NHL
Minnesota – Boston 3:2 (kon.) | Columbus – Toronto 1:4 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:2 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Washington – Tampa 1:2 (1:2 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 4:5 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (po pr.) | Anaheim – Seattle 2:3 (kon.) | St. Louis – Chicago 7:5 (kon.)
Colorado – Arizona 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – San Jose 7:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 24.12.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu kanadskoamerické NHL, která má před sebou předvánoční zápasy. Ze soboty na neděli českého času se v Nationwide Areně utkají dva celky z Východní konference, ale z naprosto odlišných pozic. Patnáctý a předposlední Columbus Blue Jackets vyzve krátce po 1 hodině v noci Toronto Maple Leafs, které je na místě šestém.
     
    Columbus Blue Jackets:
    Modrokabátníci navazují na špatnou loňskou sezonu a zatím je pouze málo věcí, které by napovídaly tomu, že by se tento ročník měl vyvinout k lepšímu. Blue Jackets jsou na 15. místě Východní konference, když ve 34 zápasech získali jen 28 bodů. Nyní už ale začínají aspoň trošku vyhrávat. V polovině listopadu zapsali devět porážek za sebou a prohráli 13 ze 14 utkání. V dalších patnácti zápasech ale měli bilanci poměrně rovnoměrnou – 7 výher a 8 porážek, z toho dvě za bod. Blue Jackets trápí zejména defenzíva a výkony brankářů, jelikož 124 inkasovaných branek je nejhorší počet z Východní konference a druhý nejhorší počet z celé soutěže.

    Poslední zápasy Columbusu:
    Columbus – Washington 2:3 pr.
    Buffalo – Columbus 4:9
    Columbus – New Jersey 3:6
    Toronto – Columbus 5:6 pr.
    Columbus – Florida 2:5
     
    Toronto Maple Leafs:
    Javorové listy jsou na tom výrazně lépe než jejich dnešní soupeř, patří jim totiž šesté místo, když ve 30 zápasech získali 38 bodů, tedy o 10 bodů více než Columbus. Situace v tabulce je ale od třetího místa po desáté hodně vyrovnaná, rozdíl mezi třetími Flyers a desátými Red Wings je pouze čtyřbodový. Proto se také pořadí mění každým hracím dnem. Toronto se naopak může spolehnout na velmi dobrou ofenzívu, vstřelených 111 branek budiž důkazem – jedná se o třetí nejvyšší číslo ve Východní konferenci a šesté nejvyšší v celé soutěži. V posledních dvou zápasech ale Maple Leafs dvakrát prohráli při skóre 5:14.

    Posledn zápasy Toronta:
    Buffalo – Toronto 9:3
    Toronto – Rangers 2:5
    Toronto – Pittsburgh 7:0
    Toronto – Columbus 3:6 pr.
    Rangers – Toronto 3:7.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Toronto – Columbus 5:6 pr. (15. 12. 2023)
    Toronto – Columbus 4:2 (5. 4. 2023)
    Toronto – Columbus 3:4 (12. 2. 2023)
    Columbus – Toronto 0:3 (11. 2. 2023)
    Columbus – Toronto 4:5 (8. 3. 2023)

    Columbus naposled vyhrál doma nad Torontem v základní části před více jak pěti lety, dne 24. listopadu 2018 vyhráli Blue Jackets nad Maple Leafs v Nationwide Areně 4:2. Od této doby zapsali pět porážek (jednu za bod) a dvě výhry v prodloužení/na nájezdy.
     
    Československá stopa v týmech:
    David Jiříček (CBJ): 28 zápasů, 8 bodů (1+7), +1 účast na ledě
    David Kämpf (TOR): 30 zápasů, 7 bodů (4+3), -6 účast na ledě
     
    Na obou stranách je poměrně značná marodka. Blue Jackets by stále měli postrádat pětici Damon Severson, Adam Boqvist, Jack Roslovic a zejména dvojici Boone Jenner a Patrick Laine.

    Toronto patrně nebude mít k dispozici Matta Murraye, Johna Klingberga, Marka Giordana a Josepha Wolla.
     
    V Nationwide Areně je vše připraveno na zahájení zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    První lajna Blue Jackets hned po nástupu na led ohrozila Martina Jonese. Fantilli se pokusil o střelu, v bezprostřední blízkosti ještě doráželi Danforth a Gaudreau, ale bez využití.
     
