Boston – Minnesota 3:4 (po pr.) | Buffalo – Columbus 4:9 (kon.) | Carolina – Vegas 6:3 (kon.)
New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Tampa – St. Louis 6:1 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:5 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:5 (kon.) | Chicago – Colorado 3:2 (kon.)
Arizona – Ottawa 4:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
St. Louis Blues
Středa 20.12.2023, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:52:22)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 30 | Přesilová hra: 1/3 – 1/3 | Trestné minuty: 23 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 60:00
    Jordan Binnington (STL) – 18 zákroků, 5 OG, úspěšnost 78,3 %, odchytal 32:13
    Joel Hofer (STL) – 10 zákroků, 1 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 27:47

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 7, čas na ledě 19:04

    Tři hvězdy utkání
    1. Andrej Vasilevskij (TBL) 29 zákroků
    2. Nikita Kučerov (TBL) 2+0
    3. Haydn Fleury (TBL) 1+1
     
    Souboj Tampy a St. Louis rozhodla první třetina. Domácí ji opanovali herně i výsledkově a třígólový náskok zkraje druhé části rozšířili o další trefu Nikity Kučerova, který si dnes upevnil pozici na čele ligového bodování. Blues se s velmi nepříznivým stavem snažili něco dělat. Chvílemi byli nebezpečnější, ale zmar v koncovce protrhli teprve pár minut před koncem za stavu 0:6. Radost z vysoké výhry Tampě kazí jen zranění Michaila Sergačjova. Ruský bek odstoupil již v první třetině potom, co inkasoval ránu pukem do brusle.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Point chtěl dát Kučerovovi ještě jednu šanci na zkompletování hattricku. V přečíslení ale poslal puk do hokejky Parayka a koncovka ze druhé vlny vyšla až na Jeannota, který z osy zakončil do Hoferova levého betonu.
     
    58:04
    Raddysh ve středním pásmu trestuhodně vypustil bránění Kyroua. Ten díky rozehrávce o mantinel jednoduše ujel do úniku a v něm se neúspěšně snažil přehodit Vasilevského lapačku.
     
    57:30
    Inkasovaný gól Tampu zdravě naštval. Paul, Point, Kučerov a Raddysh zamkli hosty u Hofera a ostřelují ho ze všech možných pozic.
    55:57 Justin FAULK - 6:1
     
    55:57
    6/5
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tým s nejhorší přesilovkou v soutěži se proti čtyřem dočkal zaslouženého snížení! Neighbours si vybruslil do pravého kruhu a přihrávkou na osu předložil puk JUSTINU FAULKOVI. Zkušený obránce ho uklidil mimo dosah Vasilevského lapačky a konečně zaznamenal první gól v sezoně. Asistence: Jake Neighbours, Kevin Hayes.
    Hayes K., Saad B., Hofer J., McGing H., Neighbours J., Faulk J.
    Fleury H., Paul N., Perbix N., Sheary C., Vasilevskij A.
     
    54:52
    Vasilevskij si čisté konto ještě bude muset zasloužit. Střelecký zmar Blues nyní ruský gólman podpořil zákrokem proti Krugovi.
     
    54:31
    Černák s Eyssimontem inkasovali osobní tresty a rovnou odešli do šatny. Na trestných lavicích sedí jen Barré-Boulet. Hrát se bude přesilovka Blues.
     
    54:31
    V důsledku Eyssimontova střetu s Kapanenem se mezi střídačkami strhla menší rvačka. Rozdělení trestů se dozvíme až po komerční přestávce.
     
    54:19
    Střílené přihrávky Eyssimonta tísněný Motte nevyužil. Následně to od modré zkoušel Černák. Hofer toho moc neviděl a přesto puk pravou rukou vyrazil.
     
    53:50
    Faulk trefil prvního hráče v osobě Glendeninga. Puku se ještě zmocnil Kapanen, ale z pravého křídla prostor mezi tyčemi minul.
     
    53:26
    Leddy si na chvíli vyměnil role s Kapanenem. Zkušený obránce se s pukem vysunul skoro na hrot, kdežto finský útočník vypálil golfákem od modré do Vasilevského lapačky.
     
    53:01
    Hayes se dostal mimo optimální úhel a zleva Vasilevského branku přestřelil. Navzdory rozhodnutému stavu sledujeme hokej ve vysokém tempu, hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    52:50
    Faulkova hokejka nepustila na Hofera střelu Shearyho. Černákův pokus byl rovněž zablokován a gólman Blues byl v akci až napotřetí v případě zakončení Hedmana.
     
