Přerov – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Jihlava – Sokolov 4:1 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 0:4 (kon.)
Vsetín – Kolín 7:3 (kon.) | Pardubice B – Znojmo 3:0 (kon.) | Poruba 2011 – Prostějov 4:5 (kon.)
Slavia – Třebíč 1:5 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Frýdek-Místek
Pondělí 27.11.2023, 17:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům prvoligového hokeje. Na půdu třetích Litoměřic zajíždí poslední Frýdek-Místek. Do Kalich Areny se vrátí i dlouholetý hráč Jan Výtisk. Utkání startuje v 17:30.
     
    HC FRÝDEK-MÍSTEK (14.)

    Rysi se s devatenácti body nachází na úplném chvostu tabulky, se ztrátou čtyř bodů na Znojmo a Slavii. Právě s Pražany odehráli Frýdečtí poslední utkání, které bylo velmi vyrovnané. Slezané sice v úvodu duelu inkasovali jako první, poté ale vyrovnal Haas. Svěřenci trenéra Martina Hrnčára po Gumanově trefě zase tahali za kratší konec, ale dvě minuty před koncem základní doby vrovnal Svačina. Zápas dospěl až do prodloužení, kde se prosadil slávistický útočník Průžek a poslední celek tabulky bral jeden bod.

    Celek z východu republiky tak bodoval podruhé v řadě. Před soubojem se Slavií totiž celkem překvapivě uspěl na Lapači, kde porazil domácí Vsetín 3:2.

    Ačkoliv je Frýdek-Místek bodově nejhorší z celé Chance ligy, daří se mu v přesilovkách, kde je s úspěšností 21,54 % na druhém místě. Před ním jsou právě Litoměřice, které mají úspěšnost více jak 22 %. Co se týče oslabení, v těch jsou Slezané s úspěšností bránění 80,72 % třetí nejhorší.

    Nejproduktivnější hráči týmu

    Vladimír Svačina – 24 utkání, 18 bodů (6+12)
    Jakub Doktor – 24 utkání, 13 bodů (7+6)
    Rostislav Marosz – 15 utkání, 10 bodů (6+4)
     
    HC STADION LITOMĚŘICE (3.)

    Stadion je vůbec nejtrestanějším celkem Chance ligy a v pondělí na svém ledě přivítá tým z opačného konce tabulky. Hokejisté Frýdku-Místku doposud nasbírali pouze 181 trestných minut a jsou nejméně faulujícím týmem celé soutěže.

    Kališníci jedou na vítězné vlně a mají v zádech už čtyři výhry v řadě. V porovnání týmů jsou na třetí příčce s bodovou ztrátou na Vsetín, který má ale odehráno o zápas více. V sestavě Litoměřic došlo v průběhu minulého týdne ke změně v brankovišti. Už nepokračuje Lukáš Pařík, jenž si svými výkony zasloužil pozvánku do extraligového Liberce. Oldřicha Cichoně tak mezi třemi tyčemi doplnil dvacetiletý gólman Oliver Šatný.

    Nejproduktivnější hráči týmu

    Riku Sihvonen – 22 utkání, 22 bodů (7+15)
    Přemysl Svoboda – 23 utkání, 20 bodů (8+12)
    Filip Kuťák – 23 utkání, 18 bodů (8+10)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Cichoň (Šatný) – Husák, Krutil, Jebavý, Černohorský, Tomek, Aubrecht, Pavlák – Sihvonen, Kuťák, Korkiakoski – Chlubna, J. Koláček, Ton – Hrabík, Vitouch, Costa – P. Svoboda, Jícha, Kordule.
    Trenér: Miroslav Přerost

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Haman, Š. Havránek, D. Kowalczyk, Výtisk, Homola, Urbanec – Svačina, Haas, Cedzo – Klimša, Marosz, Martynek – Z. Sedlák, Ćmiel, Ramik – Macháček, R. Veselý, Geidl.
    Trenér: Martin Hrnčár

    Rozhodčí: Wagner, Valenta – Malý, Juránek.
     
    Krásný den všem fanouškům českého hokeje ze severních Čech. Za pár minut budeme sledovat boj o další body, více je potřebují hosté, kteří jsou na posledním místě.

    Jestli se jim to povede, budeme zjišťovat v následujících dvou hodinách.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hosté vyhráli vhazování a dostali za branku, kde chyboval Cichoň. Domácí ale měli štěstí, že se před brankou nikdo neprosadil.
     
