Kvalifikace HS128, Innsbruck Vítěz: A. Lanišek (SLO) (kon.)
konec
Kvalifikace HS128, Innsbruck

Vítěz: A. Lanišek (SLO)

Úterý 02.01.2024, 13:30 • Bergisel • Turné čtyř můstků
     
    Konečné výsledky
    1. Anže Lanišek (SLO) 130.1 (134)
    2. Stefan Kraft (AUT) 127.1 (124,5)
    3. Rjójú Kobajaši (JPN) 122.2 (129)
    4. Daniel Tschofenig (AUT) 119.7 (126,5)
    5. Jan Hörl (AUT) 117.2 (127,5)
    6. Ren Nikaidó (JPN) 115.7 (122,5)
    7. Peter Prevc (SLO) 115.1 (122)
    8. Alex Insam (ITA) 112.3 (126,5)
    9. Giovanni Bresadola (ITA) 112.0 (125,0)
    10. Manuel Fettner (AUT) 111.8 (122)
    ...
    22. Roman Koudelka (CZE) 103.2 (122) (19:23:24)
     
    S konstatováním, že kvalifikaci na středeční závod Turné v Innsbrucku vyhrál Anže Lanišek, jenž napodobil výhru z Ga-Pa, se s vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý.
     
    Kvalifikační klání se nakonec natáhlo na hodinu a půl kvůli měnícímu se poryvu větru, proto bude zítřejší hlavní závod – zejména některé dvojice – velmi zajímavý.

    České fanoušky může těšit, že Roman Koudelka bezpečně postoupil z výborného 22. místa.

    Kvalifikaci zvládl také Rjoju Kobajaši a Stefan Kraft, druhý a třetí muž průběžného pořadí Turné. Naopak Andreas Wellinger byl až na 15. místě a málem dostal do KO duelu Piuse Paschkeho. A třeba říct, že i zítra může být zajímavo, jelikož v kvalifikaci naskákal Kraft na Wellingera 19,3 bodů, přičemž v pořadí Turné na něj ztrácí jen něco málo navíc.
     
    Roman Koudelka se v KO duelu utká s Halvorem Egnerem Granerudem, skončil na 22. místě, Nor byl devětadvacátý.

    Stefan Kraft půjde na Alexe Zniszczola, Rjójú Kobajašiho čeká Artti Aigro a Andreas Wellinger se bude muset vypořádat s Andreou Campregherem.
     
    Konec
    Kvaifikace skončila.
    Stefan Kraft bere v kvalifikaci druhé místo
     
    63
    Vedoucí muž světového poháru a třetí v Turné čtyř můstků Stefan Kraft po extrémně dlouhém čekání musel jít do zadního větru, za který připisuje 4 body. Těžké podmínky zvládl lépe než Paschke či Geiger a skočil 124,5 metrů, což vlastně v rámci větrné kompenzace dává druhé místo o čtyři body za Laniškem, který skočil o 9,5 metrů více, ale za vítr odepisoval 13,1 bodů!
     
    Stefan Kraft dostává zelenou.
    Připravující se Stefan Kraft
     
    Stefan Kraft ještě nemá nazuté ani lyže, takže nezbývá než trpělivě čekat, kdy na skokana ze Salzburgu přijde řada.
     
    63
    Nahoře už zbývá pouze Stefan Kraft, který by ještě rád výrazně promluvil do pořadí na prvních dvou místech Turné. Jenže po německé polovině ztrácí na Wellingera 25,2 bodů...
    Andreas Wellinger nezazářil, ale ani nevyhořel
     
    62
    Andreas Wellinger byl napodruhé vpuštěn a zapisuje jen 119,5 metrů, což je jistá komplikace i pro zítřejší závod! Za vítr odečetl jen 2,8 bodů a patří mu 14. místo. Zítra zřejmě vyfasuje Valentina Fouberta z Francie.
     
