Carolina – Columbus 3:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 8:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
8:2 (4:2, 2:0, 2:0)
Anaheim Ducks
Pondělí 27.11.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Olejáři rozstříleli Kačery vysokým rozdílem
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 26 – 23 | Přesilová hra: 2/6 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner (EDM) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 58:39
    Lukáš Dostál (ANA) – 10 zákroků, 6 OG, úspěšnost 62,5 %, odchytal 27:20
    John Gibson (ANA) – 8 zákroků, 2 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 32:40

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 10 zákroků, 6 OG, úspěšnost 62,5 %, odchytal 27:20
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:02

    Tři hvězdy utkání
    1. Connor McDavid (EDM) – 1+4
    2. Zach Hyman (EDM) – 2+1
    3. Darnell Nurse (EDM) – 0+3 (05:49:45)
     
    Utkání přihlíželo 17 781 diváků.
     
    Edmonton v domácí aréně potvrdil roli velkého favorita, v gólově bohatém utkání Kačery rozstřílel vysoko 8:2.

    Nejvíce branek přinesla hned úvodní dvacetiminutovka, v níž padlo šest gólů, domácí dvakrát dotáhli těsnou ztrátu a do šaten nakonec odcházeli s dvoubrankovým vedením v zádech. Od druhé třetiny stříleli do černého už jenom domácí, přidali další čtyři zásahy, přičemž největší pozornost na sebe strhl fenomenální Connor McDavid, který k jednomu gólu přidal čtyři asistence. Co nejrychleji naopak bude chtít na utkání zapomenout český gólman Lukáš Dostál, jenž střídal ve druhé třetině po šestém inkasovaném gólu.

    Svěřenci trenéra Knoblaucha zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na třinácté místo před Minnesotu a o tři body za dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hokejisté v bílých dresech ještě obsadili útočné pásmo, nicméně už nemají žádnou snahu útočit, společně se soupeřem čekají na závěrečnou sirénu.
     
    59:21
    Zach Hyman vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Cam Fowler následně udržel na zádech dotírajícího soupeře.
     
    58:54
    Jako další založil útok Jakob Silfverberg po levém mantinelu, nicméně jeho cesta skončila ještě před útočnou modrou z důvodu pěkného vypíchnutí puku, o to se postaral Derek Ryan.
     
    58:25
    Středem ledové plochy se pokusil do příležitosti prokousat Adam Henrique, neuspěl ovšem přes pozičně dobře pracujícího Ekholma.
     
    57:55
    Není překvapením, že ani jeden z týmů už nikam nespěchá. Cody Ceci dlouho otálel s rozehrávkou zpoza brány, nakonec přes Killorna oslovil Desharnaise.
     
    57:22
    S vypětím všech sil Urho Vaakanainen ještě udržel útočné pásmo, ale jenom na pár vteřin, protože nepřesně přihrával přímo na hůl protihráče Boucharda.
     
    56:53
    Zakázané uvolnění domácího celku. James Hamblin vyvinul tlak na Ilju Ljubuškina, avšak tělo před soupeře nenatlačil.
    55:50 Mattias EKHOLM - 8:2
     
    55:50
    6/5
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Početní převahu dokázala využít i druhá přesilovková lajna! Nurse zadovkou od modré čáry vybídl za pravým kruhem k ráně MATTIASE EKHOLMA, dělovka z první prosvištěla Gibsonovi mezi pravou rukou a tělem. Asistence: Darnell Nurse a Evander Kane.
    Ekholm M., Nurse D., Kane E., Foegele W., McLeod R., Skinner S.
    Fowler C., McGinn B., Gibson J., Carrick S., Ljubuškin I.
     
    55:28
    Za bránou soupeře se proti pravidlům provinil Alex Killorn, bruslí podrazil rozehrávajícího Nurse a skoro se zdálo, že forvard soka atakoval tímto způsobem úmyslně.
     
    54:40
    Sám proti třem si věřil Connor McDavid a k úspěchu moc nechybělo, domácího kapitána zastavil až poslední Cam Fowler.
     
