New Jersey – NY Islanders 5:4 (kon.) | Toronto – Florida 2:1 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Carolina 1:4 (kon.)
Minnesota – St. Louis 3:1 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Dallas 0:2 (kon.)
Chicago – Seattle 4:3 (kon.) | Arizona – Tampa 3:1 (kon.) | Edmonton – Vegas 5:4 (2:0 po s.n.)
Vancouver – Anaheim 3:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Anaheim Ducks
Středa 29.11.2023, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vancouver potvrdil roli favorita, doma porazil Anaheim
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 27 – 31 | Přesilová hra: 1/4 – 1/3 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 60:00
    John Gibson (ANA) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 59:36

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 26:27

    Tři hvězdy utkání
    1. Thatcher Demko (VAN) – 30 zákroků
    2. Brock Boeser (VAN) – 2+0
    3. Elias Pettersson (VAN) – 1+0 (06:50:18)
     
    Utkání přihlíželo 18 639 diváků.
     
    Vancouver v domácí aréně potvrdil roli favorita, trápící se Anaheim porazil výsledkem 3:1.

    Po dvě třetiny byli výrazně lepším týmem Kačeři, nicméně po trefách Brocka Boesera a Ryana Stromea přetrvávalo nerozhodné skóre 1:1. Do závěrečné dvacetiminutovky ovšem Kosatky vstoupily jako vyměněné a hned po půl minutě skóroval po obtočení soupeřovy svatyně Elias Pettersson a těsný výsledek udržoval favorit až do poslední minuty, v níž přidal pojistku gólem do prázdné brány Brock Boeser v přesilovce, soupeř se rozhodl zariskovat a zkusit hru bez gólmana pět na pět.

    Svěřenci trenéra Toccheta dali zapomenout na nezdar v San Jose a v tabulce Západní konference se z druhého místa přiblížili vedoucímu Vegas na jediný bod. Anaheim zůstává dvanáctý s odstupem čtyř bodů na postupové pásmo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Zřejmě poslední útok zápasu patřil šťastnému hostujícímu týmu, Nils Höglander zprava vypálil jenom do oblouku brány.
    59:12 Brock BOESER - 3:1
     
    59:12
    6/5
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Anaheim se rozhodl zariskovat a odvolat brankáře, hrálo se tedy pět na pět. Útočná akce ovšem hostům nevyšla, načež z vlastní obranné třetiny neomylně zamířil do prázdné svatyně BROCK BOESER a potvrdil, že střeleckou formu má vskutku famózní. Asistence: J. T. Miller.
    Boeser B., Miller J., Hronek F., Demko T., Pettersson E., Hughes Q.
    Fowler C., Henrique A., Killorn A., Terry T., LaCombe J.
     
    58:40
    Tvrdou střelou za levým kruhem se prezentoval Quinn Hughes, jeho střelu zdárně zblokoval Adam Henrique mimo tři tyče.
     
    58:28
    Teď už to budou mít hosté opravdu hodně těžké. Benoit-Olivier Groulx totiž vyfasoval dvě minuty za hákování Garlanda, Vancouver tedy může dohrát v přesilovce až do konce zápasu.
     
    57:55
    Definitivní razítko na vítězství domácího týmu mohl dát Elias Pettersson, který v přečíslení dlouho vymýšlel, nakonec volil nahrávku na Garlanda, jemuž v poslední možné chvíle soupeř zablokoval hokejku.
     
    57:36
    S koncem trestu Canucks vypálil tvrdou střelu Cam Fowler, avšak Demka nezaměstnal, trefil totiž prvního clonícího konkurenta.
     
    56:40
    Fanoušky hlasitým jásotem ocenili vyhození Teddyho Bluegera po levém mantinelu, trápení Ducks v početní převaze nadále pokračuje.
     
    56:15
    Kačerům se nedaří usadit v útočné třetině, a když už to vypadalo slibně, tak čárový odpískal ofsajdové postavení Jakobu Silfverbergovi.
     
    55:36
    Velká šance pro Anaheim ke srovnání skóre. Domácí americkému týmu darovali přesilovku špatným střídáním, bylo jich na ledové ploše šest a rozhodčím tato skutečnost neunikla. Týmový trest míří odpykat Conor Garland.
     
