Třebíč – Prostějov 4:1 (kon.) | Vsetín – Znojmo 1:2 (2:3 po s.n.) | Přerov – Jihlava 2:1 (2:0 po s.n.)
Litoměřice – Kolín 0:2 (kon.) | Pardubice B – Zlín 1:2 (kon.) | Slavia – Frýdek-M. 2:3 (kon.)
Poruba 2011 – Sokolov 4:1 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
HC Baník Sokolov
Středa 10.01.2024, 18:00 • Buly Aréna, Kravaře • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    37.kolo druhé nejvyšší soutěže v Česku nám nabídne souboj zhruba 500 kilometrů vzdálených týmů. Ostravská Poruba ve svém kravařském azylu vyzve sokolovský Baník. V této sezóně se týmy setkají již potřetí, z toho podruhé v Kravařích. Poruba dokázala zvítězit v obou vzájamených duelech, když tým ze západu Čech porazila nejprve 2:0 a následně 1:3.

    HC RT TORAX Poruba

    Pro domácí to určitě bude speciální zápas. Ani ne z hlediska rivality či něčeho podobného, jako ze zisku bodů. Ostravané totiž můžou získat 90.bod do tabulky, ve které jsou aktuálně na 87. S tímto bodovým přídělem se tak nelze divit, že Poruba vévodí celé lize s náskokem neskutečných 20 bodů na Vsetín. V předešlých 5 utkáních domácí jen potvrdili svou skvělou formu, když se jim ve čtyřech podařilo zvítězit. Ten úplně poslední však prohráli na hřišti Znojma 2:0. Lize také vládnou hráči Poruby, jmenovitě Střondala, Šedivý Mrázek, kteří se nachází v nejproduktivnější desítce ligy. První jmenovaný si ve 33 utkáních připsal již 37 bodů a patří mu druhé místo jak v produktivitě, tak v asistencích.

    HC Baník Sokolov

    Sokolov může také zaútočit na další bodovou metu. Jako poslední z nejlepší pětky totiž může překonat hranici 60 posbíraných bodů. Těch má aktuálně na kontě 59 a patří mu tak 5.místo, což potvrzuje i v posledních zápasech. Z 5 utkání hosté čtyřikrát bodovali, z čehož tři zápasy skončily výhrou Baníku. Narozdíl od svého soupeře dokázali předešlé utkání vyhrát, když porazili Přerov 3:1. V tomto utkání si asistenci připsal také Daniel Kružík, který je nejproduktivnějším hráčem západočechů. V celé soutěži patří sedmadvacetiletému útočníkovi 9.příčka s 29 body ve 28 zápasech.
     
    Daniel Dolejš odchytal oba prozatimní duely mezi Sokolovem a Porubou. Z celkových 41 střel, které na něj ve dvou zápasech letěly obdžel pouze jeden gól a mohl by tak být pro trenéry jasnou volbou i ve třetím vzájemném duelu.
     
    Naopak Poruba si bude muset dávat pozor na útočníky Štěpána Csamanga s Danielem Vrdlovcem, kteří v obou duelech vyslali na Dolejše dohromady 14 střel (každý 7), což je 34 % všech sokolovských střel. Vrdlovec byl navíc jediný, kdo v zájemných zápasech dokázal domácího brankáře prostřelit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    První akci zápasu si vytvořili domácí. Do šance se dostal Střondala, který se z před brankového prostoru snažil otevřít skóre. Michajlov byl proti.
     
    01:32
    Bernovský se dostal do útočného pásma, kde sice puk nejprve ztratil, avšak následně jej opět pro své spoluhráče získal a šance se tak dostali i hosté.
     
    02:11
    Gřeš nezachytil přihrávku od jednoho ze svých kolegů a pískalo se tak zakázané uvolnění.
     
    03:20
    Velká šance Weinholda, který svou ranou trefil Dolejše. Gólmanovi Poruby však kotouč vypadl, naštěstí pro něj mu ale pomohli obránci a odvrátili hru.
     