    54:16
    Směrem dozadu na jedničku zapracoval Adam Erne, zachytil pohyb Troye Terryho a kličku protihráče mezi kruhy zdárně vypíchl.
     
    53:42
    Již při hře pět na pět se ke střele z pravého kruhu dostal Mattias Janmark, po bloku dostal švédský forvard možnost dorážky a jen těsně minul volný prostor u levé tyče.
     
    53:17
    Ideální příležitost ke střele prováhal v levém kruhu Connor Brown, protihráče následně čistým způsobem zpacifikoval Urho Vaakanainen.
     
    52:48
    Domácí mužstvo už hraje přesilovku. Od Draisaitla dostal mezi kruhy pobídku Evander Kane, i v tomto případě trefil Kanaďan prvního clonícího soka.
     
    52:13
    Kousek za levým kruhem vypálil ze zápěstí Evander Kane, blokující Jackson LaCombe zvedl hrací předmět až do ochranné sítě.
     
    51:47
    Před bránou číhal na nahrávku Troy Terry a Alex Killorn se jej pokusil najít, konkurenta však velmi dobře pokryl Cody Ceci.
     
    51:24
    Čtyři na tři se nakonec hrát nebude, protože výhoda trvala tak dlouho, že stihl vypršet trest Stromea. Menší trest za držení vyfasoval Mason McTavish.
     
    50:49
    Edmonton bude hrát čtyři na tři, probíhá jeho výhoda. Connor McDavid opět kouzlil v útočné třetině, stáhnutím puku za bránu překvapil spoluhráče i gólmana, po následné nahrávce do pravého kruhu promáchl Hyman naprízdno.
     
    50:23
    Početní převaha Oilers končí předčasně. O tuto skutečnost se zasloužil Darnell Nurse, který si cestou na střídačku vyřizoval účty s Carrickem a dostal dvě minuty za sekání.
     
    49:44
    Nahození Nurse od modré čáry vyrazil Gibson před sebe, Warren Foegele vzápětí poslal forhendovou dorážku těsně vedle pravé tyče.
     
    49:11
    Frustrovaní Kačeři se provinili dalším faulem. Jmenovitě Ryan Strome, který při forčekinku neúmyslně podrazil překvapeného Draisaitla.
     
    48:45
    Spoluhráčům v rozehrávce pomohl gólman Stuart Skinner, když za bránou zastavil prudké nahození po mantinelu a puk přenechal Kulakovi.
     
    48:12
    Spoluhráčům se vydal dozadu vypomoci Alex Killorn a poradil si velmi dobře, když tělem odstavil od kotouče Adama Erneho.
    47:11 Leon DRAISAITL - 7:2
     
    47:11
    6/5
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita a o vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Kapitán McDavid vymyslel z levého kruhu parádní pas do toho pravého na LEONA DRAISAITLA a německý ostrostřelec bez problémů zamířil do odkryté části brány. Asistence: Connor McDavid a Evan Bouchard.
    Draisaitl L., McDavid C., Bouchard E., Hyman Z., Nugent-Hopkins R., Skinner S.
    Fowler C., Leason B., Gibson J., Carrick S., Ljubuškin I.
     
    46:59
    Na hattrick má políčeno Zach Hyman, jehož před bránou našel Connor McDavid, z minisouboje ovšem vyšel lépe John Gibson díky zákroku pravým betonem.
     
    46:25
    Anaheim míří podruhé v krátkém časovém sledu do čtyř. Ve střední třetině fauloval Brock McGinn, jenž ukázkově podrazil vymýšlejícího McDavida.
     
    45:58
    Už to vypadalo, že by po dobře myšleném pasu Henriquea zakončoval Ryan Strome do prázdné brány, v poslední chvíli však vložil do přihrávku hokejku Darnell Nurse.
     
    45:30
    Z levého kruhu vypálil tvrdou střelu Brett Leason, Stuart Skinner kontroloval puk letící výrazně vedle jeho levé tyče.
     
    44:54
    Přesilovka Oilers je minulostí a John Gibson v ní neměl žádnou práci. Kačeři zase mohou pomýšlet na útočení a snažit se zmírnit čtyřbrankové manko.
     
