Sprinty mužů a žen, Davos Vítěz: L. Chanavat (FRA) a L. Svahnová (SWE) (kon.)
konec
Sprinty mužů a žen, Davos

Vítěz: L. Chanavat (FRA) a L. Svahnová (SWE)

Středa 03.01.2024, 17:00 • Davos • Tour de Ski
     
    Děkujeme za sledování dnešního online přenosu ze závodu sprintu mužů a žen v rámci Tour de Ski. Z prvenství se radují Linn Svahnová (SWE) na straně žen a Lucas Chanavat (FRA) v závodu mužů. (18:45:32)
     
    FIN
    A je tu cíl! Z prvenství v dnešním závodě se raduje Lucas Chanavat (FRA)! Druhou příčku obsadil Edvin Anger (SWE) a třetí místo patří Federicu Pellegrinimu (ITA).
     
    FIN
    Finále mužů odstartovalo!
     
    FIN
    Velmi brzy po finále ženského závodu bude následovat také závod mužů!
     
    FIN
    A již známe konečné pořadí! Z vítězství se raduje švédská závodnice Linn Svahnová, která měla na druhou Kristine Stavaas Skistadovou (NOR) náskok 1,3 vteřiny. Třetí místo bere Jessie Digginsová z USA.
     
    FIN
    Odstartovalo finále ženského závodu sprintu v rámci Tour de Ski v Davosu!
     
    SF2
    Podobně jako v ženské části pavouka se z postupu do finále radují v druhé semifinálové jízdě hned čtyři závodníci. Dva přímo postupující a dva jako šťastní poražení. Jízdu vyhrál Edvin Anger (SWE), druhé místo obsadil Matz William Jenssen (NOR). Třetí příčka pak patřila Håvardu Solåsu Taugbølovi (NOR) a čtvrtý skončil Gus Schumacher (USA).
     
    SF1
    První semifinálová jízda závodu mužů je také již minulostí. Jízdu vyhrál Lucas Chanavat (FRA) a druhé postupové místo bere Federico Pellegrino (ITA).
     
    Plynule teď přejdeme k semifinálovým jízdám mužů.
     
    SF2
    Druhá jízda byla o poznání rychlejší a vedle dvou přímo postupujících si finále zajistily i závodnice na třetím a čtvrtém místě. Postupují Jessie Digginsová (USA), Maja Dahlqvistová (SWE) a také Mathilde Myhrvoldová (NOR) a Johanna Hagströmová (SWE).
     
    SF1
    Je za námi první semifinálová jízda! Tu vyhrála přesvědčivě Linn Svahnová (SWE). Druhé postupové místo si zajistila Kristine Stavaas Skistadová (NOR).
     
    Na řadu teď přijdou semifinálové jízdy žen.
     
    Jako šťastní poražení postupují Gus Schumacher (USA) a Lauri Vuorinen (FIN).
     
    5
    Známe také již všechny postupující do semifinále mužů. Pátou rozjížďku vyhrál Erik Valnes (NOR) a druhý skončil Janik Riebli (SUI).
     
    4
    Dojela se už také čtvrtá jízda a známe tedy další dva postupující. Těmi jsou Håvard Solås Taugbøl (NOR) a Edvin Anger (SWE). Čeká nás aktuálně poslední čtvrtfinálová jízda mužů.
     
    3
    Skončila nám už také třetí čtvrtfinálová jízda. Z prvního místa postupuje Valerio Grond (SUI) a z druhého pak Matz William Jenssen (NOR).
     
    2
    Vyhrál nakonec Federico Pellegrino (ITA) a druhou příčku obsadil se stejným časem Ansgar Evensen (NOR).
     
    2
    Druhá jízda byla velmi vyrovnaná a o postupujících bude muset rozhodnout Photo finish. Rozhodovat se bude hned mezi čtyřmi závodníky.
     
    1
    První čtvrtfinále mužů vyhrál Lucas Chanavat (FRA) a druhý dojel Benjamin Moser (AUT). Právě oni dva postupují do semifinále.

    Aleš Strouha

    bahis siteleri