    55:29
    Teprve podruhé musel Thatcher Demko zasahovat v rámci třetí třetiny a poradil si bez problémů, na střelu Troye Terryho z pravého kruhu dobře viděl a puk podržel ve výstroji.
     
    54:56
    Jako další se pokusil přidat pojistku na výhru Vancouveru Brock Boeser, štiplavý forhendový projektil vyslal vedle levé části brankové konstrukce.
     
    54:27
    O pozornost si řekl domácí kapitán Quinn Hughes, proháčkoval se až do levého kruhu a forhendem vypálil těsně nad bránu.
     
    53:59
    U útočné modré čáry si Dakota Joshua počkal na Benoita-Oliviera Groulxe, jehož atakoval ostrým, ale čistým hitem. Utkání pokračuje bez přerušení.
     
    53:26
    Přiblížit Vancouver k vítězství se pokusil Andrej Kuzmenko, jenž zleva proletěl před bránu, avšak na malém prostoru nezvládl zakončit.
     
    52:55
    Cam Fowler poslal puk do přehuštěného prostoru mezi kruhy, kde se nejlépe zorientoval Filip Hronek a puk poslal do středního pásma.
     
    52:24
    Nahození od levého mantinelu v podání Myerse šikovně tečoval J. T. Miller a John Gibson měl velké štěstí, že ho puk trefil do výstroje.
     
    51:58
    Vysokou rychlost nabral Ross Johnston a z levého kruhu mířil těsně nad ledem k zadní tyči, kde byl Thatcher Demko se svým betonem.
     
    51:26
    Hra pokračuje bez Michejeva, který zamířil do útrob stadionu a do zápase už se nejspíše nezapojí. Mezitím střílel z ostrého úhlu Teddy Blueger nepřesně.
     
    50:55
    Conor Garland zadovkou uvolnil Tylera Myerse, který pořádnou dělovkou trefil do pravé nohy Ilju Michejeva a ten neprožívá šťastné okamžiky, na střídačku mu pomáhá dvojice spoluhráčů.
     
    50:03
    Do levého kruhu obdržel pobídku Elias Pettersson a Švéd pálil z první po ledě na zadní tyčku, John Gibson zdárně zakročil betonem.
     
    49:32
    Za levým kruhem napřáhl k tvrdé střele Quinn Hughes, jenž trefil do chráněných míst Franka Vatrana, ten následně vyrazil do brejku, ale právě přes Hughese se nedostal před Demka.
     
    49:09
    Komplikace pro Anaheim, který míří do čtyř. Mimo hlavního dění hry Urho Vaakanainen zezadu poslal k ledu Petterssona, muži v pruhovaném vylučují za nedovolené bránění.
     
    48:55
    Ian Cole s vypětím všech sil ještě udržel útočnou třetinu, ale jenom na pár vteřin, protože nahrával mimo dosah Phillipovi Di Giuseppemu.
     
    48:20
    A další práce pro hostujícího brankáře, který si našel prostor, odkud viděl na střelu z levého slotu, puk úspěšně schoval ve výstroji.
     
    47:58
    Po Petterssonovi chtěl obtočením soupeřovy svatyně uspět i Nils Höglander, avšak pod tlakem Vaanakainena vystřelil z úhlu jenom do Gibsona.
     
    47:29
    Quinn Hughes vyslal parádní křižný pas do levého kruhu na Nilse Amana, který vypálil forhendem a John Gibson zakročil betonem.
     
    46:55
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Thatcher Demko, když vyjel za bránu za nahozením a kolem Terryho zvládl rozehrát na Colea.
     
    46:33
    Do útočného pásma prodloužil kotouč Adam Henrique. Vysokou rychlost posléze nabral Frank Vatrano, jenže tělem dobře zapracoval Tyler Myers a soka před sebe nepustil.
     
    45:59
    Quinn Hughes po pravém mantinelu posunul touš na Eliase Petterssona, jehož rozhodil hit od LaCombea, volný puk následně převzal Jakob Silfverberg.
     
    45:25
    Zápas pokračuje ve svižném tempu. Zpoza pravého kruhu vypálil tvrdou střelu Cam Fowler, přes hokejku soka puk zamířil nad břevno.
     
    44:44
    Na druhou stranu se vydal pravým křídlem Phillip Di Giuseppe, v souboji tělo na tělo nicméně uspěl bránící Urho Vaakanainen.
     