    44:24
    Evander Kane nabízel žabičkou touš před bránu, kde byl Ryan Nugent-Hopkins, tomu se ovšem ze vzduchu nepovedlo puk trefit.
     
    43:50
    Edmontonu zatím početní převaha vůbec nevychází. Draisaitlovu přihrávku zpomalil Vatrano, a protože ve hře pokračoval v útočné třetině Zach Hyman, musel čárový rozhodčí odpískat ofsajd.
     
    43:14
    Olejáře připravil o útočné pásmo Leon Draisaitl, jenž volil nahození z ostrého úhlu, bránu minul a puk po mantinelu doputoval za modrou čáru.
     
    42:45
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Proti pravidlům si počínal ruský zadák Ilja Ljubuškin, hákováním zpomalil v pohybu Foegelea.
     
    42:12
    V blízkosti levého kruhu kouzlil Warren Foegele, nakonec nabil na modrou čáru Evanu Bouchardovi, jemuž střela vůbec nevyšla.
     
    41:45
    Adam Erne se vydal vysoko napadat Radka Gudase, český zadák zachoval chladnou hlavu a nečekanou zadovkou oslovil Henriquea.
     
    41:21
    Od modré čáry dojel až do kruhu Ryan Strome, svižný projektil na zadní tyč proletěl poměrně výrazně vedle brankové konstrukce.
     
    40:38
    Pavla Mintjukova viditelně překvapila rychlost Hamblina, nicméně poradil si, behendovým pasem po zadním mantinelu našel Cama Fowlera.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Edmonton se nemá kam hnát, neboť disponuje čtyřbrankovým náskokem a je na na Anaheimu, aby něco vymyslel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:03.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 20.
     
    Edmonton má po druhé třetině slibně nakročeno ke druhému vítězství v řadě, nad Anaheimem vede čtyřbrankovým rozdílem 6:2. V prostředním dějství mířili do černého jenom domácí, a sice dvakrát, střeleckou listinu rozšířil James Hamblin a druhou trefu v utkání poté zaznamenal Zach Hyman. Po šesté inkasované brance skončil zápas předčasně pro českého gólmana Lukáše Dostála, do brankoviště se místo něj postavil John Gibson.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Závěr druhé třetiny probíhá ve středním pásmu. Probíhá bitva o puk u mantinelu, přičemž ani jeden z týmů evidentně už nemá snahu jej vydolovat a rozjet poslední akci.
     
    39:21
    Rychlost nabral Mattias Janmark a z pravého kruhu se rozhodl pro střelu na zadní tyč, trefil ale posledního clonícího soupeře.
     
    38:51
    Před bránou konkurenta si hledal prostor Sam Carrick, jenže přihrávka Leasona k němu neprošla přes Kulaka.
     
    38:30
    Edmonton už hraje v pěti a nutno podotknout, že s ubráněním oslabení neměl žádné starosti, Stuart Skinner nemusel zasahovat ani jednou.
     
    37:58
    Výměna puku mezi Henriquem a Silfverbergem nevyšla, zpětný pas vystihl Darnell Nurse a zdárně vyhodil po pravém mantinelu.
     
    37:23
    Ruský zadák Pavel Mintjukov musel na útočné modré rychle jednat a rozhodl se pro slabou forhendovou střelu, ta až ke Skinnerovi nedoputovala.
     
    36:52
    Hokejisté v bílých dresech mají velké problémy s udržením útočné třetiny, domácím se v průběhu oslabení povedlo vyhodit už třikrát.
     
    36:19
    Faul z kategorie zbytečných a autorem domácí forvard Evander Kane, který dohrál Urho Vaakanainena dávno po jeho odehrání puku, výsledkem jsou dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    35:49
    Hostující celek sehrál mizerně přečíslení tří proti dvěma, kdy se Ryan Strome srazil po nedohodě s vlastním spoluhráčem Carrickem.
     
    35:25
    Z pod tlaku dostal Kačery alespoň na pár vteřin Cam Fowler, když odpalem přes všechny čáry způsobil zakázané uvolnění.
     
