Empoli – AC Milán 0:3 (kon.) | Turín – Neapol 3:0 (kon.) | Udinese – Lazio 1:2 (kon.)
Salernitana – Juventus 1:2 (kon.) | AS Řím – Atalanta BC 1:1 (kon.)
konec
Empoli FC
0:3 (0:2)
AC Milán
Neděle 07.01.2024, 12:30 • Stadio Carlo Castellani, Empoli • Italská Serie A • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    AC Milán

    Hostující AC Milán v letošním ročníku odehrálo osmnáct utkání, ve kterých získalo třicet šest bodů a zatím drží třetí pozici ligové tabulky. Na druhý Juventus ale ztrácí už sedm bodů. AC body ztrácí především venku. Z možných dvaceti sedmi jich získalo jen patnáct. V posledních týdnech se ale celku z Milána daří velmi dobře. V posledním ligovém utkání roku 2023 doma přehrál 1:0 Sassuolo a v týdnu v rámci osmifinále Coppa Italia porazila vysoko 4:1 Cagliari.
     
    Empoli FC

    Domácí Empoli je na tom mnohem hůře. Po osmnácti kolech má na kontě pouze třináct bodů a patří mu předposlední devatenáctá pozice ligové tabulky. Hůře je na tom jen poslední Salernitana, která má o bod méně. Na záchranu nyní Empoli ztrácí dva body. Doma ale získalo jen pouhých pět bodů. Obrovské problémy má navíc v defenzivě. Do soupeřovy sítě dopravilo míč jen desetkrát, což značí nejhorší ofenzivu v celé Serii A. V posledním duelu roku 2023 Empoli remizovalo bez branek na hřišti Cagliari.
     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Caprile – Ebuehi, Walukiewicz, Ismajli, Luperto – Máleh, Grassi, Gyasi – Baldanzi – Caputo, Cambiaghi.
    Náhradníci: E. Beriša, Perisan – Cancellieri, Destro, Indragoni, Maldini, Marin, Shpendi, Ranocchia.

    AC Milán: Maignan – Calabria, Kjaer, Hernández, Florenzi – Loftus-Cheek, Adli, Reijnders – Pulišić, Giroud, Leão.
    Náhradníci: Mirante, Nava – Bartesaghi, Gabbia, Jiménez, Jović, Musah, Simić, Romero, Traoré, Zeroli.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Empoli bude hrát v modrém, zatímco AC oblékne černočervenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Empoli obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal vpřed, ale nákop si defenziva AC pohlídala.
     
    2
    Júsuf Máleh poslal z levé strany dlouhý nákop do pokutového území, jenže tam se nedostal nikdo v modrém. Maignan si pro míč hravě dokráčel.
     
    3
    Poprvé v utkání jsme sledovali závar před domácí svatyní. Defenziva Empoli ale nedopustila ohrožení Caprilleho svatyně.
     
    4
    V souboji na vlastní polovině si nedovoleným zákrokem pomohl Theo Hernández. Sudí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro Empoli.
     
    5
    Giroud z levé strany poslal přízemní centr do pokutového území, jenže nikdo z dobíhajících spoluhráčů v červenočerném na míč nedosáhl.
     
    6
    Emmanuel Gyasi špičkou kopačky posunul míč na hranici velkého vápna, kde došlo k nedovolenému zákroku. Empoli má k dispozici zajímavou standardku.
     
    7
    Exekuce přímého kopu se chopil Alberto Grassi, jenže dělovka levačkou skončila daleko vedle branky hostujícího AC Milán.
     
    8
    Výbornou práci v defenzivě odvedl Calabria, který si pohlídal centr z pravé strany a z malého vápna jej nekompromisně odkopl.
     
    10
    Hostující celek uklidňuje rozehrávku na vlastní polovině. Empoli skvěle napadá od půlící čáry a znepříjemňuje favoritovi přechod vpřed.
     
    11
    Calabria si naběhl na výbornou přihrávku do vápna, okamžitě míč poslal na malé vápno, jenže Giroudovi k zakončení scházel snad jeden krok.
     
    12
    AC Milán právě vstřelil branku! Hostující celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! AC udeřilo po krásné akci. Rafael Leão dostal prostor na levé straně, odkud poslal přízemní přihrávku na malé vápno a RUBEN LOFTUS-CHEEK placírkou usměrnil míč k tyči!
    12. Ruben LOFTUS-CHEEK - 0:1
     
    14
    Domácí celek se ihned vydal vpřed se snahou o brzkou odpověď. Nicolò Cambiaghi však levačkou z hranice velkého vápna trefil jen obránce.
     