    04:03
    Tvrdoň byl v obrovské šanci, když si natáhl brankáře hostů. Michajlov si s jeho pokusem na poslední chvíli poradil.
     
    05:20
    Křemen se s pukem dostal až za bránu, kde jej však o kotouč obral Gutwald.
     
    06:28
    Sokolov do dnešního duelu nasadil vysoký forčeking. Napadání jim ještě ovoce nepřineslo, může to však domácím dělat problémy.
     
    07:34
    Domácí se těžko dostávali z pásma, neboť Baník opět dobře napadal. Následná přihrávka od Doudery na Střondalu nebyla nejpřesnější a skončila tak na holích hostů.
     
    08:23
    Střondalovu střelu dokázal zblokovat Mlčák a vyrazil ji tak mimo hřiště.
     
    08:56
    Poruba teď dokázala zavřít Sokolov v útočném pásmu a vytvořila si také velkou šanci. Z otočky střílel Šoustal, který ale těsně minul bránu.
     
    09:45
    Obrovská šance domácích, když se mohl prosadit pondělní oslavenec Vehovský. Po dorážce ho však Michajlov vychytal.
     
    10:13
    6/6
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov je i přes větší aktivitu domácích prvním skórujícím. JAROMÍR KVERKA se dostal k vyraženému kotouči, potáhl si ho a trefil se do odkryté sítě. Asistence: Tomáš Vracovský.
    Kverka J., Vracovský T., Mlčák J., Tureček D., Varvařovský D., Michajlov M.
    Vachovec M., Vehovský M., Doudera L., Gřeš T., Stehlík J., Dolejš D.
    10:13 Jaromír KVERKA - 0:1
     
    11:40
    Hra se docela kouskuje, oba týmy poslaly kotouč přes celé hřiště a pískalo se tak zakázané uvolnění dvakrát po sobě, pokaždé na jiné straně.
     
    12:35
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Rychlé srovnání přišlo z hole JAKUBA STEHLÍKA, který vyslal na bránu střelu od modré čáry, jenž proletěla čistě až za záda Michajlova. Stehlík je tak autorem 120.gólu Poruby v této sezóně. Asistence: Aaron Berisha.
    Stehlík J., Berisha A., Šoustal T., Razgals F., Hlaváč F., Dolejš D.
    Novotný D., Křemen A., Krajčík F., Rohan T., Klejna F., Michajlov M.
    12:35 Jakub STEHLÍK - 1:1
     
    14:41
    Bernovský se po marnosti hostů ujal střely, která však pouze orazítkovala pravý beton Dolejše.
     
    15:09
    Nová posila domácích Jakub Stehlík se dostal k další střele od modré. Tentokrát jeho pokus zamířil mimo bránu Michajlova.
     
    15:53
    Kryštof Bulka se z pozice obránce pěkně prokličkoval přes střední i útočné pásmo a prověřil Dolejše. Brankář Poruby si však s pokusem poradil.
     
    16:14
    Lemcke byl na konci zajímavé šance Poruby. Kanadský bek chtěl prověřit Michajlova od modré čáry, jeho pokus však zblokovali hráči Baníku.
     
    17:53
    Sokolov mohl jít do přečíslení 3 na 2. Jejich průjezd středním pásmem byl však pomalý a domácí se stihli vrátit a v pěti tak dokázali případnou šanci zneškodnit.
     
    18:58
    Mrázek byl před bránou podražen, což rozhodčí neodpískal a to se domácímu hráči nelíbilo. Hlavní rozhodčí jej nakonec vyloučil za nesportovní chování.
     
    19:15
    Gřeš se ocitl ve velké šanci, když se tak tak nedokázal prosadit přes Michajlova.
     
