Brouwer – Svrčina 0:0 (zruš.)
zrušeno
Gijs Brouwer
Gijs Brouwer
0
0
0
 
Dalibor Svrčina
Dalibor Svrčina
0
0
0
 
Úterý 02.01.2024, 02:30 • Court Hertz, Noumea • Challenger Noumea (tvrdý povrch) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dalibor Svrčina se v hlavním městě Nové Kaledonie nepředstaví. Pár hodin před plánovaným startem se český tenista z turnaje odhlásil. (02:36:22)
     
    Oba tenisté nastupují do tohoto challengeru v Nové Kaledonii poprvé v životě. Současně je to pro ně premiérový vzájemný zápas.
     
    Gijs Brouwer

    Sedmadvacetiletý Nizozemec ve své kariéře získal pět turnajů kategorie Futures. Na challengerech podobný úspěch ještě nezažil, byť na okruhu ATP o sobě už dal několikrát vědět. V tomto ohledu se Brouwerovi povedlo loňské jaro. V Rotterdamu postoupil mezi nejlepších osm a v americkém Houstonu dokonce hrál prohrané semifinále s Francesem Tiafoem. Od účasti v 1. rundě Wimbledonu už 162. hráč světa zapisoval maximálně challengerové čtvrtfinále. Poslední turnaj roku 2023 Brouwer absolvoval v Métách, kde nezvládl osmifinále s Herbertem.
     
    Dalibor Svrčina

    Minulá sezóna ostravského rodáka měla tři výsledkové vrcholy. Na Australian Open prošel přes kvalifikaci až do druhého kola, a tak ho brzo čeká obhajoba 70 bodů, díky kterým vstupuje do roku 2024 jako 164. hráč světového žebříčku. Jinak tento jednadvacetiletý tenista většinou hrával na challengerech. Největšího úspěchu dosáhl v Prostějově, kde ve finále porazil Tomáše Macháče a získal svůj druhý challengerový titul v kariéře. Od červencového prohraného finále v Tampere se Svrčinova forma trochu zhoršila. Poslední zápas na okruhu odehrál 31. října v Ekvádoru, kde skončil v prvním kole na raketě Luciana Darderiho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Michal Břuchanský

    Gijs Brouwer
    Stát: Nizozemsko
    Datum narození: 14.03.1996
    Věk: 28 let
    Držení: levák
    Výška: 191 cm
    Váha: 73 kg

    Dalibor Svrčina
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 02.10.2002
    Věk: 21 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 68 kg
    bahis siteleri