    62
    Také Andreas Wellinger musí na nájezdové lavici čekat. Velmi dlouhá kvalifikace z důvodu měnících se větrných podmínek se snad doskáče celá, nahoře už je jen Welli a Kraft.
     
    Roman Koudelka zítra zřejmě půjde na Halvora Egnera Graneruda.
     
    61
    Pius Paschke skočil ještě o 1,5 metrů méně než Karl Geiger. Také on bude až ve čtvrté desítce výsledkové listiny, patří mu 33. místo!
     
    60
    Je to tak. Karl Geiger dal jen 114 metrů a Turné ho nezastilhlo v dobré formě. Až 31. místo a zítra půjde na zajímavého soupeře.
     
    60
    Karl Geiger je také stažen z nájezdu, což je pro něj o to více nepříjemné, že ve druhém tréninkovém kole dal jen 101 metrů a patřilo mu 56. místo. Ani v prvním skoku nezářil, za 117 metrů byl devatenáctý.
    Rjójú Kobajaši jde na průběžné druhé místo kvalifikace
     
    59
    Rjójú Kobajaši to zvládl. 129 metrů je velmi slušný výkon, který mu nyní zaručuje průběžné druhé místo o 7,9 bodů za Anže Laniškem. Japonec může být spokojen a bude čekat, co na to jeho hlavní soupeř, byť zatím jen v kvalifikaci.
     
    Rjójú Kobajaši zaostává za Andreasem Wellingerem v pořadí Turné o 1,8 bodů.
     
    59
    Rjójú Kobajaši si před svým skokem také musí trošku počkat. V tréninku dal bez podpory větru 124 metrů a byl druhý, naopak druhého tréninkového skoku se nezúčastnil.
     
    58
    Také Jan Hörl ukázal velmi dobrý pokus, za 127,5 metrů mu patří třetí místo. Za druhým Danielem Tschofenigem zaostal o 2,5 bodů. Rakušané jsou ve dvojici na prvních třech místech a připraven je ještě Stefan Kraft.
     
    Pokud někdo vyloženě neuletí – a že se to v trénincích přes 134 metrů nikomu nepovedlo, vyhraje Anže Lanišek kvalifikaci.
    Nejdelší skok dnešního dne – Anže Lanišek na 134 metrů
     
    57
    Tohle je obrovská forma Anžeho Laniška! Slovinec vyhrál kvalifikaci v Ga-Pa a blízko tomu je i nyní na Bergiselu. 134 metrů při odpočtu 13,1 bodů je jasné první místo, navíc při výborném stylu. Dostal dokonce 3x 19,5 bodů! Slovinec vede o 10,4 bodů před Tschofenigem.
     
    56
    Marius Lindvik skočil 121,5 metrů opět s výraznějším větrem pod lyže. Nor je ze svých krajanů znovu nejlepší, patří mu aktuálně 14. místo. I Noři byli zvyklí na výrazně lepší umístění.
     
    55
    Švýcaři nemají na Turné čtyř můstků formu (možná vyjma Ammanna) a Gregor Deschwanden to ukazuje. Odpočet větru měl vyšší, na 7,4 bodech, přesto ukázal "jen" 117 metrů a také on jde za Romana Koudelku, který zítra bude nejhůře na 24. místě a vyhnul se Michaelu Hayböckovi.
     
    54
    Michael Hayböck v kvalifikaci úplně neuspěl, ale ani vyloženě nepropadl. Vítr mu zřejmě nefoukl, odečetl jen 2,4 bodů a patří mu 17. místo těsně za Romanem Koudelkou – o čtyři desetiny.
     
    Pokud dobře počítám, jeden horší skok by Romanovi do KO duelu vynesl Vitalije Kaliničenka, zcela jistě schůdnějšího borce.
     
    Před poslední desítkou následuje předskokan. Roman Koudelka je na 16. místě. Pokud ho všech 10 skokanů přeskočí, bude na 26. místě a půjde zítra v první dvojici na Philippa Raimunda.
     
