Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem

Pátek 12.01.2024, 15:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Tiskové konference
     
    Mimořádná tisková konference je tedy u konce. Nakonec se svou řečí vystoupil pouze manažer klubu Mikael Agateljan, který také odpovídal na dotazy z řad novinářů.
    Já Vám děkuji za pozornost, i ode mě je to nyní vše. (15:38:17)
     
    Mikael Agateljan: Chtěl bych poprosit fanoušky, zejména na výjezdech, chovejme se slušně, mějme respekt k soupeřům. Pořád je to jenom sport. Na druhou stranu si vás nesmírně vážíme, skvěle nás podporujete.
    To je od nás tedy vše, děkujeme zapozornost.
     
    Mikael Agateljan: Noví sponzoři by měli být k ruce výhradně klubu. Rozpočet dvaceti milionů na další sezónu už je téměř naplánovaný. Chceme, aby vše fungovalo, tak jak má.
    Přiznávám, že si občas říkám, jestli jsem se s převzetím klubu neunáhlil. Dokavaď ale budou všichni držet při nás, tak budeme pracovat. Určitě to není jen nějaká moje planá láska, máme plány do budoucnosti. Chceme vybudovat fanouškovskou základnu, chceme podporovat děti ve sportu, hledat jim vzory.
    Chtěl bych poprosit fanoušky, aby nečekali změny během měsíce, je to delší projekt.
     
    Mikael Agateljan: Nyní má klub 4 zaměstnance ve vedení. Plánujeme od příští sezóny okolo dvanácti zaměstnanců, manželka například převezme fanshop, který budeme kompletně předělávat. Budeme se snažit o co největší soběstačnost klubu.
     
    Mikael Agateljan: S dotačními programy, ze kterých by mohlo město na podobné věci čerpat, je to těžké. Město je v jednání a já se do toho nebudu motat, zde to není v mé kompetenci.
     
    Mikael Agateljan: Druhou ledovou plochu řeší zejména města, je to hlavně jeho záměr. Musíme to s ním ale řešit, včera jsme se bavili s panem radním Horákem. Ústí ale není bohaté město, zdroje má omezené, musíme na tom spolupracovat. Ale možnosti a investoři se hledají.
     
    Mikael Agateljan: Pro příští sezónu chystáme krom navýšení rozpočtu například i založení B týmu. Chystám spolupráci se dvěma kamarády z Německa, který pracují v tamním hokejovým prostředí. Máme velké ambice a dlouhodobé plány. Mezi ně patří stabilizace kádru, nové posily pro příští sezónu. S městem řešíme druhou ledovou plochu. Samozřejmě ale krok po kroku, musíme být nohami na zemi. Snít o extralize samozřejmě můžeme, ale jsou to skutečně jen sny.
     
    Mikael Agateljan: Ani vedení, ani hráči boj o postup sportovní cestou určitě nevzdali. V posledních zápasech jsme ukázali, že můžeme hrát s kýmkoliv. Kluci bojují a určitě nic nevzdávají.
    Kabina funguje fantasticky, máme kvalitní kádr a nové posily už tak vítat nebudeme. Nejde to navíc ani technicky.
     
    Mikael Agateljan: Slyšel jsem velkou kritiku na trenéra Miroslava Kanise. Je to jeden z mála lidí, kterému věřím ve všem. Vždy mi je nápomocný a je to Ústečák celým srdcem. Stojím si za ním, dělá více funkcí, má to složité.
     
    Mikael Agateljan k dotazu o výplatách pro hráče: Hráči dostali jednoho času částečnou výplatu, 10. ledna jsme ale vše urovnali. Interní záležitosti jsou nyní vyřešené. Opakuji, že se neschovávám, čelím problémům, snažím se o větší transparentnost klubu.
     
    Mikael Agateljan: Název určitě nebudeme měnit podle názvu sponzorů nebo mého jména. Chceme zůstávat u tradice, měnit spíše k původním verzím. Měnit budeme také dresy, fanoušci dostanou prostor se vyjádřit.
     
    Mikael Agateljan na dotaz ohledně údajného bojkotu hráčů a vnitřních problémů: Trenér vám potvrdí, že je to přehnané. S hráči jsem stále v kontaktu, nebojím se před ně vystupovat. Řešíme s nimi současnou i další sezónu. Děkuji jim, že drží pospolu, odměníme je za ně.
     
    Mikael Agateljan: Pro příští sezónu je plánovaný zhruba třikrát větší rozpočet. Je s tím spojena řada problémů, řada partnerů potřebuje domluvit licence v České republice, proto se zatím vyhýbáme konkrétním náznakům.
     
    Mikael Agateljan: Jsme tu pro to, abychom klub zachránili a do budoucna pozvedli, navýšili kapitál. Klub bude zapsán pod akciovou společnost. Usilovně pracujeme o získání prvoligové licence, do konce února bychom měli být moudřejší. Slibuji ale, že budeme mít kádr, který se porve o postup i letos.
     
    Mikael Agateljan: Jsem tu dnes s trenérem A mužstva a sportovní ředidel klubu Miroslav Kanis. Ze zdravotních důvodů tu nemůže být jednatelka klubu Yvonne Havlíček. Abych předešel zbytečným spekulacím, je to moje kamarádka, není v tom žádný háček, o žádný tunel se určitě nepokoušíme.
     
    Tisková konference začíná, úvodního slova se ujal manažer Mikael Agateljan.
     
    Už minulý týden bylo vedením klubu oznámeno, že bude brzy uspořádaná tisková konference. Bližší informace o obsahu této konference nejsou dosud známy. Dle nového manažera klubu Mikaela Agateljana se bude vedení klubu vyjadřovat k záležitostem týkajících se chodu klubu.

    Dosud ani nejsou známa jména přítomných této tiskové konference.

    Klub v posledních týdnech přivítal několik zahraničních posil, dle vyjádření na sociálních sítí se dají očekávat ještě další nové tváře. Je možné, že i toto bude předmětem odpolední konference.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Jan Koudelka

    bahis siteleri