    51:52
    Kapanen zleva postupoval podél brankové čáry. Vasilevskij se předem natlačil ke své pravé tyčce a finský útočník měl minimální šanci na úspěch.
     
    50:59
    Paul protečoval přihrávku Kučerova do brankoviště. Hofer duchapřítomně zareagoval a nenechal proklouzat puk do sítě.
     
    49:07
    Se střelou Faulka měl domácí gólman více starosti, ale ve finále si poradil i s dorážkou Kapanena. Vzadu teď trochu chyběl Hedman, švédský obránce v tom nechal Perbixe trochu vykoupat.
     
    48:22
    Andrej Vasilevskij dobře viděl na příklep Tuckera. Proti střelci si vyjel a pravým betonem puk kontrolovaně vyrazil k bočnímu hrazení.
    47:53 Nick PAUL - 6:0
     
    47:53
    6/5
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bleskově provedená souhra končí šestým domácím gólem! Hedmanovu prudkou přihrávku Stamkos na křídle prvním dotekem sklepl k hraně brankoviště. NICK PAUL se tam schoval za Leddyho s Paraykem a bekhendem pomohl kotouči za Hofera. Asistence: Steven Stamkos, Victor Hedman.
    Paul N., Point B., Hedman V., Kučerov N., Vasilevskij A., Stamkos S.
    Leddy N., Thomas R., Hofer J., Kapanen K., Parayko C.
     
    47:40
    Kučerov aspiroval na hattrick, ale Hofer mu střelu zprava vyrazil. Ruský útočník pak ze zadního mantinelu vypracoval šanci pro Pointa. Tomu pro změnu zhatil plány blok Parayka.
     
    47:25
    Pavel Bučněvič zkompletoval hattrick, kterým se pyšnit určitě nebude. Za hákování Paula odjíždí už potřetí v zápase na trestnou lavici.
     
    46:50
    Hedman si otevřel střelnici na modré čáře. Hofer ani v jednom případě zasahovat nemusel. Své defenzivní povinnosti si splnil McGing.
     
    46:02
    Vasilevskij rozehrával v časové tísni a nabídl šanci McGingovi, jehož nepřipravený pokus putoval vedle odkryté branky.
     
    45:36
    Sundqvist zadovkou přenechal puk Kapanenovi. Ten jej z rohu vrátil k modré čáře, ovšem Leddyho nepříjemnou střelu Hedman odklonil k lapačce Andreje Vasilevského.
     
    44:21
    Tečovaná střela Glendeninga proklouzala vedle Hoferovy branky. Neighboursovy plány v rychlém brejku zhatila dobrá poziční Raddyshe.
     
    44:01
    Thomas nepochybně patří mezi nejlepší hráče Blues. I on se v koncovce ale trápí, Bučněvičem vybojovaný puk nyní poslal Vasilevskému na hrudník.
     
    43:27
    I přes maximální snahu ze strany Paula byl Tampě písknut icing.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    41:48
    Hagel zablokoval nahození Hayese a se získaným pukem vystartoval vstříc Hoferovi, který jeho nájezd zlikvidoval teprve svým druhým zákrokem.
     
    41:11
    Schenn přihrál přes osu přesně na hůl Bučněviče. Ten měl před sebou poloprázdnou brankou, ale Vasilevskij se proti rychlé střele senzačně přemístil!
     
    40:56
    I další Thomasovu střelu Černák zablokoval. Stejný hráč pak uvolnil puk pro Schenna, jenž z dobré pozice netrefil bránu.
     
    40:25
    Tým s nejhorší přesilovkou v NHL chtěl pozvednout Robert Thomas. Proti byl Černák, který jeho střelu z levého kruhu hokejkou ztečoval do ochranné sítě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 25 – 19 (14:5, 11:14).
     
    Výkon St. Louis šel po změně stran nahoru, jenže stejně tak narostla i jeho gólová ztráta. Hráči Tampy byli v koncovce efektivnější a Kučerov s Fleurym dokonce vyhnali pětkrát překonaného Binningtona z brankoviště. Třetí třetina se asi bude hrát jen z povinnosti, byť do ní Blues vstoupí v přesilovce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Jeannotův pozdní hit na rozehrávajícího Leddyho byl posouzen jako nedovolený. St. Louis vstoupí do třetí třetiny v početní výhodě.
     
