Olomouc – Slovácko 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 02.12.2023, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Hané! Od 15:00 nás zde čeká zajímavá bitva o krále Moravy a také dvou sousedů v tabulce české nejvyšší soutěže.
    V rámci 17.kola FORTUNA:LIGY přivítá SK Sigma Olomouc na Andrově stadioně 1.FC Slovácko.
     
    Historické okénko

    Obě mužstva se již tuto sezónu proti sobě setkaly. Bylo tomu začátku srpna v Uherském Hradišti, kde se hrál celkem vyrovnaný zápas. Větší produktivitu ovšem měla Sigma a po brankách Juliše a Vodháněla si odvezla tři body z horké půdy.

    Jenže Slovácko zajede na svůj relativně oblíbený stadion. Jelikož na Hané z posledních pěti zápasů hned třikrát vyhrálo a dvakrát si zajistil bod za remízu. Jeden z výherních utkání byl v rámci MOL Cupu.

    A právě poslední utkání na Andrově stadioně dokázal celek z Uherského Hradiště ovládnout. V srpnu minulého roku zde dokonal obrat ve druhé půli a zásluhou Mihálika a Kozáka vyhrál 2:1.
     
    Koho sledovat?

    LUKÁŠ JULIŠ

    Osmadvacetiletý útočník je jednoznačnou oporou v olomouckém kádru. Odchovanec pražské Sparty přestoupil do Sigmy před letošní sezónou z neúspěšného angažmá ve španělské Ibize. A tento transfer se Hanákům výrazně vyplatil. Juliš aktuálně vede tabulku střelců FORTUNA:LIGY, když se prosadil již osmkrát. Naposledy gólově řádil v Karviné, kde dopomohl k výhře 2:0 dvěmi brankami.

    MAREK HAVLÍK

    Též osmadvacetiletý středopolař je jedním z klíčových mužů kádru z Uherského Hradiště. Celou svou kariéru spojil právě se Slováckem a samozřejmě patří i k odchovancům. Havlík zatím prožívá svou zatím nejúspěšnější období svého fotbalového života. Letos se do sítí soupeřů prosadil již šestkrát a je nejlepším střelcem svého týmu. Z posledních dvou duelů se trefil hned třikrát, nejdříve dvěmi góly sestřelil Viktorii Plzeň, aby proti Baníku zaznamenal nádhernou trefu a pomohl k výhře 2:0.
     
    SK SIGMA OLOMOUC

    Hanáci zatím prožívají velice úspěšnou sezónu. Po šestnácti kolech se nachází na 4.místě s 27 body a skóre 26:19. Sigma většinu bodů nasbírala na začátku celého ročníku, jelikož z úvodních osmi duelů ovládla hned šest z nich. Jenže ke konci září přišly dvě prohry v řadě a negativní série začala. Včetně těchto proher získala ze sedmi utkání pouze šest bodů. Naposledy se olomoučtí hráči chytli na půdě nováčka z Karviné. Zde po dvou brankách kanonýra Lukáše Juliše vyhráli jednoznačně 2:0.
    Domácí tým spoléhá zejména na svůj Andrův stadion, zde totiž v letošní sezóně z šestnácti duelů získal 16 bodů a pouze dvakrát prohrál s ostravským Baníkem a pražskou Slavií.
    Podaří se Sigmě bodovat na svém hřišti proti Slovácku?

    1.FC SLOVÁCKO

    Fotbal v Uherském Hradišti poslední sezóny stále stoupá výš, což se potvrzuje i letos. Po šestnácti kolech se Slovácko nachází na 3.místě tabulky s 28 body a skóre 20:16. Po většinu letošního ročníku předvádí relativně nevyrovnané výkony a nevytváří si nějak delší sérii výher, ale ani proher. Výrazně se k maximu může přiblížit v bitvě o Moravu. Zkušený kádr totiž přijede na Hanou s dvěmi výhrami v zádech, které rozhodně nebyli proti lehkým soupeřům. Ještě před reprezentační pauzou šokovali Viktorii Plzeň, protože na jejím hřišti vyhráli 4:1. Naposledy se představili před vlastními fanoušky s Baníkem Ostrava, ten porazili po brankách Havlíka a Cicilii 2:0.
    Slovácko tradičně nehraje nějak zázračně na venkovních stadionech. Letos to ale není úplný propadák, jelikož ze sedmi duelů získalo 10 bodů. Vypíchnout můžeme důležité výhry v Plzni nebo v Ďolíčku, kde se vždy hraje nepříjemně.
    Podaří se celku z Uherského Hradiště bodovat i na těžké olomoucké půdě?
     
