Nizozemsko – Česko 33:20 (kon.)
konec
Nizozemsko
33:20 (14:8)
Česko
Pondělí 04.12.2023, 20:30 • Arena Nord, Frederikshavn • Mistrovství světa žen • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa žen, u zápasu skupiny H mezi Nizozemskem a Českem.
     
    Nizozemsko

    Házenkářky Nizozemska jsou největšími favoritkami skupiny H a tuto rol zatím naplňují, když se v úvodních dvou zápasech ani moc nezapotily, Argentinu porazily 41:26 a Kongo následně ještě výraznějším rozdílem 40:20.

    Pro svěřenkyně trenéra Johanssona skončilo zklamáním loňské mistrovství Evropy, když senzačně nepostoupily ze skupiny a v utkání o páté místo navíc prohrály se Švédskem. O moc lépe pro Nizozemsko nedopadl světový šampionát před dvěma lety, kdy sice postoupilo z předkola, ale následně se ze skupiny neprocpalo do vyřazovací fáze, obsadilo nepostupové třetí místo za Norskem a Švédskem.
     
    Česko

    Z předkola postoupí rovněž Češky, ale utkání proti Nizozemsku je přesto velmi důležité, protože ovlivní výchozí pozici do následné skupiny. Dahlova družina na úvod turnaje zdolala Kongo dvouciferným rozdílem 32:22, reprezentaci Argentiny posléze pokořila výsledkem 31:22.

    Česká reprezentace se na světový šampionát kvalifikovala bez větších problémů, když nejprve v dubnu vyřadila v dvojzápase po výhrách 32:31 a 36:27 Švýcarsko, načež ve čtyřčlenné skupině zdolala Finsko 31:21 i Portugalsko 30:26, čímž si zajistila účast na turnaji společně s Nizozemskem. Před dvěma lety ve Španělsku se Češky umístily na 19. místě, když prošly předkolem do hlavní skupiny, v níž obsadily nepostupovou pátou příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Duijndamová, ten Holteová – Abbinghová, Brochová, Dulferová, Haggertyová, Housheerová, Malesteinová, Nusserová, Polmanová, Smitsová, Sprengersová, van der Heijdenová, van der Vlietová, van Weteringová, Vollebregtová.
    Trenér: Per Johansson

    Česko: Kudláčková, Novotná – Desortová, Dresslerová, J. Franková, A. Franková, Cholevová, Jeřábková, Jestříbková, Kovářová, Kuxová, Malá, Stellnerová, Stříšková, Šustáčková, Zachová.
    Trenér: Bent Dahl

    Rozhodčí: Belkhiri, Hamidi (ALG).
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
    1
    První útok vyšel českým házenkářkám na jedničku, z křídla se přesně trefila Veronika Malá. (0:1)
    2
    A náskok už čítá dvě branky! Charlotte Cholevová vypálila podstřelem ze spojky a brankářka reagovala příliš pozdě. (0:2)
    3
    Poprvé se trefují favoritky. Bo van Weteringová zůstala nikým nehlídala na levém křídle a síť rozvlnila hodem na zadní tyč. (1:2)
    4
    Nikita van der Vlietová si našla volný prostor na spojce a stačila jí opravdu chvilka volného prostoru k ostré střele do pravé šibenice. (3:2)
    4
    Nikita van der Vlietová a její druhý úspěch v krátkém časovém sledu, když z větší vzdálenosti překvapila brankářku hodem k levé tyči. (4:2)
    5
    Nizozemky dávají čtvrtý gól v řadě. Na pravé straně si prostor kolem osobní strážkyně udělala Angela Antje Malesteinová a Kudláčkové hodila míč do pravého horního rohu. (4:2)
    6
    Na levou spojku dostala přihrávku Charlotte Cholevová a síť rozvlnila dobře mířeným hodem do protějšího dolního rohu. (4:3)
     
    7
    Skvělá Petra Kudláčková! Poradila si proti soupeřce mířící do brejku, brankářka předvedla parádní zákrok pravou nohou. (4:3)
    8
    Cholevová naznačila střelu, aby následně poslala balón doprava na zcela volnou Annu Jestříbkovou, jež poslala hrací předmět pod levou nohu brankářky. (4:4)
     
