Slalom žen, 1. kolo, Levi Vítěz: P. Vlhová (SVK) (kon.) | Sjezd mužů, Zermatt-Cervinia (zruš.)
Slalom žen, 2. kolo, Levi Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
konec
SP - Slalom žen, 2. kolo, Levi

Vítěz: M. Shiffrinová (USA)

Neděle 12.11.2023, 13:00 • Levi • Sjezdové lyžování
     
    Pořadí SP

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 190 b
    2. Petra Vlhová (SVK) 160 b
    3. Sara Hectorová (SWE) 145 b
    4. Lena Dürrová (GER) 140 b
    5. Leona Popovićová (CRO) 106 b
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 100 b
    6. Katharina Liensbergerová (AUT) 100 b
    22. Martina Dubovská (CZE) 33 b (13:59:48)
     
    Pořadí disciplíny

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 150 b
    2. Lena Dürrová (GER) 140 b
    3. Leona Popovićová (CRO) 106 b
    4. Petra Vlhová (SVK) 100 b
    5. Sara Hectorová (SWE) 95 b
    6. Katharina Liensbergerová (AUT) 92 b
    15. Martina Dubovská (CZE) 33 b
     
    Konečné výsledky

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:51,68
    2. Leona Popovićová (CRO) +0,18
    3. Lena Dürrová (GER) +0,30
    4. Sara Hectorová (SWE) +0,66
    5. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,23
    6. Ali Nullmeyerová (CAN) +1,24
    7. Laurence St. Germainová (CAN) +1,32
    8. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,41
    8. Wendy Holdenerová (SUI) +1,41
    10. Zrinka Ljutićová (CRO) +1,45
    11. Katharina Huberová (AUT) +1,94
    12. Martina Peterliniová (ITA) +2,03
    13. Chiara Pogneauxová (FRA) +2,19
    13. Marie-Therese Sporerová (AUT) +2,19
    15. Michelle Gisinová (SUI) +2,32
    16. Martina Dubovská (CZE) +2,33
    17. Bianca Bakkeová-Westhoffová (NOR) +2,40
    18. Ana Buciková (SLO) +2,44
    19. Camille Rastová (SUI) +2,48
    19. Estelle Alphandová (SWE) +2,48
    21. Nicole Goodová (SUI) +2,59
    22. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,70
    23. Emma Aicherová (GER) +2,75
    24. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,85
    25. Lara Colturiová (ALB) +2,93
    26. Franziska Gritschová (AUT) +3,20
    27. Cornelia Öhlundová (SWE) +3,24
    28. Mélanie Meillardová (SUI) +3,32
    29. Charlotte Linggová (LIE) +3,60
    Petra Vlhová (SVK) DNF
     
    Druhý slalom ve finském Levi vyhrála Mikaela Shiffrinová ze Spojených států v čase 1:51,68. Vítězství Američanky se zrodilo hodně nečekaně, jelikož po prvním kole suverénně vedoucí Petra Vlhová dokázala ve druhém kole své vedení ještě navyšovat, ale pak ji potkal za druhým mezičasem špicar a závod nedokončila. Druhou příčku obsadila Chorvatka Leona Popovičová a třetí skončila Němka Lena Dürrová.

    Martina Dubovská ve druhém kole nedokázala navázat na svůj výkon z první jízdy a propadla se pořadím na konečné 16. místo.
     
    Závod skončil.
     
    1
    Slovenská reprezentantka dokázala na prvních dvou mezičasech navyšovat své vedení na Shiffrinovou, ale pak trefila špičkou lyže v jednom z oblouků branku, kterou kvůli tomu neprojela a závod pro ni skončil předčasně.
     
    1
    Vlhová trefila ve střední pasáži špičkou lyže branku a končí!
     
    1
    Dnešní závod uzavře Petra Vlhová. Slovenská slalomářka má na startu k dobru oproti Shiffrinové 76 setin.
     
    2
    Mikaela Shiffrinová, která byla v sobotu až čtvrtá, bude dnes při nejhorším druhá! O svůj náskok ze startu sice postupně na každém mezičase přicházela, ale pak měla hodně silný závěr a v posledních brankách nakonec uhájila k dobru oproti Popovičové 18 setin.
     
