Getafe – Valencia 1:0 (kon.)
konec
Getafe CF
1:0 (0:0)
Valencia CF
Pátek 08.12.2023, 21:00 • Estadio Coliseum (Getafe) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14. (23:10:27)
     
    Páteční předehrávka 16. kola španělské LaLigy mezi Getafe a Valencií nabídla jediný gól, o nějž se v hodně nervózním zápase postaralo domácí mužstvo.

    Jediný gól utkání padl až v závěru základní hrací doby v momentě, kdy už hosté dohrávali bez vyloučeného kapitána Paulisty. V 87. minutě Iglesias zprava odcentroval přesně na hlavu nehlídaného Borji Mayorala a nejlepší střelec mužstva využil přesilovku dobře namířenou hlavičkou k pravé tyči. Zbývající minuty měly k fotbalu hodně daleko, rozhodčí udělal další dvě červené karty, za naprosto zbytečné poznámky do sprch odešli předčasně domácí Duarte a hostující Guerra. Karty padaly, ale góly už nikoliv, domácí bez výraznějších problémů udrželi těsné vítězství až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci trenéra Bordaláse díky vítězství poskočili na pěkné osmé místo a odsunuli za sebe kromě Las Palmas i dnešního soupeře, který spadl na desátou příčku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nastavený čas se chýlí ke konci. Valencia už se zřejmě na nic nezmůže, protože není v držení míče a Getafe se pohybuje v blízkosti půlicí čáry, kde není pod tlakem.
     
    90+3
    Koncovka zápasu připomíná spíše rugby, s tím rozdílem, že zde arbitr Cuarda rozdává jednu kartu za druhou. Nyní ji ukázal Dimitri Foulquierovi za skluz proti Rodríguezovi.
     
    90+3
    To je neskutečné, další červená karta, tentokráte do domácích řad! Přitom ani Domingos Duarte nefauloval, nejspíše si podobně jako Guerra neodpustil hodně nemístnou poznámku.
     
    90+2
    Přestože Gastón Álvarez nebyl pod tlakem, tak z poloviny hřiště poslal malou domů Soriovi a frustrace je viditelná na Durovi, který do soupeře zbytečně narazil.
     
    90+1
    Getafe bez větších problémů kontroluje míč blízko poloviny hřiště a do útoku už nikterak nespěchá, s jednobrankovým vedením jsou nadmíru spokojení.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Thierry Correia, přichází Sergi Canós.
     
    90
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Yarek Gasiorowski, přichází Roman Jaremčuk.
     
    88
    A pozor, Valencia jde do devíti! Těžko říct, z jakého důvodu musí Javi Guerra opustit hrací plochu, protože žádný faul neudělal, zřejmě si neodpustil nějaké hodně ostré slovíčko směrem k arbitrovi Cuadrovi.
     
    87
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, domácí střílí v blížící se koncovce zápasu extrémně důležitý vedoucí gól! Na pravé straně dostal příliš mnoho volného prostoru Iglesias, jenž posadil centr přesně na hlavu trestuhodně volného BORJI MAYORALA, za jehož dobře umístěnou hlavičkou k pravé tyči se Mamardašvili natahoval marně.
     
    86
    Příliš okatě šel k zemi těsně za velkým vápnem Carles Aleñá, arbitr Cuadra celou situaci velmi dobře viděl a nechal ve hře pokračovat.
     
    85
    Po zisku balónu Cristhian Mosquera vyzkoušel nákop k polovině hřiště, kde byl Hugo Duro, toho Domingos Duarte odstavil tělem a nechal míč propadnout k Álvarezovi.
     
    84
    Getafe plánovalo zahrozit z rohového kopu, což se ale nepovedlo, centr na přední tyč kontroloval dobře postavený Jesus Vázquez.
     
    83
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Jordi Martín, přichází Stefan Mitrović.
     
    82
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Diego López, přichází Jesus Vázquez.
     
    81
    Do pokutového území se balón odrazil Jaime Mata, který střílel levačkou z otočky do prostoru, kde se pohyboval gólman Giorgi Mamardašvili.

    Milan Huppert

    Branky: 87. Mayoral (J. Iglesias)

    Karty:   57. Milla (GET), 62. Dakonam (GET) – 42. Correia (VAL), 43. Paulista (VAL), 54. Baraja (VAL), 90+3. Foulquier (VAL)   50. Paulista (VAL)   90+3. D. Duarte (GET) – 88. Guerra (VAL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.
    Getafe CF: Soria – Dakonam (70. Aleñá), D. Duarte, G. Álvarez – J. Iglesias, Milla (70. Ó. Rodríguez), Maksimović, J. Martín (83. Mitrović) – Greenwood, Mayoral – Latasa (74. Mata).
    Náhradníci: Fuzato – Angileri, Lozano.

    Trenér: Pepe Bordalás

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia (90. Canós), Mosquera, Paulista (C), Gasiorowski (90. Jaremčuk) – Foulquier, Pepelu, Guerra, F. Pérez (54. Diakhaby) – Di. López (82. J. Vázquez), Duro.
    Náhradníci: Doménech, Rivero – H. González, Gozálbez, Guillamón, Marí, Özkacar.

    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: Cuadra – Porras, Estévez

    Diváci: 11 515
    bahis siteleri