    01:01
    Na puk si poprvé sáhl také Daniil Tarasov, který dnes dostal přednost před Elvisem Merzļikinsem a bude mít možnost vylepšit si zatím nepříliš dobrá čísla.
     
    01:18
    Po pravé straně si bleskově sjel před Tarasova útočník Auston Matthews, ruský brankář si ale prostor u levé tyče pokryl.
     
    02:10
    Kent Johnson našel přihrávkou zpoza branky před Jonesem nekrytého Cole Sillingera, který zkusil bekhendový blafák, ale těsně nezasunul puk do sítě. Hned vzápětí se ke střele dostal i David Jiříček, ani on však zatím na brankáře Toronta recept nenašel.
     
    02:49
    Střelu McCabea od modré si pohlídal Daniil Tarasov.
     
    03:30
    Columbus vstoupil do utkání opravdu aktivně, další střelecké pokusy mají na svědomí Texier a Gaudreau, který převzal puk ve středním pásmu a krásně si najel až mezi kruhy. Beton Martina Jonese byl ale na místě.
     
    04:30
    Voronkov vyhrál buly ve středním pásmu a Modrokabátníci jdou opět dopředu.
     
    04:57
    Jenže domácí ztratili puk a museli se bránit rychlému výpadu Toronta. Nejprve tečoval před brankou ránu McCabea Matt Knies a Tarasov nechal vyniknout svůj levý beton. K odraženému puku se dostat Auston Matthews a ani on ve velké šanci nezvedl puk nad tuto část výstroje domácího brankáře.
     
    06:23
    Další šance na straně Columbusu. Na střelu od modré si počkal před brankou Alex Texier, který ovšem neumístil kotouč mezi tři tyče.
     
    06:52
    Max Domi zkusil pozornost Tarasova nahozením z pravé strany z ostrého úhlu. Bývalý hráč Blue Jackets, který v organizaci strávil dva ročníky a odehrál 107 zápasů (18+38), ovšem bývalého spoluhráče nepřekvapil.
     
    07:15
    Gaudreau byl ve středním pásmu zavřen a musel se vrátit s pukem zpět. Blue Jackets musí začít nový útok.
     
    07:42
    Domácí se ale nedostali daleko a Tarasov se musí ve své brance ohlížet, co se děje v rohu u mantinelu. Ve finále nepřehledné situace se ke střele dostal Domi, nicméně puk mezi tři tyče nedostal.
     
    08:20
    6/6
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rozháraná hra Blue Jackets končí gólem v domácí síti. Vše začalo špatným založením útoku, po kterém se domácí dostali do úzkých. Po chvíli sebral kotouč Marner, který obkroužil prakticky celé pásmo a z levého kruhu našel na pravém AUSTONA MATTHEWSE, jenž se opřel z první do puku a trefil se na bližší tyč na teploměr Tarasova. Sedmadvacátý gól Matthewse ve třicátém utkání. Neskutečné! Asistence: Mitchell Marner.
    Marner M., McCabe J., Knies M., Jones Mar., Matthews A., Liljegren T.
    Peeke A., Voronkov D., Tarasov D., Jiříček D., Činachov J., Marčenko K.
    08:20 Auston MATTHEWS - 0:1
     
    10:31
    Domácí se snaží o rychlou odpověď, ale rozpadl se jim nyní postupný útok.
     
    11:28
    Před brankou Martina Jonese bylo nyní pořádně rušno, nicméně gólman Toronta svou branku uhájil.
     
    11:39
    Blue Jackets předvedli dobrou kombinaci, po kterém pálil z kruhů Jegor Činachov, nicméně Jones byl opět na místě.
     
    12:16
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Zach Werenski – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    TJ Brodie – 2 min., sekání.
     
    12:28
    Další obrovská šance Blue Jackets, kterou tentokrát nevyužil Damon Severson. Obránce Columbusu dostal dobrou přihrávku z levé strany od Voronkova, ale při zakončení, kdy byl sám před Jonesem, se mu postavil kotouč na hranu. Poté ho zkoušel ještě sklepnout ze vzduchu do sítě, ale bez potřebného efektu.
     
    14:19
    David Jiříček vyvezl puk až do útočného pásma, kde ale nenašel nikoho ze spoluhráčů a Columbus vzápětí přichází o prostor před Jonesem.
     
    15:07
    Kuraly neměl ve středním pásmu komu přihrát. Jde střídat a domácí mění celou pětku.
     