    3
    Dobře to s umístěním na bedně nevypadá pro Švédku Saru Hectorovou. Na svahu se dopustila několika opticky dost znatelných chyb v obloucích. I kvůli tomu v cíli ztrácí 48 setin a jde na třetí příčku za Dürrovou. Ve střední pasáži se navíc jen tak tak vyhnula špicaru.
     
    4
    Lena Dürrová, která byla včera na stupních vítězek, bude dnes muset čekat, jestli se jí povede úspěch zopakovat. Nezajela sice špatně, ale nebyla tak rychlá jako Popovičová, se kterou prohrává o dvanáct setin.
     
    5
    Leona Popovičová předvedla hodně agresivní jízdu. Rukama si rozrážela cestu slalomářským lesíkem a oblouky držela co nejtěsněji u tyčí. Vyplatilo se, i přes agresivní jízdu nespáchala žádnou větší chybu a jednoznačně nejrychlejší jízdou druhého kola jde do čela s náskokem přes jednu sekundu.
     
    6
    Ali Nullmeyerová se vyhnula tomu, aby spáchala nějakou hrubou chybu, která by ji stála rychlost či rytmus. Několik drobnějších zaváhání však přeci jen v obloucích předvedla a v cíli kvůli tomu prohrává s Holtmannovou nejtěsnějším možným způsobem. O jednu setinu.
     
    7
    Švýcarka Wendy Holdenerová měla výtečný start, ve vrchní pasáži patřila k vůbec nejrychlejším. Byť rychlost držela i nadále, její jízda byla ve druhé polovině trochu rozháraná a tyto chyby ji stály možnost průniku na první místo. V cíli je třetí se ztrátou 18 setin.
     
    8
    Mina Fuerst Holtmannová z Norska nenechala Kanaďanku St. Germainovou na čelní příčce příliš dlouho. Dokázala svou soupeřku hned v další jízdě porazit o devět setin sekundy, když zajela obdobně rychlou jízdu.
     
    Průběžné výsledky

    1. Laurence St. Germainová (CAN) 1:53,00
    2. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,09
    3. Zrinka Ljutićová (CRO) +0,13
    4. Katharina Huberová (AUT) +0,62
    5. Martina Peterliniová (ITA) +0,71
    6. Marie-Therese Sporerová (AUT) +0,87
    6. Chiara Pogneauxová (FRA) +0,87
    8. Michelle Gisinová (SUI) +1,00
    9. Martina Dubovská (CZE) +1,01
     
    9
    Laurence St. Germainová z Kanady ve střední části svahu měla několik dost nahrubo projetých oblouků, ale dokázala se z problémů vymanit a nakonec jde do vedení o devět setin sekundy!
     
    10
    Dubovská předvedla ve vrchní pasáži trati druhého kola technicky výborný a plynulý výkon, díky čemuž svůj náskok dokázala navyšovat. Pak ale přišla u terénního zlomu výrazná chyba a podjetí brány, což stálo českou reprezentantku rychlost i rytmus. Nakonec se v pořadí propadá se ztrátou 92 setin na osmé místo.
     
    10
    Na svah se vydává Martina Dubovská. Její náskok na startu je jen jedna setina sekundy.
     
    11
    Chorvatka Zrinka Ljutičová ještě na posledním mezičase vedla o 18 setinek sekundy, ale poslední branky neměla tak dobře projeté jako Liensbergerová před ní. Lehce ztratila rychlost a prohrává s Rakušankou o čtyři setiny.
     
    12
    Třetí nejrychlejší jízdu druhého kola a průběžné vedení vybojovala Katharina Liensbergerová, která se vyhnula větším chybám a zajela plynulou a čistou jízdu. Může směle pomýšlet na elitní desítku.
     
