Vyškov – Val. Meziříčí 6:1 (kon.) | Benátky n/J – Příbram 2:3 (kon.) | Ústí n/L – Kobra 4:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 2:7 (kon.) | Technika Brno – Kopřivnice 3:2 (kon.) | SHKM Hodonín – Opava 3:2 (po pr.)
Hronov – Mostečtí Lvi 2:1 (kon.) | Letňany – Tábor 3:2 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Šumperk 1:6 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 3:4 (0:2 po s.n.) | Kralupy n. Vltavou – Cheb 5:6 (po pr.) | Vrchlabí – Chomutov 0:2 (kon.)
Děčín – Řisuty 6:3 (kon.)
konec
HC Děčín
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
HC Řisuty
Sobota 13.01.2024, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Poslední kolo skupiny Západ zbývá odehrát, než se tabulka rozdělí a přijde na řadu nadstavba. Grizzly zakončí základní část v domácím prostředí, kam zítra dorazí HC Řisuty. Celek ze Středočeského kraje se nachází na posledním místě, na výhru čeká více jak měsíc a nutně potřebuje sbírat body. Medvědi zase věří, že nenaváží na poslední duel v Písku, kde si vylámali zuby na domácím brankáři. Sobotní představení vypukne tradičně v 18:00 a nabídne i přestávkovou soutěž či pozápasovou autogramiádu. Proto neváhejte a dorazte na hokej! (hcdecin.cz)
     
    První výjezd roku 2024 skončil pro Medvědy porážkou

    Druhé představení v novém roce nezačalo pro Medvědy nejlépe, Písek od prvních minut diktoval tempo a jeho aktivita přinesla úvodní branku. V prostřední třetině se obraz hry vyrovnal a Jan Zedek zajistil vyrovnání. Jenže to vydrželo jen pár minut a domácí znovu vedli. V poslední části bylo na ledě jen jedno mužstvo, nicméně Grizzly si v několika velkých šancí vylámali zuby na skvělém píseckém brankáři a přes velký tlak se jim vyrovnat nepovedlo. Z jihu Čech odjeli s těsnou porážkou 1:2.

    IHC Králové Písek – HC Děčín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
    Branky a asistence: 13. Marcilis (Radoš, Matiášek), 31. Velíšek (Hollar, Vajner) – 27. Zedek (Faigl, Nezbeda)

    Sestava Děčína:
    Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Starý – D. Tůma (A), Faigl (C), Nezbeda – Smola, Černý, Jouza – Sýkora, J. Tůma, Jursa – Chovanec
    (hcdecin.cz)
     
    Osmá porážka v řadě

    Řisuty nejsou v ideální pozici, jelikož základní části s jistotou zakončí na úplném chvostu skupiny Západ. Celek ze Slaného nevyhrál více jak měsíc a díky středeční domácí porážce pohrál už osmý zápas za sebou. Kobra měla velmi dobrý vstup do utkání, což vyústilo v její čtyřbrankové vedení. Ve 33. minutě se Buldokům povedlo snížit na rozdíl dvou branek, jenže k vyrovnání už nedošlo a pražský tým si vítězství pohlídal. Středočeši padli 3:8 a na předposlední Hronov ztrácí 6 bodů.

    HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:8 (0:3, 3:3, 0:2)
    Branky a asistence: 25. Bílek (Petráš, Okegawa), 31. Janda (Kolářík, Zeithaml), 33. Petráš (Bílek, Chamrád) – 4. Petrák (Matuška, F. Vlček), 15. F. Vlček (Matuška), 18. F. Vlček (Petrák, Matuška), 21. Šťastný (Šteiner, Nagy), 26. J. Stejskal (Šťastný, Šteiner), 35. Matuška, 55. Bříška (Nagy), 58. J. Stejskal (Šťastný, Bříška)

    Sestava Řisut:
    Pánek (21. Zeithaml) – Strnad, Kolářík, Janda, Růžička, Malovický – Bílek (C), Patyk, Petráš – K. Pejchal, V. Procházka, Chamrád – Okegawa, Čech, Pulda – Výrut, Mulač, Řepka
    (hcdecin.cz)
     
    Medvědi nasázeli desítku

    První vzájemný duel sezóny nabídl velmi divokou úvodní třetinu a Medvědi po ní odcházeli do šaten spokojenější za stavu 4:2. I další část patřila Děčínu, který se prosadil hned čtyřikrát, kdežto domácí jen jednou. Grizzly nakonec nasázeli Řisutům desítku a ze Slaného se vrátili se třemi body.

