Švédsko – Česko 2:4 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 6:0 (kon.)
USA – Německo 4:0 (kon.)
konec
USA
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Německo
Čtvrtek 11.01.2024, 20:30 • Arena Zug • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z čtvrtfinále Mistrovství světa žen do 18 let, ve kterém se utkají USA a Německo. Utkání začíná v 20:30.
     
    Německo

    Němky jdou do čtvrtfinále z posledního místa skupiny A. Nezískaly ani bod, dokonce vstřelily jen jeden gól. Prohrály s Kanadou (0:11), Finskem (0:6) i Českem (1:6). Loni postoupily do elitní divize a letos je téměř jistě čeká boj o záchranu. Na úspěch proti USA mají mizivou šanci. Na jediném gólu Německa se podílely Hanna Hoppeová (1+0), Elisa Pietschmannová (0+1) a Anastasia Grußová (0+1).
     
    USA

    Američanky vévodily skupině B, do čtvrtfinále postupují z prvního místa se ziskem všech 9 bodů. Postupně si připsaly vítězství nad Slovenskem (7:1), Švýcarskem (8:1) a Švédskem (4:0). Na minulém šampionátu braly bronz, poprvé chyběly ve finále. To chtějí letos napravit. K cíli je zatím vede jako nejproduktivnější hráčka kapitánka Margaret Sccanellová s 6 kanadskými body (2+4). Další čtveřice zámořských hokejistek pak nasbírala 5 bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Dilboneová (Hempová) – Dimatosová, Dwyerová, M. Averillová, Healyová, Boyleová, Senecalová, Gorbatenková, – Thomasová, Scannellová (C), Derrenbacherová – Fanaleová (A), Petrieová, St. Martinová (A) – Boxová, McGatheyová, Rasmussenová – Carmichaelová, Devlinová, C. Averillová – Distadová
    Trenér: Elizabeth Nortonová

    Německo: Siebertová (Loistová) – Schricková (C), Hoppeová, Kindlová, Mannsová, Pietschmannová (A), Birkaová, Georgiová – Weichenhainová, Grußová, Roseová (A) – Klareová, Heineová, Poindlová – Del Monteová, Plaumannová, Hanacková – Zielinskiová, Bergmannová, Seyrerová – Rosenstocková
    Trenér: Jeff MacLeod

    Rozhodčí: Daleová (SUI), Neenanová (GBR) – Paulheimová (HUN), Vichaová (SUI).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Američanky podle očekávání hned od začátku zamkly své soupeřky v pásmu. Na bránu ale zatím nevystřelily.
     
    01:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Předchozí tvrzení stále platí, Američanky ještě nevystřelily na bránu, přesto vedou. Jedna střela od modré čáry mířila mimo. JOSIE ST. MARTINOVÁ pak nahodila puk zpoza brány a německá brankářka si ho nešťastně srazila do vlastní sítě. Asistence: Jordyn Petrieová, Anabella Fanaleová.
    01:04 St. MARTINOVÁ - 1:0
     
    02:36
    Teď už je Miriam Siebertová pod palbou. Střely, které na ní mířily, po většinou vyrážela betony.
     
    03:50
    Spojené státy stále hrají s pukem na svých holích. Nepodařilo se jim ale založit útok, píská se zakázané uvolnění.
     
    04:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    JOSIE ST. MARTINOVÁ se prosazuje podruhé! Po buly ve vlastním pásmu se ujala kotouče, přebruslila celé hřiště a jela sama na bránu. Udělala rychlou kličku do bekhendu a zavěsila puk pod víko. Asistence: Jordyn Petrieová.
    04:00 St. MARTINOVÁ - 2:0
     
    05:28
    Američanky si dlouho předávaly puk kolem modré čáry. Nakonec střílela z vrcholku levého kruhu Molly Boyleová, bránu ale netrefila.
     
    05:48
    Teď už Američanky z pravé strany trefily zařízení. Miriam Siebertová byla u své levé tyče ale dobře postavená a puk lapila.
     
    06:17
    Německá gólmanka si připsala další úspěšný zákrok, po kterém se přerušuje. Zastavila střelu Američanek od modré čáry.
     