    01:00
    Následně měli domácí dvě šance. Od pravého kruhu zakončovali Ton a následně i Koláček, ale ani jednomu se nepovedlo skórovat.
     
    01:32
    Zatím sledujeme aktivní start utkání. Po vhazování to zkoušel frýdecký obránce Urbanec, ale Cichoň byl na místě.
     
    02:26
    Hosté tlačili, ale pak ujel Svoboda, který šel do otevřené obrany. Klička na posledního beka sice nevyšla, ale dorážet mohl Josef Jícha. Jeho bekhend šel vedle branky.
     
    03:56
    Petr Ton šikovně proskočil mezi obránci a šel do bekhendového zakončení. Švančaru ale nepřekonal, skvělý zákrok!
     
    04:30
    Následně se píská icing a pokračovat se bude před brankou hostujícího celku, který na horkém ledě Litoměřic začal velmi dobře.
     
    05:44
    Štěpán Macháček dostával v dobré šanci přihrávku mezi kruhy a mohl zakončovat z výborné pozice. Rána mu ale nesedla.
     
    06:41
    Hosté projížděli do nadějné pozice, ale zastavil je ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním ve střední třetině.
     
    07:34
    Velká šance pro hosty! Zdeněk Sedlák šel sám na branku a snažil se překonat Cichoně ke vzdálenější tyčce, ale domácí jednička skvěle zakročila!
     
    08:07
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Matouš Ćmiel – 2 min., podrážení.
     
    08:20
    Krutil operoval u modré čáry, ale střetly se mu myšlenky a hostující hráč ztracený kotouč vyhodil z pásma.
     
    09:17
    Přemysl Svoboda to zkoušel z prostoru mezi kruhy, ale rána se mu nepovedla. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    09:49
    Hosté se v oslabení pokoušeli dostat do útoku, ale zastavilo je postavení mimo hru. V závěru oslabení tak uvidíme buly ve středu ledové plochy.
     
    10:08
    Patrik Husák při návratu Čmiela zakončoval od levého mantinelu, ale Švančara si pohlídal svou bližší tyčku.
     
    10:51
    Frýdek-Místek se pak dostal po přežití přesilovky domácích do útoku, ale nebezpečný nebyl. Stadion vyhodil na icing.
     
    11:00
    Celý proces se bude po dalších devíti sekundách opakovat. Tímto tempem se bude hrát minimálně do půlnoci!
     
    11:38
    Nyní to icing nebyl a dlouho se bojovalo za brankou Cichoně. Následně šli domácí do přečíslení, ale dvojice Kuťák–Chlubna to nevyřešila zakončením.
     
    12:04
    Obrovská šance Petra Tona! Byl sám mezi kruhy, ale Švančara ho vychytal a poradil si i s následnou dorážkou!
     
    12:32
    Wow, tak hostující brankář předvádí velké věci! Krásně se před branku prokličkoval Kordule, který si Švančaru položil a ze strany se chtěl trefit do poloprázdné branky. Brankář ale vytáhl beton a má další fenomenální zásah.
     
    13:37
    Sám do obrany šel velezkušený Vladimír Svačina, který se dostal na pravý kruh a vystřelil na Cichoně. Ten jeho pokus poklidně vyrazil a následně chytil.
     
    14:14
    Do další akce šel Oskar Haas, který střílel po přejetí modré čáry. Ránu mu ale nevyšla podle představ a kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    15:09
    Dobře to před levým kruhem zkoušel Josef Koláček, který napřáhl a chtěl zrušit auru Patrika Švančary. Ten je ale stále bezchybný.
     
    16:10
    Od modré čáry poslal puk do ohně Patrik Husák a těžko odhadnout, jestli šlo o střelu či nahození. Švančara nicméně pokus pokryl.
     
    17:04
    Nebezpečná akce před brankou Cichoně! Po otočce přišlo zakončení jednoho z hostů, ale puk do sítě nepropadl. Jeden z dorážejících hráčů sekal Cichoně do betonů a byl natlačen do branky.
     
    17:46
    Hosté se už dostávali do dobré šance, ale Geidl nemohl postupovat, protože sudí viděli přihrávku rukou.
     
    18:38
    Nyní po rychlé akci posílal kotouč do ohně obránce Černohorský, ale puk nakonec do sítě nepropadl a skončil na bránících hráčích.
     
    19:21
    Do jednoho z posledních útoků šli hosté podél levého mantinelu, ale po zásahu obrany Stadionu opustil kotouč ledovou plochu.
     
