Ž. Vlci Brno – SKUP Olomouc 11:5 (kon.)
konec
Žabinští Vlci Brno
11:5 (4:2)
SKUP Olomouc, z. s.
Pondělí 13.11.2023, 19:30 • SH Modřice, Benešova 274, okres Brno-venkov • 1. Futsal liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování 8. kola 1. Futsal ligy, u zápasu mezi Žabinskými Vlky z Brna a SKUP Olomouc.
     
    Žabinští Vlci Brno

    Žabinští Vlci v dosavadním ročníku vybojovali jediný bod v šesti utkáních, který získali po divoké domácí přestřelce 5:5 s Libercem. V doposud posledním střetnutí se Jihomoravané představili minulou neděli v Kadani, kde prohráli jasně 3:8. Momentálně to tedy vypadá, že mužstvo z Brna spíše než o play-off bude bojovat o udržení se v nejvyšší soutěži, když má stejně bodů jako dnešní soupeř, devátý Liberec je vpřed už o šest bodů.
     
    SKUP Olomouc, z. s.

    Jak již bylo zmíněno, tak i olomoučtí futsalisté disponují jedním bodem, který získali v doposud posledním střetnutí, kdy v domácí hale remizovali výsledkem 4:4 s Ústí nad Labem. Před ziskem bodu museli skousnout dva těžké debakly, a sice 2:11 od Kadaně a 1:10 od Chomutova, nicméně na důležité utkání zmobilizovali síly a vybojovali aspoň remízu, přesto to vypadá, že právě Olomouc bude společně se Žabinskými Vlky hlavním kandidátem na sestup.
     
    Úvodní sestavy:

    Žabinští Vlci Brno: Večeřa, Pšurný – Chroust (C), Kratochvíl, Svoboda, Starý, Koutný, Pfeffer, Silný, Ryšavý, Havlín, Řezník, Chráscina, Teichmann.
    Trenér: Radek Toman

    SKUP Olomouc, z. s.: Javorski – Lapčík, Kočiš, Lošťák (C), Brázdil, Janečka, Šipka, Langer, Zrník, Hořava, Kmínek, Tilkeridis.
    Trenér: Martin Janečka

    Rozhodčí: Čep – Rygl, Kliner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Domácí futsalisté odstartovali utkání výkopem, po němž přišel dlouhý pas za obranu, míč skončil u gólmana Javorskiho.
     
    00:45
    Do kombinace Olomouce se následně zapojil právě Daniel Javorski, jehož nákop za obranu měl pod kontrolou Martin Chroust.
     
    01:21
    Pravá strana se otevřela před Lukášem Kočišem, jenž vyzkoušel tvrdou střelu na zadní tyč, trefil ale jenom protihráče.
     
    01:46
    Ze středu vypálil tvrdou střelu nejproduktivnější hráč Žabinských Vlků Dominik Havlín, mířil ale pouze do clonícího konkurenta.
     
    02:23
    Tělem na zádech udržel osobního strážce Filip Kmínek, z druhé strany se však k němu stáhl Chráscina a míč získal.
     
    02:50
    Nacvičený signál z rohu nevyšel. Tomáš Chráscina nastřelil Dominika Havlína, jemuž vůbec nevyšlo zakončení patičkou.
     
    03:08
    Proti vysokému balónu vyrazil Jaroslav Pšurný, avšak zaváhal a míč pustil z rukavic, načež raději odkopával do zámezí.
     
    03:49
    Jakub Koutný byl zdvojený u levé lajny, s čímž si domácí futsalista neporadil, na dlouhou nohu přihrával mimo Chráscinův dosah.
     
    04:12
    Z ostrého úhlu vystřelil Nikolas Tilkeridis a brankáře nezaměstnal, křižnou střelu nasměroval výrazně vedle cílového zařízení.
     
    04:39
    Ve středu si počkal na přihrávku Jan Silný a hráč prvoligového Prostějově ve fotbale bodlem napálil jenom dobře postaveného bránícího konkurenta.
     