    8
    Fantastický zákrok van der Holteové! Nadvakrát zlikvidovala tvrdou střelu Cholevové, balón ztlumila těsně vedle levé tyče. (4:4)
     
    9
    Nizozemky udělaly chybu při přechodu do útoku, soupeřkám věnovaly balón bez výraznější práce. Vstřelí hráčky v modrém vedoucí gól? (4:4)
    10
    Házenkářky v oranžových dresech předvedly parádní kombinaci levou stranou, Smitsová předala Dulferové a její střela proletěla do sítě nad rukama Kudláčkové. (5:4)
     
    11
    Do přehuštěného prostoru dostala přihrávku Anna Jestříbková, která se nezvládla uvolnit jedna na jednu přes poslední soupeřku. (5:4)
     
    12
    Z levého křídla vyzkoušela Veronika Malá technický obstřel na zadní tyč, van ter Holteová rukou kontrolovala míč směřující nejspíše vedle brány. (5:4)
     
    13
    K vyrovnání chyběl kousek. Střela zprava nebyla mířená vůbec zle, nizozemskou brankářku zachránilo od inkasování břevno. (5:4)
    14
    Velmi dobré individuální schopnosti ukázala Inger Smitsová, proskočila mezi dvěma protihráčkami a zamířila nechytatelně po pravici brankářky. (6:4)
     
    14
    První sedmičku házely Češky. K exekuci se postavila Markéta Jeřábková, proti hodu k pravé tyči skvěle zakročila van ter Holteová. (6:4)
    15
    Na druhé polovině hřiště na sebe opět strhla pozornost Inger Smitsová, za dobře provedenou střelou k pravé tyči se Kudláčková jenom podívala. (7:4)
    15
    Blesková odpověď českého celku. Veronika Malá obdržela výbornou přihrávku za obranu a poradila si tváří v tvář brankářce. (7:5)
    16
    Polední minuty nabízí dost branek. Bo van Weteringová se natlačila středem až před gólmanku a gól vstřelila hodem k levé tyči. (8:5)
    16
    Pro přihrávku za obranu si naběhla Charlotte Cholevová, při zakončení zachovala chladnou hlavu a vystřelila do levé šibenice. (8:6)
     
    17
    Těžká rozehrávka českého týmu. Vystihla ji Abbinghová, naštěstí rozhodčí ještě nezahájil hru, takže se rozehrávka bude opakovat. (8:6)
     
    18
    Oddechový čas pro Česko. (8:6)
     
    18
    Češky nedokázaly zakončit při signalizované pasivitě, rychlý brejk Nizozemek zakončila Brochová střelou do levé tyče. (8:6)
    19
    Česko je na kontakt! Doprava dostala balón Markéta Šustáčková, prohnala se kolem pasivně stojící soupeřce a míč poslala brankářce nad hlavou. (8:7)
     
    19
    Skvělá Petra Kudláčková! Zmenšila palebný úhel Abbinghové, proti níž se vyznamenala zákrokem levou dolní končetinou. (8:7)
     
    20
    Zajímavý lob přes vyběhnuvší brankářku vyzkoušela Malesteinová, míč naštěstí usměrnila těsně vedle pravé tyčky. (8:7)
    21
    Na hřiště se dostala Estavana Polmanová a uvedla se tím nejlepším možným způsobem, skrytou střelu poslala do pravého víka. (9:7)
    22
    Druhý nizozemský úder v krátkém časovém sledu. Laura van der Heijdenová vystřelila ze spojky a Kudláčková neudržela míč před brankovou čárou. (10:7)
     
    22
    První vyloučení míří do českých řad. Menší dvouminutový trest vyfasovala Veronika Malá za úmyslnou hru míče nohou. (10:7)
    23
    Do střeleckých statistik se zapisuje i nizozemská brankářka! Češky hrály útočnou akci v oslabení bez brankářky, načež zblokovanou střelu sebrala Yara ten Holteová a přes celé hřiště trefila odkrytou českou svatyni. (11:7)
     
    24
    Síly na hřišti se vyrovnávají za pár vteřin bude hrát Česko přesilovku. Za ostřejší zákrok míří na dvě minuty ze hry Malesteinová. (11:7)
     