    Na Hané se hraje!
    Během dnešního dne byly odložené čtyři zápasy FORTUNA:LIGY z pěti plánovaných kvůli napadanému sněhu. Odehraje se pouze jediný a to ten mezi Sigmou Olomouc a Slováckem, bylo o tom definitivně rozhodnuto ve 13:00.
    Obrovský respekt patří pořadatelské službě, která dokázala připravit hrací plochu.
    Proto se na vás těším u textového přenosu v 15:00.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, F. Novák – Chvátal, Ventúra, Breite (C), Zmrzlý – Pospíšil, L. Juliš, Zorvan.
    Náhradníci: Macík – Amasi, Zifčák, Sláma, Israel, Fiala, Matys, Křišťál, Langer, Fortelný.
    Trenér: Václav Jílek

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, M. Kadlec (C), Doski – Valenta, Trávník – Siňavskij, Havlík, P. Juroška – Cicilia.
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Hofmann, Holzer, Vecheta, Petržela, Kohút, Brandner, Mihálik, Kim, Kalabiška.
    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Černoevič | VAR: Zelinka | AVAR: Podaný.
     
    Hráči obou mužstev právě po rozcvičce zamířili do kabin.
    Jan Navrátil musel předčasně, jelikož se zranil a v základní sestavě nenastoupí.
     
    Trávník na Andrově stadioně dostane dnes rozhodně zabrat, protože na některých místech jsou bahnitá místa a navíc začalo znovu sněžit.
     
    Všichni aktéři právě nastupují na hrací plochu v Olomouci, kde na dnešní zápas pochopitelně moc fanoušků nedorazilo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči hostujícího mužstva. To dlouhým nákopem balón ztrácí a míče se zmocnil Ondřej Zmrzlý.
     
    2
    Sigma stále kombinuje v defenzivních řadách. Lukáš Vraštil posílá balón do pravé lajny. Zde Chvátal adekvátně nezpracoval.
     
    3
    Hanáci na útočné polovině kvalitně zakombinovali. Před velkým vápnem dostal přihrávku na střelu Radim Breite, jenže ta mu úplně sjela a zamířila mimo branku.
     
    4
    Na druhé straně byla k vidění také první střela. Doski poslal přízemní centr do vápna, kde se po teči dostal k hlavičce Michal Trávník. Šance se spíše zalekl a netrefuje branku.
     
    5
    Sigma poprvé donutila Heču k práci! Filip Zorvan po zpětné přihrávce centroval na malé vápno. Milan Heča pouze vyboxoval před sebe a Breite za touto nabídkou dobíhal, ale branku z první netrefil.
    5. Breite z dorážky minul
     
    6
    Filip Zorvan skákal do souboje po dlouhém pasu brankáře Sigmy. Při zpracování si pomohl rukou, a tak Slovácko bude zahrávat volný kop.
     
    7
    Hostující celek na chvíli uklidnit otěže celého utkání. A kombinuje postupně přes levou stranu.
     
    8
    Lukáš Juliš sice vybojoval míč na útočné polovině, ale špatným převzetí narazil na Daníčka, který ho o balón okrádá.
     
    9
    Filip Novák bude mít k dispozici autové vhazování u obou laviček. Po špatné odkopu soupeřovo brankáře.
     
    10
    Vlasiy Siňavskij sice přečetl domácí přihrávku, ale sám poté pokazil do autu. Rychle poté se mohl hnát na Heču kanonýr Juliš, jenže gólman byl rychlejší.
     
    11
    Hra je na malý moment přerušena, jelikož na trávníku zůstal ležet Petr Reinberk. Po chvilce se zvedá a bude pokračovat.
     
    12
    Na opačné straně se střetly dvě desítky, tedy Trávník a Zorvan. Sudí vyhodnotil situaci ve prospěch Slovácka.
     
    13
    Vlasiy Siňavskij si vypracoval dobrou pozici na centr z pravé strany. Ten vůbec nesedl a domácí obrana odvrací na polovinu hřiště, kde bude bojovat Juliš.
     