    HC Řisuty – HC Děčín 4:10 (2:4, 1:4, 1:2)
    Branky a asistence: 3. Bílek, 5. Patyk (Bílek), 35. Bílek (Patyk), 59. Vimmer (Bílek, Patyk) – 2. Zedek (Jursa, Nezbeda), 4. Brož (Macek), 10. Sýkora (Černý, Parshakov), 16. Černý (Sýkora, Parshakov), 27. Macek (Brož), 31. Jursa (Sýkora, Parshakov), 33. Macek (Brož, Nezbeda), 39. Nezbeda (Faigl, Brož), 45. Nezbeda (Faigl, Macek), 57. Brož (Charvát)

    Sestava Řisut:
    Pánek (T. Horák) – Zich, Volráb, Janda, Malovický, Strnad – Janeček, Patyk, Bílek – Čech, K. Pejchal, Petráš – Okegawa, Vimmer, Chamrád – Pulda, Výrut

    Sestava Děčína:
    Lavinger (Petrásek) – Brož, Bartoň, Charvát, Zedek, Starý, Kaltenböck, Tomšík – Macek, Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Hruška, Černý, Chovanec – Nowák
    (hcdecin.cz)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Skokan (A. Horák) – Vl. Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Hercík, A. Starý – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – Smola, D. Černý, Jouza – Parshakov, J. Tůma, Jursa – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Řisuty: Pánek (Zeithaml) – Malovický, Růžička, Strnad, Řepka, Kolářík (A), Janda – Čech, Petráš (C), Mulač – Pulda, Patyk, Výrut – K. Pejchal, Chamrád (A), V. Procházka.
    Trenér: Roman Varga

    Rozhodčí: Šmika – Toman, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Medvědi se hned po úvodním vhazování dostali do útočného pásma, střela Tomáše Nezbedy ale končí jen na pozorném brankáři Petru Pánkovi.
     
    00:59
    Zakázané uvolnění Řisut a hra se stěhuje před jejich branku. Buly bude vhozeno po pravé ruce Petra Pánka.
     
    01:18
    Martin Jursa nabral ve středním pásmu rychlost a nabruslil si až do útočného pásma. Na levém kruhu se připravil ke střele a ta poté končí jen těsně vedle protější tyče!
     
    02:07
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vojtěch Hercík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    02:21
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí, ale ve vlastním oslabení se do šance dostali domácí, jejich střela zblízka končí jen nad brankou soupeře.
     
    03:19
    Medvědi ubránili další akci hostů a snažili se dostat puk do bezpečí, ale nepovedlo se. Akce Buldoků tak trvá.
     
    04:07
    Děčín je v plném počtu.
     
    04:56
    Daniel Čech číhal na pravém kruhu a klepal si o přihrávku, ovšem té se nedočkal a po zisku kotouče pak spěchali do útočné akce zase Medvědi.
     
    05:29
    Tváří v tvář nyní neuspěl proti Pánkovi David Tůma, který v jeho těsné blízkosti jen promáchl!
     
    06:50
    Děčínští se stále drží v útočném pásmu a znovu z toho byla nebezpečná střela na Petra Pánka. Ten betonem touš srazil do bezpečí a drží svůj tým.
     
    07:37
    Za vlastní brankou si puk sebral Tomáš Nezbeda a hned na to Medvědi rozjeli akci, zakončující Tomáš Faigl ale trefil jen hruď Petra Pánka.
     
    08:14
    Jan Smola to nyní zkusil rychlým přesunem do teritoria Řisut, ovšem nakonec byl odzbrojen obranou Buldoků, kteří hned na to otáčejí směr hry před klec Ondřeje Skokana.
     
    09:03
    A další průnik do pásma soupeře předvedl Martin Jursa, ale narazil do zdi z obránců soupeře a Děčínští se tak nedostali do žádného zakončení před svatyní Petra Pánka.
     