    34:39
    Hráči Oilers pokračovali v útočné třetině a od pravého mantinelu pokusil střelecké štěstí Adam Erne, cílové zařízení výrazně minul.
     
    34:11
    Mattias Janmark si rozmyslel zakončení, místo toho udělal dva velké oblouky kolem soupeřovy brány, aby po druhém obtočení zkoušel i zakončit z otočky, ale Gibson se nachytat nenechal.
     
    33:55
    S nahozením od pravého mantinelu neměl Stuart Skinner moc práce, na kotouč měl otevřený výhled a uschoval ho ve výstroji.
     
    33:28
    Brett Leason píchl do kotouče Evanu Bouchadovi a vyvedl jej z rovnováhy, nicméně domácí zadák se rychle zkoncentroval a před soupeřem udržel tělo.
     
    32:53
    Po přejetí středové čáry Urho Vaakanainen nahodil za bránu a oba týmy se vydali střídat. Skinner následně puk zastavil pro Ceciho.
     
    32:23
    Mezi střelce zápasu se chtěl zapsat český obránce Radko Gudas, ránu bez přípravy však napálil do obětavě blokujícího Draisaitla.
     
    31:45
    Příliš ostrou nahrávku vyslal po pravém mantinelu Connor Brown. Leon Draisaitl na puk nedosáhl, rozhodčí byl nucen odpískat zakázané uvolnění.
     
    31:13
    Hodně nepovedeným nahozením se prezentoval Darnell Nurse, když trefil prvního bránícího Terryho, kvůli čemuž Edmonton přišel o útočné pásmo.
     
    30:47
    Při kličce z pravého kruhu doprostřed Benoit-Olivier Groulx podklouzl bez cizého přičinění, o vyloučení tedy nemohla být řeč.
     
    30:26
    Kousek za kruhy Ryan Nugent-Hopkins sklepnul puk pod sebe Darnellu Nurseovi, jehož tvrdou střelu k levé tyči Gibson skryl v lapačce.
     
    29:57
    Už to vypadalo, že by do brejku mohl středem postupovat Brett Leason, jenže touš si dal příliš daleko a obral jej Cody Ceci.
     
    29:27
    Blízko útočné modré čáry odvážně kličkoval Ryan McLeod, aby nakonec přenechal hrací předmět Evanu Bouchardovi a ten přestřelil cílové zařízení.
     
    28:49
    V obležení dvou soupeřů ještě Evander Kane zvládl vystřelit na dlouhou hokejku, leč Gibsona nezaměstnal, cílové zařízení minul výrazně.
     
    28:13
    Zmírnit manko se pokusil Ryan Strome svižnou střelou zápěstím zpoza levého kruhu, pozorný Stuart Skinner odpálil puk vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    27:20
    Na dnešní utkání bude chtít Lukáš Dostál co nejrychleji zapomenout. Ze šestnácti střel dostal šest gólů a v brankovišti končí předčasně, na jeho místo nastupuje zkušený kolega John Gibson.
    27:20 Zach HYMAN - 6:2
     
    27:20
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V domácím táboře je ještě veseleji! Nepřesnou rozehrávku napříč středním pásmem vystihl McDavid a do úniku vyslal ZACHA HYMANA, který se rozhodl pro bekhendový blafák, po němž Dostálovi zvládl usměrnit kotouč mezi betony. Asistence: Connor McDavid.
    Hyman Z., McDavid C., Bouchard E., Nurse D., Skinner S., Nugent-Hopkins R.
    Dostál L., Fowler C., Henrique A., Killorn A., Terry T., LaCombe J.
     
    26:47
    Jeden proti jednomu postupoval Adam Henrique. Až před brankáře se neprocpal, protože Cody Ceci přečetl kličku po levé ruce.
     