    19:32
    6/6
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A po vhazování vidíme branku, kterou dává DAVID KLIMŠA! Hostující útočník si najel mezi kruhy, kde ho našel Rostislav Marosz. Hráč, který hraje normálně druhou ligu, zakončil svižně k pravé tyčce a Slezané půjdou do druhé třetiny s jednogólovým náskokem. Asistence: Rostislav Marosz a Štěpán Havránek.
    Klimša D., Marosz R., Havránek Š., Švančara P., Martynek R., Haman F.
    Cichoň O., Kuťák F., Aubrecht D., Tomek T., Korkiakoski M., Sihvonen R.
    19:32 David KLIMŠA - 0:1
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Rostislav Martynek – 2 min., sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina duelu, která je vyrovnaná a o něco šťastnější jsou hosté. Ti díky brankáři Švančarovi přežili velké šance, aby pak sami v úplném závěru udeřili. Do prostřední části utkání ale půjdou ve čtyřech.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    5/6
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Velké protesty v Kalich Areně! Kuťák u mantinelu nejspíše dostal hokejkou do obličeje, minimálně šel domácí útočník k zemi. Hosté se tak dostali do útoku a volný Štěpán Havránek zakončoval k tyčce, kde trefil odkrytou klec VLADIMÍR SVAČINA. Asistence: Štěpán Havránek.
    Havránek Š., Svačina V., Švančara P., Kowalczyk D., Veselý R.
    Cichoň O., Koláček J., Krutil M., Sihvonen R., Korkiakoski M., Kuťák F.
    20:28 Vladimír SVAČINA - 0:2
     
    21:35
    Nicméně pokračuje přesilovka domácích a David Aubrecht zakončoval od modré čáry, ale trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    22:00
    Hosté v plném počtu.
     
    22:58
    Domácí pokračují v tlaku v útočné třetině, ale Sihvonenovi se nepovedlo u levé tyčky bekhendem trefit branku.
     
    24:08
    Litoměřice chtějí co nejdříve snížit. Střelecky to zkoušeli Ton i Krutil, ale ani jeden ze zmiňovaných netrefili branku.
     
    25:18
    Svoboda nyní připravil střeleckou pozici pro Aubrechta, který tvrdě zakončoval. Od modré čáry ale trefil pouze betony připraveného Švančary.
     
    26:18
    Štěpán Macháček měl na hokejce třetí branku Rysů, ale skóre se nemění! Hosté šli dva na jednoho a Macháček to vzal na sebe, nicméně trefil jen beton Cichoně.
     
    27:14
    Na druhé straně štěstí zkoušel Filip Kuťák, kterému se ale nepovedlo poslat na branku nebezpečný pokus. Švančara naprosto poklidně chytá.
     
    27:33
    Dobrá šance pro Tona. Za brankou vybojoval kotouč a o bránícího hráče se opřel a dostal se do brankoviště. Po ledě ale zakončoval jen do betonů brankáře!
     
    28:27
    Hraje se nyní z jedny strany na druhou. Přes obránce to teď zkoušel Zdeněk Sedlák, kterému se ale nepovedlo překvapit domácího brankáře Cichoně.
     
    30:03
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Rostislav Marosz – 2 min., faul kolenem.
     
    30:20
    Domácí přesilovka je letos vyhlášená, ale dnes to drhne. Aubrecht dostal nepřesnou přihrávku na modrou čáru a musí se pro kotouč vracet.
     
    31:05
    David Aubrecht pak dostal šanci na reparát. Od modré zakončoval, ale puk mu sjel a Rysi šli do otevřené obrany a postarali se o závar před brankou.
     
    32:01
    Markus Korkiakoski se v závěru přesilové hry šikovně dostal zpoza branky ke Švančarovi, ale ten je dnes opravdu úžasný. Připsal si další důležitý zákrok!
     
    32:04
    Hosté v plném počtu.
     
    32:38
    Nehezký moment před brankou hostů. Vitouch skončil na brance, která padala na Švančaru, ale břevno mu naštěstí na masku nespadlo. Pokračovat se bude po vyvrtání nových děr do ledu.
     
    33:14
    Frýdek-Místek šel do útočné třetiny a hledal možnosti. Místo přihrávky ale přišel zvuk píšťalky a ofsajd.
     
    33:39
    Sedlák zkoušel pozornost Cichoně, který zasáhl. Po následném vyhození skončil kotouč na střídačkách obou celků.
     
    33:46
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Radek Veselý – 2 min., držení.
     
    34:08
    Neskutečné, co dneska Patrik Švančara chytí! Tomáš Chlubna se po špatné rozehrávce objevil sám před brankou a střílel do horní části branky, ale hostující mladík nadále čaruje.
     
