Granada – Cádiz 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Real Betis 2:1 (kon.) | Real Madrid – Mallorca 1:0 (kon.)
Girona – Atlético 4:3 (kon.)
konec
Granada CF
2:0 (1:0)
Cádiz CF
Středa 03.01.2024, 17:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:16. (19:21:25)
     
    Dlouhé čekání Granady na vítězství je u konce! Dočkala se po dlouhých šestnácti utkáních, když doma zdolala rovněž o záchranu bojující Cádiz 2:0.

    Skóre střetnutí otevřel ve 22. minutě Myrto Uzuni, který využil skvělého přiťuknutí hlavou od Boyého. Hostům výrazně ztížil situaci při honbě za vyrovnáním Rubén Sobrino, který v 54. minutě dostal přímou červenou kartu za naprosto nesmyslný zákrok mimo hlavního dění. Domácí využili přesilovku v 70. minutě zásluhou Bryana Zaragozy, jenž završil protiútok střelou do protipohybu brankáře. I v deseti se fotbalisté Cádizu nevzdali a statečně bojovali až do závěrečných minut, ale nulu v kolonce vstřelených gólů nezrušili.

    Svěřenci trenéra Mediny navzdory výhře zůstávají devatenáctí, ovšem tři body jsou velmi důležité, protože se díky nim dnešnímu soupeři, který okupuje poslední nesestupové patnácté místo, přiblížili na rozdíl čtyř bodů.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Krátce před koncem zápasu dostal kartónek žluté barvy Fali, jemuž se podražením Puertase nepodařilo zastavit útok, který vyvrcholil střelou Areza.
     
    90+7
    Matías Arezo zprava doputoval až do pokutového území a zkusil skórovat křižnou, přízemní střelou, Ledesma zaznamenal úspěšný zákrok rukama.
     
    90+6
    Útok po levé lajně Cádizu nevyšel. Luis Hernández nahrával Sergimu Guardiolovi, ten chytal hrací předmět až v zámezí.
     
    90+5
    Ostrý nákop byl pro Josého Maríu Callejóna příliš dlouhý, z brány vystartoval Jeremías Ledesma a před Španělem odkopával na útočnou polovinu.
     
    90+4
    Sergi Guardiola si narazil s Isaacem Carcelénem a z první potom centroval do pokutového území, kde kraloval Jesús Vallejo.
     
    90+3
    Na svůj druhý gól v zápase si dělal zálusk Bryan Zaragoza, jenž se prokličkoval až do vápna, načež tváří v tvář brankáři vystřelil do jeho levé nohy.
     
    90+2
    Autové vhazování José María Callejón prodloužil za sebe na Antonia Puertase, jehož v klíčové chvíli zradilo zpracování.
     
    90+1
    Tělem si pokryl míč Ignasi Miquel a počínal si v dané chvíli velmi dobře, zezadu se totiž nechal povalit k zemi nedovoleným způsobem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
     
    89
    Cádiz se mohl dostat na dostřel z rohového kopu, avšak centr nebyl provedený dobře, bezpečně ho kontroloval Miguel Ángel Rubio.
     
    88
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Alvaro Fernandez, přichází Antonio Puertas.
     
    87
    Proti přetaženému centru velmi dobře zafungoval Alvaro Fernandez, odcouval a hrací předmět přizvedl mimo dosah Isaaca Carceléna.
     
    86
    Na ostřejší zákroky si v závěrečných minutách musí dávat velký pozor Ignasi Miquel, protože za pozdní skluz do Ocampa dostal žlutou kartu.
     
    85
    Tlak hostů neutichá. Brian Ocampo poslal kolmici za obranu a Sergimu Guardiolovi nechybělo moc, aby přetlačil posledního Jesúse Valleja.
     
    84
    Volného přímého kopu se chopil Álvaro Negredo. Zkušený španělský útočník vsadil na razanci, míč napálil nad bránu.
     
    83
    Standardka pro Cádiz. Lucas Pires se sice zamotal do vlastních kliček, ale pomohl mu Matías Arezo, který jej atakoval faulem.

    Milan Huppert

    Branky: 22. Uzuni (Boyé), 70. Zaragoza (Neva)

    Karty:   64. R. Sánchez (GRN), 65. Boyé (GRN), 86. Miquel (GRN) – 21. Alcaraz (CAD), 42. Á. Fernández (CAD), 43. C. Ramos (CAD), 90+8. Fali (CAD)   54. Sobrino (CAD)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:16.
    Granada CF: Ferreira – R. Sánchez (80. J. Vallejo), Méndez (79. Rubio), Miquel, Neva (C) – G. Villar, S. Ruiz, Fernandez (88. Puertas) – Uzuni (80. Arezo), Boyé (72. Callejón), Zaragoza.
    Náhradníci: A. López – V. Díaz, Manafá, Melendo, Petrović, Torrente.

    Trenér: Alexander Medina

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén (C), L. Hernández, Fali, Pires – Sobrino, Alcaraz (76. Ocampo), Á. Fernández (46. Kouamé), Machís (46. Navarro) – C. Ramos (80. Negredo), Ma. Gómez (58. Guardiola).
    Náhradníci: Gil – J. Hernández, Chust, Mbaye, Meré, San Emeterio, Zaldúa.

    Trenér: Sergio

    Rozhodčí: Pulido – Prieto, Pérez de Mendiola
    bahis siteleri