    53
    Je tomu tak. Nepříjemné čekání se na domácím skokanovi možná trošku projevilo, ale zvládl 122 metrů při odpočtu 4,3 bodů. Patří mu průběžné šesté místo.
     
    53
    Rakušan je znovu na nájezdové lavici a tentokrát už snad zelenou dostane.
     
    53
    Manuel Fettner je posledním skokanem před poslední desítkou a i on musí na svůj skok čekat. Kvalifikace trvá již hodinu.
     
    52
    Také Stephan Leyhe musel na svůj skok trošku čekat, jelikož byly nějaké problémy s reklamní tabulí. A německý skokan určitě spokojený nebude. 114,5 metrů je málo, Roman Koudelka se tak stále drží na slušném 15. místě. Němec je o šest příček za ním a možná se zítra potkají.
     
    51
    Vítr úplně zeslábl a Peter Prevc odečítá jen dva body. I za 122 metrů mu ale patří výborné třetí místo a Slovinec je spokojen.
    Daniel Tschofenig rozradostnil rakouské fanoušky
     
    50
    Znovu první místo! Daniel Tschofenig i za slabší větrné podpory skočil 126,5 metrů a po osmi skocích sesazuje z prvního místa Rena Nikaida. Vedení o 4 body!
     
    49
    Timi Zajc ze Slovinska je o 1,2 bodů lepší než Roman Koudelka a patří mu dělené 11. místo s Philippem Raimundem.
     
    48
    Halvor Egner Granerud se naopak řadí za Romana Koudelku na 17. místo, zítra také bude mít velmi těžkou práci.
     
    47
    I v těchto podmínkách lze předvést dobrý výkon, což ukazuje Němec Philipp Raimund za 122,5 metrů. Průběžné 11. místo těsně před Romanem Koudelkou.
     
    46
    Johann Andre Forfang jde také za Romana Koudelku, velkým odpočtem skočil 115 metrů a patří mu 22. místo.
     
    45
    Dobrý skok Lovra Kose. Slovinec bude mít zítra nikoliv snadnou, ale dobrou výchozí pozici, jelikož se za 123 metrů řadí na čtvrté místo. Vede stále Ren Nikaido.
     
    44
    Ještě hůře je na tom Kristoffer Eriksen Sundal, kterého Roman Koudelka porazil v Oberstdorfu. Nor dává 114 metrů, jenže měl velký odpočet a proto mu patří až dělené 25. místo s Francesco Ceconem.
     
    43
    Domen Prevc se nakonec dočkal. 111 metrů mu zajišťuje první kolo, ovšem jeho výchozí pozice nebude úplně dobrá. Až 17. místo.
     
    43
    Také Domen Prevc jde z nájezdové lavice, zelená mu na poslední chvíli neskočila.
    Ren Nikaido jde za 122,5 metrů na první místo
     
    42
    Ren Nikaido zapisuje také povedený skok. 122,5 metrů znamená vedení, jelikož dle ukazatelů mu prakticky nefoukalo proti. Japonec vede o 3,4 bodů.
     
    41
    V měnících se podmínkách a za poměrně velkého větru si Piotr Żyła vyskákal 123 metrů, šesté místo a postup. Na prvních šesti místech vidíme tři Poláky, to je mírný náznak zlepšení.
     
    41
    Také Piotr Żyła musí čekat, vítr se za hranou velmi točí, což nevěstí nic dobrého.
     
    40
    Daniel-André Tande naopak svůj pokus zvládl, na rozdíl od Kubackiho. 114 metrů a průběžné 19. místo. Do kamery trošku zatleskal a těžko říct, zda to bylo gesto spokojenosti nebo ironie vůči podmínkám.
     
    39
    Dawid Kubacki by se zítra vůbec nemusel ukázat v hlavním závodu. Je to jen 108,5 metrů a 28. místo. Zkušený polský skokan je až druhý pod čarou a potřebuje dva horší skoky...
     
