Celta Vigo – Granada 1:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Atlético 2:0 (kon.) | Sevilla – Getafe 0:3 (kon.)
Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 16.12.2023, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:11. (23:04:27)
     
    Fotbalisté Barcelony nepotvrdili roli favorita, na stadionu Valencie brali pouze bod za remízu 1:1.

    Góly padaly až ve druhém poločase. Bezbrankové skóre prolomil v 55. minutě João Félix, jenž do prázdné brány doklepával výbornou přihrávku od Raphinhy. Domácí ovšem nepolevili ve snaze o obrání favorita a srovnání se dočkali v 70. minutě, kdy Hugo Guillamón poslal střelu z hranice šestnáctky nechytatelně do levé šibenice. Xaviho družina měla ve zbývajících minutách herně navrch, ale druhé vstřelené branky se navzdory nejedné příležitosti nedočkala.

    Svěřenci trenéra Baraji si díky zisku cenného bodu polepšili na desáté místo před Vallecano, Barcelona je třetí s odstupem čtyř bodů na Real Madrid a šesti na senzačně vedoucí Gironu.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Dost možná poslední příležitost Barcelony skončila u Raphinhy, který už uvnitř velkého vápna poslal střílený balón do prostoru, kde neměl žádného kolegu.
     
    90+5
    Centr od praporku nepřekvapivě mířil do prostoru, kde se pohyboval Ronald Araújo, Uruguayce přeskočil Mouctar Diakhaby.
     
    90+4
    Giorgi Mamardašvili měl zmapovanou vlastní šestnáctku na jedničku, věděl, že si může dovolit vyběhnout proti Raphinhovi a míč mu sebral před nosem.
     
    90+3
    Další odražený míč pro Barcelonu. Těsně za vápnem se do něj opřel stoper Ronald Araújo a poslal ho o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    90+2
    Tentokráte Alejandro Balde odcentroval a odražený balón si našel Raphinha, srze přehuštěný prostor míč do brány nenasměroval.
     
    90+1
    K levé lajně obdržel přihrávku Alejandro Balde, který si na centr nevěřil a zpětným pasem zapojil do kombinace Frenkieho de Jonga.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Proti vysokému centru vystartoval kupředu Giorgi Mamardašvili a z velké výšky hrací předmět bezpečně stáhl do rukavic.
     
    88
    Hodně pomalou malou domů vyprodukoval Mouctar Diakhaby s Giorgi Mamardašvili s problémy odkopával těsně před neúnavným Raphinhou.
     
    87
    Není to poprvé, co se do střetu dostal Thierry Correia s Frenkiem de Jongem, arbitr Ortiz odpískal nedovolený zákrok hostujícímu středopolaři.
     
    86
    Barcelona opět přesunula kombinaci na útočnou polovinu. Do vápna dostával míč Raphinha a pravou nohou na něj jenom o kousek nedosáhl.
     
    85
    Francouzský stoper Jules Koundé si nekomplikoval život a nahrával dozadu Iñakimu Peñovi, gólman rozehrál po zemi k levé lajně na Baldeho.
     
    84
    Ferrán Torres se po levém křídle odpoutal od Thierryho Correii, avšak v nekomfortní pozici centroval přímo do rukavic Mamardašviliho.
     
    83
    Je evidentní, že spokojenější by s bodem byli spíše ve Valencii. naopak hosté trpělivě útočí a hledají skulinku ke druhému vstřelenému gólu.
     
    82
    Raphinha chtěl k asistenci přidat i vstřelený gól, ale v tomto případě mu nebylo přáno! Skvěle se prokličkoval do vápna až do střelecké pozice, ale prvním pokusem napálil Mamardašviliho a dorážku na brankové čáře zastavil nově příchozí Yarek Gasiorowski!
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází İlkay Gündoğan, přichází Lamine Yamal.

    Milan Huppert

    Branky: 70. Guillamón (Di. López) – 55. Félix (Raphinha)

    Karty:   65. F. Pérez (VAL) – 77. de Jong (BAR), 79. Cancelo (BAR)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:11.
    Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Mosquera, Diakhaby (C), J. Vázquez (81. Gasiorowski) – F. Pérez (72. Amalláh), Guillamón, Pepelu, Di. López (81. Foulquier) – Jaremčuk (62. Canós), Duro (81. Marí).
    Náhradníci: Doménech, Rivero – H. González, Gozálbez, Özkacar.

    Trenér: Rubén Baraja

    FC Barcelona: I. Peña – Cancelo, Araújo, Koundé, Balde – Gündoğan (81. Yamal), de Jong, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Félix (72. F. Torres).
    Náhradníci: Astralaga, Kochen – Casadó, Cubarsí, Fort, Guiu, Christensen, F. López, Roberto, Romeu.

    Trenér: Xavi

    Rozhodčí: Ortiz – Garrido, Santiago

    Diváci: 46 492
    bahis siteleri