    44:24
    Snahu Anaheimu nelze upřít. Brock McGinn nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu, ve finále bekhendový pas na Johnstona vystihl Brock Boeser.
     
    43:45
    Po objetí soupeřovy svatyně skončil Alex Killorn v pravém kruhu, odtud vyslal svižný projektil ze zápěstí o pár čísel vedle brány.
     
    43:29
    Fantastický John Gibson! Nejprve betony pokryl střelu Conora Garlanda z levého kruhu, načež se zvládl položit k druhé tyče a v poloze vleže na levém boku pokryl i ránu Millera.
     
    42:45
    O zklidnění se postaral Cam Fowler, když obral Eliase Petterssona a odjel za vlastní bránu, odtud poslal touš do střední třetiny na Stromea.
     
    42:13
    Andrej Kuzmenko přenesl touš doprava na Ilju Michejeva, střelu zápěstím od mantinelu John Gibson kontroloval očima, protože puk zamířil vedle levé tyče.
     
    41:47
    Na zteč se vydal Benoit-Olivier Groulx, ovšem příliš daleko se nedostal, kličku do středu mezi kruhy vystihl zadák Ian Cole.
    40:32 Elias PETTERSSON - 2:1
     
    40:32
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Parádní vstup Kosatek do třetí části, podruhé strhávají vedení na svou stranu! Gibson se nechal vyvést z rovnováhy Kuzmenkem, po němž se následně zbytečně ohnal a mezitím ELIAS PETTERSSON obkroužil bránu a uspěl střelou na zadní tyč, brankář pozdě reagoval a dokázal pokrýt jenom prostor u tyče bližší. Asistence: Tyler Myers a Ilja Michejev.
    Pettersson E., Demko T., Hughes Q., Myers T., Michejev I., Kuzmenko A.
    Fowler C., Strome R., McTavish M., Mintjukov P., Gibson J., Vatrano F.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Elias Pettersson hned nahazoval za bránu soupeře, kam dojel nejrychleji bránící Cam Fowler.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:56.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 12 – 27.
     
    Také druhá třetina nabídla jediný gól, o nějž se postarali pro změnu hosté, takže do třetí části se půjde za vyrovnaného stavu 1:1. O vyrovnání se zasloužil ve 26. minutě Ryan Strome, jenž z levého kruhu vypálil nechytatelnou křižnou střelu nad levé Demkovo rameno. Anaheim se dočkal gólu zaslouženě, protože nadále je výrazně střelecky aktivnějším týmem a dává jasně najevo, že favoritovi nedá vůbec nic zadarmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Gól do šatny chtěl vstřelit Cam Fowler, který vypálil od modré čáry pořádnou dělovku a Demko měl štěstí, že puk prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    39:28
    Spoluhráčům se vydal vypomoci s rozehrávkou Thatcher Demko, s hlavou nahoře si vybral po pravé ruce volného Hughese.
     
    38:56
    Z vrcholku pravého kruhu přišla tvrdá střela od Conora Garlanda, kterou John Gibson řešit nemusel, puk zamířil vysoko nad břevno.
     
    38:27
    Andrej Kuzmenko už neměl dostatek sil na protiútok, po přejetí středové čáry nahodil za Gibsonovu bránu a odjel si odpočinout.
     
    37:59
    Na druhé polovině chtěl zahrozit Elias Pettersson, jenž převzal dlouhý pas od Colea, ovšem sám proti dvěma se do zakončení neprocpal.
     
    37:12
    Cam Fowler počkal na dostřídání formace a po pravém mantinelu rozjel Alexe Killorna, Kanaďan neuspěl jeden na jednoho proti Američanovi Hughesovi.
     
    36:40
    Ihned po přejezdu přes útočnou modrou čáru vyprodukoval ostrý forhendový projektil Jakob Silfverberg, Thatcher Demko schoval puk pod levý beton.
     
    36:11
    Nahrávku za obranu výborně zpacifikoval Noah Juulsen, tělem přetlačil adresáta Troye Terryho a kotouč dostal do středního pásma.
     
    35:48
    Za pravým kruhem čekal na nahrávku Ryan Strome, ale nedočkal se. Adam Henrique spoluhráče viděl, ale puk poslal za jeho brusle.
     
