Los Poháru Billie Jean Kingové (kon.) | Los Davisova poháru (kon.)
konec
Los Poháru Billie Jean Kingové

Neděle 26.11.2023, 12:30Losování soutěží
     
    Los kvalifikace BJK Cupu 2024
    Austrálie (1) – Mexiko
    Švýcarsko (2) – Polsko
    Francie (3) – Velká Británie
    USA (4) – Belgie
    Japonsko – Kazachstán (5)
    Brazílie – Německo (6)
    Slovensko (7) – Slovinsko
    Ukrajina – Rumunsko (8) (12:53:44)
     
    Skvělou zprávou hned na úvod losu bylo, že se české tenistky nebudou muset účastnit dubnové kvalifikace Billie Jean King Cupu. Svěřenkyně kapitána Petra Pály totiž obdržely divokou kartu a jsou společně s vítězkami z Kanady, finalistkami z Itálie a hostitelskou zemí ze Španělska jistými účastnicemi finálového turnaje v příští sezoně.

    Samotný los se týkal celkem 16 týmů. Velmi zajímavou dvojici utvořilo Švýcarsko s Polskem. Švýcarky, které vyhrály BJK Cup v roce 2022, se budou muset v kvalifikaci obejít bez Belindy Bencicové, která je těhotná, a reálně hrozí, že se vůbec nedostanou do základní skupiny ženské týmové soutěže. Záležet bude hodně na tom, zda Polkám vypomůže světová jednička Iga Šwiateková.

    Slovensko, které úspěšně prošlo listopadovou baráží, ve které porazilo Argentinu, si v kvalifikaci zahraje proti Slovinsku.
     
    Přenos skončil.
     
    Kvalifikace se bude hrát 12. a 13. dubna 2024.
     
    Rumunsku tak zbyl v osudí poslední soupeř. Tím je Ukrajina. Dolosováním bylo rozhodnuto o tom, že v domácím prostředí bude hrát Ukrajina.
     
    Sedmé nasazené Slovenky budou hrát doma a zahrajou si se Slovinskem.
     
    Německo dostalo jako soupeře pro kvalifikaci Brazílii. Hrát se bude v Jižní Americe.
     
    Kazachstán si zahraje s Japonskem. Dějiště bylo dolosováno a rozhodlo se o tom, že Japonsko bude moci hrát na domácí půdě.
     
    Belgičanky budou muset vycestovat za oceán. Zahrají si proti čtvrtým nasazeným Američankám.
     
    Francie bude hostit Velkou Británii.
     
    Švýcarsko si zahraje proti Polsku! Hrát se bude ve Švýcarsku. To je hodně zajímavá dvojice.
     
    Austrálie bude hrát s Mexikem. Domácí prostředí si budou užívat Australanky. Rozhodl o tom los, kterého se zhostil David Haggerty.
     
    Conchita Martinezová nyní bude losovat nenasazené týmy k jednotlivým nasazeným týmům.
     
    Nasazenými týmy pro kvalifikaci BJK Cupu 2024 jsou po úpravách Austrálie, Švýcarsko, Francie, Spojené státy, Kazachstán, Německo, Slovensko a Rumunsko.
     
    Nyní budou představeny týmy, které figurují mezi nasazenými.
     
    Fakt, že český tým obdržel divokou kartu, trochu promíchá pořadím mezi nasazenými týmy. Zároveň Španělsko bude BJK Cup v roce 2024 hostit, takže ani Španělky se v kvalifikaci nepředstaví.
     
    David Haggerty právě oznámil, že Česká republika obdržela divokou kartu pro finálový turnaj Billie Jean King Cupu v roce 2024! Češky tak nebudou muset hrát kvalifikaci Billie Jean King Cupu!
     
    „Tento rok jsme měli skvělé finále. Do Španělska dorazily výborné hráčky, cestovali za nimi fanoušci, o tom přesně je Billie Jean King Cup,“ navázal David Haggerty.
     
    „Byl to úžasný týden,“ řekla k finálovému turnaji BJK Cupu turnajová ředitelka Conchita Martinezová. „Obrovským zážitkem byl hned první zápas, kdy jsem byla na stadionu, zněly hymny a hodně mě to dojalo. Vidět plný stadion a slyšet, že je vyprodáno, byl úžasný pocit.“

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri