspěchem neskončila, Koni De Winter bez větších problémů zblokoval pomalou přízemní střelu z dvaceti metrů.
     
    51
    Další zdravotní komplikace v domácích řadách, po Banim totiž trápí stehenní sval i Caleba Ekubana a i v tomto případě se bude muset střídat.
     
    52
    Proti oslabenému soupeři se pokusil udeřit Milan Djurić, jenže váhal příliš dlouho a došlo k jeho zdvojení, hrací předmět získal Koni De Winter.
     
    54
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Caleb Ekuban, přichází George Puşcaş.
     
    54
    Na pravém křídle si udělal prostor k centru Martin Hongla a hledal podle všeho Michaela Folorunsha, tomu Radu Drăgușin nedal ve vzduchu žádnou šanci.
     
    55
    Netrvalo dlouho a fotbalisté ve žlutých dresech znovu kontrolují míč na svých kopačkách, prozatím však hrají daleko od soupeřovy brány.
     
    56
    Zrychlit akci se pokusil Milan Djurić dlouhou nahrávkou k levé lajně, Filippo Terracciano pak po povedeném zpracování centroval mimo Honglův dosah.
     
    57
    Stefano Sabelli fantasticky načasoval přihrávku za obranu, kam nabíhal George Puşcaş, avšak velkou šanci neproměnil, když se nechal doběhnout protihráčem a otřením o jeho nohu střela zamířila nad břevno.
     
    58
    Akce Janova pokračovala rohovým kopem. Centr propadl na hranici velkého vápna, kde se do balónu opřel z první Ridgeciano Haps a Lorenzo Montipò ztlumil hrací předmět v rukavicích s velkými problémy.
     
    59
    Jeden proti dvěma si věřil Cyril Ngonge a jak se předpokládalo, tak se daleko nedostal, tělem ho odstavil Koni De Winter.
     
    60
    Pozdě šel Filippo Terracciano do skluzu, navíc ani nestihl stáhnout nohy a nebezpečně trefil Vásqueze, žlutá karta je logickým vyústěním situace.
     
    61
    Domácí mužstvo zatím kontroluje jednobrankové vedení bez výraznějších problémů, nyní navíc kontroluje míč na útočné polovině.
     
    62
    Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Stefano Sabelli, viditelně překvapený Lorenzo Montipò vyrážel míč na jistotu nad břevno.
     
    63
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Tomáš Suslov, přichází Juan Manuel Cruz.
     
    63
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Josh Doig, přichází Davide Faraoni.
     
    64
    Dlouhé autové vhazování se s úspěchem nesetkalo. Dobrou práci odvedl nově příchozí Davide Faraoni, jenž přehlavičkoval Kevina Strootmana.
     
    65
    Rozběhnutý Albert Gudmundsson neměl ideální přehled o hře a naslepo přihrával středem, Bruno Amione nepustil balón k číhajícímu Puşcaşovi.
     
    66
    Krátce po svém příchodu na hrací plochu je Davide Faraoni trestán žlutou kartou, protože nestíhal Hapse, a tak si pomohl jeho zatažením za dres.
     
    67
    Přetažený centr ze standardky k navýšení náskoku nevedl, Koni De Winter neměl šanci proti dvojici dobře organizovaných protihráčů.
     
    68
    Ridgeciano Haps chtěl u rohového praporku pošetřit vteřinky, avšak nechal se vyvést z rovnováhy blížícím se Amionem a sám si píchl míč do autu.
     
    69
    Centr od praporku směřoval do přehuštěného prostoru v pokutovém území Verony, v němž se nejlépe zorientoval bránící Giangiacomo Magnani.
     
    70
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Bruno Amione, přichází Ondrej Duda.
     
    71
    Za nákopem za obranu sprintoval George Puşcaş, leč bez úspěchu, dobře zafungoval Lorenzo Montipò a na hranici šestnáctky sebral míč do rukavic.
     
    72
    Těžké zpracování Johan Vásquez perfektně zalepil, jenže vzápětí centroval nepovedeně přímo do připravených rukavic gólmana.
     
    73
    Veronu dělily od vyrovnání centimetry! Po centru Faraoniho brankář Martínez vyboxoval balón k nohám Filippa Terracciana, ten místo prázdné brány napálil pravou část brankové konstrukce.
    73. Terracciano trefil místo prázdné brány pravou tyč
     
    74
    Tlak Hellasu pokračuje. Zleva centroval přes osobního strážce Martin Hongla, Koni De Winter přehlavičkoval Cyrila Ngongeho.
     
    75
    Na hranici velkého pokutového území se k zemi poroučel Milan Djurić a dožadoval se standardky, arbitr Orsato nekompromisně rozpažil ruce.
     
    76
    Další nebezpečí zažehnal Radu Drăgușin, momentální hrdina utkání vysokým výskokem nepustil balón k za zády číhajícímu Michaelu Folorunshovi.
     
    77
    Výborně si pokryl balón u pravé lajny Milan Djurić, posléze se natočil čelem k bráně a nastřelil Koniho De Wintera, čímž vybojoval rohový kop.
     
    78
    Centr na přední tyčku nebyl dobrou volbou, protože ji měl pod kontrolou Stefano Sabelli, každopádně nebezpečí odvracel znovu pouze za cenu rohu.
     