    16:14
    Velká šance pro změnu na druhé straně. Domácí špatně rozehráli po prknech a zpoza klece byl vyzván k zakončení Morgan Rielly, jenž byl sám před Tarasovem, střelou na levou tyč ho ale nepřekonal.
     
    17:23
    Blue Jackets rozjeli v útočném pásmu poměrně velký kolotoč, přičemž v největší šanci byl Ivan Provorov. Jeho střela z kruhů ovšem postrádala patřičné umístění.
     
    18:22
    Morgan Rielly byl vyzván přihrávkou zpoza branky ke střele z levého kruhu. Počkal si, připravil si kotouč na střelu a tvrdou ránou trefil přesně hruď Tarasova.
     
    18:40
    Alex Texier se nyní diví, proč je pískáno zakázané uvolnění, když šel pro puk a měl k němu blíže. Zřejmě špatné rozhodnutí čárových stěhuje hru před Tarasova.
     
    19:01
    Sean Kuraly odjíždí na střídačku s bolestivou grimasou. Nevím, co se stalo, zda nějaký nešťastný úder nebo faul.
     
    Kuraly svedl za brankou souboj s Matthewsem, následně přijel do souboje jako třetí Jake McCabe a pořádně ho trefil. Ačkoliv prvně vypadalo, že forvard Blue Jackets bude spíše otřesen v oblasti hlavy, protože si McCabe ještě lehce nadskočil, opak je pravdou a drží se za ruku. A do šatny Blue Jackets už spěchá zdravotník.
    Zranění Seana Kuralyho
     
    19:42
    Zdá se, že zbylých 18 sekund první třetiny bude dohráno po přestávce.
     
    19:42
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a dá se říct, že Blue Jackets měli maličko více ze hry. Utkání začali lépe a měli několik šancí. Poté se osmělili i hosté a Tarasov, který chytá druhý zápas v sezoně, se měl také co otáčet. Jako první se prosadilo Toronto, když využilo sérií nepřesností domácích. Marner objel prakticky celé pásmo a z levého kruhu dal přesný pas na pravý pro Austona Matthewse, který se prosadil střelou z první na teploměr Tarasova. Blue Jackets se poté oklepali a nadále pokračovali ve slušné podívané, ale Činachov ani Severson velké šance nevyužili. A málem mohli jít domácí do kabiny s dvoubrankovým mankem, ovšem Rielly se sám před Tarasovem neprosadil. V závěru třetiny ještě přišel tvrdý hit na Kuralyho, po kterém šel domácí forvard rovnou do kabiny a 18 sekund první části se dohraje ve druhé třetině.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 0-1
    Střely na branku: 14-15
    Zásahy gólmanů: 14-14
    Zblokované střey: 6-5
    Vyloučení: 1-1
    Hity: 4-5.
     
    Dohrávaná část první třetiny začne přibližně v 2:09.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    6/6
    Columbus právě vstřelil branku!
    Výborný vstup Blue Jackets do druhé třetiny znamená vyrovnání. Jeden z domácích hráčů vyhodil puk naslepo z vlastní třetiny, což ale nebylo vúbec na škodu. Kotouč se ve středním pásmu dostal k Gaudreauovi, který jej bleskově posunul na JUSTINA DANFORTHA, který si najel mezi McCabea a Liljegrena. Právě McCabe se mu snažil puk vyškrábnout, ale neúspěšně. Danforth si rychle najel před Jonese a poslal mu navštívenku nad lapačku do víka. Asistence: Johnny Gaudreau, Adam Fantilli.
    Werenski Z., Fantilli A., Gaudreau J., Danforth J., Tarasov D., Gudbranson E.
    McCabe J., Jones Mar., Liljegren T., Bertuzzi T., Nylander W., Tavares J.
    20:22 Justin DANFORTH - 1:1
     
    22:06
    Absolutně nevím, proč nyní sudí vyloučili i Adama Fantilliho, který byl zcela jasně faulován a nedovoleném zákroku nic nepřidal. Kanadský talent ale už usedá po hákování Davida Kämpfa na trestnou, stejně jako český hokejista.
     