    15
    Júsuf Máleh dostal přihrávku na levou stranu, posunul si míč kolem obránce, jenže vnějším nártem neprocedil do pokutového území přesnou přihrávku.
     
    16
    Hosté kombinují s míčem na kopačkách a nikam se neženou. AC se nyní soustředí především na pohlídaní náskoku.
     
    17
    Yacine Adli vyslal z pravé strany krásný centr do pokutového území, nicméně ani Olivier Giroud na jeho pobídku nedoskočil.
     
    18
    Empoli vhazovalo na vlastní polovině. Fotbalisté AC vysunuli presink hodně vysoko a dostali soupeře pod tlak. Hosté zatím potvrzují roli favorita.
     
    20
    Yacine Adli chtěl vnějším nártem procedit míč do pokutového území, jenže trefil jen prvního obránce před sebou. Giroud se spoluhráčům ihned omlouval.
     
    21
    Sebastiano Luperto vhazoval na levé straně. Jeho pobídku prodloužil na polovinu soupeře Emmanuel Gyasi, ale míč skončil u stoperů AC.
     
    22
    Další zbytečný faul domácího celku. Emmanuel Gyasi se sice tlačil na polovinu AC Milán, jenže při přechodu poslal k zemi Reijnderse.
     
    23
    Theo Hernández si udělal výlet do blízkosti velkého vápna, odkud vypálil pravačkou, nicméně domácí brankář jeho ránu dokázal udržet.
     
    24
    Maignan se musel zapojit do rozehrávky AC Milán. Hostující brankář nakopl míč na pravé křídlo, ale rozběhnutý Pulišić se k míči nedostal.
     
    25
    Hra je přerušena! Domácí Ebuehi se po náběhu po pravé straně drží za zadní stehenní sval a podle všeho bude muset střídat.
     
    26
    Za přihrávkou na pravou stranu se hnal Adli, jenže Sebastian Walukiewicz měl k míči o kus blíže a nenechal hráče AC Milán projít do vápna.
     
    27
    Po hlavičce Loftuse-Cheeka se do zakončení tlačil Olivier Giroud, nicméně v těžké pozici míč nezasáhl podle svých představ. Hosté ale zůstávají u míče.
     
    28
    Tijani Reijnders se krásně prodral z pravé strany do pokutového území, ale jeho centr prakticky z brankové čáry srazil obránce do autu.
     
    29
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Tyronne Ebuehi, přichází Filippo Ranocchia.
     
    30
    Tak pozor! Po ruce Maleha v pokutovém území se jde sudí podívat na video!
    30. Ruka v pokutovém území
     
    30
    Penalta pro AC Milán!
     
    31
    AC Milán právě vstřelil branku! Hostující celek přidává druhou branku! K penaltě se postavil OLIVIER GIROUD, který ji střelou pod břevno zkušeně proměnil!
    31. Olivier GIROUD - 0:2
     
    33
    Domácí celek se opět tlačí vpřed se snahou o odpověď. Z levé strany centroval Tommaso Baldanzi, jenže trefil hned prvního obránce před sebou.
     
    34
    Maignan se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop směřoval na levou stranu a AC už se znovu tlačí do ofenzivy.
     
    35
    Výbornou práci znovu odvedla defenziva AC Milán, která si pohlídala centr z pravé strany. Na správném místě se pohyboval Kjaer.
     
    36
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Alejandro Jiménez.
     
    37
    Yacine Adli si tentokrát netroufl na individuální průnik vpřed a raději si pomohl rozehrávkou do zadních řad. Defenziva AC má duel pevně v rukou.
     
    38
    Leao si naběhl na centr z pravé strany, jenže hlavou nedokázal míč procedit na nikoho v červenočerném dresu AC Milán.
     
    39
    Výbornou práci na polovině hrací plochy odvedl Adli, který obral o míč rozběhnutého Caputa. Druhý jmenovaný je hodně frustrovaný.
     
    40
    Skvělou práci odvedl na vlastní polovině Yacine Adli, který zastavil postup Empoli po levém křídle. Domácí získali pouze vhazování.
     
    41
    Emmanuel Gyasi měl prostor na pravé straně, jenže místo individuálního průniku vpřed zvolil rozehrávku na stopery.
     
    42
    Žlutá karta pro tým AC Milán (Davide Calabria).
     
    43
    Filippo Ranocchia se ujal rozehrávky přímého kopu v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce skončila sražená na rohovém kopu.
     