    79
    Po rozehrávce na krátkou vzdálenosti přiletěl centr do vápna na vysokého Milana Djuriće, prudkou hlavičku Josep Martínez parádním zákrokem vytáhl nad břevno!
    79. Martínez vyškrábl Djurićovu hlavičku nad břevno
     
    80
    Přestože měl Ridgeciano Haps na levém křídle dost času, tak mu centr vůbec nevyšel, míč poslal přímo do prostoru, kde stál brankář.
     
    81
    Zblokovaný balón doputoval do pokutového území Janova, odkud jej Kevin Strootman odpálil Djurićovi doslova před nosem.
     
    82
    Po pravém křídle nabral vysokou rychlost Ondrej Duda a v plném sprintu centroval pod sebe, Ridgeciano Haps odkopával před Honglou.
     
    83
    Levá strana se otevřela před Albertem Gudmundssonem, jenž volil přenesení doprava, Isak Hien zpracoval hrací předmět pro sebe před adresátem Badeljem.
     
    84
    Z půlkruhu za šestnáctkou vystřelil zajímavou přízemní střelu Kevin Strootman, přízemní pokus nizozemského středopolaře doputoval těsně vedle levé tyčky.
     
    85
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Michael Folorunsho, přichází Riccardo Saponara.
     
    86
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Ridgeciano Haps, přichází Alan Matturro.
     
    86
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Kevin Strootman, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    86
    Přestože Ondrej Duda viditelným faulem protiútok soupeře nezastavil, tak se arbitr Orsato k incidentu při nejbližším přerušení hry vrátil a slovenskému reprezentantovi pěkně zblízka ukázal žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Morten Thorsby.
     
    87
    Albert Gudmundsson si individuálně nevěřil, proto počkal na doplnění a cpal míč křižně doprava na Johana Vásqueze, jehož si pohlídal Davide Faraoni.
     
    88
    Ze střední vzdálenosti vypálil levačkou George Puşcaş, Lorenzo Montipò střelu mířící doprostřed brány snadno ztlumil v rukavicích.
     
    89
    Není překvapením, že domácí na balónu nikam nespěchají, Radu Drăgușin dlouho váhal na polovině hřiště, aby si nakonec vybral po pravé ruce Sabelliho.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Přenesení z levého křídla na pravé se minulo účinkem, protože Riccardo Saponara poslal balón mimo dosah Juana Manuela Cruze.
     
    90+2
    Přestože Davide Faraoni srdnatě zabojoval, tak centroval v momentě, kdy už hrací předmět byl celým objemem za čárou, takže Josep Martínez bude odkopávat od brány.
     
    90+3
    Útočný faul odpískán Albertu Gudmundssonovi, jenž se příliš nedohadoval, sklopil uši a spěchal do defenzivy vypomoci spoluhráčům s udržováním čistého konta a těsného náskoku.
     
    90+4
    Čas se krátí. Váhajícího Isaka Hiena navíc dostal pod velký tlak Ruslan Malinovskyj, takže následovala malá domů.
     
    90+5
    Zřejmě poslední možnost něco udělat s výsledkem Hellasu zhatil Filippo Terracciano, který si proti Stefanu Sabellimu počínal u levé lajně nedovoleným způsobem.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Janova v předehrávce 12. kola italské Serie A potvrdili roli favorita, na domácím stadionu zdolali Veronu hubeným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl v závěru první půle, kdy Haps vymyslel povedený oblouček do vápna na ofenzivu podpořivšího stopera Radu Drăgușina a Rumun se trefil parádní dělovkou z voleje k levé tyči. Ve druhém poločasu byli hosté lepším týmem, avšak kýženého vyrovnání se nedočkali, v největších příležitostech Terracciano vystřelil do pravé tyče, o pár minut později vytáhl Djurićovu hlavičku Martínez nad břevno.

    Svěřenci trenéra Gilardina si vítězstvím polepšili na čtrnáct bodů a v tabulce poskočili na třinácté místo. Verona zůstává s osmi body v sestupovém pásmu osmnáctá.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16. (22:52:39)

    Milan Huppert

    Branky: 44. Drăgușin (Haps)

    Karty:   49. Vásquez (JAN) – 26. Hien (VRN), 60. F. Terracciano (VRN), 66. Faraoni (VRN), 86. Duda (VRN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
    Janov CFC: J. Martínez – Drăgușin, Bani (41. De Winter), Vásquez – Sabelli, Frendrup, Badelj (C) (86. Thorsby), Strootman (86. Malinovskyj), Haps (86. Matturro) – Gudmundsson, Ekuban (54. Puşcaş).
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Galdames, Hefti, Jagiełło, Kutlu, Martín, Vogliacco.

    Trenér: Alberto Gilardino

    Hellas Verona: Montipò – Magnani (C), Hien, Amione (70. Duda) – F. Terracciano, Folorunsho (85. Saponara), Hongla, Suslov (63. Cruz), Doig (63. Faraoni) – Bonazzoli (46. Ngonge), Djurić.
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Coppola, Charlys, Mboula, Serdar, Tchatchoua.

    Trenér: Marco Baroni

    Rozhodčí: Orsato – Cecconi, Rossi
    bahis siteleri