    26:13
    Od modré nahazoval Radko Gudas. Stuart Skinner šel správně do pokleku, ale zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl Derek Ryan.
    25:01 James HAMBLIN - 5:2
     
    25:01
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hráči Oilers jsou zase o kousek blíže k vítězství! Ubránili se a rozjeli rychlou akci na druhou stranu, Erne bekhendem poslal dopředu JAMESE HAMBLINA. První střelu centra čtvrté lajny zblokoval LaCombe, ovšem domácí forvard dostal možnost dorážky, tu napálil nechytatelně pod břevno. Asistence: Evan Bouchard a Vincent Desharnais.
    Hamblin J., Skinner S., Desharnais V., Janmark M., Erne A., Kulak B.
    Dostál L., Leason B., McGinn B., Mintjukov P., Carrick S., Ljubuškin I.
     
    24:45
    Vysoko se vydal napadat Brock McGinn, leč kýžený efekt se nedostavil, Vincent Desharnais přihrával po mantinelu Mattiasi Janmarkovi.
     
    24:16
    S obrovskou lehkostí se mezi třemi soupeři proháčkoval až před bránu Connor McDavid, bekhendem však marně hledal mezeru mezi Dostálovými betony.
     
    23:50
    Domácí postupovali dva na dva. Connor Brown si věřil individuálně, protihráče vytlačil mimo palebnou pozici Urho Vaakanainen.
     
    23:04
    Na nahození od levého mantinelu Stuart Skinner od začátku velmi dobře viděl, nastavil lapačku a kotouč v ní sebevědomě skryl.
     
    22:48
    Evander Kane si věřil jeden na jednoho proti Radku Gudasovi, ovšem český obránce se nenechal rozhodit a konkurenta bez problémů odstavil tělem.
     
    22:22
    Zprava se Adam Henrique stáhl doprostřed, ale ani odtud nic zajímavého nevymyslel, střelu těsně nad ledem měl Skinner pod kontrolou.
     
    21:51
    Po pravém mantinelu se vydal na zteč Benoit-Olivier Groulx, dobruslil až do kruhu a svižný projektil ze zápěstí poslal do břevna!
     
    21:22
    Tlak Oilers pokračuje. Od modré čáry nahazoval z mírného záklonu Cody Ceci a Lukáš Dostál včas srazil betony k sobě.
     
    20:48
    S koncem Stromeova trestu Connor McDavid přihrál na modrou Evanu Bouchardovi, jenž si popojel blíže k bráně a svižnou střelu zápěstím Dostál schytal do masky.
     
    20:10
    Edmonton vstupuje do druhé třetiny v přesilové hře. Na trestné lavici sedí Ryan Strome a jeho trest bude trvat ještě maximálně 37 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:10.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 11.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Edmontonem a Anaheimem rozhodně nenudila, přinesla šest gólů, přičemž dvoubrankovým rozdílem vede domácí favorit. Do vedení se přitom dvakrát dostali hosté zásluhou tref Maxe Jonese, ovšem na jeho první úspěch našel odpověď Evander Kane, na druhý pak Connor McDavid. Poprvé poslal Olejáře do těsného náskoku ve 13. minutě Ryan Nugent-Hopkins a Knoblauchova družina neměla dost, o pět minut později dal současnou podobu výsledku Zach Hyman.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Z levého kruhu ještě vypálil tvrdou forhendovou střelu Darnell Nurse, Lukáš Dostál na ni dobře viděl a vyrážečkou zabránil pátému inkasovanému gólu.
     
    19:22
    Connor McDavid znovu ukázal svou rychlost, jako vítr proletěl mezi dvěma konkurenty a zastavil ho až ten třetí, tím byl Radko Gudas.
     
    18:47
    Zbytečného faulu v útočném pásmu se dopustil Ryan Strome, který se rozhodl zastavit rozehrávajícího Boucharda za každou cenu a tak jej podrazil.
     
    18:27
    Kačeři obsadili útočnou třetinu, ale Stuarta Skinnera nezaměstnali, Alex Killorn v levém kruhu neuspěl kličkou proti Evanu Bouchardovi.
    17:50 Zach HYMAN - 4:2
     
    17:50
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Favorit odskakuje na rozdíl dvou branek! Desharnais po pravém mantinelu přihrál McDavidovi, ten se protlačil do středu a po levé ruce nabil ZACHU HYMANOVI, jehož střela z první zamířila k bližší tyči, kam se Dostál nestihl přesunout včas. Asistence: Connor McDavid a Vincent Desharnais.
    Hyman Z., McDavid C., Desharnais V., Nurse D., Skinner S., Nugent-Hopkins R.
    Dostál L., Fowler C., Henrique A., Killorn A., Terry T., Ljubuškin I.
     