    39:32
    Rozjetý Brandon Hagel dostal přihrávku do situace jeden na jednoho a přes Parayka poslal puk do Hoferovy vyrážečky.
     
    38:30
    Kapanen ve velké rychlosti zajel za Vasilevského branku. Na zadovku finského útočníka pak Saad před Vasilevským nedosáhl.
     
    38:15
    Sheary protečoval rozehrávku Hedmana za branku na hůl Hofera. Hostům v přechodové fázi utekl puk na střídačku.
     
    37:38
    Eyssimont ztratil helmu, když se v rohu pral o Fleuryho nahození. St. Louis tak mělo ulehčený odchod z obranného pásma.
     
    37:03
    Bučněvič napřáhl z levého kruhu, ale gólman Tampy byl i v tomto případě ve střehu. Frustrace na straně Blues eskaluje.
     
    36:40
    Bučněvičova dalekonosná střela proletěla skrz několik clonících hráčů až k Vasilevského výstroji. Paraykovo nahození zpoza pravého kruhu tak nebezpečné nebylo.
     
    36:08
    Fleury se příkladně vrátil s Kyrouem. Protiakci Tampy přerušil ofsajd Stamkose. Svižný úsek hry střídá komerční přestávka.
     
    35:20
    Point dovezl puk až před branku Hofera. Ve finále volil ještě jednu přihrávku, ale dobře bráněný Paul se do koncovky neprodral.
     
    34:27
    Leddy od modré Vasilevského čisté konto nezrušil. Tlak St. Louis v útočné třetině utlumil zásah Barrého-Bouleta.
     
    34:02
    Fleury zkoušel napodobit svůj předchozí gólový zásah. V tomto případě však napálil vlastního spoluhráče Conora Shearyho.
     
    33:20
    Tucker si troufal na Glendeninga a Hedmana. Ani jeden se s ním prát nechtěl a naštvaný obránce Blues po nějaké době nabral směr střídačka.
     
    32:13
    Střídání brankářů v týmu St. Louis Blues:
    ze hřiště odchází Jordan Binnington, přichází Joel Hofer.
    32:13 Haydn FLEURY - 5:0
     
    32:13
    6/6
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nedlouho po polovině základní hrací doby už je asi rozhodnuto! Zatímco Perbixův příklep z pravého kruhu Binnington vyrazil, tak na projektil od modré čáry z produkce HAYDNA FLEURYHO svou lapačkou nedosáhl. Obránce Tampy slaví první gól v sezoně. Asistence: Steven Stamkos, Brandon Hagel.
    Fleury H., Hagel B., Perbix N., Cirelli A., Vasilevskij A., Stamkos S.
    Leddy N., Saad B., Kapanen K., Binnington J., Parayko C., Sundqvist O.
     
    31:16
    Vasilevskij neměl problém se Scandellovou střelou zápěstím. V další akci na něm ze stejného místa ztroskotal i Neighbours.
     
    30:41
    Kučerov nachytal Hayese a vypíchl puk na Jeannota. Ten zůstal za Tuckerem se Scandellou, jenže forhendem kotouč za klečícího Binningtona nezasunul.
     
    30:15
    Boj u hrazení dopadl lépe pro Tampu. Snahu svých spoluhráčů však znegoval Perbix, kterému hosté překazili křížnou přihrávku.
     
    29:09
    Parayko na ose rozvinul hostující protiútok. Puk dal mírně doprava, jenomže Toropčenko na svého krajana v brance Tampy opět nevyzrál.
     
    28:27
    Na jedné straně Vasilevskij vyřešil střelu Saada. Hned potom se ozvali i hráči Tampy, nicméně Stamkos po průniku Cirelliho nechal vyniknout Binningtonův zákrok lapačkou.
     
    27:45
    Po čtvrtém gólu hraje Tampa trochu lehkovážně. Hosté toho ale nejsou schopni využít, blízko u Vasilevského neuspěl ani Sundqvist.
     
    26:39
    Nesmělá střela Bučněviče z osy kluziště Vasilevského nevylekala. Puk z původního směru odklonil obránce Perbix.
     
    26:04
    Hayes si všiml, že se obránci Tampy zapomněli u krátkého mantinelu, jenže Neighbours po jeho přihrávce mezi kruhy šanci nedal!
     
