Boston – Minnesota 3:4 (po pr.) | Buffalo – Columbus 4:9 (kon.) | Carolina – Vegas 6:3 (kon.)
New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Tampa – St. Louis 6:1 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:5 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:5 (kon.) | Chicago – Colorado 3:2 (kon.)
Arizona – Ottawa 4:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
St. Louis Blues
Středa 20.12.2023, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:52:22)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 30 | Přesilová hra: 1/3 – 1/3 | Trestné minuty: 23 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 60:00
    Jordan Binnington (STL) – 18 zákroků, 5 OG, úspěšnost 78,3 %, odchytal 32:13
    Joel Hofer (STL) – 10 zákroků, 1 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 27:47

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 7, čas na ledě 19:04

    Tři hvězdy utkání
    1. Andrej Vasilevskij (TBL) 29 zákroků
    2. Nikita Kučerov (TBL) 2+0
    3. Haydn Fleury (TBL) 1+1
     
    Souboj Tampy a St. Louis rozhodla první třetina. Domácí ji opanovali herně i výsledkově a třígólový náskok zkraje druhé části rozšířili o další trefu Nikity Kučerova, který si dnes upevnil pozici na čele ligového bodování. Blues se s velmi nepříznivým stavem snažili něco dělat. Chvílemi byli nebezpečnější, ale zmar v koncovce protrhli teprve pár minut před koncem za stavu 0:6. Radost z vysoké výhry Tampě kazí jen zranění Michaila Sergačjova. Ruský bek odstoupil již v první třetině potom, co inkasoval ránu pukem do brusle.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Point chtěl dát Kučerovovi ještě jednu šanci na zkompletování hattricku. V přečíslení ale poslal puk do hokejky Parayka a koncovka ze druhé vlny vyšla až na Jeannota, který z osy zakončil do Hoferova levého betonu.
     
    58:04
    Raddysh ve středním pásmu trestuhodně vypustil bránění Kyroua. Ten díky rozehrávce o mantinel jednoduše ujel do úniku a v něm se neúspěšně snažil přehodit Vasilevského lapačku.
     
    57:30
    Inkasovaný gól Tampu zdravě naštval. Paul, Point, Kučerov a Raddysh zamkli hosty u Hofera a ostřelují ho ze všech možných pozic.
    55:57 Justin FAULK - 6:1
     
    55:57
    6/5
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tým s nejhorší přesilovkou v soutěži se proti čtyřem dočkal zaslouženého snížení! Neighbours si vybruslil do pravého kruhu a přihrávkou na osu předložil puk JUSTINU FAULKOVI. Zkušený obránce ho uklidil mimo dosah Vasilevského lapačky a konečně zaznamenal první gól v sezoně. Asistence: Jake Neighbours, Kevin Hayes.
    Hayes K., Saad B., Hofer J., McGing H., Neighbours J., Faulk J.
    Fleury H., Paul N., Perbix N., Sheary C., Vasilevskij A.
     
    54:52
    Vasilevskij si čisté konto ještě bude muset zasloužit. Střelecký zmar Blues nyní ruský gólman podpořil zákrokem proti Krugovi.
     
    54:31
    Černák s Eyssimontem inkasovali osobní tresty a rovnou odešli do šatny. Na trestných lavicích sedí jen Barré-Boulet. Hrát se bude přesilovka Blues.
     
    54:31
    V důsledku Eyssimontova střetu s Kapanenem se mezi střídačkami strhla menší rvačka. Rozdělení trestů se dozvíme až po komerční přestávce.
     
    54:19
    Střílené přihrávky Eyssimonta tísněný Motte nevyužil. Následně to od modré zkoušel Černák. Hofer toho moc neviděl a přesto puk pravou rukou vyrazil.
     
    53:50
    Faulk trefil prvního hráče v osobě Glendeninga. Puku se ještě zmocnil Kapanen, ale z pravého křídla prostor mezi tyčemi minul.
     
    53:26
    Leddy si na chvíli vyměnil role s Kapanenem. Zkušený obránce se s pukem vysunul skoro na hrot, kdežto finský útočník vypálil golfákem od modré do Vasilevského lapačky.
     
    53:01
    Hayes se dostal mimo optimální úhel a zleva Vasilevského branku přestřelil. Navzdory rozhodnutému stavu sledujeme hokej ve vysokém tempu, hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    52:50
    Faulkova hokejka nepustila na Hofera střelu Shearyho. Černákův pokus byl rovněž zablokován a gólman Blues byl v akci až napotřetí v případě zakončení Hedmana.
     
    51:52
    Kapanen zleva postupoval podél brankové čáry. Vasilevskij se předem natlačil ke své pravé tyčce a finský útočník měl minimální šanci na úspěch.
     
    50:59
    Paul protečoval přihrávku Kučerova do brankoviště. Hofer duchapřítomně zareagoval a nenechal proklouzat puk do sítě.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Eyssimont (Jeannot, H. Fleury), 18. Motte (Sheary, Stamkos), 20. Kučerov (Point, Paul), 22. Kučerov (Perbix, Paul), 33. H. Fleury (Stamkos, Hagel), 48. Paul (Stamkos, Hedman) – 56. Faulk (Neighbours, Hayes)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman (A), Černák, Sergačjov, Perbix, H. Fleury, D. Raddysh – Paul, Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Stamkos (C) – Jeannot, Glendening, Eyssimont – Sheary, Motte, Barré-Boulet.
    Trenér: Jon Cooper

    St. Louis Blues: Binnington (33. Hofer) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Scandella, Tucker – Bučněvič, Thomas (A), Kyrou – Saad, B. Schenn (C), Kapanen – Toropčenko, Hayes, Neighbours – MacEachern, Sundqvist, McGing.
    Trenér: Drew Bannister

    Rozhodčí: McCauley, MacPhee – Barton, Murray
    bahis siteleri