    05:01
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu hostující Martin Lapčík, když na dlouhou nohu zvládl pravačkou vystihnout rozehrávku a píchnout míč mimo hrací plochu.
     
    05:20
    Přečíslení domácího celku dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Tomáš Chráscina přes Kmínka nepropasíroval míč na číhajícího kolegu.
     
    06:04
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí domácí! Jmenovitě TOMÁŠ CHRÁSCINA, který se středem krásně prokličkoval mezi dvěma protihráči, aby následně prostřelil Javorskiho mezi nohama.
    06:04 Tomáš CHRÁSCINA - 1:0
     
    06:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci odpovídají hned z rozehrávky! Gólman Javorski přihrál po pravé ruce PETRU BRÁZDILOVI, jenž svou střelu nasměroval nejen mezi nohy bránícího Silného, ale i gólmana Pšurného.
    06:18 Petr BRÁZDIL - 1:1
     
    06:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tu bleskový obrat! Defenziva Žabinských Vlků propadla a hosté trestali měrou vrchovatou, když Brázdil přihrál doleva DAVIDU LOŠŤÁKOVI a kapitán mužstva si tváří v tvář Pšurnému věděl rady.
    06:32 David LOŠŤÁK - 1:2
     
    07:23
    Proti Tilkeridisovi nepředvedl Jaroslav Pšurný dvakrát jistý zákrok, nicméně za brankáře následně proti dorážce skvěle zastoupil Chráscina.
     
    07:45
    Hsoté jsou při chuti. Jako další na sebe strhl zodpovědnost Petr Brázdil, technický pokus namířil o kousek nad břevno.
     
    08:22
    Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili vůbec dobře, Tomáš Chráscina totiž přihrával za záda Dominiku Havlínovi.
     
    08:48
    Do dvojice konkurentů si Tomáš Chráscina nevěřil, proto raději volil přihrávku na jistotu do zadních řad na Chrousta.
     
    09:03
    Znovu v akci Tomáš Chráscina, který se bez problémů zbavil osobního strážce a nahrál na levou stranu Dominiku Havlínovi, jehož střelu Javorski kryl pravou nohou.
     
    09:42
    Po levé straně utekl Dominik Havlín, proti němuž výborně vyběhl Daniel Javorski, při zákroku si ublížil a vyžádal si přerušení hry.
     
    10:15
    Perfektní střílenou přihrávku obdržel před branku Dominik Havlín, v obrovské příležitosti ovšem zakončoval jen vedle levé tyče, k čemuž přispěl i dobře blokující Tilkeridis.
     
    10:41
    Zničehonic šance pro Olomouc, kdy poslední obránce podskočil nákop brankáře a David Lošťák posléze z otočky vystřelil vedle levé tyče.
     
    11:05
    Ofenzivní složku podpořil aktivní brankář Daniel Javorski a parádní ostrou nahrávkou oslovil Jana Šipku, který místo prázdné brány vystřelil z těžké pozice vedle levé části brankové konstrukce.
     
    11:24
    Pěkně sehrané přečíslení olomouckých fotbalistů, ovšem Petr Brázdil prováhal ideální možnost k zakončení a přes Pšurného už míč k Šipkovi nedostal.
     
    12:23
    O balón přišel Kočiš a na druhou stranu se vydal Vlastimil Ryšavý, přes Brázdila však balón k Chráscinovi nedostal.
     
    12:48
    Tentokráte se Tomáš Chráscina balónu dočkal a zleva vyslal střílený pas k protější tyči, před Koutným v poslední chvíli zakročil Kočiš.
     
    13:13
    Středem se otevřel volný prostor před hrajícím trenérem Olomouce Martinem Janečkou, rána přímým nártem prosvištěla vedle levé tyče.
     
    13:23
    Dominik Havlín naznačil střelu, aby nakonec ještě vyzkoušel nástřel před bránu na Michala Kratochvíla, před nímž skvěle zakročil brankář Javorski.
     