    17:12
    Už to vypadalo, že by středem mohl postupovat do příležitosti Benoit-Olivier Groulx, jenže se mu nepovedlo zpracování a tělem jej odstavil Evan Bouchard.
     
    16:42
    Do přehuštěného prostoru vyslal ostrý forhendový projektil Darnell Nurse. Lukáš Dostál toho moc neviděl a měl štěstí, že ho kotouč trefil do výstroje.
     
    16:18
    Soupeřovu svatyni obtočil Ryan McLeod a pokusil se hrací předmět zasunout k bližší, levé tyči, kde byl však Dostál připravený a bez problémů zakročil betonem.
     
    15:41
    Následně se před Lukášem Dostálem strhla velká bitva o kotouč, český brankář předvedl další dva úspěšné zákroky, načež puk odpálil do bezpečí Mason McTavish.
     
    15:30
    V pravém kruhu si počkal na nahrávku Zach Hyman a dočkal se, proti dobře provedené střele z první Dostála zachránila branková konstrukce!
     
    14:59
    Přes osobního strážce nahazoval Cam Fowler a Skinnera nezaměstnal, protože zasáhl do chráněných míst clonícího Browna.
     
    14:23
    Opět se hraje a po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Alex Killorn, svižnou střelu zápěstím na zadní tyč pokryl Skinner lapačkou.
     
    13:58
    Posuzování situace trvalo poměrně dlouho, aby nakonec zůstal v platnosti původní verdikt, a sice že puk celým objemem nepřešel brankovou čáru.
     
    13:58
    Rozhodčí si raději ještě jedou celou situaci překontrolovat na video. Opakované záběry jsou nejasné, Dostál zasahoval skutečně na hraně. brankové čáry.
     
    13:58
    A nechybělo moc, aby český gólman inkasoval počtvrté. Z ostrého úhlu střílel zprava na přední tyč Evander Kane, Lukáš Dostál i s notnou dávkou štěstí zasáhl levým betonem na brankové čáře.
     
    13:30
    Lukáš Dostál zatím neprožívá vydařené utkání, když na něj mířili čtyři střely a tři pustil za svá záda, ovšem nutno podotknout, že žádný inkasovaný gól nejde za ním, obránci jej ve všech případech nechali na holičkách.
    12:37 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:2
     
    12:37
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Knoblauchova družina poprvé vede! Po McDavidem vyhraném buly v obranném pásmu vyslal Nurse perfektní pas mezi Fowlera s LaCombem a RYAN NUGENT-HOPKINS rázem postupoval tváří v tvář Dostálovi. Kanaďan si poradil jako zkušený mazák a českému brankáři poslal kotouč mezi tělo a pravou ruku. Asistence: Darnell Nurse a Connor McDavid.
    Nugent-Hopkins R., Nurse D., McDavid C., Hyman Z., Kulak B., Skinner S.
    Dostál L., Fowler C., Groulx B., Silfverberg J., Jones Max, LaCombe J.
     
    12:30
    Na rychlý hattrick měl políčeno Max Jones, který natlačil tělo před Kulaka, ovšem pak už byl příliš blízko u brankáře a bekhendovým blafákem neuspěl.
     
    12:22
    Nahození po levém mantinelu se pokusil za bránou zastavit Stuart Skinner, ale neuspěl, vzápětí Henriquea úspěšně odzbrojil Cody Ceci.
     
    11:40
    Zakázané uvolnění domácího celku. Zach Hyman ještě zabojoval, ovšem po nepřesném pasu Ekholma měl ztrátu na Gudase příliš velkou.
     
    11:24
    Urho Vaakanainen měl co dělat, aby na zádech udržel dotírajícího Browna, poradil si vyhozením do střední třetiny o levý mantinel.
     