    35:26
    Od modré vystřelil Tristan Luneau a na dorážku číhal Ross Johnston, ani nadvakrát ovšem neprocpal Demkovi kotouč mezi betony.
     
    34:54
    V blízkosti modré čáry si Quinn Hughes ještě vylepšil palebnou pozici, svižný projektil ze zápěstí John Gibson pokryl pěkným zákrokem lapačkou.
     
    34:26
    Frank Vatrano nahodil po mantinelu na Masona McTavishe, který nic moc zajímavého nevymyslel, zdárně jej odzbrojil Ian Cole.
     
    33:57
    Nils Höglander poslal puk za bránu soupeře, kde úřadoval J. T. Miller, jeden na jednoho však proti Urho Vaakanainenovi neuspěl.
     
    33:30
    Od pravého mantinelu nahazoval na bránu Tyler Myers spíše z nouze, hostující gólman John Gibson snadno zakročil lapačkou.
     
    32:58
    Ian Cole podpořil ofenzivu a za levým kruhem vymýšlel křižný pas do kruhu pravého na Nilse Amana, rána bez přípravy byla nepřesná.
     
    32:25
    První utkání v letošní sezóně hraje Cole McWard, jenž nyní za vlastní bránou čistě poslal na mantinel Killorna a z klidné pozice přihrával do střední třetiny Millerovi.
     
    31:54
    Sam Lafferty protečoval vyhození Hughese, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč, následně Cam Fowler přebruslil Conora Garlanda.
     
    31:27
    Z ostrého úhlu ostře nahazoval Benoit-Olivier Groulx, ovšem Thatcher Demko mohl zůstat v klidu, puk zamířil výrazně vedle pravé tyče.
     
    30:45
    Pod tlakem Nils Höglander puk neudržel, nicméně nevykašlal se na bránění a do brejku směřujícího McTavishe přiměl k nepřesné nahrávce.
     
    30:22
    Tyler Myers si v poslední chvíli rozmyslel zakončení a do pravého kruhu nahrál Teddymu Blugerovi, jeho forhendový pokus z otočky proletěl vedle pravé tyče.
     
    29:31
    Rozhodčí přerušil útočnou akci domácího favorita, protože Nils Aman si při zpracování viditelně pomohl hrou vysokou holí.
     
    29:13
    Nils Aman šikovně posunul puk bekhendem po mantinelu až za bránu, odkud Nils Höglander posílal puk do brankoviště, kde kraloval bránící Cam Fowler.
     
    28:49
    Z pod tlaku se Anaheim ubránil jenom za cenu dalšího zakázaného uvolnění, přes všechny čáry vyhazoval Urho Vaakanainen kolem dotírajícího Millera.
     
    28:21
    Do pravého kruhu si povyjel Filip Hronek a vyslal tvrdou ránu bez nějakého většího připravování, puk napálil nad břevno.
     
    27:56
    Icing Ducks posílá hru před Johna Gibsona. Ryan Strome ještě zabojoval, ovšem tělo před Noaha Juulsena natlačit nezvládl.
     
    27:26
    Hráči v bílých dresech vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Alex Killorn vyzkoušel žabičku doprava na Masona McTavishe, ten pálil z první nepřesně.
    26:53 Vatrano z dorážky orazítkoval břevno
     
    26:53
    K obratu chyběly centimetry! Střelu zpoza levého kruhu vyrazil Demko pouze na hokejku Franka Vatrana, jenž z dorážky orazítkoval břevno.
     
    26:27
    Zakázané uvolnění Ducks. Ross Johnston přecenil rychlostní schopnosti Brocka McGinna, k puku měl následně nejblíže Tyler Myers.
     
    25:58
    Hosté jsou při chuti. Před bránou číhal Benoit-Olivier Groulx a Adam Henrique jej našel, bekhendová střela však cíl nenašla.
    25:10 Ryan STROME - 1:1
     
    25:10
    6/5
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, je vyrovnáno! Henrique od levé tyče soupeřovy svatyně poslal výbornou nahrávku do levého slotu RYANU STROMEOVI, jenž po rychlém zpracování vypálil nechytatelnou křižnou ránu zápěstím nad Demkovo rameno. Asistence: Adam Henrique a Frank Vatrano.
    Strome R., Henrique A., Vatrano F., Fowler C., Silfverberg J., Gibson J.
    Demko T., Hughes Q., Blueger T., Cole I., Aman N.
     