    13:41
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Olomoučtí nyní doplatili na skutečnost, že se do rozehrávky zapojil i brankář Javorski, jehož u pravé lajny odstavil tělem Chroust a do středu přihrál DOMINIKU HAVLÍNOVI, historicky nejlepší střelec klubu poslal balón do sítě skrze nohy bránícího Janečky.
    13:41 Dominik HAVLÍN - 2:2
     
    14:03
    Dominik Havlín inkasoval ostrý úder loktem od Kmínka. Rozhodčí odpískal faul, karty i po tomto zákroku prozatím ponechal v kapse.
     
    14:23
    Futsalisté Olomouce se provinili už šestým akumulovaným faulem, což znamená, že soupeř má k dispozici „desítku“!
     
    14:23
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Exekuce se podle očekávání chopil DOMINIK HAVLÍN, který si poradil jako správný ostrostřelec, padajícímu Javorskimu stihl hrací předmět poslat mezi nohy.
    14:23 Dominik HAVLÍN - 3:2
     
    15:03
    Z druhé vlny podpořil akci hostujícího celku Martin Janečka, ten si ještě narazil s Janem Šipkou, načež zakončoval do bránícího Chrásciny.
     
    15:40
    Zajímavý signál po rohu, kdy na volej dostal nabito Jan Šipka, jeho pokus obětavě zblokoval jeden z obránců nad břevno Pšurného svatyně.
     
    16:13
    Gólmanův nákop za obranu měl pod kontrolou Daniel Javorski, míč úspěšně vyboxoval z hlavy Dominika Havlína do zámezí.
     
    16:36
    Po ztrátě Chrásciny postupoval do úniku Martin Janečka, ovšem nechal se doběhnout právě Chráscinou, který oblouček přes gólmana tečoval nad břevno.
     
    17:29
    Martin Janečka vymotal obránce, posléze vyzkoušel přenesení doleva na Filipa Kmínka, jemuž nevyšlo zdánlivě snadné zpracování.
     
    17:52
    Vlastimil Ryšavý si chtěl narazit s Dominikem Havlínem, druhý jmenovaný ovšem volil přihrávku na jistotu dozadu na Kočiše.
     
    18:06
    Z velké dálky se prezentoval dělovým projektilem Filip Kmínek, balón nicméně poslal o kus vedle levé tyčky.
     
    18:27
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Brněnští hráči odskakují v koncovce první půle na rozdíl dvou gólů! Nová akvizice z fotbalových trávníků Silný se po levé lajně uvolnil kolem protihráče a celou akci vyšperkoval nastřelením JAKUBA KOUTNÉHO, od nějž se balón odrazil za záda bezmocného Javorskiho.
    18:27 Jakub KOUTNÝ - 4:2
     
    18:27
    Oddechový čas pro tým SKUP Olomouc, z. s.
     
    19:02
    Hosté hrají powerplay. V rozlišovacím dresu hrající Martin Janečka zleva přenesl hru doprava na Petra Brázdila, jenž kličkou do středu vyzrál na jednoho soupeře, dalšího bodlem smolně nastřelil.
     
    19:36
    Petr Brázdil po pravé čáře přihrával Nikolasi Tilkeridisovi, který si neporadil s těžkým zpracováním, i s míčem se dostal mimo hrací plochu.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi brněnskými Žabinskými Vlky a futsalisty z Olomouce rozhodně nenudil, přinesl čtyři góly, přičemž dvoubrankovým náskokem disponuje domácí mužstvo. Vedoucí trefu obstaral Tomáš Chráscina, ovšem hosté dokonali bleskový obrat zásluhou Petra Brázdila a Davida Lošťáka. Brno se nicméně brzy zkoncentrovalo a ve zbytku úvodního dějství neinkasovalo, zatímco přidalo další tři branky, do střeleckých statistik se dvakrát zapsal Dominik Havlín a současnou podobu dal výsledku Jakub Koutný.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:28.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Domácí disponují dvoubrankovým vedením, které lze ve futsale v mžiku ztratit, hosté rozhodně nejsou bez šance.
     