    10:46
    Kačerům chtěl do třetice vrátit těsný náskok Alex Killorn překvapivou střelou z velkého úhlu, leč cílové zařízení těsně minul.
    09:29 Connor MCDAVID - 2:2
     
    09:29
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Skóre střetnutí opět ukazuje vyrovnaný stav! Defenziva Ducks trestuhodně propadla, po Nurseově nástřelu a protečování Hymana domácí rázem postupovali tři na jednoho. Kapitán CONNOR MCDAVID nevymýšlel žádné složitosti, zkontroloval postavení brankáře Dostála a zprava jej prostřelil svižným projektilem na zadní tyč. Asistence: Zach Hyman a Darnell Nurse.
    McDavid C., Ekholm M., Hyman Z., Kulak B., Skinner S., Nugent-Hopkins R.
    Dostál L., Fowler C., Henrique A., Killorn A., Terry T., LaCombe J.
     
    09:12
    Anaheim pokračuje v aktivním pojetí hry. Zpoza pravého kruhu vyslal ostrou ránu zápěstím Pavel Mintjukov a Skinner zaznamenal úspěšný zákrok koncem levého betonu.
     
    08:35
    Krátce po buly vypálil z levého kruhu Cam Fowler na zadní tyč. Skinnerovi vypadl puk z výstroje, ale kanadský gólman rychle zareagoval a touš přikryl.
     
    08:23
    Od pravého mantinelu nahazoval Adam Henrique a domácí gólman měl znovu velké problémy, kotouč zalehl těsně před brankovou čárou.
     
    07:52
    Po levém křídle se Alex Killorn i s notnou dávkou štěstí proháčkoval až před Stuarta Skinnera, bekhendové zakončení brankář pokryl levým ramenem.
     
    07:26
    Další útok kanadského mužstva táhl po levém mantinelu Mattias Janmark, z kruhu nakonec pálil forhendem z otočky na zadní tyč a Lukáš Dostál zasáhl levým betonem.
     
    06:31
    Po buly v útočném pásmu Edmonton příliš dlouhou v ofenzivě nepobyl, nahození Foegelea měl pod kontrolou Radko Gudas.
    06:10 Max JONES - 1:2
     
    06:10
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Úvod naznačuje, že bychom mohli vidět zajímavé střelecké hody. Silfverberg s problémy udržel útočnou třetinu a po ledě nasměroval forhendem touš směrem na soupeřovu svatyni, kde jej zpracoval MAX JONES a vyslal pomalou střelu po ledě, tu Skinner podcenil a nechal ji proletět za brankovou čáru pod zvednutým levým betonem. Asistence: Jakob Silfverberg a Pavel Mintjukov.
    Jones Max, Silfverberg J., Mintjukov P., Dostál L., Groulx B., Ljubuškin I.
    Hyman Z., Kulak B., Foegele W., McLeod R., Desharnais V., Skinner S.
     
    05:48
    Po levém mantinelu nastřeloval kus černé gumy Pavel Mintjukov, za vlastní bránou touš zastavil Stuart Skinner a rozehrál na Nurse.
     
    05:04
    Přestože Jackson LaCombe zabojoval, tak útočnou třetinu neudržel, protože konkurent Cody Ceci měl ke kotouči o poznání blíže.
    04:36 Evander KANE - 1:1
     
    04:36
    6/6
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Odpověď Oilers přichází záhy! Ekholm vybojoval puk pro Draisaitla a následoval nástřel do prostoru, kde si hrací předmět zpracoval Brown, bekhendem jej pak poslal do pravého kruhu EVANDERU KANEOVI a kanadský bouřlivák ve finále propálil Dostála mezi betony. Asistence: Connor Brown a Leon Draisaitl.
    Kane E., Brown C., Draisaitl L., Bouchard E., Ekholm M., Skinner S.
    Dostál L., Fowler C., Strome R., McTavish M., LaCombe J., Vatrano F.
    03:32 Max JONES - 0:1
     
    03:32
    6/6
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí Kačeři, trefují se krátce po neúspěšné přesilovce! Přečíslení tří proti dvěma rozvinul Vaanakainen pasem k pravému mantinelu na Leasona, jenž s hlavou nahoře přenesl kotouč na MAXE JONESE a ten skóroval dobře provedenou forhendovou střelou nad pravý Skinnerův beton. Asistence: Brett Leason a Urho Vaakanainen.
    Jones Max, Leason B., Vaakanainen U., Dostál L., Gudas R., Groulx B.
    Ceci C., Hyman Z., Nurse D., Skinner S., Kane E., McDavid C.
     
