Tisková konference Českého Florbalu k MS žen 2023 (kon.)
konec
Tisková konference Českého Florbalu k MS žen 2023

Čtvrtek 23.11.2023, 11:30Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Držíme českým hráčkám palce, aby na závěrečném turnaji dokázaly uspět. (12:11:30)
     
    Lukáš Procházka: Snažili jsme se nabrat veškeré možné informace. Kontaktovaly jsme holky, které šampionát v roce 2005 absolvovaly, aby nám řekly o možných rizicích, která se tam mohou objevit. Řešili jsme to i s fyzioterapeuty a realizačním týmem. Těch doporučení bude skutečně hodně. Těch detailů tam bylo více a snažili jsme se to zpracovat do nejkomplexněji. Snažíme se připravit co nejlépe na to. Řešili jsme první dny, aby ta zátěž nebyl pro organismus co největší.
     
    Daniel Novák o ekonomické náročnosti šampionátu: Ty náklady jsou samozřejmě enormní. S pomocí partnerství s ČEZEM budujeme ekonomickou odpovědnost a jsme schopni tvořit rezervu na tyto výkyvy. Šampionát v Singapuru je sice ekonomicky náročný pro všechny evropské země, ale pro rozvoj florbalu na celém světě je to velmi důležitý turnaj.
     
    Anna Břucháčková: Je to velká nominace. Snad přijde hodně diváků a fanoušků. Když tam jsou, hraje se vždy daleko lépe.
     
    Daniel Novák o financích pro MS: Stát je připraven nám pomoci, má na to speciální program. Společně s NSA připravujeme komplexní žádost o to, abychom se mohli ucházet o podporu ze strany českého státu.
     
    Daniel Novák o MS: Je to už za dva roky. Jsme ve fázi velmi aktivních příprav. Budujeme organizační tým pro mistrovství světa. Naplňujeme rozpočet, poslední šampionát nás stál 100 milionů korun a to nebude za dva roky tak jednoduché. Chceme, aby ženský šampionát nalákal diváky stejně tak, jako mužský šampionát. Máme dva roky na to, abychom se mužskému šampionátu co nejvíce přiblížili.
     
    Příští mistrovství světa žen se v roce 2025 bude konat od 6. do 14. prosince 2025 v Brně a v Ostravě.
     
    Krupnová o světových hrách: Určitě je to motivace, že se sport takto posouvá dopředu. Florbal je relativně mladý sport a na olympiádu připravený není. Je to velký krok dopředu. To, že je tam mužská i ženská složka také vidím pozitivně. Snad zde uvidíme oba české národní týmy.
     
    Hrát se bude v OCBC Areně (3000 diváků) a ve druhé areně Singapore Indoor Stadium (12 000 diváků). Zde pak turnaj vyvrcholí souboji v play-off. Nejlepších pět evropských týmů z MS si zajistí účast na Světových hrách v roce 2025 v Číně. Je to poprvé v historii, kdy se ženský florbalový tým může účastnit těchto her. Nejprve to byli pouze muži.
     
    Vyřazovací fáze šampionátu začne v pátek 8.12. čtvrtfinálovým duelem, následující den se hrají semifinále a následně i zápasy o medaile. ČT Sport odvysílá všechny české zápasy na turnaji.
     
    Krupnová o blízkosti MS: Měly jsme spoustu zápasů v domácí soutěži a MS jsme v klubu zatím moc neřešily. Dříve tam byly reprezentantky z různých zemí. Konkurence a nahecování na tréninkách bylo dříve velké, že pomalu hrozilo i zranění, to letos takhle už naštěstí nebylo.
     
    Krupnová po výhře nad Švédkami na EFT: Švédky se o tom moc nechtěly bavit. Neodpustily si poznámky, jako kdybychom vyhrály mistrovství světa. Ale já jim říkala, že historická výhra se musí oslavit. Už vědí, že s námi mohou prohrát a to je pro nás hodně důležité.
     
    Krupnová: Skupina je těžká. Polky a Slovenky dobře známe a porážíme je, ale nikdy to nebyl jednoduchý zápas. Se Švédkama se samozřejmě známe taky, ale tam to logicky bude o něčem jiném. Každý z nich je klíčový a nemůžeme si dovolit nehrát na sto procent.
     
    MS odstartují Češky v neděli 3. prosince. Soupeřkami jsou Polky, Švédky a Slovenky.
     
    Anna Brucháčková: Připravovala jsem se na týmových trénincích, dostaly jsme doporučení jak se vyrovnat s cestou. Dostaly jsme doporučení chodit třeba do sauny a doporučení, co jíst a pít během cesty.
     
    Lukáš Procházka pokračuje: Bylo to pro nás důležité téma, aby nás nijak neovlivnil časový posun. Vytvořili jsme adaptační program, který by měl holkám pomoci, aby se s tím nějakým způsobem vyrovnali. Ani v tomto ohledu jsme nic nepodcenili a snažili se na to připravit.
     
    Lukáš Procházka: Musíme se ještě více zaměřit na útočnou hru a mít zvládnutou hru ve speciálních týmech, tedy v přesilovkách a oslabení. V cyklu jsme proto dělali, co jsme uměli.
     
    Krupnová: Ta čtvrtá místa z minulých turnajů rozhodně nejsou super. Je čas to zlomit, přivézt medaili a hrát finále. Hraju florbal, protože mě to baví. Nehraju to pro čísla, je ctí hrát za reprezentaci. To, že těch zápasů už bylo tolik a ještě třeba pár bude, je skvělé. Chci s týmem přivézt ještě nějaký úspěch.
     
    Krupnová o MS: Je to exotická destinace. Nechci říci, že to teď bylo pořád to samé dokola, ale oproti Evropě to bude obrovská změna. Hlavní sílu vidím v tom, že je to mix mládí a dynamiky, ale i kvalitní střední generace. Důležité bude určitě správné týmové nastavení. My musíme hrát na sto procent. Nemůžeme si dovolit cokoliv vypustit nebo nebýt nepřipravené. Každý zápas je pro nás absolutně klíčový.

    Radek Barkman

    bahis siteleri