    24:50
    Cam Fowler se od modré čáry přiblížil ke kruhům, odtud vyprodukoval svižný forhendový projektil ze zápěstí poměrně vysoko nad bránu.
     
    24:20
    Alex Killorn si vytvořil palebnou pozici v levém kruhu, ostrý projektil ze zápěstí na zadní tyčku Thatcher Demko skryl do lapačky.
     
    23:47
    Dvouminutovému trestu neunikl domácí obránce Tyler Myers, kterému ujížděl Mason McTavish a hráč Vancouveru si pomohl jeho přidržením.
     
    23:25
    Tlak Ducks pokračuje. Jackson LaCombe si vyměnil kotouč s Ryanem Stromem a vypálil ostrou, avšak nepřesnou dělovku zpoza levého kruhu.
     
    22:53
    Alex Killorn se po návratu z trestné lavice zapojil do útoku a na modrou nabil Cama Fowlera, tento americký obránce početný houf před bránou nepropálil.
     
    22:23
    Při vlastním oslabení musel zasahovat Thatcher Demko a zvládl situaci na jedničku, pokus Jakoba Silfverberga odrazil do bezpečí vyrážečkou.
     
    21:46
    O pár vteřin později vyslal Quinn Hughes parádní pas za obranu a sám na gólmana mířil J. T. Miller, bekhendový blafák Gibson pokryl levým betonem!
     
    21:23
    Domácí kapitán Quinn Hughes si v poslední chvíli rozmyslel zakončení a nabil Filipu Hronkovi, který minul volný prostor u levé tyčky.
     
    20:47
    Dnes už podruhé usedá na trestnou lavici Alex Killorn, jenž se provinil faulem v útočném pásmu, Michejevovi vysekl hokejku z rukou.
     
    20:33
    Nahození od modré čáry Thatcheru Demkovi moc starostí nenadělalo, na puk od počátku dobře viděl a předvedl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost J. T. Miller, ale kličkou do středu proti Fowlerovi neuspěl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:01.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 12.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Vancouverem a Anaheimem přinesl jeden gól, o nějž se postaral domácí favorit. Skóre střetnutí zatím určuje situace ze sedmé minuty, kdy český zadák Hronek neuspěl střelou mezi betony, ovšem volný puk si našel Brock Boeser a bekhendem ho dorazil za brankovou čáru. Hosté jsou střelecky aktivnějším týmem, ale nutno podotknout, že si zatím žádnou větší příležitost nevytvořili, Demko udržuje stoprocentní úspěšnost bez výraznějších problémů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Středem se rozhodl najet do trojice konkurentů Dakota Joshua, na poslední chvíli potom bekhendem přihrával bekhendem doprava, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    19:09
    Protiútok hostujícího mužstva neměl dlouhého trvání, neboť si Troy Terry neporadil s nelehkým zpracováním a následně před sebe pustil Millera.
     
    18:43
    Quinn Hughes zleva přihrál na modrou čáru Filipu Hronkovi, který chvíli váhal, aby přeci jen vypálil, ale výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    18:20
    S nečekaně velkou lehkostí se Nils Aman prodral za posledního obránce, na dlouhou hokejku nicméně Gibsona bekhendovou střelou nepřekvapil.
     
    17:59
    Hokejisté v bílých dresech zaútočili po levém mantinelu. Adam Henrique příliš daleko nedojel, tělem jej přetlačil Filip Hronek.
     
    17:12
    Navrátilec Phillip Di Giuseppe se schoval za obrannou linii Anaheimu, avšak přihrávka na jeho osobu nebyla přesná, Jackson LaCombe následně protihráče úspěšně přetlačil.
     
    16:42
    Hodně nepovedeným nahozením se prezentoval Jackson LaCombe, když nahodil puk do prvního clonícího soka a puk se od něj odrazil do středního pásma.
     
    16:01
    Dvakrát v krátkém časovém sledu zahrozil z pravého slotu Mason McTavish. V prvním případě zasáhl Thatcher Demko levým betonem, v tom druhém levém ramenem.
     
    15:37
    Za levým kruhem zakvedlal s kotoučem Troy Terry a posté vypálil svižnou střelu ze zápěstím, jež prosvištěla o pár čísel vedle vzdálenější tyče.
     