    Dawid Kubacki je stažen z nájezdové lavice a musí počkat na lepší podmínky.
     
    38
    Vladimir Zografski si asi také představoval lepší Turné čtyř můstků. Na Bergiselu si zítra zaskáče, což je pro něj hlavní cíl. 113 metrů a průběžné 17. místo. Roman Koudelka je stále na osmé pozici a v kvalifikaci bude nejhůře na 33. místě.
     
    37
    Antti Aalto z Finska šel na 117,5 metrů, i on měl poměrně slušný vítr. Postupuje, ale zítra asi půjde na těžkého soupeře. Průběžné 14. místo.
     
    36
    Killian Peier měl dle odpočtu slušný vítr, odečetl 12,6 bodů. Jenže ukazuje, že špatnou formu z tréninku přenesl i do závodu a patří mu až 28. místo za 111 metrů.
     
    35
    Clemens Aigner Bergisel moc dobře zná, je právě z Innsbrucku. 117,5 metrů je slušný výkon, ovšem na první místa to nebude. A Rakušan jde i za Romana Koudelku na průběžné 10. místo.
     
    34
    Kamil Stoch ukázal další dobrý skok na Turné. 123 metrů při odečtu 10,2 bodů stačí na průběžné třetí místo za Insama a Bresadolu.
     
    33
    Japonec po nepříjemném čekání skočil 113 metrů, což je na něj jakýsi lehký podprůměr. Na postup to ale stačí, patří mu 16. místo.
     
    33
    Džunširó Kobajaši zatím také nedostává zelenou, musí čekat na nájezdové lavici.
     
    32
    Dva Italové na prvních dvou místech kvalifikace, no to je podívaná! Giovanni Bresadola dává 125 metrů, což je o metr a půl méně než Alex Insam. Větrnou podporu měl menší, ale právě kvůli délce se dostává na druhé místo o tři desetiny bodů za Insama.
     
    31
    Simon Ammann měl dle čísel ještě větší podporu větru než Alex Insam. Formu nemá moc dobrou, ale 122,5 metrů mu stačí na 9. místo a na postup.
    Výborný pokus Alexe Insama
     
    30
    Alex Insam dostal naopak do vínku dobrý vítr a po 26 skocích se mění pozice ve vedení. Ital zatím prošel v obou závodech Turné do druhého kola a zítra bude mít slušnou výchozí pozici. 126,5 metrů, první místo s náskokem 4,2 bodů.
     
    29
    Niko Kytösaho dává 112 metrů, je lepší než Valto. I tak ale musí ještě čekat na postup, jelikož je druhý pod čarou a do závodu jde i Artti Aigro. Roman Koudelka je stále na 5. místě.
     
    28
    Kasperi Valto za 103 metrů se do závodu také nepodívá, až 24. místo. Tohle jsou prostě skoky na lyžích. Někdo má na podmínky štěstí, někdo může žehrat. Valto nevylepší dosavadní bilanci 12 bodů ve světovém poháru.
     
    Na můstku dle ukazatelů panuje velmi špatný boční vítr kolem bubnu i kolem hranice 80 metrů a skokani si vybírají podmínky, které nejsou slučitelné s dobrým výkonem.
     
    27
    Remo Imhof v prvním tréninkovém skoku vyhořel, ve druhém byl naopak velmi dobrý. Nyní přichází za 108,5 metrů s minimální větrnou podporou první varianta a až 18. místo. I on potřebuje čtyři horší pokusy.
     
    26
    Alex Zniszczol svého krajana Wąseka nenapodobil a znovu ukazuje, že Poláci jednou skočí dobře, podruhé hůře. A že je to zatím ze skokanské velmoci hodně špatná sezona. Polák dává jen 112,5 metrů a je na 17. místě, takže Francesco Cecon na 13. místě jde také dále.
     