    13
    Michelle Gisinová ve střední pasáži výrazně podjela bránu a ztratila rychlost. Pak se ale vybičovala k fantastickému závěru, díky čemuž stáhla své manko z jedné sekundy na pouhých 38 setin. Zachránila, co se dalo, a bere páté místo.
     
    14
    Chiara Pogneauxová oproti tomu chybovala už ve vrchní části svahu a trochu kostrbatou jízdu si přenesla i do spodní pasáže. V samém závěru ještě dokázala chytit rytmus a zrychlit, díky čemuž se prokousala alespoň na třetí místo a zabránila výraznějšímu propadu.
     
    15
    Katharina Huberová zvládla kritický přejezd obstojně! Nebylo to úplně bez chyb ve spodní pasáži, ale bylo to dostatečně kvalitní na to, aby se udržela v zelených číslech. Byť hodně bojovala se ztrátou rychlosti v samém závěru, nakonec Peterliniovou poráží o devět setin sekundy a jde do čela!
     
    Průběžné výsledky

    1. Martina Peterliniová (ITA) 1:53,71
    2. Marie-Therese Sporerová (AUT) +0,16
    3. Bianca Bakkeová-Westhoffová (NOR) +0,37
    4. Ana Buciková (SLO) +0,41
    5. Estelle Alphandová (SWE) +0,45
    5. Camille Rastová (SUI) +0,45
     
    16
    Bianca Bakke Westhoffová z Norska po vydařené vrchní pasáži udělala pár chyb ve spodní části trati, ale celkově může být velmi spokojená. S vysokým startovním číslem se procpala na průběžné třetí místo a bude útočit na top 15!
     
    17
    Střední pasáž s terénním zlomem je dnes znovu pohřebištěm nadějí. Ani Norka Thea Stjnernesundová nezvládla přejezd bez chyby, ztratila na této části svahu více než sekundu. V cíli je devátá se ztrátou 82 setin na Peterliniovou.
     
    18
    Melanie Meillardová za hranou ve střední pasáži ztratila rytmus a tím i rychlost. Oproti druhému mezičasu, na kterém vedla o 21 setin, najednou ztrácela na první místo 1,17 sekundy. Při dojezdu do cíle je hodně nespokojená, propadá se na dvanácté místo.
     
    19
    Ana Buciková šla krátce po startu dost agresivně do oblouků a několikrát se jí rozjely lyže. Přesto dokázala držet poměrně vysoký náskok, a to až do střední pasáže s terénním zlomem. Tam udělala dvě velké chyby, které ji stály spoustu času. V cíli je se ztrátou 41 setin třetí. Oproti Peterliniové zajela v rámci druhého kola o sekundu pomalejší čas.
     
    20
    Němka Emma Aicherová rovněž nedokázala udržet své pozice po prvním kole. Se ztrátou 72 setin se propadá na sedmou pozici.
     
    21
    Albánka Lara Colturiová měla rovněž za zmíněným zlomem velké obtíže. Podjela dvě brány a musela hodně bojovat o to, aby nabrala zpátky svůj rytmus a její ztráta nevystoupala ještě o poznání výš. Teď je z toho manko devíti desetin a sedmá pozice.
     
    22
    Katharina Gallhuberová přišla za terénním zlomem ve střední pasáži trochu o rychlost. Byť opticky jela čistou jízdu, rychlostně strádala a v cíli se propadá na šestou příčku se ztrátou 67 setin.
     
    23
    Camille Rastová ze Švýcarska má v součtu obou kol identický čas jako Alphandová a dělí se s ní o průběžné třetí místo.
     
    24
    Estelle Alphandová, další ze švédských slalomářek, zajela sice lépe než Oehlundová, ale ani ona nedokázala za druhým mezičasem zvládnout ideálně přejezd do rovinatější pasáže. V cíli ztrácí 45 setin na vedoucí Peterliniovou.
     