    15:05
    Početní převahu si vyzkouší i Kačeři. Nedovoleným bráněním se v předbrankovém prostoru provinil Phillip Di Giuseppe proti o střelu se snažícímu Mintjukovovi.
     
    14:41
    Na teč nahazoval od modré čáry Cam Fowler, Troy Terry kus černé gumy nasměroval o pár čísel nad horní tyčku Demkovy svatyně.
     
    14:17
    Těsně bráněný Frank Vatrano zvládl v krkolomné pozici vystřelit, ale forhendem slabě a výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    13:58
    O poznání zajímavější příležitost měl Jakob Silfverberg, když z pravého kruhu pálil švihem přes obránce na zadní tyč, Thatcher Demko zareagoval dobře a zasáhl vyrážečkou.
     
    13:40
    Početní převaha Canucks je u konce. Navrátilec Alex Killorn se hned vydal dopředu, ale jeden na jednoho proti Juulsenovi neuspěl.
     
    12:51
    Jako další se o slovo přihlásil Brock Boeser, jenž dostal výbornou nahrávku mezi kruhy od Millera, Gibson vyrážečkou odpálil puk mimo hrací plochu.
     
    12:24
    V levém kruhu vypálil tvrdou střelu bez přípravy Andrej Kuzmenko, John Gibson včas zareagoval a mezeru mezi betony ucpal.
     
    11:53
    Po úspěšném vyhození hostujícího hráče došlo za bránou Canucks k výměně názorů mezi Quinnem Hughesem a Samem Carrickem. Domácí kapitán dostal dvě minuty za držení, hostující forvard tentýž trest za hrubost.
     
    11:34
    První přesilovou hru si zahraje domácí Vancouver. Před vlastní bránou si nedovoleným způsobem počínal Alex Killorn, když lehce přidržel Joshuu.
     
    10:58
    Dvojice bránících hokejistů bez problémů zpacifikovala Ryana Stromea a byl to Filip Hronek, kdo vzápětí zdárně poslal puk do střední třetiny k Petterssonovi.
     
    10:15
    Vatranovi se nepovedla rozehrávka a Vancouver rázem působil v útočné třetině. Ilja Michejev zprava strhl hru mezi kruhy, bekhendem mířil nepřesně.
     
    09:48
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou John Gibson, když zastavil kotouč u levé tyčky a za bránu jej posunul LaCombemu.
     
    09:22
    U levém mantinelu kvedlal s pukem Nils Höglander, načež přihrál kousek za levý kruh Phillipovi Di Giuseppemu, střelu zápěstím bránící hokejista přizvedl do ochranné sítě.
     
    08:51
    Mezi kruhy si najížděl Jakob Silfverberg, ovšem nahrávku od Benoita-Oliviera Groulxe dostal příliš prudkou, promáchl naprázdno.
     
    08:20
    Výborně zapracoval směrem dozadu Sam Lafferty, tělem přišpendlil na mantinel Adama Henriquea a volného puku se potom chopil Noah Juulsen.
     
    07:46
    Zpoza brány nabízel touš do předbrankového prostoru Ryan Strome, Quinn Hughes následně udržel na zádech marně se snažícího McGinna.
     
    07:18
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Mason McTavish, který v rychlostním souboji porazil Myerse, zápěstím však vypálil příliš vysoko.
    06:34 Brock BOESER - 1:0
     
    06:34
    6/6
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Favorit se ujímá vedení! Miller z pravého kruhu našel parádním pasem u protější tyčky Filipa Hronka, jehož střelu Gibson ztlumil betony za sebe, načež prokázal rychlé reflexy BROCK BOESER a bekhendem dorazil touš za brankovou čáru. Asistence: Filip Hronek a J. T. Miller.
    Boeser B., Hronek F., Miller J., Di Giuseppe P., Demko T., Myers T.
    Strome R., McTavish M., Mintjukov P., Gibson J., Ljubuškin I., Vatrano F.
     
    06:13
    Přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo, protože Phillip Di Giuseppe nahrával před bránu, s čímž Urho Vaakanainen počítal a v pokleku pas zastavil.
     
    05:55
    Na nahození od modré čáry viděl Thatcher Demko velmi dobře, zmenšil střelci úhel a puk bez problémů schoval do výstroje.
     