    19:42
    Střondala byl u druhé šance domácích v oslabení, když střílel z mezikruží. Jeho rána zamířila mimo bránu a tím tak skončila první část hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině na led vyjela aktivněji domácí Poruba, která si vytvořila několik velkých šancí, v jedné z nich se objevil juniorský hráč Maxim Vehovský, který nedokázal zvednout kotouč do dostatečné výšky. Velký počet šancí a aktivita však Porubě nebyla nic platná, v 11.minutě totiž obdržela gól, když si kotouč skvěle našel Kverka, který si jej následně potáhl a trefil se za záda Dolejše. Netrvalo však dlouho a Sokolov už se radovat nemohl, prosadil se totiž Stehlík, který od modré čáry vstřelil 120.gól Poruby v letošní sezóně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:58
    Domácí v plném počtu.
     
    21:09
    Razgals se tlačil za kotoučem, ale nebyl rychlejší než sokolovský obránce, pískalo se tak zakázané uvolnění.
     
    21:30
    Razgals skvěle hledal svého kolegu z formace, když posílal kotouč na teč přímo před bránu. Kotouč však nikdo netrefil a kotouč tak zamířil vedle.
     
    22:11
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Velká chyba Sokolova zajistila zvýšení skóre na straně domácích. K odraženému kotouči se dostal Razgals, který ihned poslal kotouč na VÍTA CHRISTOVA, jenž prudkou ranou z mezikruží překonal Michajlova. Asistence: Frenks Razgals.
    Christov V., Razgals F., Klimíček J., Lemcke J., Střondala V., Dolejš D.
    Vrdlovec D., Bernovský J., Krajčík F., Tureček D., Novotný D., Michajlov M.
    22:11 Vít CHRISTOV - 2:1
     
    23:34
    Gutwald se po přihrávce od Mrázka dostal ke střele od modré čáry, kterou ale zblokoval Jan Mlčák.
     
    24:41
    Ondřej Dorot se blízko své brány provinil faulem, když trefil Berishu vysokou holí. Domácí si tak také zkusí početní převahu.
     
    25:37
    Do velké šance se mohl dostat Šedivý, který dostal skvělou přihrávku. Byl však rychlejší než kotouč a rozhodčí dobře viděl ofsajd.
     
    25:50
    Mrázek posílal kotouč před bránu, kde jej mohl tečovat Krenželok. Nakonec se ale hostům podařilo puk zblokovat.
     
    26:41
    Hosté v plném počtu.
     
    27:00
    Klimíček si stáhl kotouč a následně jej ihned poslal na Michajlova. Brankář Sokolova si však s kotoučem poradil, i když trochu s problémy.
     
    28:44
    Poruba si vytvořila velký tlak v útočném pásmu, ze kterého však nedokázala vytěžit žádnou větší šanci a Sokolov se tak dobře ubránil.
     
    29:38
    Douderovi se nepovedla rozehrávka, což znamenalo tačátek chvilkového tlaku hostů. Sokolov však nikterak neohrozil bránu Dolejše a s pukem hrají Ostravané.
     
    30:38
    Šedivý se po přihrávce Mrázka dostal do útočného pásma, kde si přibrzdil a následně prověřil brankáře v černém. Michajlov si ale střelu betony pokryl.
     
    31:24
    Kotouč se svezl po mantinelu až k modré čáře, přičemž musela zasáhnout hostující střídačka a rozhodčí tak přerušil hru.
     
    32:09
    Aspirant na zákrok sezóny bude určitě Daniel Dolejš, který skvěle vychytal Šmajdu, když se proti jeho nájezdu roztáhl přes celou čáru a kotouč za svá záda nepropustil.
     
    33:20
    Opět další špatná přihrávka hráčů v černém a rozhodčí tak odpískal icing.
     
    33:38
    Po šanci Poruby si dvouminutový trest odpyká sokolovský hráč. Martin Weinhold chtěl osvobodit své spoluhráče, avšak kotouč vyhodil mimo hřiště a usedl tak za katr.
     
    34:44
    Berisha dostal od Střondaly skvěloý křižný pas, po kterém zakončil. jeho pokus však zamířil nad bránu po tom, co jej vytěsnil Michajlov.
     
    35:38
    Hosté v plném počtu.
     
    36:02
    Vachovec mohl otevřít svůj dnešní brankový účet, když na Michajlova vyslal prudkou ránu. Jeho střela však pouze orazítkovala tyč a brankáři hostů tak bude ještě dlouho zvonit v uších.
     