    14
    Další kombinace hostů nevedla k zdárnému konci. To se také dá říct o té domácí, kteří se zahání do autu.
     
    15
    Vlastimil Daníček pomalou rozehrávkou zavařil Hečovi. Mohl toho využít domácí Filip Zorvan, který rychle napadal a byl i brankářem trefen. Míč se pro štěstí hostující mužstva odráží mimo branku.
     
    16
    U lajny si velice důrazně počínal Michal Trávník, v kombinaci může pokračovat, protože sudí Kvítek faul nepíská.
     
    17
    Rigino Cicilia sklepl centrovaný balón na velké vápno Havlíkovi. Záložník Slovácka je při chuti, proto pálil z první, ale pouze do obranného bloku.
     
    18
    Za přitomnosti nádherného chorea domácích fanoušků centroval z levé Doski. Jeho pas je přetažen až do autu.
     
    19
    Nádhernou akci předvedlo hostující mužstvo na pravé straně. Odsud přišel centr Reinberka na nohu Pavla Jurošky. Ten se do míče opřel z první, ale vysoko přestřelil.
     
    20
    Hra se na malý moment přerušuje hra. Příčinou je úpravu čar hrací plochy.
     
    21
    Ondřej Zmrzlý po krátkém přerušení unikl na levé straně a zpoza brankové čáry vracel míč na malé vápno. Akce je zastavena, protože domácí záložník nestihl míč odehrát před lajnou.
     
    22
    Denis Ventúra si přebíral balón ve středu pole. ve vyvezení nemůže pokračovat kvůli nedovolenému zákroku, který byl spáchán na něj.
     
    23
    Nepovedená kombinace domácích na pravé straně. Juraj Chvátal totiž špatnou přihrávkou nabídl aut pro soupeře.
     
    24
    Filip Novák se výrazně zapojil do ofenzivní části. Pro něj to není úplně šálek kávy, proto se bude vhazovat hostujícím celkem.
     
    25
    Opět v hlavní roli zkušený Filip Novák, když posílal dlouhý aut do pokutového území. Jenomže obrana Slovácka vše bez problémů vyřešila.
     
    26
    Juraj Chvátal spíše do vápna posílal padající list než ostrý balón. Ten s vypětím všech sil odvrátil Vlastimil Daníček.
     
    27
    Olomoučtí v dalším tlaku pokračovat nebudou, faulem si v hlavičkovém souboji pomohl Ventúra.
     
    28
    Tým z Uherského Hradiště nenašel žádnou kloudnou cestu do pokutového území, proto Matěj Valenta rozehrává do defenzivy.
     
    29
    Marek Havlík rozehrával rohový kop, který směřoval na hlavu Cicilii. Útočník hostů se k hlavě nedostal.
     
    30
    Průběh utkání je opět přerušen. Tentokrát po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Michal Kadlec. Míří k němu zdravotníci.
    30. Ze střetu s Ventúrou si Kadlec odnesl krvavé zranění
     
    31
    Po ošetření se kapitán hostů vrátí do hry. Mezitím bude vhazovat Lukáš Vraštil.
     
    32
    Matěj Valenta převzal míč na hranici pokutového území a poté hledal v náběhu Trávníka. Ten pobídku nestihl, ale mrzet ho to nemusí, protože se po jemné teči Beneše bude zahrávat roh.
     
    33
    Po rozehrávce rohu do rychlého brejku vyrazil hanácký celek. Ondřej Zmrzlý se rychle dostal k centru, po kterém nakonec v tísni zakončoval Chvátal. Slabou střelou mířil do míst, kde stál Heča.
     
    34
    Filip Zorvan se mohl po dlouhé přihrávce hnát do nadějné akce, k tomu se nedostal, jelikož ho čistě odstavil Michal Kadlec.
     
    35
    Merchas Doski se po uvolnění na levé straně odhodlal k skákavému centru do vápna. Zde na špatný terén doplatil Rigino Cicilia, který při zpracování podklouzl.
     
    36
    Tomáš Digaňa poslal od své branky nepřesný výkop, po něm se tlačil dopředu Cicilia, ale zastaven byl nedovoleným zákrokem.
     