    25
    Petra Kudláčková měla velké štěstí, protože tvrdou střelu srazila do tyče a míč i s notnou dávkou štěstí skončil ve hře. (11:7)
    26
    V oslabení hrály podle očekávání bez brankářky i Nizozemky, Charlotte Cholevová o této skutečnosti moc dobře věděla a po zisku míče trefila prázdnou bránu. (11:8)
     
    26
    Oddechový čas pro Nizozemsko. (11:8)
    27
    Hráčky v oranžových dresech se jako vítr prohnaly volnějším středem, kombinaci završila gólovou střelou Dione Housheerová. (12:8)
    28
    Stříšková z levého křídla nevyužila velkou příležitost a soupeřky trestaly měrou vrchovatou, gólově brejk završila Laura van der Heijdenová. (13:8)
     
    29
    Přehuštěným prostorem chtěla míč procpat Charlotte Cholevová, ovšem neuspěla, napálila jednu z clonících konkurentek. (13:8)
    30
    Poslední útok první půle patřil Nizozemsku. Vystřelit stihla Laura van der Heijdenová a Kudláčkovou překvapila hodem na bližší, levou tyč. (14:8)
     
    30
    Mylně si Brochová myslela, že už je konec poločasu, vběhla do hřiště a rozhodčí logicky vylučuje za příliš mnoho hráček na hřišti. (14:8)
     
    30
    První poločas skončil. (14:8)
     
    První poločas zápasu mezi Nizozemskem a Českem se odehrál dle očekávaného scénáře, favorizované nizozemské házenkářky jsou lepší a disponují šestigólovým náskokem. Polovinu úvodního dějství se Češky držely statečně, prohrávaly jen o dva góly, ovšem ve druhé polovině soupeřky zkvalitnily hru a do před sirénou vylepšily náskok o další čtyři trefy.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:20.
     
    31
    Začal druhý poločas. (14:8)
     
    31
    Češky vstupují do druhé půle v přesilovce. První útok patřil Nizozemkám, které rozvlnily síť, ještě předtím ovšem rozhodčí odpískal faul české hráčce, takže branka neplatí. (14:8)
    31
    Na pivotu zůstala trestuhodně volná Nikita van der Vlietová a Kudláčkovou postřelila střelou mezi její nohy. (15:8)
    32
    Do pravého křídla obdržela výbornou přihrávku Anna Franková, v pádu posléze vystřelila brankářce nad ruce. (15:9)
     
    33
    Kuxová dostávala přihrávku do úniku, bohužel jí nevyšlo dobře zpracování a nahrávka na Annu Frankovou posléze nebyla přesná. (15:9)
    34
    Petra Kudláčková vyslala parádní pas doleva na Veroniku Malou, ta sběhla před brankářku a poslala jí míč nad ruce. (15:10)
    35
    Perfektně se Inger Smitsová zbavila bránících hráček, načež sama před brankářkou zamířila neomylně do pravé šibenice. (16:10)
     
    35
    Tvrdou střelu vyslala Charlotte Cholevová, ovšem přímo doprostřed brány, kde byla připravena van ter Holteová. (16:10)
    35
    Přes tři protihráčky se uvolnila Bo van Weteringová a po střele zleva na přední tyč udržuje stoprocentní úspěšnost střelby. (16:11)
    36
    Z levé spojky vystřelila tvrdou střelu Markéta Jeřábková, nizozemská brankářka se jenom podívala za střelou do levé šibenice. (16:11)
    36
    Také Bo van Weteringová trestala volný střed pole českého týmu, poradila si na jedničku i s vyběhnuvší Kudláčkovou. (17:11)
     