    06:39
    Josie St. Martinová napřáhla na levém kruhu. Střelu ještě nevypustila a napřáhla znovu. Prudkou ránu vykopla Miriam Siebertová levým betonem.
     
    07:20
    V poloprázdném publiku to jen užasle zahučelo. Američanky byly v ostrém úhlu, ani zdaleka to nebyla ideální palebná pozice, přesto trefily tyč!
     
    08:30
    Američanky si předávají kotouč v útočném pásmu a hledají nejlepší možnost pro střelu. Ellie Dimatosová od modré čáry vyprášila výstroj německé brankářky.
     
    08:48
    Macy Rasmussenová vystřelila zápěstím z okraje levého kruhu. Z její hole vyletěla prudká rána, která se odrazila od břevna!
     
    10:03
    Němky se po dlouhé době alespoň podívaly do útočného pásma. Opravdu ale jenom podívaly. Ještě v něm ale aspoň chvilku zůstanou, po nepřesné rozehrávce Američanek se píská zakázané uvolnění.
     
    10:36
    Němky dokázaly nějakou dobu kombinovat v pásmu soupeřek, nedokázaly toho ale využít k ohrožení americké brány.
     
    10:59
    Američanky získaly puk a Ava Thomasová se okamžitě díky své rychlosti dostala do úniku. Miriam Siebertová ovšem její střelu vyrazila.
     
    11:52
    Josie St. Martinová byla v palebné pozici mezi kruhy, nepodařilo se jí ale přesně zamířit, puk letěl mimo.
     
    12:41
    Tlak USA trvá. Hráčkám v černých dresech se ovšem v malém boxu před bránou daří střely soupeřek blokovat.
     
    13:22
    Ellie Dimatosová zamířila až na pravý kruh, její ránu Miriam Siebertová vyrazila.
     
    13:48
    Hráčky Německa se dostaly do střelecké pozice a nebylo to vůbec zlé! Vysloužily si potlesk fanoušků v ochozech.
     
    14:41
    Vyloučení v týmu Německo:
    Poindlová – 2 min., podrážení.
     
    15:56
    Kombinace Američanek ke střele nevedla. Němky se zmocnily kotouče, o delší mantinel se jim ale vyhodit nepodařilo. Kotouč za bránou zachytila Josie St. Martinová, vybruslila kolem tyče a z úhlu mířila nahoru, Miriam Siebertová vyrazila puk pravým ramenem.
     
    16:26
    Teď už Spojené státy zvýšily četnost střelby. Německá brankářka si připisuje další úspěšné zákroky.
     
    16:41
    Německo se ve čtyřech ubránilo. Teď už hraje v plném počtu.
     
    17:48
    Josie St. Martinová teď plní roli rozehrávačky. Pohybuje se za bránou a rozdává puky spoluhráčkám. Spojené státy se ale do střelby za každou cenu teď netlačí.
     
    18:42
    Tři Američanky mířily prakticky na jednu bránící protihráčku. Němky sice situaci dobře dobrosluvaly, hráčky v bílém ale díky své rychlosti měly před sebou hodně prostoru. Ava Thomasová teď ale nezvolila nejlepší řešení. Kdyby z pravé strany přihrávala, spoluhráčky by mohly zakončovat prakticky do prázdné brány. Ona si ale věřila a kličkou se chtěla dostat za bránící hráčku, to se jí ovšem nepodařilo.
     
    19:30
    Podobná situace, jako před malou chvílí, už byla vyřešena přihrávkou. Jenže tentokrát Američanky zradil pas. Mířil daleko od hokejek najíždějících útočnic v bílém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po bleskovém startu Američanek, kdy Josie St. Martinová v prvních čtyřech minutách vstřelila dva góly, to vypadalo, že si Spojené státy vypracují vyšší náskok. Další gól ale zatím nepřidaly. Nic to ovšem nemění na tom, že jejich převaha je až brutální. Druhá třetina začne přibližně v 21:23.
     
    Střely na bránu po první třetině: 20:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Margaret Scannellová vystřelila hned z pravého kruhu přes protihráčku, Miriam Siebertová puk vyrazila.
     