    20:39
    Dominik Havlín se uvolnil na pravé straně a z úhlu s na střelu nevěřil, volil křižnou přihrávku, kterou vystihl Lukáš Kočiš.
     
    21:25
    Nákop za obranu měli domácí pod kontrolou, Pavel Svoboda hlavou nasměroval hrací předmět na jistotu mimo hrací plochu.
     
    21:57
    Zajímavý nástřel vymyslel Petr Brázdil, ovšem přečetl ho Martin Chroust a míč navíc zvládl píchnout ke kolegovi Silnému.
     
    22:20
    Z velké války vypálil Filip Kmínek, který mířil na zadní, levou tyč a Jaroslav Pšurný očima kontroloval míč směřující vedle brány.
     
    22:46
    Krásné kombinaci chybělo jediné, gól. Nikolas Tilkeridis z první zleva sklepl před bránu Davidu Lošťákovi, jehož střelu doprostřed Pšurný s problémy vyrazil.
     
    23:24
    Sklepnutí před bránu Žabinských Vlků zblokoval Vlastimil Ryšavý, který následně zkusil přes celé hřiště zakončit do prázdné brány, ale cílové zařízení minul.
     
    23:48
    David Lošťák se uvolnil do středu a mířil zajímavě na zadní tyčku, za Pšurného zaskočil dobým obranným zákrokem Chráscina.
     
    24:26
    Protiútok domácího celku neměl dlouhého trvání, protože došlo ke zdvojení Jakuba Koutného a míč získal do vlastního držení Martin Lapčík.
     
    24:56
    První žlutou kartu zápasu obdržel domácí futsalista Michal Kratochvíl, který u levé lajny vystavil strom do brejku mířícímu protihráči.
     
    25:21
    Zajímavý nástřel vymýšlel Tomáš Chráscina, leč Vlastimil Ryšavý na něj nedosáhl a balón tedy sebral gólman Daniel Javorski.
     
    25:37
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Tomanova družina přidává pátou trefu a dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Havlín od levé lajny s hlavou nahoře našel před bránou číhajícího PAVLA SVOBODU, k němuž nedostoupil Lošťák a domácí hráč snadno zakončoval do prázdné brány.
    25:37 Pavel SVOBODA - 5:2
     
    25:48
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Druhý slepený gól Žabinských Vlků, Olomouc je v krizi! Po další velké hrubce se do úniku dostal obávaný kanonýr DOMINIK HAVLÍN, jenž uspěl křižnou přízemní střelou k levé tyčce.
    25:48 Dominik HAVLÍN - 6:2
     
    25:48
    Oddechový čas pro tým SKUP Olomouc, z. s.
     
    26:22
    Není bez překvapení, že Olomouc okamžitě po rozehrávce přešla do powerplay. První akce nevyšla, střílený pas před bránu měl pod kontrolou Chráscina.
     
    26:45
    Doprava dostal nahrávku Jan Šipka, který na druhé straně viděl nabíhajícího hrajícího trenéra Martina Janečku, jenže přihrávku poslal za jeho paty.
     
    27:09
    Dominik Havlín procpal míč do středu na Pavla Svobodu, který vystřelil levačkou bez přípravy o velký kus vedle pravé tyče.
     
    27:46
    Z ostrého úhlu Havlín na Javorskiho nevyzrál, následně přihrával do středu Svobodovi, ten si zase vylámal zuby na dvojici bránících konkurentů.
     
    28:20
    Všudypřítomný Havlín neprocpal balón srze Janečku, míč se posléze odrazil ke Kratochvílovi, který v pádu nepřehodil posledního obránce.
     
    28:47
    Janečkovu tvrdou střelu bodlem tečoval jeden z obránců a Jaroslav Pšurný ukázal perfektní reflexy, stihl zareagovat a zakročil pravou rukou.
     