    25:33
    Hosté v plném počtu.
     
    25:31
    Jeannotův příklep z pravého kruhu Binnington vyrazil, kdežto další Raddyshův pokus od modré udržel ve výstroji.
     
    25:01
    Raddyshova tvrdá střela postrádala přesnost. Stejný hráč pak nezabránil v cestě puku ven z útočného pásma Tampy.
     
    24:28
    Další kiks domácí pětice! Sundqvist rozvinul přečíslení tři hráčů. Puk nakonec poskytl pod sebe a Vasilevskij se musel vyznamenat proti Faulkovi.
     
    24:10
    Stejně jako v prvním oslabení se hosté dostali za hráče Tampy, jenže Kapanen s touto příležitostí naložil tak, že ani netrefil Vasilevského branku.
     
    23:56
    Stamkosova střílená přihrávka prošla těsně vedle Pointa a celé branky St. Louis. To se vzápětí osvobodilo.
     
    23:33
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Pavel Bučněvič – 2 min., hákování.
     
    23:13
    Vasilevskij zabezpečil střelu Toropčenka před dorážkou. Blues marně čekají na gól, který by je vrátil do zápasu.
     
    22:40
    Motte vystihl křížný pas Sundqvista a vyrazil do protiútoku, který mu kvůli bloku Toreyho Kruga nevyšel podle představ.
     
    22:13
    Tucker od modré na druhý pokus dostal puk do slotu, jenže tam na něj čekal jen jeden obránce ve službách Lightning.
    21:35 Nikita KUČEROV - 4:0
     
    21:35
    6/6
    Tampa právě vstřelila branku!
    Paul na vlastní polovině otevřel prostor pro Perbixe. Obránce Tampy dojel až do rohu a bekhendovou přihrávkou našel NIKITU KUČEROVA, který z vrcholku pravého kruhu napasoval kotouč mezi betony Jordana Binningtona. Asistence: Nick Perbix, Nick Paul.
    Fleury H., Paul N., Point B., Perbix N., Kučerov N., Vasilevskij A.
    Leddy N., Thomas R., Kyrou J., Binnington J., Parayko C., Bučněvič P.
     
    20:30
    Tampa vstupuje do druhého dějství jen s pěti obránci. Michail Sergačjov je mimo hru od doby, co schytal ránu pukem do brusle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 14 – 4.
     
    Blues nezachytili začátek a než se hayesovým únikem v oslabení dostali k první střele na Vasilevského branku, tak kvůli chybě gólmana dávno prohrávali odrazem puku od Michaela Eyssimonta. Zhruba od desáté minuty se hra vyrovnala, ale další góly opět napadaly do branky Jordana Binningtona. Nejprve se ze závaru v brankovišti prosadil Motte a čtrnáct sekund před sirénou dal 21. gól v sezóně Nikita Kučerov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:46 Nikita KUČEROV - 3:0
     
    19:46
    6/6
    Tampa právě vstřelila branku!
    Brayden Point překonal útočnou modrou a nechal v akci pokračovat NIKITU KUČEROVA. Nejproduktivnější hráč Tampy se brzdou před pravým kruhem na okamžik zbavil Saada a následná střela mu prošla mezi tělem a levou rukou Jordana Binningtona až do sítě. Asistence: Brayden Point, Nick Paul.
    Paul N., Point B., Raddysh D., Černák E., Kučerov N., Vasilevskij A.
    Scandella M., Schenn B., Saad B., Kapanen K., Binnington J., Tucker T.
     
    19:28
    Paul poslal prudkou bekhendovou přihrávku za paty Pointa. Kapanen bleskově otočil hru a Schenn po jeho akci trefil tyčku!
     
    18:48
    Raddysh potřeboval střídat. Z vlastní poloviny odhodil puk do brankoviště Binningtona, takže se zakázané uvolnění nepíská.
     
    18:23
    Thomas pomohl rozhozené obraně proti střele Stamkose. Na druhé straně se ocitl v přečíslení dvou na jednoho, jenomže přes padajícího Raddyshe puk Kyrouovi nepředal.
     