    25
    Artti Aigro za 114 metrů musí čekat. Potřebuje čtyři horší skoky a pouští do hlavního závodu Danila Vasiljeva.
     
    24
    Paweł Wąsek je na průběžném druhém místě o nejmenší možnou ztrátu, oproti Embacherovi je horší o desetinu. Skočil 122 metrů, tedy o půl metru více než Rakušan, ale měl větší větrnou podporu.
     
    23
    Američan Erik Belshaw také musel na skok velmi dlouho čekat. Dočkal se, ovšem v měnících se podmínkách skočil 113 metrů a patří mu až 13. místo. Z Američanů je v hlavním závodu zatím jen Tate Frantz, Belshaw potřebuje tři horší skoky.
    Výborný skok Romana Koudelky
     
    22
    Nakonec to byly výrazně lepší podmínky a Roman Koudelka dává 122 metrů. Výborný skok, dobrá práce, odpočet 13,9 bodů a průběžné čtvrté místo. Na Embachera ztratil jen 4,9 bodů. Pro zítra by to mohla být slušná výchozí pozice!
     
    22
    Dle všech ukazatelů a propočtů má Roman výraznější větrnou podporu než Urlaub.
     
    22
    Roman už je na nájezdové lavici.
     
    21
    Bohužel před skokem Andrewa Urlauba se podmínky opět změnily. Američan neměl vůbec žádnou podporu větru, odečítá jen desetinu a dává 100,5 metrů. 17. místo. Věřme, že u Romana Koudelky to nyní bude lepší.
     
    20
    Andrea Campregher sice bude mít horší známky za styl, protože mu telemark vůbec nevyšel, ale za 119 metrů jde na sedmé místo – poslední postupové.
     
    19
    Eetu Nousiainen také poměrně dlouho čekal, ovšem vyplatilo se a dokázal svůj skok vyšroubovat na výborných 124,5 metrů! Což je sice o tři metry více, než měl Embacher, ovšem Fin šel nyní na svůj skok s výrazně větší podporu větru. Je proto druhý.
     
    18
    Před skokem Taku Takeučiho vítr pod lyže zesílil. Takeuči toho ale využil pouze na 111 metrů, byť skok na začátku vypadal lépe. Jde až na 11. místo a s postupem to bude mít těžké.
     
    17
    Tate Frantz nasbíral v průběžném pořadí světového poháru jediný bodík a zítra asi bude moct přidat další. Je nyní první pod čarou za 114,5 metrů a do prvního kola posílí i druhého Ukrajince Jevhena Marusjaka.
     
    16
    Danil Vasiljev je metrově i bodově nejlepší z Kazachů, skáče 111 metrů a za vítr odečítá jen 3,2 bodů. Jde na sedmé místo a při troše štěstí by se zítra mohl v hlavním závodu ukázat. Potřebuje ještě čtyři horší skoky.
     
    15
    Francesco Cecon natáhl svůj skok na 112,5 metrů, což bude někde na hraně postupu a nepostupu. Ital jde nyní na sedmé místo, neměl totiž tak velkou podporu větru jako třeba Foubert, Marusjak nebo Kaliničenko. V hlavním závodu je naopak také Maciej Kot z Polska.
     
    14
    Naoki Nakamura měl zatím nejmenší podporu větru. Ani jemu se vůbec nedaří, ve světovém poháru je bez bodu a na Turné da pouze jednou první kolo. Jen 99 metrů, 11. místo a v hlavním závodu je Stephan Embacher.
     
    13
    Svjatoslav Nazarenko je na tom stejně jako Ilja Mizernych, také musel na svůj skok chvilku čekat. Metrově krajana nenapodobil, přidal sice sedm metrů na 109,5, ale je devátý a poráží jen čtyři skokany.
     
    12
    Maciej Kot ukazuje jeden z povedenějších skoků na Turné čtyř můstků. Minimálně tedy v kvalifikaci. Polák jde na 123,5 metrů, což je nejdelší skok, ale kvůli větší podpoře větru jde na druhé místo o 1,7 bodů za Embacherem.
     