    44
    Ani po následném rohovém kopu domácí Empoli branku soupeře nedokázalo ohrozit. Defenziva AC v prvním poločase pracuje skvěle.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu zahrával rohový kop také hostující celek. Ruben Loftus-Cheek se sice dostal ke střele, jenže ta byla znovu sražena na roh.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Emmanuel Gyasi se na pravém křídle snažil obejít obránce, jenže si míč posunul do hodně těžké pozice, odkud už nedokázal branku ohrozit.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hráči hostujícího celku. Už ve 12. minutě poslal AC Milán do vedení Ruben Loftus-Cheek. Po půlhodině hry navíc zahrál rukou v pokutovém území Júsuf Máleh a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Olivier Giroud.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hostující celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. AC Milán v něm bude chtít navázat na sebejistý výkon z první půle.
     
    48
    Rafael Leão odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka neoslovila nikoho v červenočerném dresu AC Milán.
     
    49
    Rafael Leão si naběhl na pěknou přihrávku do vápna, jenže centrem z těžké pozice netrefil prostor, kde by byl někdo v dresu hostuíjcího AC Milán.
     
    50
    Hosté jsou v úvodu druhého poločasu jasně aktivnějším týmem. Fotbalisté AC Milán kombinují kolem velkého vápna a nepůjčují soupeři míč.
     
    51
    AC se znovu dralo vpřed po levé straně hřiště. Nikdo v červenočerném dresu domácího mužstva tentokrát nedokázal zakončit.
     
    52
    Až nyní se domácí celek dočkal zakončení. Tommaso Baldanzi vypálil zpoza šestnáctky, jenže jeho pokus Maignan udržel v rukavicích.
     
    54
    Leao táhl akci po levé straně, předal míč na střed hrací plochy, nicméně Ruben Loftus-Cheek tvrdou ránou minul levou tyč domácí branky.
     
    55
    Žlutá karta pro tým AC Milán (Alejandro Jiménez).
     
    56
    Domácí neudeřili ani po dalším rohovém kopu. Hosté se naopak opět vydali do brejku, jenže Leao odcentroval jen k nohám Ismajliho.
     
    57
    Yacine Adli se ujal rozehrávky rohového kopu AC Milán. Jeho pobídka se snesla k zadní tyči, odkud míč vyboxoval Caprile.
     
    58
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Tommaso Baldanzi, přichází Matteo Cancellieri.
     
    59
    Nicolò Cambiaghi se skvěle otočil kolem soupeře, patičkou si posunul míč podél postranní čáry, jenže následný centr už nepřišel.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje. AC Milán si nadále drží dvoubrankové vedení a domácí celek prakticky k ničemu nepouští.
     
    62
    Rafael Leão byl znovu hodně aktivní na levé straně hřiště, jenže neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. Empoli se stačilo srovnat do bloku.
     
    63
    Právě aktivní portugalský křídelník vlétl do vápna a krásným centrem našel Pulišiće. Druhý jmenovaný ale hlavičkou nechal vyniknout domácího brankáře!
     
    64
    Po následném rohovém kopu se nikdo v červenočerném dresu nedostal k zakončení. Po několika odrazech domácí obrana míč z vápna odehrála.
     
    65
    Rafael Leão si ve vápně výborně zasekl míč do středu, jenže obstřelem pravou nohou vysoko přestřelil branku.
     
    66
    Olivier Giroud si řekl o přihrávku na střed hřiště, ale důrazný Júsuf Máleh jej od míče dokázal čistě odstavit.
     
    67
    Domácí mohli využít chybu defenzivy hostujícího celku, jenže Nicolò Cambiaghi poslal do vápna pomalý centr, který odhlavičkoval Simon Kjaer.
     
    68
    Po dalším centru už mělo Empoli obrovskou šanci! Filippo Ranocchia odcentroval na malé vápno, kde byl Matteo Cancellieri, jenže trefil obětavého obránce!
     
    69
    Matteo Cancellieri nyní pro změnu zahrával přímý kop domácího celku. Jeho pobídka směřovala na Grassiho, který z hranice velkého vápna trefil jen Hernándeze.
     
    70
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Davide Bartesaghi,
    ze hřiště odchází Ruben Loftus-Cheek, přichází Yunus Musah.
     
    71
    AC se ubránilo výpadu soupeře, jenže hosté se na míči dlouho neohřáli. Empoli v posledních minutách zvýšilo aktivitu a snaží se duel zdramatizovat.
     
    72
    A byla z toho další obrovská šance domácích! Matteo Cancellieri prošel od postranní čáry do střelecké pozice, ale Maignan výborně zasáhl!
     