    17:37
    Leddyho příklep zpoza levého kruhu Vasilevskij pohltil, ačkoliv mu ve výhledu clonil McGing. Následuje komerční pauza.
    17:10 Tyler MOTTE - 2:0
     
    17:10
    6/6
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning zvyšují na 2:0! TYLER MOTTE po výjezdu zpoza branky puk za Binningtona nezasunul. Povedlo se mu to až z dorážky, které předcházel bekhendový pokus Conora Shearyho. Asistence: Conor Sheary, Steven Stamkos.
    Fleury H., Motte T., Sheary C., Černák E., Vasilevskij A., Stamkos S.
    Leddy N., Hayes K., Toropčenko A., Binnington J., Parayko C., Neighbours J.
     
    16:28
    Kapanenovu křížnou přihrávku domácí vystihli. Stamkos zahájil protiútok po pravé straně, jenže Hagel jeho přihrávku na zadní tyči nechytil.
     
    15:52
    Oba týmy po neurovnaném střídání posílají na led čerstvé síly. Fleury má spoustu času na rozehrávku zpoza Vasilevského klece.
     
    14:11
    Po Sergačjovovi byl bolestivě zasažen další domácí obránce. V tomto případě šlo o Černáka, který lehal do střely Kyroua.
     
    14:03
    Domácí v plném počtu.
     
    13:45
    Atakovaný Neighbours u brankoviště nezkrotil finální přihrávku od Saada a Tampa odvezla kotouč mimo obranné pásmo.
     
    13:10
    Thomas neměl přesnou mušku. Krug zase trefil Fleuryho a Bučněvič z předbrankového prostoru dorážel vedle levé tyče.
     
    12:14
    Luke Glendening byl trochu netrpělivý a podepsal se pod ofsajd, do kterého se dostal velmi pomalu jedoucí Hedman.
     
    12:03
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Alex Barré-Boulet.
     
    11:40
    Sergačjov obětoval své tělo a nohou zablokoval ránu Parayka. Domácí obránce musí přes bolest hrát dál, puk zůstává kolem Vasilevského.
     
    11:01
    Jordan Kyrou se z těžké pozici protáhl do střelecké pozice. Vasilevskij ho zblízka vychytal a tím ofenzivní snažení Blues skončilo.
     
    10:26
    Včerejší oslavenec Hedman prohrál souboj v útočném rohu. Ostatní hráči jej ve středním pásmu příkladně zastoupili a Tampa zahajuje další akci od Černáka.
     
    09:45
    Cirelli nabral rychlost na pravé straně. Stav ale nezměnil a to samé platilo v případě pokusu ruského obránce Sergačjova.
     
    09:27
    Hosté v plném počtu.
     
    09:13
    Brayden Point si odskočil do mezikruží, jenže v důsledku Kučerovovy přihrávky o solidní kus minul Binningtonovu branku.
     
    08:03
    Nepřesnou přihrávkou Kučerova na Hedmana se Bolts vyhnali z útočného pásma. V tom o pár sekund dříve z pravého kruhu neúspěšně zakončoval Point.
     
    07:46
    Hayes ujel v oslabení do úniku, jenomže Vasilevskij jeho zakončení bekhendovým blafákem premiérovým zásahem zneškodnil.
     
    07:27
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Pavel Bučněvič – 2 min., hákování.
     
    07:20
    Hedmanův pokus z levé strany byl Tuckerem odkloněn na krátký mantinel. Hráčům Blues byl v protiútoku spatřen faul a poprvé půjdou do oslabení.
     
    06:35
    Hostům vstup do zápasu vůbec nevychází. Na konci sedmé minutě stále nemají započítanou žádnou střelu na Andreje Vasilevského.
     
    05:18
    Raddysh nadělal starosti Binningtonovi svým nahozením od modré čáry. Hrozící dorážce zabránilo vyhození Scandelly.
     
    04:59
    Anthony Cirelli obdržel přihrávku z rohu a z levého kruhu jej neprodleně poslal do náruče hostujícího gólmana.
     
    04:11
    Binnington si spravil chuť po své nedávné minele. Vychytal Paula, který obdržel před branku bekhendový centr od Kučerova.
     
    03:21
    Nick Paul poslal puk ze středního pásma mimo kluziště. Tampa nasazuje elitní útok s Pointem na centru.
    02:23 Michael EYSSIMONT - 1:0
     
    02:23
    6/6
    Tampa právě vstřelila branku!
    Binnington udělal chybu, když jel za branku pro nahození od Fleuryho. Puk mu přeskočil hokejku a Jeannot ho zprava nahodil do brankoviště, kde ho přijíždějící MICHAEL EYSSIMONT v souboji s Tuckerem odrazil do sítě. Asistence: Tanner Jeannot, Haydn Fleury.
    Fleury H., Glendening L., Eyssimont M., Perbix N., Jeannot T., Vasilevskij A.
    Scandella M., Schenn B., Saad B., Kapanen K., Binnington J., Tucker T.
     