    11
    Vitalij Kaliničenko ještě o metr vylepšuje skok Jevhena Marusjaka. Ukrajinec dává 120,5 metrů a sportovec ze země, která je dnes soužena velkým válečným ostřelováním, jde na druhé místo právě před Marusjaka. Vede Stephan Embacher o 6,1 bodů.
     
    10
    Casey Larson na Turné nemá vůbec žádnou formu. V trénincích byl jeden z nejhorších a zde je to stejné – 98,5 metrů, předposlední pozice.
     
    9
    Ilja Mizernych z Kazachstánu musel na nájezdu chvilku čekat. 102,5 metrů znamená stopku a může se připravovat na Bischofshofen. Potřeboval skočit zhruba o 15 metrů dále.
     
    8
    Valentin Foubert nezaváhal, jako před malou chvílí jeho krajan Jules Chervet. V prudkém větru pod lyže skáče 115 metrů, což stačí na třetí místo.
     
    7
    Jevhen Marusjak může být spokojený, stejně jako jeho trenér. 119,5 metrů je průběžné druhé místo a prakticky jistý postup do prvního kola.
     
    6
    Jules Chervet pokazil skok. Za 96 metrů je poslední.
     
    5
    Benjamin Østvold skáče na 112,5 metrů. Za vítr odečítal výrazně méně, než byl odpočet u Schustera a dalších dvou Rakušanů, proto je druhý, byť skočil třeba o čtyři metry méně než právě Schuster.
    Skvělý skok mladíčka Stefana Embachera
     
    4
    Nováček ve světovém poháru Stefan Embacher letí na 121,5 metrů a ukazuje, že má na Bergiselu velkou formu, kterou ukazoval už v trénincích. První místo pro skokana, kterému bude za pár dní teprve 18 let.
     
    3
    Clemens Leitner je již zkušenějším závodníkem, ale ze tří dosavadních dopadl nejhůře. Jen 107 metrů a pro zítřek si asi může balit, bude zřejmě mezi 13 nepostupujícími.
     
    2
    Jeho krajan Maximilian Ortner dává o pět metrů méně a zde to bude s postupem horší.
     
    1
    Jonas Schuster dal slušných 116,5 metrů, skokan z rakouské národní skupiny by mohl projít dále.
     
    Start
    Kvalifikace byla zahájena.
     
    Startovní listina

    1. Jonas Schuster (AUT)
    2. Maximilian Ortner (AUT)
    3. Clemens Leitner (AUT)
    4. Stephan Embacher (AUT)
    5. Benjamin Østvold (NOR)
    6. Jules Chervet (FRA)
    7. Jevhen Marusjak (UKR)
    8. Valentin Foubert (FRA)
    9. Ilja Mizernych (KAZ)
    10. Casey Larson (USA)
    11. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    12. Maciej Kot (POL)
    13. Svjatoslav Nazarenko (KAZ)
    14. Naoki Nakamura (JPN)
    15. Francesco Cecon (ITA)
    16. Danil Vasiljev (KAZ)
    17. Tate Frantz (USA)
    18. Taku Takeuči (JPN)
    19. Eetu Nousiainen (FIN)
    20. Andrea Campregher (ITA)
    21. Andrew Urlaub (USA)
    22. Roman Koudelka (CZE)
    23. Erik Belshaw (USA)
    24. Paweł Wąsek (POL)
    25. Artti Aigro (EST)
    26. Aleksander Zniszczoł (POL)
    27. Remo Imhof (SUI)
    28. Kasperi Valto (FIN)
    29. Niko Kytösaho (FIN)
    30. Alex Insam (ITA)
    31. Simon Ammann (SUI)
    32. Giovanni Bresadola (ITA)
    33. Džunširó Kobajaši (JPN)
    34. Kamil Stoch (POL)
    35. Clemens Aigner (AUT)
    36. Killian Peier (SUI)
    37. Antti Aalto (FIN)
    38. Vladimir Zografski (BUL)
    39. Dawid Kubacki (POL)
    40. Daniel-Andre Tande (NOR)
    41. Piotr Żyła (POL)
    42. Ren Nikaidó (JPN)
    43. Domen Prevc (SLO)
    44. Kristoffer Eriksen Sundal (NOR)
    45. Lovro Kos (SLO)
    46. Johann Andre Forfang (NOR)
    47. Philipp Raimund (GER)
    48. Halvor Egner Granerud (NOR)
    49. Timi Zajc (SLO)
    50. Daniel Tschofenig (AUT)
    51. Peter Prevc (SLO)
    52. Stephan Leyhe (GER)
    53. Manuel Fettner (AUT)
    54. Michael Hayböck (AUT)
    55. Gregor Deschwanden (SUI)
    56. Marius Lindvik (NOR)
    57. Anže Lanišek (SLO)
    58. Jan Hörl (AUT)
    59. Rjójú Kobajaši (JPN)
    60. Karl Geiger (GER)
    61. Pius Paschke (GER)
    62. Andreas Wellinger (GER)
    63. Stefan Kraft (AUT)
     