    22:58
    5/5
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JOHN TAVARES předvedl perfektní individuální akci. Po velké šanci Blue Jackets, při které Danforth z kruhů netrefil branku, získal puk a z levé strany s ním najel do pásma. Na levém kruhu zabrzdil a de facto se obtočil kolem své osy, čímž dokonale zmátl Marčenka i Gudbransona, kteří ho jen stínovali, našel si vhodný okamžik na střelu a poslal kotouč nechytatelně do šibenice nad pravé rameno Tarasova. Asistence: TJ Brodie, William Nylander.
    Jones Mar., Rielly M., Lagesson W., Nylander W., Tavares J.
    Werenski Z., Gaudreau J., Tarasov D., Gudbranson E., Marčenko K.
    22:58 John TAVARES - 1:2
     
    24:36
    Blue Jackets se snaží vyrovnat, velká šance Bemströma ale vychází do ztracena. Jones už v brance prakticky ležel a po puku by se natahoval marně, ale forvard Blue Jackets z levého kruhu poslal puk půl metru nad horní tyčku.
     
    25:35
    Andrew Peeke střelou z levého kruhu minul branku.
     
    26:33
    Adama Fantilliho sudí dnes opravdu nemají v lásce. Nyní jde na dvě minuty ven za držení Austona Matthewse.
     
    27:25
    Toronto se konečně usadilo v útočném pásmu.
     
    27:44
    Po půlminutě kombinování ale zatím nepřišla žádná střela.
     
    27:59
    Tavaresova střela z pravého kruhu byla sražena Tarasovem na Texiera, který byl zastaven na hranici faulu. Hraje se dále.
     
    28:21
    6/5
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS posílá Toronto do dvoubrankového vedení a střílí svůj 28 gól ve 30. zápasu sezony! Po poměrně evidentním zákroku na Texiera hra pokračovala a Nylander ťukl na levém kruhu puk na Marnera. Třetí nejproduktivnější muž Toronta poslal kotouč napříč pásmo na pravý kruh pro Matthewse, který si počínal stejně jako při svém prvním gólu. Z první se trefil na bližší tyčku přes marně se natahujícího Tarasova. Asistence: Mitchell Marner, William Nylander.
    Marner M., Jones Mar., Matthews A., Rielly M., Nylander W., Tavares J.
    Provorov I., Gaunce B., Tarasov D., Texier A., Gudbranson E.
    28:21 Auston MATTHEWS - 1:3
     
    29:14
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Bobby McMann – 2 min., držení.
     
    29:52
    Dmitrij Voronkov nevyužívá velkou šanci, když dostal kotouč na pravou stranu před branku a z bezprostřední blízkosti neprostřelil Jonese. Před jeho brankou se poté strhla menší mela, ale bez vyloučení.
     
    30:01
    Dělovka Johnyho Gaudreaua z levé strany byla zblokována Brodiem, kterému teď zcela jistě musí poděkovat Martin Jones. Tohle byla gólová šance.
     
    30:34
    Toronto hraje obětavě a také s troškou štěstí. Zach Werenski zachytil puk na modré a namířil si to na levý kruh, kde tvrdě vystřelil, ovšem TJ Brodie během krátké chvíle podruhé zblokoval ránu!
     
    31:14
    Maple Leafs jsou v pěti.
     
    32:02
    Po několika odrazech vypadl kotouč před brankou na volného Johnny Gaudreaua, který ovšem nestihl lépe zakončit a dobrá šance Blue Jackets je pryč.
     
    33:46
    Provorov projel středem do útočného pásma a dal puk na pravou stranu pro Fantilliho. Ačkoliv se zdálo, že kanadský forvard bude mít kotouč na delší hůl, rychle ho zpracoval a poslal před branku, kde promáchl Gaudreau.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Tyler Bertuzzi – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    34:55
    Domácí kombinují v útočném pásmu prakticky hned od vyhraného buly.
     
    35:29
    Gaudreau objel téměř celé útočné pásmo a ve finále selhal nepřesnou přihrávkou, čímž spoluhráče vyhnal z pásma.
     
    36:02
    Další usazení v útočném pásmu se už Modrokabátníkům nedaří.
     
    36:17
    Hosté opět posílají puk až k Daniilu Tarasovovi.
     
    36:34
    Nepovedená přesilovka Columbusu končí, Toronto je v pěti.
     
    37:03
    A hned po návratu na led kombinují hosté před brankou Blue Jackets.
     