    20:48
    Puk se po zákroku německé brankářky odrazil před brankoviště, kde jej našla znovu Margaret Scannellová, zblízka ale trefila jen lapačku německé gólmanky.
     
    21:42
    Hned start druhé periody se nese opět v duchu drtivého tlaku Spojených států. Němky se teď na chvíli osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    21:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Morgan McGatheyová vyhrála buly pro sebe a hned šla dopředu. Pak přihrála puk doleva na HALEY BOXOVOU, která měla už poměrně jednoduchou práci doklepnout puk do brány, i když se jí to kvůli neposednému kotouči podařilo až na druhý pokus. Asistence: Morgan McGatheyová.
    21:45 BOXOVÁ - 3:0
     
    22:50
    Margaret Scannellová se z levé strany natlačila za obránkyni Německa a najela až před brankoviště, zblízka ale trefila jen výstroj Miriam Siebertové.
     
    23:39
    Natalia Dilboneová si připisuje svůj druhý zákrok večera. Vyrazila střelu Hanny Weichenhainové z pravého kruhu.
     
    24:53
    Američanky dlouho kombinovaly v útočném pásmu. Pro zakončení se rozhodla až Haley Boxová, její bekhendový pokus z okraje levého kruhu Miriam Siebertové moc vrásek nenadělal.
     
    25:38
    Zato teď vytáhla Miriam Siebertová parádní zákrok. Američanky byly v přečíslení dvě na jednu a Allana Devlinová z pravé strany přihrála přes osu hřiště na Caroline Averillovou. Je pravda, že ta to měla přes ruku, takže nezakončila ideálně, nic to ale nemění na tom, že se německé brankářka skvěle přesunula a vyrazila puk pravým betonem.
     
    26:02
    Vyloučení v týmu USA:
    Thomasová – 2 min., podrážení.
     
    27:04
    Anna Rosseová pronikla z pravé strany až před brankoviště, po krátké kličce do forhendu ale minula bránu.
     
    27:53
    Jinak mají i ve vlastním oslabení kotouč na svých holích více Američanky.
     
    28:02
    Spojené státy jsou kompletní. Němky v přesilové hře sice jednou zaútočily, bránu ale netrefily.
     
    28:59
    Američanky teď zůstaly za hrou a dvě Němky mohly jet samy na bránu, při nejhorším alespoň dvě na jednu. Jejich přechod do útoku ale trval tak dlouho, že se Američanky stačily vrátit. Hráčky v černém z toho vytěžily alespoň třetí střelu na bránu. Natalia Dilboneová vyrazila pokus z hole Felicitas Bergmannové z pravého kruhu.
     
    30:43
    Američanky teď předvedly pravá opak. Nic nenasvědčovalo žádnému přečíslení, hokejistky v bílém se ale hnaly dopředu takovým způsobem, že z toho vytvořily situaci tří na dvě. Nakonec s ní ale naložily prachbídně.
     
    31:25
    Spojené státy znovu přečíslily svého soupeře. Teď už situaci zakončily. Molly Boyleová střílela z pravé strany. Už byla ale blízko, Miriam Siebertová nenechala prostor, kudy by puk mohl projít za její záda.
     
    32:28
    Němky se nadechovaly k rychlému útoku, skvěle se ale vrátila Kassidy Carmichaelová, která rozjetou soupeřku zastavila.
     
    33:05
    Theresa Zielinskiová teď předvedla své bruslařské schopnosti. Byla rychlejší než obránkyně USA a zajistila, že vyhození Německa neskončilo zakázaným uvolněním. Přestože byla u puku první, Američanky jí potom ale obraly.
     
    34:22
    Anastasia Grußová z levého kruhu hledala najíždějící spoluhráčku před brankovištěm, Američanky ale její přihrávku do nebezpečného prostoru nepustily.
     
    35:22
    Tlak Američanek nebere konce. Miriam Siebertová je ale stále pozorná a zatím drží pro Němky relativně slušný výsledek.
     
    36:30
    Jordyn Petrieová vystřelila z pravého kruhu, její střelu ale ztlumila nohama německá obránkyně. Miriam Siebertová pak měla snadnou práci.
     