    Pořadí Turné

    1. Andreas Wellinger (GER) 600.7
    2. Rjójú Kobajaši (JPN) 598.9
    3. Stefan Kraft (AUT) 575.5
    4. Manuel Fettner (AUT) 568.1
    5. Jan Hörl (AUT) 566.5
    6. Anže Lanišek (SLO) 562.5
    7. Marius Lindvik (NOR) 561.6
    8. Michael Hayböck (AUT) 555.0
    9. Peter Prevc (SLO) 554.6
    10. Pius Paschke (GER) 552.9
    ...
    27. Roman Koudelka (CZE) 372.3
     
    Bohužel dnes v 6 ráno ještě nemáme k dispozici startovní listinu kvalifikace, kterou zveřejníme později.
     
    Pořadí SP

    1. Stefan Kraft (AUT) 769 b
    2. Andreas Wellinger (GER) 607 b
    3. Pius Paschke (GER) 493 b
    4. Karl Geiger (GER) 465 b
    5. Rjójú Kobajaši (JPN) 431 b
    6. Jan Hörl (AUT) 411 b
    7. Anže Lanišek (SLO) 365 b
    8. Marius Lindvik (NOR) 300 b
    9. Gregor Deschwanden (SUI) 262 b
    10. Michael Hayböck (AUT) 244 b
    ...
    46. Roman Koudelka (CZE) 5 b
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u jednoho z dvou vrcholů letošní sezony ve skocích na lyžích, kterým je Turné čtyř můstků. Po novoročním závodu v Ga-Pa, který ovládl Anže Lanišek před Rjójú Kobajašim, jenž prakticky zminimalizoval ztrátu na vedoucího muže Turné Andrease Wellingera, se o den později bude skákat kvalifikace na můstku Bergisel v Innsbrucku. A jak známo, i kvalifikační klání může čtyřdílný seriál na německo-rakouských můstcích hodně ovlivnit! Začínáme od 13:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Tomáš Lysý

    Konečné výsledky
    1. Anže Lanišek (SLO) 130.1 (134)
    2. Stefan Kraft (AUT) 127.1 (124,5)
    3. Rjójú Kobajaši (JPN) 122.2 (129)
    4. Daniel Tschofenig (AUT) 119.7 (126,5)
    5. Jan Hörl (AUT) 117.2 (127,5)
    6. Ren Nikaidó (JPN) 115.7 (122,5)
    7. Peter Prevc (SLO) 115.1 (122)
    8. Alex Insam (ITA) 112.3 (126,5)
    9. Giovanni Bresadola (ITA) 112.0 (125,0)
    10. Manuel Fettner (AUT) 111.8 (122)
    ...
    22. Roman Koudelka (CZE) 103.2 (122)