    37
    Hostující středopolař Havlík mohl opět krásně skórovat! Marek Havlík si nejspíše vzpomněl na svou nádhernou branku z minulého utkání a pokusil se navázat i v tento moment. Navedl si z nějakých pětadvaceti metrů míč na silnou levačku a překvapivým pokusem trefil břevno domácí svatyně. Tomáš Digaňa se natahoval marně, ale překonán zatím není.
    37. Havlík z dálky napálil břevno
     
    38
    Sigma se po této velké šanci soupeře hnala odkopem do ofenzivy, ale Daníček s Kadlecem vše zvládli.
     
    39
    Merchas Doski se musel hnát rychle do defenzivy. Dopředu chtěl totiž pozlobit Chvátal. Na beka Slovácka ovšem nestačil.
     
    40
    Martin Pospíšil byl tvrdě sestřelen k zemi u lajnové čáry. Olomoučtí budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla výstavní trefa! Po rozehrávce přímého kopu znovu centroval z pravé strany Juraj Chvátal. Obránce Kadlec ovšem dokázal hlavou odvrátit, jenže pouze na hranice vápna. Zde se do voleje opřel levou nohou stoper VÍT BENEŠ, který nádhernou střelou do šibenice překonává překvapeného Heču. – 1:0.
    42. Vít BENEŠ - 1:0
     
    43
    Slovácko se bude pokoušet srovnat do konce první půle. Jenže Siňavskij narazil na pozorného Nováka.
     
    44
    Petr Reinberk zbytečně uchvátal centr ze své strany. Na těžkém terénu mu sjel a končí v zámezí.
     
    45
    Pavel Juroška po průnikovce Valenty nevyzrál na pozorného Vraštila, který odvrací mimo nebezpečí.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Vasil Siňavskij nemůže pokračovat v rozjeté kombinaci u domácího kotle fanoušků. Příčinou je odmávaný ofsjad.
     
    45+2
    Ondřej Zmrzlý se po rychlé přihrávce probíjel do pokutového území. Jenže zde nevyzrál na rychle vracejícího Valentu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Olomoucí a Slováckem je u konce! Do kabin jde v lepší náladě domácí mužstvo, které drží těsné vedení. Vinou špatného a zrádného terénu spíše vidíme velké boje, ale na počet šancí si nemůžeme stěžovat. Nejprve v 5.minutě nedokázal Breite z odraženého míče trefit z hranice vápna branku. První opravdu velkou šanci mělo Slovácko. Havlík si navedl míc na jeho silnou levačku, jenže k jeho smůle trefil břevno domácí svatyně. Proto ve 42.minutě přišel trest z kopačky Víta Beneše, který se opřel do voleje za hranicí velkého vápna a přesnou střelou do šibenice překonal Heču.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Radim Breite nemohl převzít přihrávku do pokutového území, proto přenechával Zmrzlému, který na protihráče nevyzrál.
     
    48
    Rychlou souhru předvedl na úvod druhé půle Slovácko. Těžil z toho střelou z voleje Pavel Juroškou, jenže v pádu branku netrefuje.
     
    49
    Další ofsajdové postavení na domácí straně. Tentokrát se v něm objevil útočník Lukáš Juliš.
     
    50
    Velice obětavý průnik po lajně podnikl Pavel Juroška. Ostrou přihrávkou hledal na malém vápně Ciciliu, který se přes několik obránců nedokázal prosadit.
     
    51
    Merchas Doski bude před svým koučem vhazovat a to po špatné kombinační hře domácích.
     
    52
    Michal Trávník to dnes opravdu bere od podlahy, tentokrát tvrdě sestřelil u lajny Nováka.
     
    53
    Petr Reinberk se ujme dalšího autového vhazování, to bude už bude několikáté v řadě.
     
    54
    Michal Kadlec zvládl odbránit nadějnou útočnou akci soupeřovo mužstva. Olomoučtí budou vhazovat.
     
    55
    Slovácko se po několika nedorazech mohlo protlačit k zakončení. Po bloku pozorné defenzivy domácích toto snažení končí.
     
    56
    Další menší tlak hostujcího mužstva! Pavel Juroška se po několika odrazech dostal ke střele z velké úhlu. Přízemním pokusem mířil na bližší tyč, kde se musel vyznamenat Tomáš Digaňa.
     