    02:47
    Domácí v oslabení vystartovali do přečíslení. Warren Foegele ovšem vyprodukoval nepovedenou bekhendovou nahrávku, s jejímž zpracováním si Ryan McLeod neporadil.
     
    02:20
    Dlouho si hledal střeleckou pozici Ryan Strome, aby nakonec vypálil forhendovou ránu z levého kruhu a vysoko přestřelil.
     
    01:42
    Poměrně dlouho Cam Fowler vymýšlel, načež nabil za pravý kruh Alexi Killornovi, s jehož pokusem si Stuart Skinner poradil vyrážečkou.
     
    01:02
    Olejáři míří hned ve druhé minutě do oslabení. Důvodem je nedovolený zákrok hvězdného Leona Draisaitla, jenž seknul přes hokejku McTavishe.
     
    00:54
    Na opačné polovině kluziště na sebe upozornil Ryan Strome, dobře myšlenou bekhendovou nahrávku doleva ovšem vystihl Cody Ceci.
     
    00:10
    Odstartoval zápas mezi Edmontonem a Anaheimem! První útok patřil domácímu týmu, Zach Hyman se procpal až do útočného pásma, ale zde kličkou neuspěl proti Fowlerovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Erne, Hamblin, Janmark.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Fowler (A), LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Killorn, Leason, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Max Jones, Henrique (A), Silfverberg (A) – Groulx, Carrick, McGinn.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Schlenker, Chmielewski – B. Gawryletz, Kelly.
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři z Anaheimu na tom nejsou o moc lépe, v tabulce Západu figurují na dvanáctém místě s osmnácti body, nicméně aktuální forma má k ideálu hodně daleko. Croninova družina odešla jako poražená z posledních pěti zápasů, v tom doposud posledním padla v domácí aréně s Králi z Los Angeles jasně 2:5. Týmové produktivitě vévodí dvacetiletý kanadský útočník Mason McTavish se ziskem jednadvaceti kanadských bodů.
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu prožívají mizernou první čtvrtinu sezóny, se ziskem třinácti bodů jsou v Západní konferenci pouze před Chicagem a San Jose. Znovu se potvrzuje, že výsledky Oilers jsou závislé na výkonech Connora McDavida s Leonem Draisaitlem, jimž se zatím nedaří prosazovat tak, jak třeba v minulé sezóně, Němec je s šestadvaceti body jedenáctý v produktivitě, kanadský kapitán mužstva získal o šest bodů méně a letos tak nejspíše neuvidíme jejich absolutní dominanci. Špatné výkony týmu odnesl odvolaný trenér Woodcroft, jeho místo zaujal Knoblauch, ovšem výsledky se příliš nezlepšily, Olejáři prohráli tři z posledních třech střetnutí.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Edmontonem a Anaheimem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Kane (C. Brown, Draisaitl), 10. McDavid (Hyman, Nurse), 13. Nugent-Hopkins (Nurse, McDavid), 18. Hyman (McDavid, Desharnais), 26. Hamblin (Erne, Desharnais), 28. Hyman (McDavid), 48. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 56. Ekholm (Nurse, Kane) – 4. Max Jones (Leason, Vaakanainen), 7. Max Jones (Silfverberg, Mintjukov)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Erne, Hamblin, Janmark.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Anaheim Ducks: Dostál (28. Gibson) – Fowler (A), LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Killorn, Leason, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Max Jones, Henrique (A), Silfverberg (A) – Groulx, Carrick, McGinn.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Schlenker, Chmielewski – B. Gawryletz, Kelly

    Diváci: 17 781
    bahis siteleri