    37
    Bo van Weteringová faulovala Markétu Šustáčkovou a za tento přečin si vykoledovala dvouminutový trest. (17:11)
    38
    Dobrá práce opět v podání Markéty Jeřábkové, jež během chvilky zamířila a ostrý projektil poslala nad pravou ruku gólmanky. (17:12)
    38
    Ze středu zahrozila, vystřelila tvrdou střelu přes soupeřky a Petra Kudláčková nestihla včas zareagovat. (18:12)
    39
    Česko rychle odpovědělo. Anna Jestříbková se prosmýkla středem až před bránu a míč nasměrovala neomylně do levého dolního rohu. (18:13)
    39
    Ve druhé půli si zatím na nedostatek gólu rozhodně stěžovat nemůžeme. Z pravé spojky skórovala Laura van der Heijdenová. (19:13)
    40
    Pozici nejlepší střelkyni týmu si upevnila Charlotte Cholevová, tvrdou a skrytou střelu napálila nechytatelně k levé tyči. (19:14)
    40
    Ze spojky umí dát gól i Nizozemsko. Potvrdila to Laura van der Heijdenová, tato hráčka poslala pravou rukou míč po levé ruce Kudláčkové. (20:14)
    41
    Charlotte Cholevová se středem prosmýkla až na hranici brankoviště, aby ve finále vystřelila pravačkou do protipohybu gólmanky. (20:15)
    42
    Česko střílí druhý gól v řadě! Pěkná kombinace skončila u Markéty Jeřábkové, která poslala tvrdou střelu pravačkou do pravé šibenice. (20:16)
    42
    Bohužel, Kelly Dulferová se dokázala uvolnit na levém křídle a hodem na přední tyč našla mezeru mezi brankářkou a konstrukcí. (21:16)
    43
    Do otevřené české obrany dostala přihrávku přesně do ruky Bo van Weteringová, položila si brankářku a pak neomylně zakončila nad ni. (22:16)
    44
    Zase Bo van Weteringová, zase si počkala na českou defenzivní linií a Kudláčkové ani v tomto případě nedala žádnou šanci. (23:16)
    45
    Třetí brejk v krátkém časovém sledu, třetí gól. Yvette Brochová utíkala středem a Kudláčkové poslala míč nad pravou nohu. (24:16)
     
    45
    Oddechový čas pro Česko. (24:16)
    46
    Petra Kudláčková poslala dalekou nahrávku za obranu na Veroniku Malou, jež v pádu zamířila pravačkou nad padající van ter Holteovou. (24:17)
    46
    Nikita van der Vlietová si vytvořila prostor na pravé straně, sběhla si více do středu a tvrdou střelou pravačkou rozvlnila síť. (25:17)
    47
    Sára Kovářová nechala míč za sebou a dopředu vyrazila Bo van Weteringová, Kudláčkovou neomylně přelobovala. (26:17)
     
    48
    Za nedovolený zákrok na Kuxovou si dvouminutový trest vysloužila nizozemská kapitánka Dulferová, Češky mohou zaútočit na snížení ztráty. (26:17)
     
    49
    Velmi dobrý obranný zákrok předvedla Veronika Malá, která dokázala vystihnout nahrávku, balón ale těsně neudržela ve hře. (26:17)
    50
    Nizozemsko střílí gól v oslabení. S velkým přehledem si poradila Estavana Polmanová, z pravé spojky uspěla střelou na zadní tyč. (27:17)
     
    50
    Češkám se nezadařilo. Pod velkým úhlem střílela Anna Franková, cílové zařízení minula poměrně výrazně. (27:17)
     
    51
    Nizozemský útok nevyšel. Markéta Šustáčková vytlačila konkurentku k levé lajně, následoval nepřesný křižný pas. (27:17)
    52
    Česko v ofenzivě neuspělo a do úniku obdržela skvělou přihrávku Nikita van der Vlietová, která zakončila tvrdou dělovkou o břevno. (28:17)
    53
    Z pravého křídla se Angela Malesteinová natlačila před bránu a Petru Kudláčkovou parádně přelobovala, lépe to provést nešlo. (29:17)
     
    53
    Oddechový čas pro Česko. (29:17)
    54
    Tvrdá střela Markéty Šustáčkové o zem viditelně překvapila van ter Holteovou, která neudržela míč před brankovou čárou. (29:18)
     
    55
    Dvouminutový trest si vykoledovala Sprengersová, proti trestu nemá žádné námitky, vědoma si svého přečinu. (28:18)
    56
    O pozornost se přihlásila Veronika Malá, její dobře mířená střela k pravé tyči skončila mimo dosah brankářky. (28:19)
     