    25
    Švédka Cornelia Oehlundová předvedla těch chyb a zaváhání až příliš, propadá se na pátou pozici.
     
    26
    Švýcarka Nicole Goodová měla hodně dobrou první polovinu svahu, pak ale na techničtější části ztratila rytmus a tím přišla o rychlost, která je v této pasáži hodně důležitá. V cíli ztrácí 56 setin a jde na třetí místo.
     
    27
    Franziska Gritschová udělala hned po startu pár drobných chyb a ve druhé polovině svahu navíc přišla o rychlost. Propadá se pořadím na třetí místo se ztrátou 1,17.
     
    28
    Italka Martina Peterliniová ve spodní části svahu podjela několik branek, ale nakonec i s těmito chybičkami dokázala zajet nejrychlejší jízdu druhého kola a proniknout o 16 setin před Rakušanku Sporerovou.
     
    29
    Okamžitě se na první příčku průběžného pořadí dostává Rakušanka Marie-Therese Sporerová, která překonala čas své předchůdkyně o sekundu a 41 setin.
     
    30
    Charlotte Linggová z Lichtenštejnska předvedla na své poměry další solidní jízdu. Chybám se sice nevyhnula, ale bude dnes bodovat, což je pro ni obrovský úspěch. V cíli má čas 1:55,28.
     
    Druhé kolo odstartovalo.
     
    Martině Dubovské se v prvním kole povedlo proniknout do elitní desítky a bude ve svém druhém závodě v této sezoně bojovat o hodně kvalitní umístění. Za českou reprezentantkou je ovšem pole závodnic hodně našlapané a každá chyba bude tvrdě potrestána.

    Po prvním kole vede s drtivým náskokem 76 setin Petra Vlhová před Mikaelou Shiffrinovou.
     
    Pořadí po 1. kole

    1. Petra Vlhová (SVK) 55,92
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,76
    3. Sara Hectorová (SWE) +0,84
    4. Lena Dürrová (GER) +0,94
    5. Leona Popovićová (CRO) +1,19
    6. Ali Nullmeyerová (CAN) +1,48
    7. Wendy Holdenerová (SUI) +1,70
    8. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,73
    9. Laurence St. Germainová (CAN) +1,84
    10. Martina Dubovská (CZE) +1,94
    11. Zrinka Ljutićová (CRO) +1,95
    11. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,95
    12. Michelle Gisinová (SUI) +2,03
    13. Chiara Pogneauxová (FRA) +2,06
    14. Katharina Huberová (AUT) +2,24
    15. Bianca Bakkeová-Westhoffová (NOR) +2,25
    16. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,27
    17. Mélanie Meillardová (SUI) +2,34
    18. Ana Buciková (SLO) +2,36
    19. Emma Aicherová (GER) +2,46
    21. Lara Colturiová (ALB) +2,57
    21. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,57
    22. Camille Rastová (SUI) +2,64
    24. Cornelia Öhlundová (SWE) +2,75
    24. Estelle Alphandová (SWE) +2,75
    25. Nicole Goodová (SUI) +2,80
    26. Franziska Gritschová (AUT) +2,88
    27. Martina Peterliniová (ITA) +2,92
    28. Marie-Therese Sporerová (AUT) +3,01
    29. Charlotte Linggová (LIE) +3,06
     
    Finské Levi se v neděli dočká svého druhého slalomu. V tom prvním dominovala slovenská reprezentantka Petra Vlhová, která bude v neděli útočit na tamním svahu na double. O body se hodlá znovu ucházet i Martina Dubovská. V tomto přenosu se budeme věnovat druhému kolu tohoto závodu, k němuž přineseme další podrobnosti po skončení kola prvního.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Jan Vojkůvka

    Pořadí SP
    • 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 190 b
    • 2. Petra Vlhová (SVK) 160 b
    • 3. Sara Hectorová (SWE) 145 b
    • 4. Lena Dürrová (GER) 140 b
    • 5. Leona Popovićová (CRO) 106 b
    • 6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 100 b
    • 6. Katharina Liensbergerová (AUT) 100 b
    • 22. Martina Dubovská (CZE) 33 b