    09:51
    Nepřesná střela hostů znamenala ztrátu puku a do akce znovu míří agilní domácí hráči.
     
    10:24
    A znovu se zjevil u Pánka Tomáš Nezbeda, jeho přízemní pokus pak holí srazil do rohu obranné třetiny právě brankář Řisut.
     
    10:50
    Jan Zedek se obtočil za brankou Ondřeje Skokana, aby se zbavil dotírajícího soupeře a Medvědi pak zamířili opět do pásma Buldoků.
     
    11:15
    A tam musel Petr Pánek opět zasahovat a má puk ve své moci. Hra je zastavena a vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    11:17
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi otevírají účet zápasu. Od modré čáry napřáhl ke střele Vojtěch Hercík a před hostující brankou pak do rány vložil hůl NIKOLAJ PARSHAKOV a dostal kotouč za Petra Pánka – 1:0. Asistence: Vojtěch Hercík a Jan Chovanec.
    11:17 Nikolaj PARSHAKOV - 1:0
     
    11:29
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Ovšem hned po buly je vyrovnáno. Zdeněk Petráš přenechal puk ALEŠI CHAMRÁDOVI a ten si sjel na levou stranu, odkud táhlou střelou překonal Ondřeje Skokana – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Zdeněk Petráš a Václav Kolářík.
    11:29 Aleš CHAMRÁD - 1:1
     
    12:58
    Daniel Čech si drze nabruslil až před Skokana, zblízka ho ale neohrozil, na druhé straně pak nepřesně zamířil David Tůma.
     
    13:42
    Tomáš Nezbeda tečoval pokus spoluhráče zadovkou, puk končí jen vedle levé tyče hostující branky.
     
    14:28
    Kryštof Pejchal posunul touš na najíždějícího Aleše Chamráda, ale druhý jmenovaný na kotouč jednoduše nedosáhl a rázem tak skončil další náznak hostující akce.
     
    15:07
    Zákrok Ondřeje Skokana a ten jistí puk. Následně pak raději hru zastavil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    17:23
    Děčín právě vstřelil branku!
    V závěru první třetiny jdou domácí zpět do vedení. Jan Smola vybojoval puk, poté ho nasměroval na levý kruh, kde byl se střelou z první připraven DANIEL JOUZA a trefil tak pohotově odkrytou část Pánkovy branky – 2:1. Asistence: Jan Smola a Jan Zedek.
    17:23 Daniel JOUZA - 2:1
     
    18:19
    Rýsovala se další šance pro Medvědy, zblízka ale nezakončil přesně Tomáš Nezbeda. Puk má Pánek a hra je zastavena. Buly po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Na levé straně střílel Jan Zedek a jeho pokus musel zastavit holí znovu Petr Pánek, který měl opět plné ruce práce.
     
    19:40
    Puk je v pásmu hostů a je z toho zakázané uvolnění Děčína. Hra se stěhuje před Ondřeje Skokana a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    19:50
    A ještě jedno vhazování před Skokanem a zřejmě to už bude vše z této části hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V prví třetině je odpracováno. V ní se do vedení dostali Medvědi, když se ve dvanácté minutě šikovnou tečí prosadil Nikolaj Parshakov a Děčín tak otevřel účet zápasu. Ovšem hned na to udeřili hosté a brzy tak díky trefě Aleše Chamráda vyrovnali. Poslední slovo ale měl v závěru úvodního dějství Daniel Jouza, jenž střelou do odkryté klece skóroval a poslal svůj tým opět do vedení. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Hned na začátku druhé třetiny se dostali do útočné akce domácí, ale z levé strany nevystřelil ideálně Tomáš Faigl.
     
    21:11
    Po další šanci Děčína má kotouč u sebe Petr Pánek a před dotírajícím soupeřem raději puk kryje a zastavuje hru. Vhazovat se bude v levém kruhu.
     
    21:55
    Tomáš Nezbeda si najel do prostoru mezi kruhy a jeho pokus pak končí na betonu Petra Pánka. Následně je hra zastavena a opět se bude vhazovat před brankou hostů.
     