    57
    Rozhodčí Kvítek míří k VARu! Bude se přezkoumávat ruka Lukáše Vraštila, který blokoval střelu Michala Trávníka.
    57. Vraštil blokoval Havlíkovu střelu rukou
     
    58
    Penalta pro Slovácko! Rozhodčí Kvítek zamířil k VARu, kde našel ruku Lukáše Vraštila, který zblokoval střelu Trávníka.
     
    59
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hráči z Uherského Hradiště vyrovnávají! Pokutový kop si na svá bedra vzal zkušený VLASTIMIL DANÍČEK. S absolutním klidem poslal přízemní střelu k levé tyči a Digaňu na opačnou stranu. – 1:1.
    59. Vlastimil DANÍČEK - 1:1
     
    60
    Digaňa pod velkým tlakem musel vykopávat. Podle toho to také vypadalo, když míč letí do zámezí.
     
    61
    Kombinace olomoucké Sigmy zastavuje pozorným obranným zákrokem kapitán Kadlec.
     
    62
    Merchas Doski si může hlasitě oddychnout. V souboji s Chvátalem prohrál celou tuto situaci, jenže olomoucký bek nestihl balón před brankovou čárou.
     
    63
    Pavel Juroška přečetl rozehrávku domácího mužstva. Proto zakládá hostující přečíslení.
     
    64
    Tým z Uherského Hradiště v nejbližší době neohrozí branku. Merchas Doski totiž vidí žlutou kartu za loket, který použil v souboji.
     
    65
    Rigino Cicilia sice prohrál hlavičkový souboj po dlouhém nákopu. Přeci jen, ale z toho vytěžil přímý kop pro své mužstvo.
     
    66
    Michal Trávník si po odraženém míči navedl kulatý nesmysl ke střele ze střední vzdálenosti. Ta mu vůbec nesedla a slabě míjí branku.
     
    67
    Aktivita Slovácka nadále pokračuje. Nepříjemný centr v malém vápně musel boxovat Digaňa mimo ohrožení své branky. To se mu povedlo a po další snaze fauluje Doski.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Pavel Juroška, přichází Michal Kohút,
    ze hřiště odchází Vlasij Siňavskij, přichází Daniel Holzer.
     
    69
    Až neuvěřitelně zavřel hostující celek Sigmu na útočné polovině.
     
    70
    Slovácko mohlo dokonat obrat! Daniel Holzer poslal ostrý centr do pokutového území, kde se po několika odrazech dostali k zakončení Kohút a Cicilia, jenže ani jeden nedokázal z nadějné pozice vstřelit branku.
     
    71
    Hra se přerušuje, jelikož dojde ke krátkému ošetření, které se vyžádal Cicilia a i Beneš.
     
    73
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Jan Fiala,
    ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Pavel Zifčák.
     
    73
    Matěj Valenta pokazil přihrávku do lajny, proto mohl zahrozit domácí Fiala. Jenže na vše byl v ofenzivě sám.
     
    74
    Ondřej Zmrzlý bude vhazovat po levé lajně a bude se snažit po dlouhé době rozjet kloudnou akci domácích.
     
    75
    A také Sigma hrozila. Filip Novák posílal pomalý centr z levé strany na úroveň malého vápna, kam si hlasitě došel pro míč Milan Heča.
     
    76
    Olomouckým se naskytla nadějná standardka z levé strany. Po něm se probíjel do vápna Juraj Chvátal, ale skvělý obránce Doski ho odstavuje.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 2 228 diváků.
     
    77
    Rigino Cicilia neúspěšně držel obránce na zádech, proto míč ztratil. Následně do skluzu šel Matěj Valenta a tvrdě sestřelil jednoho z domácích hráčů. Oceněn je žlutou kartou.
     
    78
    Žlutit se bude i na druhé straně. Michal Pospíšil zastavil skluzem Holzera, který se hnal do rychlé útočné akce.
     
    79
    Dlouhý centrovaný balón nedokázal hlavou tefit Cicilia. Zmrzlý se rychle zbavil míče a doplatil na to, protože odkopem našel jen Trávníka.
     
    80
    Michal Kohút hbitě pronikl do pokutového území. Odsud chtěl ohrozit domáci branku, ale ránou trefuje pouze blokujícího Beneše.
     