    36:55
    Sokolovští se nemohou dostat přes modrou čáru do útočného pásma. Většinou je při jejich pokusu zastaví ofsajd.
     
    37:59
    Christov si stahoval puk se záměrem podruhé skórovat. Při jeho pokusu o kličku však podklouzl a puk mu byl odebrán.
     
    39:05
    Christov se po přihrávce od Střondaly mohl prosadit dnes již podruhé. Jeho pokus udělal Michajlovovi značné problémy, další kotouč za svá záda však už nepustil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině byl k vidění pouze jeden gól, kterého se ujali domácí, jmenovitě to byl Vít Christov, když prostřelil Michajlova střelou z mezikruží. Stejný hráč se ve druhé části hry ocitl také v dalších šancích. Jednou z nich uzavřel tuto periodu, když 55 vteřin před koncem nadělal brankáři hostů problémy. podruhé však neskóroval. Do velké šance se však dostali i hosté, když se do samostatného úniku řítil Šmajda, proti kterému se nádherně roztáhl Dolejš, jenž tak zabránil srovnání skóre a Ostravané odešli do kabin spokojenější.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střondala začal poslední periodu dnešního zápasu pátým vyhraným buly a domácí tak začali s kotoučem na holi.
     
    40:38
    Kverka se mimo gólu v zápisu objeví také díky trestu. Za bránou Dolejše si podržel soupeře a dojel tak za katr.
     
    41:08
    Po tvrdé ráně Razgalse, kterou Michajlov chytil, se domácím nepovedla přihrávka a sami se tak vyhnali až do vlastního pásma.
     
    42:38
    Hosté v plném počtu.
     
    43:15
    Gřešovi dnes štěstí nepřeje. Opět se dostal do velké šance, když se po přihrávce od Šoustala ocitl před bránou, avšak jeho střela zamířila vedle.
     
    44:04
    Poruba má další příležitost skórovat z početní převahy, když se v rohu kluziště podrážením provinil Tureček, který si tak odpyká dvě minuty.
     
    44:52
    Sokolov skvěle napadá, i přesto se Mrázek dostal ke střele, kterou však Michajlov chytil.
     
    45:42
    Střondala se dostal ke střele a následné dorážce, avšak před ním stál opět skvělý Michajlov.
     
    46:04
    Hosté v plném počtu.
     
    46:11
    Skvělým napadáním Sokolov dokázal ubránit i další přesilovku a při následném přechodu Poruby do pásma byl odpískán ofsajd.
     
    47:47
    Faulů bylo ze strany Sokolova očividně málo a Vrdlovec se tak provinil znovu, když hákoval Vojtěcha Střondalu, který však svůj pád trochu přihrál a usedl za katr kvůli nafilmovanému pádu.
     
    48:23
    Stehlík chtěl kotouč nahodit do pásma Sokolova. Kotouč však tečoval jeden z hostů a ten skončil na střídačce.
     
    48:29
    Gřeš se opět pokusil překonat Michajlova, když vystřelil střelou z bekhendu. Kotouč však skončil v ochranné síti.
     
    48:46
    Přece jen jeden z týmů do čtyř půjde. Sekáním se provinil Kysela, který tak nabídl další početní převahu Porubě.
     
    49:40
    Berisha vyslal na Michajlova tvrdou ránu, kterou však brankář hostí dokázal vychytat.
     
    50:04
    6/5
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí si nejspíš jistí svou výhru, jelikož se z kruhu prosadil TOMÁŠ ŠOUSTAL, který po přihrávce od Berishy projel až od modré čáry. Asistence: Aaron Berisha.
    Šoustal T., Berisha A., Stehlík J., Christov V., Razgals F., Dolejš D.
    Mlčák J., Šlechta R., Tureček D., Bernovský J., Michajlov M.
    50:04 Tomáš ŠOUSTAL - 3:1
     
    50:53
    Dolejš si teď nebyl jistý, kde se nachází kotouč, naštěstí pro něj se však schovával mezi betony a rozhodčí tak přerušil hru.
     
