Davos – Pardubice 5:3 (kon.)
konec
HC Davos
5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 31.12.2023, 12:10 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ze Spengler Cupu vše. Dovolte mi na závěr, abych Vám popřál užité silvestrovské oslavy a především šťastný vstup do roku 2024! Na shledanou! (14:58:13)
    Kapitán Davosu Andres Ambühl převzal trofej pro vítěze.
     
    A nyní již přišla řada na domácí Davos! Hráči nejprve převezmou medaile a kapitán Andres Ambühl pak dostane trofej. Pro pořadatelský celek se jedná o šestnáctý triumf na Spengler Cupu, kterým v historické tabulce dorovnává Kanadu.
    Týmová fotografie Dynama.
     
    Ještě jeden potlesk pro pardubické hokejisty, kteří také dostanou památeční medaile. Nyní už přijde na řadu vítězný Davos...
     
    Celý stadion přeje a zpívá Spengler Cupu k narozeninám. O tuto trofej se poprvé bojovalo přesně před sto lety! Nyní si převezmou památeční předměty rozhodčí.
     
    Nejlepšími hráči svých týmů byli vyhlášeni domácí Dennis Rasmussen a pardubický Robert Kousal. Poté sklidili potlesk publika poražení finalisté.
     
    Na ledě i v hledišti Vaillant Areny probíhá obrovská radost domácích barev. Dynamo bojovalo statečně, ale na ještě výraznější odpor už nemělo po včerejším večerním semifinále dostatek sil.

    Východočeši začali duel dokonce aktivněji, jenže jim v první třetině nebyl uznán gól Bučka a krátce na to navíc Davos otevřel skóre. Ve druhé části už domácí převzali iniciativu a ve 32. minutě přidal druhý zásah Enzo Corvi. V tu chvíli to vypadalo, že je po zápase, ovšem Dynamo se ještě vzepjalo. Nejprve pomohla přesilovka, v níž snižoval Tomáš Hyka a jen o 13 sekund později srovnal Robert Kousal. 62 sekund před druhou přestávkou ovšem skončilo za brankářem Kloučkem rutinní nahození Klase Dahlbecka, které nešťastně tečoval bránící Košťálek. Poté navíc přišel naprosto hororový vstup do závěrečné dvacetiminutovky. Nejprve nepovedenou střelu Dennise Rasmussena srazil bruslí do vlastní sítě Čerešňák a poté zvýšil na 5:2 dorážející Jesper Olofsson. Pardubice dohrály utkání z posledních sil statečně, ovšem už stačily jen snížit po úniku Jana Mandáta.
    Radost Davosu.
     
    Hotovo! Davos vítězí na domácím Spengler Cupu po dvanácti letech! Pardubice jsou naopak třetím českým poraženým finalistou v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ofsajd Dynama. 21,1 sekundy do konce třetí třetiny.
     
    59:25
    Domácí posunuli puk do středního pásma a to jim bohatě stačí.
     
    59:02
    Ránu Jana Košťálka vyráží Aeschlimann. Už běží poslední minuta.
     
    58:31
    Radil přetlačil Dahlbecka a poslal kotouč do brankoviště, kde byl Lukáš Sedlák. Ten ho nedotlačil Aeschlimanna.
     
    58:25
    Střelu Lukáše Radila Aeschlimann viděl a zachytil kotouč. Václav Varaďa si bere oddechový čas.
     
    57:42
    A Pardubice to zkoušejí v šesti!
     
    57:27
    To vyhráli domácí a posunuli puk do obranného pásma soupeře.
     
    57:14
    Zakázané uvolnění Davosu. Milan Klouček už čeká mezi kruhy, jak dopadne buly.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 13. Rasmussen (Haapala, Stránský), 32. Corvi (Olofsson, Wieser), 39. Dahlbeck (Wieser, Olofsson), 41. Rasmussen (Haapala), 43. Olofsson (Wieser) – 37. Hyka (Radil, Čerešňák), 37. Kousal (Radil, Zohorna), 53. Mandát (Pochobradský, Košťálek)


    HC Davos: Aeschlimann (Senn) – D. Egli, Dahlbeck, Andersson, Näkyvä, Fora, Jung, Guebey – Stránský, Rasmussen, Haapala – Wieser, Corvi, Olofsson – Ambühl (C), Nordström, Bristedt – C. Egli, Jurčo, Nussbaumer.
    Trenér: Josh Holden

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Will) – Čerešnák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Hájek, Bučko – Hyka, Sedlák (C), Cienciala – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, A. Musil, Paulovič – Pochobradský, Poulíček, Mandát – Říčka.
    Trenér: Václav Varaďa
    bahis siteleri