    29:00
    Z ostrého úhlu David Lošťák dokonale zaskočil Pšurného střelou, kterou však síť nerozvlnil, trefil jenom bližší tyčku.
     
    29:12
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Domácí suverénně míří za ziskem tří bodů. Chráscina pasem přes celé hřiště našel trestuhodně volného DOMINIKA HAVLÍNA a ten neměl se vstřelením čtvrtého gólu moc starostí, v rozlišovacím dresu bránícího Janečku prostřelil k podél pravé nohy.
    29:12 Dominik HAVLÍN - 7:2
     
    30:03
    Pavel Svoboda ukázkovým obranným zákrokem vypíchl míč z pod nohy Nikolase Tilkeridise, který si je dobře vědom, že prováhal ideální moment k nahrávce.
     
    30:46
    Tomáš Chráscina vyprodukoval nepovedené přenesení doleva, ze vzduchu hrací předmět bez problémů sebral Daniel Javorski.
     
    31:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté snižují a dávají jasně najevo, že ještě nesložili zbraně. Dlouhý nákop Javorskiho sklepl Šipka parádně pod sebe na MARKA LAPČÍKA, jenž šikovně přeloboval Pšurného a míč dopadl za brankovou čáru odrazem od břevna.
    31:00 Marek LAPČÍK - 7:3
     
    31:18
    Daniel Javorski se prezentoval nepovedeným výhozem za obranu, situaci měl pod kontrolou hlavičkující Pavel Svoboda.
     
    31:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Druhý gól SKUP v krátkém časovém sledu! Šipka patičkou vyslal po levé lajně DAVIDA LOŠŤÁKA, Pšurný šel k zemi příliš brzy a hostující kapitán této skutečnosti využil ke gólové ráně pod břevno.
    31:45 David LOŠŤÁK - 7:4
     
    32:19
    Znovu zkoušel Daniel Javorski dlouhý výhoz, téměř dvoumetrový Tomáš Chráscina na jistotu hlavičkoval do zámezí.
     
    32:55
    Hosté už znovu hrají powerplay. Rozlišovací dres opět navlékl Martin Janečka, který přenesl doleva na Lošťáka, tomu nevyšla přihrávka po lajně na Tilkeridise.
     
    33:07
    Útočný faul odpískán k nelibosti SKUP Janu Šipkovi, jeho protesty jsou ovšem zbytečné, protože si v souboji s Kratochvílem evidentně pomohl loktem.
     
    33:34
    Chybu rozehrávajícího Chrásciny napravil včas vyběhnuvší Jaroslav Pšurný, Nikolas Tilkeridis neměl kudy brankáře z úhlu prostřelit.
     
    34:20
    Hosté se postupně přibližovali bráně konkurenty, ve finále vyzkoušel střelu Martin Janečka a trefil clonícího Pavla Svobodu.
     
    34:57
    Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Nikolas Tilkeridis a Jaroslav Pšurný nezasahoval, kontroloval míč směřující do boční sítě.
     
    35:23
    Po ztrátě soupeře postupoval do protiútoku Dominik Havlín, který před sebou měl posledního protihráče, Jan Šipka dokázal balón tečovat o kousek vedle pravé tyčky.
     
    35:32
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Dlouhý výhoz Pšurného sklepával Havlín hlavou do středu, kde brankář Javorski smolně nastřelil Kmínka a míč se odrazil k DOMINIKU CHROUSTOVI, kapitán Žabinských Vlků bez problémů zakončoval do prázdné brány.
    35:32 Dominik CHROUST - 8:4
     
    35:50
    Martinu Janečkovi dnes není přáno. Před bránu dostal výbornou přihrávku do nohy, tváří v tvář Pšurnému však neuspěl střelou k pravé tyči.
     
