Tisková konference české fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Tisková konference české fotbalové reprezentace

Neděle 19.11.2023, 16:45Tiskové konference
     
    To je z tiskové konference vše, pro novináře je ještě otevřena první patnáctiminutovka tréninku, který začíná v 17:30. Děkujeme za pozornost, přejeme hezký zbytek neděle. (17:07:25)
     
    Konec tiskové konference.
     
    Otázky na trenéra: Máte už jasno o základní sestavě? Jsou ostatní hráči v pořádku? Semknou se hráči po incidentu o to víc?
    Věřím tomu, že sestavu, kterou jsme udělali, že bude schopná cíle dosáhnout. Jestli nám to pomůže? Spíše budeme věřit našemu odhodlání. Nic nenahrazujeme, prostě chceme postoupit na EURO.
     
    Otázka na kapitána: Máte na hlavě čtyři stehy, jak se cítíte? Budete mít čelo nějak chráněné?
    Souboj v Polsku byl dost nepříjemný, jsem rád, že doktoři udělali dobrou práci a mohl jsem dohrát. Není to ideální, lepší je to nemít. Dneska v tréninku budu trénovat takhle jak jsem, ještě se s doktory pobavíme, ale něco asi vymyslíme, abych se mohl co nejvíce připravit na zápas.
     
    Otázka na kapitána: Co od zápasu očekáváte?
    Děkuji za tu otázku, jelikož se chceme již plně soustředit na zápas po nočním incidentu. Věříme, že celá Olomouc nás požene. Chceme postoupit a věřím, že nejen vyprodaný stadion, ale i fanoušci u televizí nás poženou. Chceme vyhrát.
     
    Otázka na trenéra: Na remízu asi hrát nebudete, že?
    Remíza by nám sice stačila, ale určitě na ní hrát nebudeme. Uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet. Jednoznačně chceme být aktivní, dát góly a zápas rozhodnout. Soupeř zaslouží respekt, v kvalifikaci prohrál jen jedno utkání, má dobré výsledky.
     
    Otázka na manažera: Berete to i jako svoje osobní selhání?
    Jednoznačně to beru tak, že jsou lidi, kteří mají nějakou zodpovědnost. I já mám takovou pozici. My nechodíme hráče ve 22:00 kontrolovat, ale abych odpověděl na otázku, tak ano. Nějakou zodpovědnost za to mám.
     
    Otázka na trenéra: Vypadli vám dva obránci, co s tím?
    Komplikace to pro nás je. Kluci měli hrát, nicméně věřím, že máme dostatek kvalitních hráčů, kteří je nahradí.
     
    Otázka na kapitána: Věděl jste o tom, že se něco podobného chystá? Zanechalo to na týmu nějakou stopu?
    Budu upřímný, že jsem o tom nevěděl. Dozvěděl jsem se to až ráno, když jsme měli přijít do místnosti a řešit interní věci.
     
    Otázka na manažera: Jak to kluci vysvětlili?
    K tomu není moc co říct a nechci se v tom pitvat. Ptali jsme se, kde vznikl ten impulz. Odpověď vlastně asi ani nemáme. Je to celé velmi nešťastné. Ale vysvětlení konkrétní nemáme.
     
    Otázka na trenéra: Jak hráči reagovali? Proč k tomu vůbec došlo?
    Hráči si to uvědomili, byli přepadlí, mrzí je to. Ale stalo se a musí za to nést následky.
     
    Otázka na kapitána: Berete to jako podraz od hráčů? Preferoval jste, aby zůstali v kádru? S Coufalem se znáte velmi dobře.
    Všechny nás to mrzí. Mě jako kapitána hodně, stojím si nad zásadami. Mrzí to ale všechny tři kluky, protože pro reprezentaci odvedli velký přínos. Budou chybět. Je to nešťastná situace. To potrestání je největší pro ně, jelikož s námi chtěli být. Jako kapitán jsem k tomu něco měl, ale řekli jsme si to interně.
     
    Otázka na trenéra: Jaká je reakce pane Šilhavý na tuto neuvěřitelnou věc?
    Pro mě je to velké zklamání a velká komplikace. Nic jiného dělat nešlo. Hráči se omluvili a opustili sraz. Věřím, že to přípravu na zítřek neovlivní.
     
    Po úvodním slovu Tomáše Pešíra jsou na programu dotazy novinářů.
     
    Tomáš Pešír: Ráno jsme se dozvěděli, co se dělo v noci, hráče jsme si pozvali, rozhodli se tak jak je veřejně známo a celou věc komunikovali směrem k týmu.
     
    Tisková konference začala, zúčastní se jí Tomáš Pešír, manažer týmu, Tomáš Souček, kapitán a Jaroslav Šilhavý, trenér.
     
    Je otázka, jak moc se bude na tiskové konferenci probírat i dnešní noční aktivita třech reprezentantů v Olomouci, po které byli vyřazeni z kádru Jan Kuchta, Vladimír Coufal a Jakub Brabec. Vše se dozvíme zhruba za hodinu.
     
    Zatím nevíme, kdo všechno se tiskové konference zúčastní. Dá se očekávat, že přijde trenér Jaroslav Šilhavý a kapitán Tomáš Souček. Zda bude k dispozici ještě někdo další, uvidíme těsně před zahájením.

    Michal Heřman

    bahis siteleri