    73
    Na pravé straně byl osamocený Emmanuel Gyasi, jenže centrem na přední tyč trefil jen prvního soupeře v červenočerném dresu AC Milán.
     
    74
    Na opačné straně se do akrobatického zakončení položil Rafael Leão, jenže trefil blokujícího stopera v modrém dresu.
     
    75
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Francesco Caputo, přichází Daniel Maldini,
    ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Răzvan Marin.
     
    76
    Sebastiano Luperto napadal rozehrávku AC Milán, jenže hosté nyní kombinují rychle a přesně. Celek ze severu Itálie potřebuje uklidnit hru.
     
    77
    Tijani Reijnders si s přehledem pohlídal kolmici směřující na rozběhnutého hráče domácího celku a pomohl si malou domů na Maignana.
     
    78
    Rafael Leão si výborně pokryl míč a napadající soupeř jej faulem poslal k zemi. Hosté s rozehrávkou rozhodně nemusejí pospíchat.
     
    79
    Portugalský křídelník si znovu řekl o přihrávku k postranní čáře, jenže tentokrát nedostal přesný míč.
     
    80
    Další možnost domácího celku! Matteo Cancellieri se dostal do zakončení, jenže rozvlnil pouze boční síť!
     
    81
    Christian Pulišić se natlačil před domácího hráče a ten jej doslova povalil k zemi. Rozehrávat bude hostující AC Milán.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Empoli FC (Răzvan Marin).
     
    83
    Hosté se usadili na polovině Empoli a přenášejí těžiště hry z levé strany na pravou. AC už se do zakončení příliš nežene.
     
    84
    Filippo Ranocchia prokázal své sebevědomí, když riskantní kličkou na vlastní polovině zahral na housle napadajícímu soupeři.
     
    85
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Rafael Leão, přichází Chaka Traoré,
    ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Matteo Gabbia.
     
    86
    Emmanuel Gyasi chtěl patičkou na pravé straně uvolnit spoluhráče, nicméně posunul míč jen k soupeři v červenočerném dresu.
     
    87
    Střídající Traoré se ve snaze dostat se k míči dopustil nedovoleného zákroku přímo před očima rozhodčího.
     
    88
    Ardian Ismajli si pohlídal pohyb napadajícího soupeře a pomohl si malou domů. Domácí se poté vydali vpřed a vybojovali další rohový kop.
     
    89
    AC Milán právě vstřelil branku! Je hotovo! Domácí celek v závěru vrhl všechny síly do útoku, což hosté potrestali vynikajícím protiútokem. Christian Pulišić si všiml rozběhnutého CHAKY TRAORÉHO, poslal mu přihrávku a Traoré zkušeně obstřelil bezmocného brankáře!
    89. Chaka TRAORÉ - 0:3
     
    90
    Početná skupina fanoušků AC Milán si závěr duelu pořádně užívá. Jejich oblíbenci dovezou domů důležité tři body.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+2
    Empoli se dralo do blízkosti velkého vápna, nicméně nikdo v modrém nedokázal odcentrovat. AC si náskok s přehledem hlídá.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! AC Milán zvítězilo na půdě Empoli jednoznačně 3:0. Už ve 12. minutě poslal AC Milán do vedení Ruben Loftus-Cheek. Po půlhodině hry navíc zahrál rukou v pokutovém území Júsuf Máleh a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Olivier Giroud. Po změně stran se domácí osmělili a mohli duel zdramatizovat. V 68. minutě však Ranocchiův centr Cancellieri neusměrnil do sítě a o čtyři minuty později stejného hráče vychytal Maignan. V samotném závěru pak hostům vyšel protiútok, který zakončil Chaka Traoré.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13. (14:25:29)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 12. Loftus-Cheek (Leão), 31. Giroud (pen.), 89. Traoré (Pulišić)

    Karty:   82. Marin (EMP) – 42. Calabria (ACM), 55. Jiménez (ACM)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13.
    Empoli FC: Caprile – Ebuehi (29. Ranocchia), Walukiewicz, Ismajli, Luperto – Máleh, Grassi (75. Marin), Gyasi – Baldanzi (58. Cancellieri) – Caputo (75. Maldini), Cambiaghi.
    Náhradníci: E. Beriša, Perisan – Destro, Indragoni, Shpendi.

    AC Milán: Maignan – Calabria (70. Bartesaghi), Kjaer (85. Gabbia), Hernández, Florenzi (36. Jiménez) – Loftus-Cheek (70. Musah), Adli, Reijnders – Pulišić, Giroud, Leão (85. Traoré).
    Náhradníci: Mirante, Nava – Jović, Simić, Romero, Zeroli.
    bahis siteleri