Hr. Králové – Liberec 1:1 (kon.) | Č. Budějovice – Teplice 0:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:0 (kon.)
Zlín – Jablonec 1:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Karviná 1:0 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:0 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 11.11.2023, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Právě gólman hostí ale nedokázal v hlavičkovém souboji předčít Köstla a Bohemians se hnali do brejku proti prázdné bráně. Ten zastavil Ezeh faulem na Hrubého, za což byl oceněn žlutou kartou.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Josef Jindřišek.
     
    80
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Jan Shejbal,
    ze hřiště odchází Michal Beran, přichází Ladislav Mužík.
     
    76
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází Lucky Ezeh.
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Jan Matoušek.
     
    62
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Sebastian Boháč, přichází Lukáš Budínský,
    ze hřiště odchází Alex Iván, přichází Papalelé,
    ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Emmanuel Ayaosi.
     
    60
    Velmi slušně se nyní prezentovali hosté. Čurma utekl podél pravé postranní čáry a zpětnou přihrávkou na puntík vyzval k zakončení Čavoše, ten ale zamířil jen do rukavic nachystaného Jedličky.
     
    58
    Hrubý svůj centr ze standardky posadil přesně na hlavu Hůlky, gólovou radost Bohemians překazil Holec povedeným zákrokem proti ne úplně povedené hlavičce, která mířila doprostřed.
     
    54
    Karviná se pokoušela o rychlou odpověď. Vše ale vyústilo jen v míč, ztracený kousek od vápna, a následný ostrý faul Boháče na Hrubého, který sudí ohodnotil jako žlutý.
    52. Erik PREKOP - 1:0
     
    52
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Čistá síla, to je ve zkratce ERIK PREKOP. Slovenský forvard po Hálově nahrávce těsně za hranicí vápna odstavil Fleišmana, který od něj odlétl jako kus papíru. Následně si narychtoval balon na levačku a nádhernou technickou střelou do šibenice otevřel skóre duelu. 1:0!
     
    51
    Puškáč si našel Hálův centr, jenže hlavou trefil jen před ním stojícího spoluhráče, jímž byl Prekop. Akce Bohemians pokračovala a Smrž se pokoušel v přečíslení oponentů o vymodlení pokutového kopu, jenže marně.
    45+1. David Puškáč rozvlnil síť branky hostů, ale gól kvůli ofsajdu platit nemohl
     
    45+1
    Bohemians se konečně prosadili, ale gól platit nebude. Beranův centr zprava odvrátil Bederka jen před vápno, odkud nepříjemně vypálil Smrž. Jeho skákavou střelu vyrazil Holec před sebe a David Puškáč balon doklepl do sítě, jenže visel několik metrů za obrannou linií a šlo tedy o jasný ofsajd.
    43. Prekop skončil po kontaktu s Krčíkem a Čurmou na trávníku, penalta odpískaná nebyla
     
    43
    Domácí se zlobí a požadují pokutový kop. Prekop se totiž ve vápně prosmýkl mezi několika soupeři a poté, co mu Čurma brnkl o lýtko, padl k zemi. VAR již situaci přezkoumává.
     
    41
    Memič se agilně protáhl po pravé straně a obloučkem na zadní tyč našel osamoceného Ivána. Jeho zakončení z druhého dotyku sice přišlo z velmi slušné pozice, jenže se odrazilo od Dostála směrem pryč z vápna.
     
    39
    Na Hrubého adresný centr si naběhl Hála a hlavou trkl do balonu, jenže ten se od jednoho z obránců odrazil na roh. Velká škoda pro domácí, tohle zakončení mohlo mít gólové parametry.
     
    24
    Před Holcem bylo zase živo. Hrubý si zaběhl za záda obránců a Beran mu z pravé strany načasoval takřka perfektní pas, prvnímu jmenovanému ze záložníků Bohemians ale střela z úhlu nesedla ideálně a jen se prokutálela vedle levé tyče.
     
    19
    Smržův parádní oblouček za obranu dostal do šance Hrubého, který poté obalamutil Boháče zasekávačkou s sám před Holcem pálil. Vracející se Čavoš ale těsně před Hrubého zakončením zachránil Karvinou a zahrál na rohový kop.
     
    5
    Utkání pokračuje v akčním duchu. Iván se probil do vápna a z jeho pravé strany vypálil na přední tyč, reflexivní zásah Jedličky znamená rohový kop pro hostující celek.
     
    3
    Parádní kombinace klokanů div nerozjásala Ďolíček! Prekop si narazil s Beranem a poté přihrál na okraj vápna Puškáčovi, který nabil Hálovi. Dělovka domácího záložníka prosvištěla nad břevnem.

    Michal Nussbauer

    Branky: 52. Prekop (Hála)

    Karty:   54. Boháč (KAR), 90+1. Ezeh (KAR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:0. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:10.
    Bohemians Praha 1905: Jedlička – M. Dostál (C), Köstl, Hůlka, Hybš – Smrž, R. Hrubý – Beran (80. Mužík), Prekop (88. Jindřišek), Hála (80. Shejbal) – Puškáč (70. Jan Matoušek).
    Náhradníci: Valeš, Reichl – Ad. Kadlec, M. Kozák, Křapka.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    MFK Karviná: Holec – Čurma, Krčík, Bederka, Fleišman (C) – Iván (62. Papalelé), Boháč (62. Budínský), Čavoš (76. Ezeh), Memić – Akinyemi, Doležal (62. Ayaosi).
    Náhradníci: Ciupa – D. Žák, Antovski, Svozil.

    Trenér: Juraj Jarábek

    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Dresler

    Diváci: 4279
    bahis siteleri