Tisková konference českého daviscupového týmu (kon.)
konec
Tisková konference českého daviscupového týmu

Pátek 17.11.2023, 14:15Tiskové konference
     
    Z dnešní tiskové konference je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme vám hezký zbytek týdne. (14:37:30)
     
    Jiří Lehečka o rychlejším povrchu na Davis Cupu: "Jsou to podmínky, které odměňují dobré údery. Těžko se na něm brání, není moc šance to uběhat. To mi sedí, můžu se více opřít o svoji hru."
     
    Jiří Lehečka: "Tahle sezona byla velice slušná, opět se mi podařilo posunout o nějaké příčky v žebříčku nahoru."
     
    Jiří Lehečka: "Australani jsou velice silný a vyrovnaný tým, všichni hráči mají zkušenosti. De Minaur je zkušený celodvorcový hráč, umí na všech površích. Pro něj je výhoda, že žije napůl v Monaku a napůl ve Španělsku, takže je to pro něj skoro jako doma. A mají výborného debla, Ebden i Purcell čtyřhru opravdu umí. Ale my máme taky vyrovnaný tým. Soustředíme se na to předvést co nejlepší výkon. Valencie byla krásný zážitek, ale už je to nějaký ten pátek zpátky. Nicméně máme schopnosti na to předvádět stejné výkony jako ve Valencii."
     
    Jiří Lehečka: "Davis Cup je vždy výjimečná akce, motivace je obrovská. Jako vždy se moc těším. Týmová atmosféra mi moc sedí, těšil jsem sena ni už od Valencie. Cítím se dobře."
     
    Jiří Lehečka: "Po příjezdu z Paříže jsem trénoval v Česku. Bohužel jsem si lehce natáhl břišní sval. Proto jsem poslední turnaj roku vynechal. Dal jsem si pauzu, chvilku jsem nic nedělal. Poslední týden jsem už trénoval naplno, byl jsem v Prostějově a připravoval jsem se jako vždycky."
     
    Jiří Lehečka: "S Tomášem (Berdychem) jsme hodnotili uplynulou sezonu. Snažili jsme se přijít na to, co bude důležité, jak se připravit, jaké tam mají hráče a tak dále. Nálada je dobrá. Forma samozřejmě nebyla úplně nejlepší. Chtěl jsem hrát turnaj v Métách, ale zranil jsem se."
     
    Na on-line tiskovou konferenci právě dorazil Jiří Lehečka.
     
    Adam Pavlásek o svém vzestupu: "Jde vidět, že turnaje ATP jsou na vyšší úrovni než challengery. Cítím, že můj level jsem zvýšil i po Davis Cupu. Je škoda finále v Antverpách, ale takový je tenis. Kdyby mi někdo řekl, že budu hrát finále na ATP, bral bych to všemi deseti. Poslední čtvrtrok se mi vydařil. Pevně doufám, že budu pokračovat v Davis Cupu a na začátku další sezony."
     
    Kapitán Navrátil o systému na dva vítězné zápasy: "Myslím, že systém je výhoda vždy pro relativně slabší tým. Ale když to bude 1:1, budu spokojen s výsledkem. Čtyřhra by byla nejtěžší."
     
    Tomáš Macháč: "Už předtím, než jsem jel do Finska, jsem byl čtyři dny nemocný. Pak jsem se cítil dobře, ale po letu se mi to vrátilo. Snažil jsem se dát dohromady, ale raději jsem si dal volno a doléčil jsem to."
     
    Kapitán Navrátil: "Společná příprava v plánu byla, ale tím, že se Kuba Menšík rozhodl hrát turnaje a Tomáš byl nemocný, se to změnilo. Adam a Jirka se připravovali v Prostějově. Myslím, že natrénované mají jako před Valencií. Každý den bude mít každý hráč prostor tři až čtyři hodiny na trénink."
     
    Kapitán Navrátil: "Austrálie je těžký, ale hratelný soupeř."
     
    Adam Pavlásek: "Forma je dobrá. Myslím, že jsem na Davis Cup navázal solidními výsledky. Davis Cup mě nakopl. Jak říkal kapitán, deblová dvojice Australanů je jedna z nejlepších, které tam jsou. Ale určitě tam jedeme natěšení a budeme se rvát o co nejlepší výsledek."
     
    Kapitán Navrátil: "Kuba Menšík včera porazil Medjedoviče a dnes hraje (ve Švédsku) čtvrtfinále turnaje. Budeme mu držet palce."
     
    Tomáš Macháč: "Jedeme tam s pokorou, soupeř je kvalitní. Šance bude, hraje se pouze na dvě vítězná utkání. Teď jsem byl nemocný, úplně jsem nehrál, ale myslím, že čtyři dny na přípravu je tak akorát. Davis Cup mám moc rád, většinou mi pomůže do dalších turnajů."
     
    Kapitán Jaroslav Navrátil: "Určitě tam jedeme s pokorou. Austrálie je velice kvalitní tým, mají vynikajícího prvního hráče de Minaura a fantastickou čtyřhru Ebden, Purcell. Nevím, kdo bude druhý hráč do dvouhry. Pokusíme se přes Austrálii dostat do semifinále."
     
    Tiskové konference se účastní nehrající kapitán Jaroslav Navrátil a spolu s ním Tomáš Macháč a Adam Pavlásek. On-line konferenci moderuje mluvčí českého daviscupového týmu Karel Tejkal.
     
    Největší hvězdou Australanů je světová dvanáctka Alex de Minaur, jenž má na svém kontě už sedm singlových titulů z okruhu ATP. Dvojkou výběru kapitána Lleytona Hewitta je podle žebříčku Max Purcell (45.), který je zároveň velmi dobrým deblistou. Dalším excelentním odborníkem na čtyřhru je světová čtyřka Matthew Ebden. Právě Ebden a Purcell spolu loni opanovali grandslamový Wimbledon. V nominaci jsou ještě zkušení Jordan Thompson (56.) a Thanasi Kokkinakis (65.).

    Marek Bartošík

    bahis siteleri