    01:30
    Paul ze zadovky Pointa těsně minul. Černák za to opět vzal před levým kruhem a to už Binnington musel podruhé zasahovat.
     
    00:58
    Prostřednictvím zakázaného uvolnění získali Lightning další vhazování v útočném pásmu. Černákovo nahození po něm bylo nepřesné.
     
    00:14
    Steven Stamkos se okamžitě pokusil potvrdit formu z posledních dvou zápasů, v nichž nasázel pět branek. Binnington jeho střelu z levého kruhu chytil a už po čtrnácti sekundách přerušil hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman, Černák, Sergačjov, Perbix, H. Fleury, D. Raddysh – Paul, Point, Kučerov – Hagel, Cirelli, Stamkos (C) – Jeannot, Glendening, Eyssimont – Sheary, Motte, Barré-Boulet.
    Trenér: Jon Cooper

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Leddy, Parayko, Krug, Faulk, Scandella, Tucker – Bučněvič, Thomas, Kyrou – Saad, B. Schenn (C), Kapanen – Toropčenko, Hayes, Neighbours – MacEachern, Sundqvist, McGing.
    Trenér: Drew Bannister

    Rozhodčí: McCauley, MacPhee – Barton, Murray.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    26.11.2022 Tampa – St. Louis 5:2
    15.01.2023 St. Louis – Tampa 2:4
    15.11.2023 St. Louis – Tampa 5:0.
     
    St. Louis Blues

    V Západní konferenci se již oddělila nejlepší šestice a vše tedy spěje k tomu, že se ostatní mužstva porvou o zbývající dvě divoké karty. Do tohoto boje významně promlouvá i St. Louis, které po odvolání trenéra Berubeho ihned přerušilo sérii porážek. Výhry nad Ottawou a Dallasem ponechaly Blues na deváté příčce s mankem jediného bodu na osmou Arizonu. Nově jmenovaný kouč Drew Bannister pracuje s kompletně zdravým kádrem. Do něj momentálně nepatří český útočník Jakub Vrána, jenž byl odsunut na farmu.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. Thomas – 32 bodů (12+20)
    • P. Bučněvič – 23 bodů (10+13)
    • J. Kyrou – 21 bodů (6+15).
     
    Tampa Bay Lightning

    Po mnoha letech na výsluní začíná mít Tampa starosti s tím, aby se vůbec probojovala do play-off. S negativní bilancí čtrnácti výher a osmnácti porážek je ve Východní konferenci jedenáctá, a ačkoliv ztrácí na osmý Washington jediný bod, tak už má odehrané o čtyři zápasy více. Bolts pravidelně nebodují ani po vyhlíženém návratu brankářské jedničky Andreje Vasilevského. Tři dny zpět tento ruský gólman nezabránil porážce 2:4 s Calgary. Jediným mužem na marodce je útočník Logan Brown.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 52 bodů (20+32)
    • B. Point – 35 bodů (14+21)
    • S. Stamkos – 31 bodů (15+16).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Tampou Bay Lightning a St. Louis Blues.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Eyssimont (Jeannot, H. Fleury), 18. Motte (Sheary, Stamkos), 20. Kučerov (Point, Paul), 22. Kučerov (Perbix, Paul), 33. H. Fleury (Stamkos, Hagel), 48. Paul (Stamkos, Hedman) – 56. Faulk (Neighbours, Hayes)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman (A), Černák, Sergačjov, Perbix, H. Fleury, D. Raddysh – Paul, Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Stamkos (C) – Jeannot, Glendening, Eyssimont – Sheary, Motte, Barré-Boulet.
    Trenér: Jon Cooper

    St. Louis Blues: Binnington (33. Hofer) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Scandella, Tucker – Bučněvič, Thomas (A), Kyrou – Saad, B. Schenn (C), Kapanen – Toropčenko, Hayes, Neighbours – MacEachern, Sundqvist, McGing.
    Trenér: Drew Bannister

    Rozhodčí: McCauley, MacPhee – Barton, Murray
    bahis siteleri