    Startovní listina
    1. Jonas Schuster (AUT)
    2. Maximilian Ortner (AUT)
    3. Clemens Leitner (AUT)
    4. Stephan Embacher (AUT)
    5. Benjamin Østvold (NOR)
    6. Jules Chervet (FRA)
    7. Jevhen Marusjak (UKR)
    8. Valentin Foubert (FRA)
    9. Ilja Mizernych (KAZ)
    10. Casey Larson (USA)
    11. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    12. Maciej Kot (POL)
    13. Svjatoslav Nazarenko (KAZ)
    14. Naoki Nakamura (JPN)
    15. Francesco Cecon (ITA)
    16. Danil Vasiljev (KAZ)
    17. Tate Frantz (USA)
    18. Taku Takeuči (JPN)
    19. Eetu Nousiainen (FIN)
    20. Andrea Campregher (ITA)
    21. Andrew Urlaub (USA)
    22. Roman Koudelka (CZE)
    23. Erik Belshaw (USA)
    24. Paweł Wąsek (POL)
    25. Artti Aigro (EST)
    26. Aleksander Zniszczoł (POL)
    27. Remo Imhof (SUI)
    28. Kasperi Valto (FIN)
    29. Niko Kytösaho (FIN)
    30. Alex Insam (ITA)
    31. Simon Ammann (SUI)
    32. Giovanni Bresadola (ITA)
    33. Džunširó Kobajaši (JPN)
    34. Kamil Stoch (POL)
    35. Clemens Aigner (AUT)
    36. Killian Peier (SUI)
    37. Antti Aalto (FIN)
    38. Vladimir Zografski (BUL)
    39. Dawid Kubacki (POL)
    40. Daniel-Andre Tande (NOR)
    41. Piotr Żyła (POL)
    42. Ren Nikaidó (JPN)
    43. Domen Prevc (SLO)
    44. Kristoffer Eriksen Sundal (NOR)
    45. Lovro Kos (SLO)
    46. Johann Andre Forfang (NOR)
    47. Philipp Raimund (GER)
    48. Halvor Egner Granerud (NOR)
    49. Timi Zajc (SLO)
    50. Daniel Tschofenig (AUT)
    51. Peter Prevc (SLO)
    52. Stephan Leyhe (GER)
    53. Manuel Fettner (AUT)
    54. Michael Hayböck (AUT)
    55. Gregor Deschwanden (SUI)
    56. Marius Lindvik (NOR)
    57. Anže Lanišek (SLO)
    58. Jan Hörl (AUT)
    59. Rjójú Kobajaši (JPN)
    60. Karl Geiger (GER)
    61. Pius Paschke (GER)
    62. Andreas Wellinger (GER)
    63. Stefan Kraft (AUT)

    Pořadí Turné
    1. Andreas Wellinger (GER) 600.7
    2. Rjójú Kobajaši (JPN) 598.9
    3. Stefan Kraft (AUT) 575.5
    4. Manuel Fettner (AUT) 568.1
    5. Jan Hörl (AUT) 566.5
    6. Anže Lanišek (SLO) 562.5
    7. Marius Lindvik (NOR) 561.6
    8. Michael Hayböck (AUT) 555.0
    9. Peter Prevc (SLO) 554.6
    10. Pius Paschke (GER) 552.9
    ...
    27. Roman Koudelka (CZE) 372.3

    Pořadí SP
    1. Stefan Kraft (AUT) 769 b
    2. Andreas Wellinger (GER) 607 b
    3. Pius Paschke (GER) 493 b
    4. Karl Geiger (GER) 465 b
    5. Rjójú Kobajaši (JPN) 431 b
    6. Jan Hörl (AUT) 411 b
    7. Anže Lanišek (SLO) 365 b
    8. Marius Lindvik (NOR) 300 b
    9. Gregor Deschwanden (SUI) 262 b
    10. Michael Hayböck (AUT) 244 b
    ...
    46. Roman Koudelka (CZE) 5 b
    bahis siteleri