    34:34
    Jinak ale Stadion hraje velmi špatnou přesilovku. Hostům se povedlo už asi třikrát vyhodit a v útoku jsou Rysi i v nevýhodném počtu aktivní.
     
    35:47
    V době, kdy Veselý opouštěl trestnou lavici, byl Švančara poprvé překonaný. Krutilova rána šla do branky, ale nakonec se od tyčky kotouč odrazil ven!
     
    36:24
    David Aubrecht nyní nahazoval kotouč od modré čáry, ale našel jen vyrážečku Švančary. Pokračuje se útokem hostujícího celku.
     
    37:02
    A třetí branku mohl dát David Homola, ale úžasný byl nyní i Cichoň! Hostující obránce dostal puk na hranici brankoviště, ale brankář Stadionu jeho zakončení skvěle vyrazil!
     
    37:45
    Teď přišlo nahození z vrcholku kruhů, které Cichoň viděl a kotoučš schoval ve své lapačce. Hru nakonec přerušil.
     
    38:38
    Chlubna dostával přihrávku před branku, kde neměl moc času. Z otočky zakončoval po ledě, ale trefil jen beton připraveného brankáře.
     
    39:06
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Oskar Haas – 2 min., hákování.
     
    39:24
    Husák na modré čáře nezvládl přihrávku na jeden metr a hráči Frýdku-Místku se dostali ke kotouč, který vyhodili přes všechny čáry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která také nabídla jednu branku a v oslabení se prosadili hosté, kteří jsou kousek od důležitých tří bodů z Litoměřic! Druhou trefu přidal Vladimír Svačina, který dostal parádní přihrávku do prázdné branky. Stadion měl k dispozici několik přesilovek, ale dnes mu to vůbec nejde.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hosté vyhráli vhazování a hned poslali kotouč přes celé hřiště. Litoměřicím se dneska v početní výhodě opravdu nevede.
     
    40:53
    Frýdek-Místek poté opět vyhodil a nyní jeden z hráčů zablokoval přihrávku skrz pásmo. Puk tak zase opustil útočné pásmo Stadionu.
     
    41:16
    Hosté v plném počtu.
     
    41:50
    A připravit se musel také Oldřich Cichoň, který si ale na pokus z pravé strany z jeho pohledu počkal a puk schoval v betonech.
     
    43:05
    6/6
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté nyní dobře vymíchali hostující obranu a jdou již do tříbrankového vedení! RADEK VESELÝ šel sám do otevřené obrany a z pravého kruhu zakončoval svižně k levé tyčce, Cichoň nestihl zaregovat. Asistence: Štěpán Macháček a Štěpán Havránek.
    Veselý R., Macháček Š., Havránek Š., Švančara P., Geidl N., Haman F.
    Cichoň O., Pavlák D., Svoboda P., Jícha J., Kordule P., Aubrecht D.
    43:05 Radek VESELÝ - 0:3
     
    43:36
    Aura Patrika Švančary trvá! Patrik Husák nahazoval na branku od modré čáry a Riku Sihvonen ještě několikrát dorážel, hostující mladík pokryl vše.
     
    44:12
    Obří šance Davida Klimšy! Hostující útočník vjel do útočné třetiny a zakončoval do bližší šibenice, ale puk se nakonec odrazil od brankové konstrukce ven.
     
    45:05
    Kale Costa nyní dobře vymíchal obranu Frýdku-Místku a dával puk do prázdné branky pro Vitoucha. Ten ale opuštěnou branku netrefil.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Štěpán Macháček – 2 min., krosček.
     
    45:28
    Hned po vhazování to zkoušel Michael Krutil, ale jeho slabší rána neměla gólové parametry a nikdo z hráčů se nedostal k teči.
     
    46:04
    Sihvonen zakončoval z levého kruhu, ale trefil jen beton Švančary. Následoval závar v brankovišti, který ale neskončil gólem.
     
    46:38
    Poté se už povedlo Slezanům vyhodit a vypadá to, že Stadion nevyužiji ani šestou dnešní přesilovku. To je opravdu zmar.
     
    47:23
    Hosté v plném počtu.
     
    47:51
    Michal Vitouch z mezikruží posílal další pokus na branku, ale ten šel nyní nad prostor tří tyčí.
     
    48:42
    Kališníci to zkoušejí z každé pozice. Filip Kuťák pokoušel štěstí z otočky na pravém kruhu, ale trefil jen hráče před sebou.
     