    57
    Dobře sehraná akce českého týmu, bohužel chyběla gólová tečka, střela prosvištěla těsně vedle pravé tyčky. (28:19)
    58
    Ostrý projektil vyslala Dione Housheerová, Petra Kudláčková reagovala pozdě a pravou rukou na hrací předmět nedosáhla. (29:19)
    59
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve středu si udělala prostor Markéta Šustáčková a ostrou ránu poslala mimo dosah brankářky. (29:20)
     
    59
    Rychlou nizozemskou akci přerušila nedovoleným zákrokem Denisa Zachová, od rozhodčího dostává dvě minuty. (32:20)
    60
    Estavana Polmanová získala míč po ztrátě soupeřek a z vlastní poloviny poslala i s přispěním teče bránící házenkářky do prázdné brány. (32:20)
    60
    Do střeleckých statistik se zapisuje rovněž Kelly Vollebregtová, po nahrávce od Polmanové uspěla střelou zprava na zadní tyč. (33:20)
     
    Konec zápasu. (33:20)
     
    Nizozemské házenkářky potvrdily roli favoritek a předkolo zvládly bez ztráty kytičky, na závěr po velmi dobrém výkonu porazily Češky výsledkem 33:20.

    Házenkářky v oranžových dresech začaly dominovat od druhé poloviny první půle, v níž odskočily na rozdíl šesti gólů a výrazně lépe hrály oproti soupeřkám i ve druhém dějství, náskok postupně navyšovaly a ten se zastavil na třinácti brankách. Češky bojovaly statečně, ale bylo evidentní, že konkurentky jsou výkonnostně trošku někde jinde.

    Oba týmy postupují z předkola do další skupiny, Nizozemky však mají oproti Češkám výrazně lepší výchozí pozici směrem k postupu do vyřazovací fáze.
     
    Nizozemsko – Česko 33:20 (14:8)
    Nejvíce branek: van Weteringová 7, van der Vlietová 5, van der Heijdenová 5 – Cholevová 6, Malá 5, Jeřábková 3. Rozhodčí: Belkhiri, Hamidi (ALG). Sedmimetrové hody: 0 – 1/0. Vyloučení: 5:2. Diváci: 674. (22:19:00)

    Milan Huppert

    Nizozemsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    30 B R. Duijndamová 0/0 0 0
    38 B Y. ten Holteová 1/0 0 0
    8 LS L. Abbinghová 0/0 0 0
    13 P Y. Brochová 2/0 0 1
    18 LS K. Dulferová 2/0 0 1
    16 P T. Haggertyová 0/0 0 0
    48 PS D. Housheerová 2/0 0 0
    26 PK A. Malesteinová 2/0 0 1
    9 SS L. Nüsserová 0/0 0 0
    79 LS E. Polmanová 3/0 0 0
    20 LS I. Smitsová 3/0 0 0
    22 LK Z. Sprengersová 0/0 0 1
    6 PS L. van der Heijdenová 5/0 0 0
    44 P N. van der Vlietová 5/0 0 0
    12 LK B. van Weteringová 7/0 0 1
    31 PK K. Vollebregtová 1/0 0 0
    Celkem 33/0 0 0 5 0
    Česko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    33 B P. Kudláčková 0/0 0 0
    79 B S. Novotná 0/0 0 0
    24 LS E. Desortová 0/0 0 0
    42 P K. Dresslerová 0/0 0 0
    38 PK A. Franková 1/0 0 0
    34 SS J. Franková 0/0 0 0
    96 SS C. Cholevová 6/0 0 0
    51 LS M. Jeřábková 3/0 1 0
    91 P A. Jestříbková 2/0 0 0
    48 PS S. Kovářová 0/0 0 0
    32 LS N. Kuxová 0/0 0 0
    67 LK V. Malá 5/0 0 1
    31 P A. Stellnerová 0/0 0 0
    9 LK A. Stříšková 0/0 0 0
    22 PS M. Šustáčková 3/0 0 0
    44 PK D. Zachová 0/0 0 1
    Celkem 20/0 1 0 2 0
    Rozhodčí: Belkhiri, Hamidi (ALG)
    Diváci: 674
    bahis siteleri