    Pořadí disciplíny
    • 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 150 b
    • 2. Lena Dürrová (GER) 140 b
    • 3. Leona Popovićová (CRO) 106 b
    • 4. Petra Vlhová (SVK) 100 b
    • 5. Sara Hectorová (SWE) 95 b
    • 6. Katharina Liensbergerová (AUT) 92 b
    • 15. Martina Dubovská (CZE) 33 b

    Konečné výsledky
    • 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:51,68
    • 2. Leona Popovićová (CRO) +0,18
    • 3. Lena Dürrová (GER) +0,30
    • 4. Sara Hectorová (SWE) +0,66
    • 5. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,23
    • 6. Ali Nullmeyerová (CAN) +1,24
    • 7. Laurence St. Germainová (CAN) +1,32
    • 8. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,41
    • 8. Wendy Holdenerová (SUI) +1,41
    • 10. Zrinka Ljutićová (CRO) +1,45
    • 11. Katharina Huberová (AUT) +1,94
    • 12. Martina Peterliniová (ITA) +2,03
    • 13. Chiara Pogneauxová (FRA) +2,19
    • 13. Marie-Therese Sporerová (AUT) +2,19
    • 15. Michelle Gisinová (SUI) +2,32
    • 16. Martina Dubovská (CZE) +2,33
    • 17. Bianca Bakkeová-Westhoffová (NOR) +2,40
    • 18. Ana Buciková (SLO) +2,44
    • 19. Camille Rastová (SUI) +2,48
    • 19. Estelle Alphandová (SWE) +2,48
    • 21. Nicole Goodová (SUI) +2,59
    • 22. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,70
    • 23. Emma Aicherová (GER) +2,75
    • 24. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,85
    • 25. Lara Colturiová (ALB) +2,93
    • 26. Franziska Gritschová (AUT) +3,20
    • 27. Cornelia Öhlundová (SWE) +3,24
    • 28. Mélanie Meillardová (SUI) +3,32
    • 29. Charlotte Linggová (LIE) +3,60
    • Petra Vlhová (SVK) DNF

    Pořadí po 1. kole
    • 1. Petra Vlhová (SVK) 55,92
    • 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,76
    • 3. Sara Hectorová (SWE) +0,84
    • 4. Lena Dürrová (GER) +0,94
    • 5. Leona Popovićová (CRO) +1,19
    • 6. Ali Nullmeyerová (CAN) +1,48
    • 7. Wendy Holdenerová (SUI) +1,70
    • 8. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,73
    • 9. Laurence St. Germainová (CAN) +1,84
    • 10. Martina Dubovská (CZE) +1,94
    • 11. Zrinka Ljutićová (CRO) +1,95
    • 11. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,95
    • 12. Michelle Gisinová (SUI) +2,03
    • 13. Chiara Pogneauxová (FRA) +2,06
    • 14. Katharina Huberová (AUT) +2,24
    • 15. Bianca Bakkeová-Westhoffová (NOR) +2,25
    • 16. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,27
    • 17. Mélanie Meillardová (SUI) +2,34
    • 18. Ana Buciková (SLO) +2,36
    • 19. Emma Aicherová (GER) +2,46
    • 21. Lara Colturiová (ALB) +2,57
    • 21. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,57
    • 22. Camille Rastová (SUI) +2,64
    • 24. Cornelia Öhlundová (SWE) +2,75
    • 24. Estelle Alphandová (SWE) +2,75
    • 25. Nicole Goodová (SUI) +2,80
    • 26. Franziska Gritschová (AUT) +2,88
    • 27. Martina Peterliniová (ITA) +2,92
    • 28. Marie-Therese Sporerová (AUT) +3,01
    • 29. Charlotte Linggová (LIE) +3,06


    bahis siteleri