    36:44
    Vyloučení v týmu Německo:
    Birkaová – 2 min., podrážení.
     
    37:31
    Margaret Scannellová svou rychlostí objela soupeřku, dostala se ale mimo ideální střelecký úhel a možná zbytečně se teď hnala do koncovky. Miriam Siebertová vykryla střelecký úhel správně a kotouč lapila.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu USA:
    Derrenbacherová – 2 min., sekání.
     
    38:44
    Emilija Birkaová je na ledě, Němky mají k dispozici zkrácenou přesilovou hru.
     
    39:16
    Němky ale zatím nebyly s kotoučem na holi v útočném pásmu.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu USA:
    St. Martinová – 2 min., sekání.
     
    39:26
    Němky dohrají zbytek druhé třetiny v pěti proti třem. Vzaly si oddechový čas, aby se poradily, jak to sehrají.
     
    39:43
    Anna Roseová vystřelila z okraje levého pravého kruhu, Američanky její pokus ale srazily do rohu.
     
    39:59
    Mary Derrenbacherová je na ledě, Spojené státy jsou ve čtyřech. Němky si další šanci nevytvořily.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se hrála v prakticky stejném duchu jako ta první. Američanky hru jednoznačně kontrolují. V této části hry ale skórovaly pouze jednou, do střelecké listiny se zapsala Haley Boxová. Německá gólmanka Miriam Siebertová je pozorná a vytasila i pár efektních zákroků. Třetí dějství začne přibližně ve 22:16.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách: 38:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Američanky budou hrát ještě přes minutu v oslabení, začaly tak dlouhým vyhozením přes všechny čáry.
     
    40:42
    Margaret šla dopředu po levé straně, po souboji ale ztratila rovnováhu a v bráně místo puku skončila ona sama.
     
    40:42
    Jsou přivolání pracovníci stadionu, aby znovu vyvrtali díry do ledu a vyraženou bránu pevně ukotvili.
     
    41:03
    Jedna z německých útočnic zkusila překvapit americkou brankářku z úhlu, ta byla ale u své tyče jak přilepená.
     
    41:26
    Teď už jsou Američanky kompletní.
     
    41:54
    Vyloučení v týmu Německo:
    Mannsová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    42:20
    Ellie Dimatosová vystřelila od modré čáry, před bránou ale trefila jen svoji spoluhráčku.
     
    43:19
    Ava Thomasová před bránou tečovala střelu od modré čáry do protipohybu brankářky, puk ale těsně minul bránu.
     
    43:50
    Jedna z amerických útočnic dostala přihrávku do dobré pozice na okraj pravého kruhu, chtěla vystřelit z první, puk ale trefila jen patkou hole, z rány tak nic nebylo.
     
    43:54
    Němky se ubránily, už hrají v plném počtu.
     
    44:52
    Megan Healyová vystřelila z pravého kruhu, Němky jí ale zablokovaly hokejku a puk vyletěl do ochranné sítě nad bránou.
     
    45:53
    Haley Boxová pracuje před brankovištěm, kam se Američanky snaží směřovat náhozy, puky ale létají k mantinelům. Německá gólmanka zasahovat nemusí.
     
    46:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jak je to jednoduché. MARGARET SCANNELLOVÁ s pukem obloučkem vybruslila z brankové čáry do pravého kruhu, odkud vystřelila přesně do bližšího horního rohu. Asistence: Mary Derrenbacherová, Ellie Dimatosová.
    46:49 SCANNELLOVÁ - 4:0
     
    48:36
    Molly Boyleová na modré čáře sjela na osu hřiště a vystřelila, Miriam Siebertová ukryla puk do náruče.
     
    49:00
    Německá brankářka znovu zasahuje, zastavila ránu z pravého kruhu. Hra je přerušena.
     
    49:55
    Haley Boxová přejela přes osu a z vrcholku pravého kruhu hledala spoluhráčky před bránou, puk jen projel do rohu kluziště.
     