    52:34
    Tvrdoň posílal zajímavý kotouč před bránu, kterým chtěl svého spoluhráče vyzvat k teči. Puk ale skončil mimo bránu a dostali se k němu hosté.
     
    53:30
    Do šance se dostal Tomáš Vracovský, na kterého prošla žabka z druhé strany pásma. Nedokázal však kotouč zpracovat nejlépe, a tak Dolejš zasahoval jen proti klouzajícímuse kotouči.
     
    54:50
    Křemen se pokoušel natlačit před bránu domácích a případně snížit skóre na rozdíl jedné branky. Ostravský brankář si však s kotoučem poradil a Křemen se ve střeleckém zápise zatím neobjeví.
     
    56:10
    Sokolov napadá velmi vysoko, což nehraje do karet domácím, kteří už chtějí hrát klidnou hru a nejlépe skóre udržet tak, jak je.
     
    56:54
    Šoustal se s Berishou řítili do přečíslení, při kterém mohli svou výhru už jen potvrdit. První jmenovaný však svou střelu poslal mimo bránu a skóre tak zůstává 3:1.
     
    57:34
    Dnešní utkání sleduje 363 diváků.
     
    57:46
    Vracovský si vybruslil směrem ke kruhům, odkud také vypálil. Jeho pokus ale lapačkou zastavil Dolejš.
     
    57:46
    Oddechový čas pro tým HC Baník Sokolov.
     
    57:46
    Michajlov zůstává na střídačce a hosté to zkusí v šesti.
     
    58:33
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravané si definitivně pojistili svou dnešní výhru, kterou vystřelil VOJTĚCH STŘONDALA. Rychlonohý útočník se trefil do prázdné brány přes celé hřiště. Bez asistence.
    Střondala V., Christov V., Klimíček J., Tvrdoň M., Lemcke J., Dolejš D.
    Vrdlovec D., Vracovský T., Křemen A., Kverka J., Weinhold M., Tomeček V.
    58:33 Vojtěch STŘONDALA - 4:1
     
    59:34
    Domácí Berisha si ještě usedne na trestnou lavici, kde ho poslal hlavní rozhodčí po podrážení.
     
    59:45
    Sokolov dostane možnost si zahrát proti třem hráčům. Na trestnou lavici usedl Michal Vachovec za podrážení.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině si domácí už jen pojistili výhru, když dokázali vstřelit ještě 2 góly. Na rozdíl dvou branek zvyšoval Šoustal, když propálil Michajlova z kruhu. Poslední gól zápasu vstřelil porubský odchovanec Vojtěch Střondala, který se trefil přes celé hřiště do prázdné brány a pojistil tak Ostravanům dnešní výhru. Sokolov v závěru už bojkotoval zápas a chtěli jej jen tak dohrát a odjet z Kravař pryč. Baník tedy již potřetí podlehl Porubě, která se tak dostala na metu 90 bodů v Chance lize.
     
    Děkujeme, že jste tento přenos sledovali a budeme se těšit u následujících zápasů. (20:15:19)
    Marken.cz

    Matěj Kotala

    Branky a nahrávky: 13. J. Stehlík (Berisha), 23. Christov (Razgals), 51. Šoustal (Berisha), 59. Střondala – 11. Kverka (Vracovský)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – J. Stehlík, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala (A), Christov – Razgals, Šoustal, Berisha – Vehovský, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
    Trenér: Jiří Režnar

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Hamalčík) – Tureček, Mlčák, Weinhold, Bulka, Klejna, Krajčík, Dorot – Tomeček, Kverka (A), Vracovský – Bernovský, Vrdlovec, V. Adamec – D. Novotný, T. Rohan (C), Křemen – Varvařovský, Kysela, Šlechta.
    Trenér: Tomáš Mariška

    Rozhodčí: Cabák, Vrba – Kráľ, Bezděk

    Diváci: 363
    bahis siteleri