Slovensko – Česko 1:9 (kon.)
konec
Slovensko
1:9 (1:2, 0:3, 0:4)
Česko
Úterý 05.12.2023, 12:00 • OCBC Arena, Singapur • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Slovensko – Česko 1:9
    Branky a nahrávky: 2. P. Hudáková (TS) – 14. Kubečková (Chudá), 20. Jiráková (Brucháčková), 26. Brucháčková (Jiráková), 26. Chudá (Trojánková), 36. Krupnová (Ratajová), 43. Maroszová (Řepková), 49. Mechlová (Staňková), 53. Brucháčková (Ratajová), 59. Brucháčková. Rozhodčí: Crivelli, Keel (SUI). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Zásahy brankářů: 41:26. Po třetinách: 1:2, 0:3, 0:4. (14:19:33)
     
    Česká reprezentace potvrdila roli velkého favorita a na závěr základní skupiny porazila východní sousedky ze Slovenska vysoko 9:1.

    Úvod přitom vyšel lépe našim východním sousedkám, když vedoucí gól obstarala ve 2. minutě Paulína Hudáková z trestného střílení. Od té doby už ovšem střílely až do konce zápasu do černého jenom Češky, které ještě v úvodním dějství dokonaly obrat, ve druhé části přidaly tři a ve třetí dokonce čtyři trefy. Nejvíce na sebe upozornila Anna Brucháčková, florbalistka brněnských Bulldogs zaznamenala hattrick.

    České florbalistky postoupily přímo do čtvrtfinále, když obsadily druhou příčku za suverénním Švédkami. Slovensko skončilo třetí a čeká jej osmifinálové klání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    V závěrečných vteřinách byla blízko druhému vstřelenému gólu Katarína Klapitová, bez přípravy však vystřelila forhendem těsně vedle levé tyčky.
     
    59:13
    Probíhá poslední minuta zápasu. Fanoušci ženou české florbalistky za desátým vstřeleným gólem, hráčky v červených dresech nicméně dopředu vůbec nespěchají.
    58:28 Anna BRUCHÁČKOVÁ - 1:9
     
    58:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tu hattrick! ANNA BRUCHÁČKOVÁ vystihla rozehrávku, pěknou kličkou k levému mantinelu se zbavila Pudišové a bez problémů potom míček namířila do prázdné slovenské brány. Bez asistence.
     
    57:53
    Před slovenskou bránou číhala Anna Brucháčková, avšak tváří v tvář brankářce neuspěla, Mládenkovou trefila z bezprostřední blízkosti do těla.
     
    57:10
    Nadvakrát dostala nahrávku do středu hřiště Ivana Šupáková, ani v jednom případě ale nedokázala na Radku Mládenkovou vyzrát.
     
    56:54
    Eliška Krupnová vymýšlela za bránou a bekhendem vyzkoušela přihrávku před ni na Martinu Řepkovou, soupeřku odzbrojila Trošková.
     
    56:32
    Už to vypadalo, že Michaela Kubečková zaznamená devátý český gól, ovšem trestuhodně prázdnou bránu minula, za současného stavu ji to však mrzet nemusí.
     
    55:57
    Velmi dobře zapracovala směrem dozadu Nela Jiráková. Počkala, co protihráčka vymyslí a ukázkově jí vypíchla míček z pod nohou.
     
    55:29
    Středem se krásně proháčkovala Eliška Suchá, přihrávala doleva Denise Ratajové, ta vyzkoušela křižnou přihrávku na Annu Brucháčkovou, kterou si pohlídala Faktorová.
     
    54:58
    Pod tlakem Vendula Maroszová nevymýšlel nic složitého a doběhla až za bránu Jany Christianové. Oba týmy střídají.
     
    54:25
    Je evidentní, že o vítězi už je rozhodnuto. Češky dopředu tolik nespěchají a spíše si dávají pozor, aby se vyvarovaly zbytečným chybám.
     
    53:58
    Za bránou úřadovala Zuzana Mrázová, leč příliš daleko se nedostala, stopku jí vystavila čistým zákrokem Kristýna Lechnerová.
     
    53:21
    O snížení ztráty se pokoušela Lenka Červená, zbavila se jedné protihráčky, ale na Elišku Krupnovou už nevyzrála.
    52:49 Anna BRUCHÁČKOVÁ - 1:8
     
    52:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Evidujeme osmý gól ve slovenské síti! Christianová parádním výhozem na polovinu hřiště našla Ratajovou, ta podržela míček po dobu nezbytně nutnou a před bránu nabila ANNĚ BRUCHÁČKOVÉ, která svižnou střelou nedala Mládenkové šanci na včasnou reakci. Asistence: Denisa Ratajová.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. P. Hudáková (TS) – 14. Kubečková (Chudá), 20. Jiráková (Brucháčková), 26. Brucháčková (Jiráková), 26. Chudá (Trojánková), 36. Krupnová (Ratajová), 43. Maroszová (Řepková), 49. Mechlová (Staňková), 53. Brucháčková (Ratajová), 59. Brucháčková


    Využití: 0:1. Zásahy brankářů: 41:26.
    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Červená, Pudišová, Dobošová, Klapitová (C), Ďuríková, Trošková – Belicová, Mrázová, Chúpeková, Šponiarová, Faktorová, Grossová, Schnetzerová, Sabolová, Kocúrová, P. Hudáková, Hrabovská, K. Hudáková.
    Trenér: Michal Jedlička

    Česko: Christianová (Remešová) – Beránková, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová, Lechnerová, Šupáková – Krupnová (C), Řepková, Klubalová, Keprtová, Suchá, Ratajová, Brucháčková, Kubečková, Chudá, Trojánková, Maroszová.
    Trenér: Lukáš Procházka

    Rozhodčí: Crivelli, Keel (SUI)
    bahis siteleri