    05:26
    Pod tlakem napadajícího Laffertyho byl Urho Vaakanainen nucen vycouvat z útočného pásma, bekhendem s problémy přenesl puk doprava na Mintjukova.
     
    04:52
    Alex Killorn dal jasně najevo, že umí zahrozit i Anaheim. Kanadský forvard najel do útočného pásma a zápěstím vyslal ostrý projektil těsně nad horní tyčku.
     
    04:25
    Tlak domácích pokračuje. Ruský forvard Andrej Kuzmenko nabil na modrou čáru Tyleru Myersovi, ten vypálil z první příliš vysoko.
     
    03:59
    Po levém křídle se Brock Boeser natlačil až před bránu, načež místo očekávaného zakončení bekhendem ještě nepřesně hledal po pravé ruce Millera.
     
    03:24
    Od pravého mantinelu vypálil v blízkosti modré čáry český zadák Filip Hronek, John Gibson kontroloval puk letící vedle levé tyče.
     
    02:55
    Také další atak Kosatek přestáli Kačeři bez úhony, Mason McTavish si počkal na J. T. Millera a jeho kličku vypíchl čistým zákrokem.
     
    02:30
    Z pod tlaku Ducks dostal aspoň na pár vteřin Ryan Strome, když dokázal obloučkem středem poslat touš do středního pásma a oba týmy střídají.
     
    01:57
    Conor Garland si udělal prostor kolem Cama Fowlera a bekhendem nabízel puk před bránu, kde úřadoval Urho Vaakanainen před Brockem Boeserem.
     
    01:23
    U levého mantinelu vymýšlel Sam Lafferty, aby nakonec vyzkoušel žabičku na Nilse Höglandera, toho zradilo zpracování.
     
    00:48
    Zaútočili i domácí. Zpoza brány se zprava vytočil Phillip Di Giuseppe, následně nahrával mimo dosah J. T. Millera.
     
    00:27
    Zápas mezi Vancouverem a Anaheimem odstartoval! Hosté se hned vydali do útoku a po přihrávce za pravý kruh vypálil Alex Killorn do lapačky Demka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Cole, McWard, Juulsen – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, Aman, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Luneau, Vaakanainen – R. Strome, McTavish, Vatrano – Terry, Henrique (A), Killorn – Silfverberg (A), Groulx, Max Jones – McGinn, Carrick, R. Johnston.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: St. Laurent, Hebert – Knorr, Murchison.
     
    Anaheim Ducks

    Příliš se neočekávalo, že by se Anaheim zapojil do bojů o play-off, každopádně první čtvrtina sezóny není od Kačerů vyloženě špatná a po jednadvaceti utkáních ztrácí s osmnácti body z dvanáctého místa pouze tři body na osmé Calgary. Každopádně svěřenci trenéra Cronina musí zabrat, protože momentálně táhnou nelichotivou šňůru šesti porážek v řadě, přičemž v doposud posledním střetnutí utržili ostrý debakl 2:8 s Edmontonem. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Mason McTavish s jednadvaceti body.
     
    Vancouver Canucks

    Vancouver může být s dosavadním průběhem sezóny spokojený, když ve dvaadvaceti zápasech nasbíral devětadvacet bodů a v tabulce Západní konference mu náleží velmi pěkné čtvrté místo s mankem pouhých dvou bodů na vedoucí Vegas. Kosatky už po pět zápasů střídají prohru s výhrou, a pokud by tato statistika měla pokračovat, tak dnes je na řadě vítězství, protože naposledy Tocchetova družina překvapivě prohrála 3:4 v San Jose. Týmové produktivitě mužstva vévodí třiatřicetibodoví J. T. Miller a Quinn Hughes, v celé soutěži jen Kučerov z Tampy nasbíral více bodů.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vancouverem a Anaheimem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Boeser (Hronek, J. Miller), 41. E. Pettersson (T. Myers, Michejev), 60. Boeser (J. Miller) – 26. R. Strome (Henrique, Vatrano)


    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Cole, McWard, Juulsen – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, Aman, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Luneau, Vaakanainen – R. Strome, McTavish, Vatrano – Terry, Henrique (A), Killorn – Silfverberg (A), Groulx, Max Jones – McGinn, Carrick, R. Johnston.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: St. Laurent, Hebert – Knorr, Murchison

    Diváci: 18 639
    bahis siteleri