    37:40
    Texier využil špatné rozehrávky Toronta a na pravé straně modré sebral puk. V situaci dva na dva viděl zleva si před branku sjíždějícího Gaunceho, kterému se puk svezl po čepeli a vůbec ho nedostal mezi tři tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté mají puk za vlastní brankou a nikam se neženou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Domácí do ní opět vstoupili lépe a hned v první minutě se radovali ze srovnání po úspěšném úniku Justina Danforta. Jenže hned vzápětí hosté šli znovu do vedení, když výbornou individuální akci předvedl John Tavares, oklamal dva hráče a poslal puk nad pravé rameno Tarasova do šibenice. Třetí branku přidali hosté v přesilové hře při vyloučení Fantilliho. Maple Leafs prošel zákrok na hraně, Nylander přiklepl puk na levý kruh pro Marnera, který křížem našel na pravé straně Austona Matthewse, jenž se trefil prakticky stejně jako při prvním gólu – z pokleku z první. Další branky již nepadly, Columbus dvě slibné šance na snížení nevyužil a zdá se, že špatná série Blue Jackets, který čeká na domácí vítězství nad Torontem více jak pět let, bude trvat – 1:3.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 1-3
    Střely na branku: 19-19
    Zásahy gólmanů: 16-18
    Zblokované střey: 9-12
    Vyloučení: 3-4
    Využití: 0-1
    Hity: 6-6.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:27
    Také do třetí třetiny vstoupili domácí hodně aktivně. Nic jiného jim vlastně ani nezbývá.
     
    42:59
    Na levém kruhu si našel odražený puk Morgan Rielly, který ho již zvedal pod horní tyčku, ovšem nyní se Daniil Tarasov stihl přemístit včas.
     
    43:09
    Brankář Columbusu měl opět práci, tentokrát se střelou Robertsona z levého kruhu. I nyní chytá.
     
    43:22
    Střelu Gaudreaua z levé strany si našel Martin Jones ve výstroji a zapisuje devatenáctý úspěšný zákrok.
     
    44:02
    Opět poměrně nedobrá práce v obraně Blue Jackets. Po tom, co hosté zavezli puk do pásma a ztratili ho nepřesnou přihrávkou, mohli jít domácí do rychlého kontru s výhodou jednoho upadnuvšího hráče soupeře. Jenže Marčenkova přihrávka byla velmi špatná a ze všeho sešlo.
     
    46:15
    Fantilli zavezl puk po pravé straně do útočného pásma. Na druhé straně hledal sjíždějícího Danfortha, který se dostal ke kotouči, ale zamířil nepřesně. Pokud se chtějí Blue Jackets posunout v tabulce výše, musí tyto šance dávat.
     
    46:35
    Po zakončení Sillingera se strhla před brankou Martina Jonese menší roztržka, ani nyní se ale trestat nebude.
     
    47:15
    Marčenko dnes nehraje dobrý zápas, jeho zadovka zpoza klece mezi kruhy na spoluhráče byla nepřesná, jako mnoho dnešních přihrávek tohoto hráče, který je spolu se zraněným Bo Jennerem nejlepším střelcem Blue Jackets (13).
     
    47:47
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Noah Gregor – 2 min., držení hole.
     
    47:47
    David Kämpf vyhrál buly a jeho spoluhráči posílají puk na druhou stranu.
     
    48:22
    Stejné je to i nyní a další útok Blue Jackets končí před útočnou modrou.
     
    48:43
    Až nyní se domácí dostali do útočného pásma.
     
    48:55
    Ránu Činachova, která mířila pod horní tyčku, zblokoval Jake McCabe.
     
    49:47
    Přesilová hra Blue Jackets opět vůbec nevyšla a Toronto má namířeno ke dvěma bodům.
     
    50:06
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Max Domi – 2 min., vysoká hůl.
     
    50:30
    Dmitrij Voronkov na pravé straně před brankou ještě vylepšil pozici pro Kirilla Marčenka, který ale z jasné pozice nepřekonal zblízka Martina Jonese.
     
    51:20
    Domácím chybí i trošku potřebného štěstí, puk opět poskakoval před brankou, odkud ho odpálili hosté na druhou stranu. Po další kombinaci nedostal Werenski puk na modrou do palebné pozice.
     
    51:51
    5/6
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pro domácí je vymalováno. Na konci přesilové hry Columbusu ujeli hosté do situace dva na jednoho. WILLIAM NYLANDER si najel po pravé straně do pásma, vzal tíhu okamžiku na sebe a počínal si parádně – vymetl bližší šibenici. Asistence: Auston Matthews, Jake McCabe.
    McCabe J., Jones Mar., Matthews A., Brodie T., Nylander W.
    Provorov I., Fantilli A., Danforth J., Tarasov D., Bemström E., Johnson K.
    51:51 William NYLANDER - 1:4
     
    52:06
    Toronto je v pěti.
     