    49:59
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Daniel Kowalczyk – 2 min., zásah do nohou.
     
    50:13
    Patrik Husák poslal do brankoviště další svižné nahození, ale nebylo to ničím nebezpečné. Navíc Petr Ton ukončil přesilovku.
     
    50:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Petr Ton – 2 min., sekání.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Kale Costa – 2 min., krosček.
     
    50:50
    Více než minutu budou hrát hosté přesilovku čtyři na tři, poté je čeká i čtrnáctisekundová výhoda pěti proti třem.
     
    51:17
    Vladimír Svačina po delší kombinaci dostal puk mezi kruhy, ale obětavý Kuťák jeho ránu srazil do rohu kluziště.
     
    51:43
    5/4
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté to nyní domácím ukázali, využívají hned první přesilovku v utkání! Svačina si pohodlně najel před branku a u levé tyčky našel volného ROSTISLAVA MAROSZE, který snadno trefil prázdnou branku. Asistence: Vladimír Svačina a Oskar Haas.
    Marosz R., Svačina V., Haas O., Švančara P., Havránek Š.
    Cichoň O., Aubrecht D., Sihvonen R., Kuťák F.
    51:43 Rostislav MAROSZ - 0:4
     
    51:43
    Střídání v týmu HC Stadion Litoměřice:
    ze hřiště odchází Oldřich Cichoň, přichází Oliver Šatný.
     
    52:51
    Domácí v plném počtu.
     
    53:24
    Daniel Kowalczyk se dostal v prostoru mezi kruhy ke střele, ale branku Šatnáho se mu nakonec nepovedlo trefit.
     
    54:23
    Nyní jde vidět, že se duel opravdu jen dohrává. Tomáš Tomek jen nahazoval na branku od levého mantinelu.
     
    54:41
    Ani Frýdek-Místek se nikam nežene, ale už ví, že si z Litoměřic odveze cenné tři body. To možná Slezané ani nečekali. Urbanec vyhodil na icing.
     
    55:19
    Jan Výtisk nahazoval na branku, ale místo branky trefil jen Krutila, kterého to nejspíše hodně bolelo a šel k zemi. Ve hře se ale pokračuje a domácí bek bude v pořádku.
     
    56:00
    Sám si to do útoku naštrádoval Jakub Černohorský, který po přejetí modré čáry zakončoval. Nic nebezpečného pro Švančaru, který je hráčem utkání.
     
    56:10
    Následně hostující hokejisté vyhodili na zakázané uvolnění a Patrik Švančara musí být v pozoru.
     
    56:22
    Podél pravého mantinelu se do dobré střelecké pozice dostal Vladimír Svačina, který ale branku pokusem ke vzdálenější tyčce netrefil.
     
    58:02
    Opravdu se utkání jen dohrává a ani jeden celek už moc nechce hrát. Hraje se nejspíše jen o to, aby Patrik Švančara udržel čisté konto.
     
    59:01
    Jakub Černohorský byl mezi kruhy úplně sám a dostal v přečíslení přihrávku. Domácí bek si to mohl připravit, ale vyjetého brankáře neprostřelil!
     
    Konec zápasu.
     
    Frýdek-Místek vítězí na ledě Litoměřic a zaslouženě si odváží domů tři body. Klíčovou postavou byl mladý brankář Patrik Švančara, který pokryl všechny pokusy a několikrát svůj tým zachránil. Za hosty se postupně prosadili David Klimša, Vladimír Svačina, Radek Veselý a Rostislav Marosz.
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u Chance ligy na počtěnou. (19:56:50)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 20. Klimša (Marosz, Š. Havránek), 21. Svačina (Š. Havránek), 44. R. Veselý (Macháček, Š. Havránek), 52. Marosz (Svačina, Haas)


    HC Stadion Litoměřice: Cichoň (52. Šatný) – Husák, Krutil, Jebavý, Černohorský, Tomek, Aubrecht, Pavlák – Sihvonen, Kuťák, Korkiakoski – Chlubna, J. Koláček, Ton – Hrabík, Vitouch, Costa – P. Svoboda, Jícha, Kordule.
    Trenér: Miroslav Přerost

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Haman, Š. Havránek, D. Kowalczyk, Výtisk, Homola, Urbanec – Svačina, Haas, Cedzo – Klimša, Marosz, Martynek – Z. Sedlák, Ćmiel, Ramik – Macháček, R. Veselý, Geidl.
    Trenér: Martin Hrnčár

    Rozhodčí: Wagner, Valenta – Malý, Juránek
    bahis siteleri