    81
    Michal Trávník chtěl napodobit Beneše, když střílel po odraženém míči z voleje. Jeho střela měla gólové parametry, ale Beneš tečí blokuje na rohový kop.
     
    82
    Hráči Uherského Hradiště nedokázali ohrozit po rohu Digaňu, který vyráží mimo nebezpečí.
     
    83
    Asistent trenéra domácího mužstva Jiří Saňák vidí žlutou kartu za protesty.
     
    83
    Petr Reinberk se dostal se štěstím ke střele z hranice vápna. Tou spíše rozchytal Digaňu, který kryje do koše.
     
    84
    Olomoučtí se mírně probrali. Milan Heča se totiž musel natahovat po prudkém centru Chvátala.
     
    85
    Ondřej Zmrzlý si špatně zpracoval odražený míč na zadní tyči. Poté dojel šlapákem Daníčka. na hřišti vznikly menší emoce, které sudí uklidnil.
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Juraj Chvátal, přichází Vojtěch Křišťál.
     
    87
    Radim Breite oslovoval průnikovou přihrávkou Fialu. Útočník Sigmy nestihl míč doběhnout před Milanem Hečou.
     
    88
    Hra se na malý moment přerušuje. Na trávník si po souboji lehl Matěj Valenta, který bude v pořádku.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Merchas Doski, přichází Jan Kalabiška,
    ze hřiště odchází Rigino Cicilia, přichází Milan Petržela,
    ze hřiště odchází Matěj Valenta, přichází Ondřej Mihálik.
     
    90
    Jan Kalabiška na závěr základni hrací doby bude vhazovat, protože Křišťál bezpečně odkopává.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Střídající dvojice mohla rozhodnout! Milan Petržela poslal špičkový centr na hlavu Ondřeje Mihálika. Útočník Slovácka na bližší tyči mířil pod břevno, ale skvělý Digaňa vyškrábl konečkami prstů na roh.
     
    90+2
    Nabídnutý rohový kop je pro Slovácko neúspěšný, jelikož Digaňa si křikl a vyboxoval mimo velký čtverec.
     
    90+3
    Na závěr utkání bude celek z Uherského Hradiště zahrávat standardní situaci.
     
    90+3
    Za hlasité protesty vidí žlutou kartu Denis Ventúra a Michal Kohút.
     
    90+4
    Standardní situaci si vzal na starost Marek Havlík. Levačkou obstřeloval zeď, ale jeho pokus letěl mimo tři tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání 17.kola FORTUNA:LIGY mezi Olomoucí a Slováckem je u svého konce! Oba týmy se rozcházejí za nerozhodného stavu 1:1. Na těžkém terénu byl k vidění spíše boj, ale zajímavé šance byly samozřejmností.
    Po menší aktivitě udeřil ke konci první půle domácí Vít Benes, když se opřel do voleje z hranice vápna a střelou do šibenice nedal Hečovi šanci. Druhá půle byla v režii Slovácka, které vyrovnalo zásluhou Vlastimila Daníčka z pokutového kopu. Zbytek zápasu se už jen spíše dohrával a proto končí spravedlivou remízou 1:1.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:9.
     
    To je pro dnešní den vše! Užijte si zbytek zasněženého víkendu a u dalších textových přenosů naviděnou. (16:58:48)

    Matyáš Kotlan

    Branky: 42. Beneš – 59. Daníček (pen.)

    Karty:   78. Pospíšil (OLO), 83. Saňák (OLO), 90+3. Ventúra (OLO) – 64. Doski (SLO), 77. Valenta (SLO), 90+3. Kohút (SLO)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:9.
    SK Sigma Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, F. Novák – Chvátal (86. Křišťál), Ventúra, Breite (C), Zmrzlý – Pospíšil, L. Juliš (73. Fiala), Zorvan (73. Zifčák).
    Náhradníci: Macík – Amasi, Sláma, Israel, Matys, Langer, Fortelný.

    Trenér: Václav Jílek

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, M. Kadlec (C), Doski (89. Kalabiška) – Valenta (89. Mihálik), Trávník – Siňavskij (68. Holzer), Havlík, P. Juroška (68. Kohút) – Cicilia (89. Petržela).
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Hofmann, Vecheta, Brandner, Kim.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Černoevič | VAR: Zelinka | AVAR: Podaný

    Diváci: 2 228
    bahis siteleri