    36:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl! Jan Šipka rozehrál aut před bránu, kde číhal MARTIN JANEČKA a Pšurný tentokráte neměl proti střele na pravou ruku žádnou šanci.
    36:04 Martin JANEČKA - 8:5
     
    36:39
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Proti dvěma konkurentům Janečka míč neudržel, Chráscina posléze přihrál před prázdnou bránu DOMINIKU HAVLÍNOVI a ten snadno zaznamenal už svůj pátý gól v zápase.
    36:39 Dominik HAVLÍN - 9:5
     
    37:06
    Velká chyba hrajícího trenéra Olomouce Martina Janečky! Hrál v rozlišovacím dresu, takže mohl hrát rukama, jenže ne mimo vymezený prostor, což učinil, takže rozhodčí neměl jinou možnost, než tasit červenou kartu.
     
    37:10
    Zajímavě rozehraná standardka, na jejímž konci Pavel Svoboda střílel do padajícího a hodně vyběhnuvšího Javorskiho.
     
    37:50
    Není bez překvapení, že domácí se v přesilovce nikam přehnaně neženou, kontrolují míč kolem poloviny hřiště a v závěru kontrolují komfortní čtyřbrankový náskok.
     
    38:04
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Diváci si přáli desítku a dostali ji! Na levou stranu obdržel nahrávku MARTIN CHROUST a při zakončení zachoval chladnou hlavu, Javorskimu procedil balón mezi nohama.
    38:04 Martin CHROUST - 10:5
     
    39:00
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Střelecké hody Žabinských Vlků pokračují. Chráscina si vytvořil prostor mezi dvěma protihráči k přihrávce po pravé ruce MICHALU KRATOCHVÍLOVI, ke střele na bližší tyč se Javorski nestihl včas přesunout.
    39:00 Michal KRATOCHVÍL - 11:5
     
    39:48
    Domácí futsalisté se rozhodli podniknout ještě jeden útok středem, dlouhý nákop nicméně bez větších problémů na hrudi ztlumil bránící Filip Kmínek.
     
    Konec zápasu.
     
    Velmi důležitý souboj dvou sestupem ohrožených týmů ovládli brněnští Žabinští Vlci, kteří v domácí hale rozstříleli SKUP Olomouc v gólově bohatém utkání 11:5.

    V prvním poločase se hosté drželi solidně, když v jednu chvíli dokonce vedli, aby nakonec odcházeli do šaten s dvoubrankovým mankem. Ve druhém dějství ovšem Žabinští Vlci žádné drama nepřipustili, dominovali a přidali dalších sedm branek, zatímco soupeři povolili skórovat třikrát. Mužem zápasu byl historicky nejlepší střelec mužstva Dominik Havlín, jenž pět gólů vstřelil a jeden připravil.

    Svěřenci trenéra Tomana se díky vítězství posunuli se čtyřmi body z posledního místa na předposlední právě před dnešního soupeře, který zůstává na jednom bodu. (21:13:25)

    Milan Huppert

    Branky: 7. Chráscina, 14. Havlín (Chroust), 15. Havlín (10 m kop), 19. Koutný (Silný), 26. Svoboda (Havlín), 26. Havlín, 30. Havlín (Chráscina), 36. Chroust, 37. Havlín (Chráscina), 39. Chroust, 39. Kratochvíl (Chráscina) – 7. Brázdil (Javorski), 7. Lošťák (Brázdil), 31. Lapčík (Šipka), 32. Lošťák (Šipka), 37. Janečka (Šipka)

    Karty:   25. Kratochvíl (ZVB)   38. Janečka (OLO)


    Žabinští Vlci Brno: Večeřa, Pšurný – Chroust (C), Kratochvíl, Svoboda, Starý, Koutný, Pfeffer, Silný, Ryšavý, Havlín, Řezník, Chráscina, Teichmann.
    Trenér: Radek Toman

    SKUP Olomouc, z. s.: Javorski – Lapčík, Kočiš, Lošťák (C), Brázdil, Janečka, Šipka, Langer, Zrník, Hořava, Kmínek, Tilkeridis.
    Trenér: Martin Janečka

    Rozhodčí: Čep – Rygl, Kliner
    bahis siteleri