    52:38
    Ani Zach Werenski zatím nemůže prolomit mizérii jednoho vstřeleného gólu v sezoně. Z pravé strany si na Jonese opět nepřišel.
     
    53:16
    Mitch Marner zkusil střelu z vrcholu levého kruhu, Daniil Tarasov byl připraven.
     
    53:50
    Ivan Provorov sebral i díky Tarasovovi puk za brankou a zkouší rozjet akci, která ale rychle skončila ve středním pásmu.
     
    54:24
    O další rozjezd útoku se zapříčinil Zach Werenski, ale vše má stejný efekt.
     
    54:55
    Domácí nyní nevyužili ani slibně se vyvíjející protiútok tři na dva.
     
    55:27
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Justin Danforth – 2 min., nedovolené bránění.
     
    55:55
    Toronto nemusí vůbec nikam spěchat, vede o tři branky a má výhodu přesilové hry.
     
    56:15
    Hosté se na chvíli dostali do útočného pásma, ale vzápětí o prostor před Tarasovem přišli.
     
    56:34
    Rozehrávka Toronta byla nyní až příliš bohorovná a po pravé straně ujel Kirill Marčenko. Vyslal pořádnou ránu, ale Martin Jones se asi dnes rozhodl, že inkasuje pouze jednou a zapsal další dobrý zákrok. Již sedmadvacátý.
     
    57:05
    Calle Järnkrok dostal ideální pas mezi kruhy a opřel se do puku, ovšem lapačka Tarasova byla proti páté radosti Maple Leafs.
     
    57:27
    Domácí tým je v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    58:33
    Johnny Gadreau to ještě nevzdával a zkusil vybojovat puk u pravého rohu i proti dvěma protihráčům. Když už nic, tak alespoň velká pochvala za bojovnost.
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus vstoupil do dnešního zápasu lépe, ale nevyužil své šance a jako první se radovali hosté trefou Austona Matthewse z první z pravého kruhu. Po obrátce domácí bleskově vyrovnali proměněným únikem Justina Danfortha, ale Toronto vzápětí odpovědělo v situaci čtyři na čtyři po hezké individuální akci Johna Tavarese.

    Krátce před polovinou zápasu se hosté dostali do přesilovky, ve které jim prošel hraniční zákrok, Marner z levého kruhu opět našel na pravém Austona Matthewse a ten dal svůj 28 gól ve 30 utkání. Blue Jackets hořeli jak na neproměňování šancí, tak na špatných přesilovkách a definitivní hřebíček jim zasadil v 52. minutě William Nylander úspěšným únikem při vlastním oslabení – 1:4.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 30 | Přesilová hra: 0/4 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 12

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:31
    David Kämpf (TOR) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:25

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Daniil Tarasov (CBJ) 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 60:00
    Martin Jones (TOR) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Auston Matthews (TOR) 2+1
    2. William Nylander (TOR) 1+2
    3. Justin Danforth (CBJ) 1+0
     
    S konstatováním, že Toronto Maple Leafs prodloužilo sérii úspěchů na ledě Columbusu, kde v základní hrací době naposled prohrálo v listopadu 2018, se s vámi loučí a hezké Vánoce přeje Tomáš Lysý. (03:58:17)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 21. Danforth (J. Gaudreau, Fantilli) – 9. Matthews (Marner), 23. Tavares (Brodie, W. Nylander), 29. Matthews (Marner, W. Nylander), 52. W. Nylander (Matthews, McCabe)


    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzļikins) – Werenski (A), Gudbranson (A), Provorov, Severson, Jiříček, Peeke – J. Gaudreau, Fantilli, Danforth – Činachov, Voronkov, Marčenko – K. Johnson, Sillinger, Bemström – Gaunce, Kuraly (A), Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Toronto Maple Leafs: Mar. Jones (Samsonov) – Rielly (A), Liljegren, Brodie, McCabe, Benoit, Lagesson – Knies, Matthews (A), W. Nylander – Bertuzzi, Tavares (C), Marner – N. Robertson, Domi, Järnkrok – McMann, Kämpf, Gregor.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Brandon Blandina – James Tobias, Tyson Baker
    bahis siteleri