    23:03
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Daniel Čech – 2 min., vysoká hůl.
     
    23:39
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Sebastian Janda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    23:43
    Medvědi mají k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru a nyní bojují v rohu útočného pásma o kotouč.
     
    24:07
    Ten získali hosté a okamžitě ho vyhodili až před klec Ondřeje Skokana. Medvědi tak musejí zakládat další akci od jeho branky.
     
    24:35
    Jedovku z pravého kruhu vyslal David Tůma, jeho rána ale byla sražena obranou Řisut do bezpečí, ovšem Buldoci se stále nemohou dostat k výhozu ven.
     
    25:03
    Hosté jsou ve čtyřech.
     
    25:39
    A nyní už i v plném počtu.
     
    25:53
    Za vlastní branku si sjel Petr Pánek, aby pomohl s rozehrávkou soupeře a ten se už tlačí směrem k brance Ondřeje Skokana.
     
    26:39
    Ondřej Skokan zakročil proti střele Aleše Chamráda, jenž na něho pálil z pravého kruhu. Hra je zastavena, buly po levé ruce děčínského brankáře.
     
    27:15
    Zdeněk Petráš, který to v Děčíně velmi dobře zná, se nyní z otočky pokusil vystřelit a Ondřej Skokan měl co dělat, aby jeho nebezpečnou střelu zastavil!
     
    29:42
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi navyšují svůj náskok. Od modré čáry poslal dalekonosnou střelu JAN SMOLA a ta zapadla za záda hostujícího brankáře Petra Pánka – 3:1. Asistence: David Černý a Martin Jursa.
    29:42 Jan SMOLA - 3:1
     
    30:58
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Jan Strnad – 2 min., hákování.
     
    31:38
    Medvědi mají další přesilovou hru a už se tlačí před branku hostů. Nakonec ale ztratili puk a ten hned před Skokana vyhodil jeden z beků soupeře.
     
    32:22
    David Černý se prodral do útočného pásma jako uragán, ale jeho zakončení šlo jen do brankáře Buldoků, který záhy hru přerušuje.
     
    32:58
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    33:26
    Medvědi si museli dávat pozor na průnik hostů, kteří se lehce dostali do pásma a zakombinovali před Ondřejem Skokanem, ten ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    34:30
    Zdeněk Petráš napřáhl na pravém kruhu a jeho dělovka končí na pozorném Ondřeji Skokanovi.
     
    35:10
    Jursa objel branku hostů a dostal se ke střele před Pánkem, který natáhl hůl a srazil kotouč mimo ohrožení jeho svatyně.
     
    36:15
    Domácí nahodili puk před branku hostů, tam si ho sebral Pánek a opět z akce Děčína nebylo nic.
     
    37:22
    David Tůma se dostal k zakončení před Pánkem, rána mu ale nesedla a končí jen mimo tři tyče.
     
    37:52
    Hra je přerušena v obranném pásmu hostů a bude se tak vhazovat zase před Petrem Pánkem. Konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    38:41
    Petr Patyk z otočky pálil mezi kruhy a jeho švih zastavil Ondřej Skokan! Velká šance hostů nekončí kontaktní brankou.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    Úvod třetí třetiny patří Medvědům. Ti se hned nastěhovali do teritoria Řisut, kde poté na levé straně pohotově vystřelil TOMÁŠ FAIGL a brankář hostů byl proti jeho střele bezmocný – 4:1. Asistence: David Tůma a Tomáš Nezbeda.
    40:15 Tomáš FAIGL - 4:1
     
    41:18
    Další zákrok hostujícího brankáře, domácí byli znovu hodně aktivní před jeho brankou.
     
    41:35
    Postavení mimo hru na straně hostů a hra je vykázána do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    42:33
    Do samostatného úniku se hnal hostující Petr Patyk, ten ale tváří v tvář Ondřeji Skokanovi neuspěl! Skóre se tak nemění.
     
    43:20
    Hra je přerušena, stěhuje se před domácí branku. Buly bude vhozeno po levé ruce děčínského gólmana.
     
    43:42
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Martin Jursa – 2 min., vražení na hrazení.
     