    50:43
    Haley Boxová ze spodku pravého kruhu mířila do horní části brány. Miriam Siebertová ale mrskla lapačkou a vyrazila puk do ochranné sítě.
     
    51:09
    Megan Healyová si navedla puk na osu hřiště. Odtud ale zamířila jen doprostřed brány.
     
    51:34
    Miriam Siebertová. má další dva zákroky. Vyrazila střelu Josie St. Martinové od modré i další pokus z prostoru mezi kruhy.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu USA:
    Petrieová – 2 min., držení.
     
    52:52
    Caroline Averillová už toho měla plné zuby, přeci jenom ale ještě jednou zabrala, aby dojela vyhozený kotouč, nenechala ho soupeřkám a ušetřila několik sekund z trestu spoluhráčky.
     
    53:50
    Američanky ujížděly ve vlastním oslabení dvě na jednu. Allana Devlinová vystřelila z pravé strany, německá brankářka puk vyrazila do rohu.
     
    53:58
    Spojené státy hrají v plném počtu.
     
    54:48
    Američanky pokazily jednoduchou přihrávku ve středním pásmu, puk jim utekl na zakázané uvolnění.
     
    55:46
    Američanky operují v útočném pásmu, samy si ale komplikují kombinaci nepřesnými přihrávkami.
     
    56:23
    Puk vyskočil na německou střídačku, vhazovat se bude po pravici Miriam Siebertové.
     
    56:43
    Němky teď jely dvě na jednu. Charleen Poindlová přihrála ale Mathildě Heineové na brusle, ta tak nedokázala zakončit.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu USA:
    Dwyerová – 2 min., krosček.
     
    57:02
    Vyloučení v týmu Německo:
    Weichenhainová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    57:39
    Anna Roseová jela dopředu po levé straně a z prostoru kruhu vystřelila zápěstím. Natalia Dilboneová chytila puk do lapačky.
     
    58:00
    Megan Healyová vypálila od modré, Miriam Siebertová puk vyrazila před sebe.
     
    58:50
    Američanky jsou v pěti.
     
    59:02
    Teď už i Němky.
     
    59:22
    Haley Boxová si chytala puk na střelu na pravém kruhu. Kotouč jí ale utekl, útočnice pak ještě ztratila rovnováhu.
     
    59:45
    Američanky dohrávají zápas v útočném pásmu. Miriam Siebertová musela ještě jednou zasahovat lapačkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Také ve třetí třetině přidaly Američanky jedinou branku, do horního rohu se z pravého kruhu chirurgicky přesně trefila Margaret Scannellová. Přestože měly Spojené státy obrovskou převahu, nakonec zvítězily v uvozovkách "jen" 4:0.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Miriam Siebertová (GER), která předvedla množství povedených zákroků, a Josie St. Martinová (USA), která prvními dvěma góly na začátku první třetiny vlastně rozhodla zápas.
     
    Střely na bránu po konci zápasu: 57:7. (22:53:31)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 2. St. Martinová (Petrieová, Fanaleová), 4. St. Martinová (Petrieová), 22. Boxová (McGatheyová), 47. Scannellová (Derrenbacherová, Dimatosová)


    USA: Dilboneová (Hempová) – Dimatosová, Dwyerová, M. Averillová, Healyová, Boyleová, Senecalová, Gorbatenková, – Thomasová, Scannellová (C), Derrenbacherová – Fanaleová (A), Petrieová, St. Martinová (A) – Boxová, McGatheyová, Rasmussenová – Carmichaelová, Devlinová, C. Averillová – Distadová
    Trenér: Elizabeth Nortonová

    Německo: Siebertová (Loistová) – Schricková (C), Hoppeová, Kindlová, Mannsová, Pietschmannová (A), Birkaová, Georgiová – Weichenhainová, Grußová, Roseová (A) – Klareová, Heineová, Poindlová – Del Monteová, Plaumannová, Hanacková – Zielinskiová, Bergmannová, Seyrerová – Rosenstocková
    Trenér: Jeff MacLeod

    Rozhodčí: Daleová (SUI), Neenanová (GBR) – Paulheimová (HUN), Vichaová (SUI)

    Diváci: 189
    bahis siteleri