Česko – Slovinsko cz 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:1)
Slovinsko
Středa 20.12.2023, 18:30 • SH Lokomotiva Plzeň • Kvalifikace mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu
    Střely – 30:23
    Střely na branku – 15:10
    Střely mimo branku – 15:13
    Rohy – 9:6
    Akumované fauly – 5:5 (20:55:43)
     
    Statistiky druhého poločasu
    Střely – 16:14
    Střely na branku – 9:7
    Střely mimo branku – 7:4
    Akumované fauly – 4:1
     
    Statistiky prvního poločasu
    Střely – 14:9
    Střely na branku – 6:3
    Střely mimo branku – 8:6
    Akumované fauly – 1:4
     
    Česká futsalová reprezentace na závěr výsledkově nepovedené kvalifikace MS otočila duel se Slovinskem. Zhruba do patnácté minuty se Češi hodně trápili, ale na konci prvního poločasu se zvedli a mohli i vést po prvním poločase. Místo toho nebylo daleko od toho, aby v úvodu druhého dějství znovu prohrávali. První střídání plzeňské čtyřky Holý, Seidler, Rešetár, Vnuk mohlo dopadnout zle nedobře. Nicméně Holý na poslední chvíli ukopl balón Čopovi před prázdnou bránou.

    Místo toho Češi navázali na hru z konce prvního poločasu a povedlo se jim otočit na 2:1. Slovinci byli najednou nervózní, protože na základě souběžně hraných duelů pro ně ani remíza nic neřešila. Srovnat mohli už při hře čtyři na čtyři, kdy nejprve Holého chybu hasil žlutým skluzem Vnuk a nařízenou standardku bránili Češi špatně. Fideršek viděl na zadní tyči Osredkara, ten místo gólu do odkryté brány zakončoval nečistě.
    ¨
    Srovnání přišlo až při powerplay, kdy nejprve prošel prohoz mezi Vnukem a Rešetárem. Česká defenziva byla rozhozená a při centru zleva zůstal na vzdálenější tyči Janež – 2:2. Tím pádem plichta, která nadále znamenala nepostup Slovinska do baráže. Nakonec necelé dvě minuty před koncem uklouzl v rozehrávce Záruba, ale jeho chybu hned odčinil Koudelka posunutím na Vnuka. Ten vyřešil situaci dva na jednoho proti hráči z pole v dresu brankáře naznačením přihrávky na Slováčka, na onen pohyb mu poslední Fideršek skočil a před Vnukem byla de facto prázdná brána.

    Rozlučka Lukáše Rešetára, Tomáše Neumanna a Vlastimila Bartoška tak dopadla výhrou Čechů proti Slovincům, a tak jak se drobnosti v zápasech proti Itálii a ve Slovinsku otočily proti nim, tak teď naopak tím správným směrem. Slovinci si můžou rvát vlasy, protože neměli daleko k postupu do baráže. V konečné tabulce české skupiny nakonec kvůli trefě Vnuka z 39. minuty nepředskočili Italy a končí třetí. I kdyby skončili druzí, tak by stejně do baráže nepostoupili, protože Nizozemci zvítězili v Ázberjadžánu a v tabulce mužstev na druhém místě poskočili před Itálii. Z české skupiny tak bude hrát na MS v Uzbekistánu jen Španělsko.
     
    Po konci duelu ještě proběhnul ceremoniál věnovaný končícímu trenérovi Neumannovi, jeho asistentovi Bartoškovi a kapitánovi Lukáši Rešetárovi. Neumann ukázal velké srdce, když narychlo uspořádal dražbu svého dresu věnovaného původně za jeho 247 duelů u nároďáku. Oněch 60 tisíc putuje směrem k Vladimíru Mikulášovi.
     
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Záruba to udělal skvěle, rozehrávkou autu zleva pod sebe u slovinského brankoviště na Hůlu.
     
    39:54
    Pavel Drozd kulhá v doprovodu dvou členů realizáku.
     
    39:54
    Pavel Drozd se ještě zranil na hranici slovinského brankoviště, šest sekund do konce. To je pech.
     
    39:50
    Špatná rozehrávka Slovinců končí na české lavičce.
     
    39:32
    Dvojčata neproměnila obrovskou šanci! Narazila si, ale David mířil z pravé strany vedle zadní tyče, přitom byl sám proti Berezlakovi.
     
    39:20
    Hůla skvěle zasáhl proti šanci z pravé strany a Rešetár odkopával do bezpečí. Bylo to ještě s tečí někoho z hostů a Češi si tak můžou vzít timeout.
     
    38:33
    Pavel Drozd mohl rozhodnout, ale neprostřelil Fideršeka z levé strany, potom fauloval David Drozd, protože prostě musel. Záruba totiž nalil špatným křižným pasem Slovincům na přečíslení.
    38:07 VNUK - 3:2
     
    38:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejprve se zdálo, že Záruba upadne při rozehrávce z pravé strany, ale Koudelka dokázal napravit jeho chybu. Češi přihráli Koudelkou na pravou stranu TOMÁŠI VNUKOVI, ten v situaci dva na jednoho proti Fideršekovi v dresu gólmana naznačil pas na Slováčka, na ten mu Fideršek skočil a TOMÁŠ VNUK měl před sebou prázdnou bránu.
     
    37:22
    Fideršek minul bránu z pravé strany, ale Slovinci dobře presovali a Češi nebyli na míči příliš dlouho.
     
    37:08
    Holý vystupoval zleva na Hozjana při hrozícím brejku a Vnuk za Holým odehrál balón do hlediště. Následuje powerplay hostů.
    36:46 JANEŽ - 2:2
     
    36:46
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Celé to začalo tím, že prošel pas mezi Vnukem a ještě jedním Čechem na levou stranu a pak už byli Češi rozhýbaní, načež při centru Čopa na zadní tyč posílal ŽAN JANEŽ balón do prázdné brány.

    Vít Muzikář

    Branky: 18. Slováček (D. Drozd), 28. D. Drozd (Seidler), 39. Vnuk (Koudelka) – 11. Bukovec, 37. Janež (Čop)

    Karty:   32. Vnuk (CZE) – 14. Fideršek (SLO), 28. Hozjan (SLO)


    Česko: Hůla (Žežulka) – Koudelka, Slováček, D. Drozd, P. Drozd – Vokoun, Mikuš, Knobloch, Záruba – Rešetár (C), Holý, Seidler, Vnuk.
    Trenér: Tomáš Neumann

    Slovinsko: Berezlak (Lovrec) – Turk, Čop, Osredkar (C), Hozjan – Vesel, Duščak, Bukovec, Fideršek – Janež, Kovačič.
    Trenér: Tomislav Horvat

    Rozhodčí: Christodoulis, Adamopoulos – Ntalas (GRE)

    Diváci: 952
    bahis siteleri