    44:27
    Děčín právě vstřelil branku!
    Ve vlastním oslabení si sebral puk NIKOLAJ PARSHAKOV, sjel si s ním až před Pánka, před kterým ho pak dotlačil za brankovou čáru – 5:1. Bez asistence.
    44:27 Nikolaj PARSHAKOV - 5:1
     
    46:16
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před jejich klec. Buly po pravé ruce Petra Pánka.
     
    46:23
    Nikolaj Parshakov málem sahal po hattricku, ovšem na pravé straně nedostal puk za záda hostujícího brankáře.
     
    47:24
    Petr Pánek lapil další pokus soupeře a podržením kotouče pak hru přerušil. Za chvíli se bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    47:58
    Jan Smola vyplaval od zadního mantinelu blíže brance soupeře, ale nakonec před Pánkem nezakončil přesně. Ten přesto po zisku puku hru zastavuje.
     
    48:49
    Postavení mimo hru se dopustili hosté a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    49:05
    Pozor si nyní musel dávat Ondřej Skokan, na kterého se přiřítil Petr Patyk, ale jeho švih má domácí brankář v lapačce.
     
    49:49
    Petr Patyk na levé straně nezachytil puk po přihrávce od spoluhráče, nicméně hosté se stále drží v útočném pásmu, kde kombinují.
     
    50:40
    V pokleku střílel Jan Strnad, ale puk končí vedle Skokanovy branky. Tam si ho berou domácí a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    52:20
    Závar před domácí brankou, na Skokana šly asi tři střely, všechny ale zastavila obrana Děčína, která poté puk vyhodila ven tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    54:28
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Trma vrma před domácí klecí, nakonec to končí gólem. ZDENĚK PETRÁŠ nadvakrát protlačil touš za Skokana a snižuje – 5:2. Asistence: Aleš Chamrád a Petr Patyk.
    54:28 Zdeněk PETRÁŠ - 5:2
     
    55:31
    Na druhé straně střelou minul hostující klec Vladimír Brož a hosté hned na to míří rychle před branku Ondřeje Skokana.
     
    56:30
    Řisuty právě vstřelily branku!
    A hned na to hosté znovu skórují a snižují na rozdíl dvou branek a klidně z toho ještě může být drama. Do nájezdu před Skokana se dostal ZDENĚK PETRÁŠ a jeho pokus pak končí v jeho síti – 5:3. Asistence: Daniel Čech.
    56:30 Zdeněk PETRÁŠ - 5:3
     
    57:24
    Medvědi se dostali před klec soupeře, ale nezakončili přesně. Nicméně stále se drží před Petrem Pánkem.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Hosté znovu zahrozili před Skokanem, zkoušejí to bez brankáře a se šesti bruslaři, ale jejich pokus šel mimo.
     
    59:12
    Daniel Čech na pravé straně zamířil a vystřelil, ale jeho rána končí na betonu Ondřeje Skokana.
     
    59:30
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hosté zatlačili svého soupeře, nakonec ale Medvědi vypíchli puk, Černý ho posunul dále na MARTINA JURSU, jenž ho poté dovezl do prázdné branky – 6:3. Asistence: David Černý a Jan Smola.
    59:30 Martin JURSA - 6:3
     
    Konec zápasu. (20:06:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Parshakov (Hercík, Chovanec), 18. Jouza (Smola, Zedek), 30. Smola (D. Černý, Jursa), 41. Faigl (D. Tůma, T. Nezbeda), 45. Parshakov, 60. Jursa (D. Černý, Smola) – 12. Chamrád (Petráš, Kolářík), 55. Petráš (Chamrád, Patyk), 57. Petráš (Čech)


    HC Děčín: Skokan (A. Horák) – Vl. Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Hercík, A. Starý – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – Smola, D. Černý, Jouza – Parshakov, J. Tůma, Jursa – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Řisuty: Pánek (Zeithaml) – Malovický, Růžička, Strnad, Řepka, Kolářík (A), Janda – Čech, Petráš (C), Mulač – Pulda, Patyk, Výrut – K. Pejchal, Chamrád (A), V. Procházka.
    Trenér: Roman Varga

    Rozhodčí: Šmika – Toman, Janíček

    Diváci: 467
    bahis siteleri