Jihlava – Sparta 3:7 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 1:2 (2:3 po s.n.)
Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Plzeň 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Zlín 6:1 (kon.) | Přerov – HC Litvínov 0:7 (kon.)
po s.n. (0:2)
Bílí Tygři Liberec
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 13.01.2024, 12:30 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Zdravím všechny hokejové nadšence. Další kolo nadstavbové juniorské extraligy nabídne bitvu Bílých Tygrů z Liberce s vítkovickou Riderou. Pojďme se na ni podívat.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Domácí po výborné základní části v nadstavbové části poměrně tápou. Dáno to může být také odchodem mnoha opor, které dostali šanci v druhé nejvyšší české soutěži. Momentálně se celek ze severu Čech nachází na předposledním sedmém místě se ziskem 12 bodů.

    Ve včerejším klání přivítali Bílí Tygři na svém ledě rozjeté Oceláře. Bitvu sevřenou taktikou šedesát minut hrací doby nerozhodlo, a tak na řadu přišlo prodloužení. Ani v těch však střelci recept na překonání brankářů nenašli, a tak čekal oba týmy penaltový rozstřel. V něm byli mladíci šelem úspěšnější.
     
    HC Vítkovice Ridera

    Slezané jsou na tom ještě hůř než jejich dnešní sok. Ti se totiž nachází až na celkovém osmém místě v tabulce se ziskem osmi bodů. Vítkovičtí navíc táhnou sérii tří zápasů bez výhry. Ostravanům se už ale vrátil Matěj Přibyl, který byl členem bronzové dvacítky ve Švédsku.

    Včerejší duel sehrála Ridera v nedaleké Mladé Boleslavi. I přes poměrně dobře odehrané dvě třetiny si nakonec Vítkovičtí z města automobilů nedovezli ani bod. Ve třetí části totiž inkasovali hned třikrát, přičemž odpovědět se jim povedlo pouze jednou. Zápas tak dopadl 5:2 pro Bruslaře.
     
    Předchozí vzájemné střetnutí

    16. prosince 2023, 5. kolo nadstavbové části

    HC Vítkovice Ridera 1:4 Bílí Tygři Liberec

    Branky a nahrávky: 60. Milata (Prčík, M. Hanák) – 4. J. Pérez (Pekař, Jenčovský), 16. Janata (J. Pérez, Handl), 33. Janata (Jak. Seidl, Handl), 48. J. Pérez (P. Průšek, Jenčovský).
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – P. Průšek, A. Král (A), Meisel, Vaněček, Jarabko, Pilíšek, Rybář – Janata (A), J. Pérez, Handl – Pekař, Hois (C), S. Jansa – Kofroň, Křížek, Vološín – D. Pérez.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Chaloupka (A), Bialy, Vi. Glos, Čuba, Kalandra, Man – Krejsa (C), M. Přibyl, Chlán – Slusarczyk, Štiak (A), Tobola – Milata, Kovalčík, Fojtík – Nazad, Zapletal, Muroň.
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Kostourek, Borecký – Kajínek, Štěpánek.
     
    Oba týmy už jsou na nástupu, utkání nám za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    O úvodní akci zápasu se postaraly Vítkovice. Šimon Bialy se u modré napřáhl a jeho tečovaná rána nadělala brankáři Liberce problémy. V síti však neskončila.
     
    01:06
    6/6
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté rychle otevírají skóre. Tomáš Tobola po přejezdu útočného pásma zamířil za branky domácích, odkud narýsoval milimetrově přesnou nahrávku na hůl MATĚJE ŠTIAKA. Ten se z bezprostřední blízkosti přesně trefil nad vyrážečku Vojtěcha Hambálka . Asistence: Tomáš Tobola, Jakub Slusarczyk.
    Štiak M., Tobola T., Slusarczyk J., Glos Vi., Smolka J., Kalandra D.
    Jansa S., Pekař D., Vaněček J., Hois V., Meisel L., Hambálek V.
    01:06 Matěj ŠTIAK - 0:1
     
    02:47
    Hosté nadále pokračují v tlaku. Liberečtí vůbec nestíhají jejich pohyb a těžko se dostávají z vlastního pásma.
     
    03:30
    Přízemní rána Daniela Pekaře byla zblokovaná do ochranné sítě nad brankou Vítkovice. Vhazovat se bude po pravici brankáře Smolky.
     
    04:37
    Libereckému Radimu Handlovi utekl na útočné modré kotouč, čímž poslal do úniku Tomáše Tobolu. Severočeský hráč ještě situaci dojel a svému protivníkovi vysekl hokejku z ruky.
     
    05:34
    Šikovný pokus Matěje Přibyla z pravého kruhu skončil pouze na betonech Vojtěcha Hambálka. Hrací předmět okamžitě sbírá liberecká obrana a vyhazuje jej k opačné brance.
     
    06:38
    Domácí přečkali úvodní přesilovou hru soupeře a už hrají v plném počtu.
     
    07:32
    Michael Nazad se ze středního pásma rozjel s pukem a když už byl na středu levého kruhu, rozhodl se pro střelu. Ta byla zblokována do ochranné sítě nad brankou Liberce.
     
    08:48
    Sledujeme teď poměrně klidnou pasáž, kdy si obě strany snaží vypracovat větší šanci.
     
    08:58
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Jakub Slusarczyk – 2 min., vysoká hůl.
     
    09:12
    Pohotovou střelu Daniela Pekaře vyrazil Smolka pouze na hůl Jaromíra Péreze. Tomu však sjel hrací předmět z hokejky.
     
    10:01
    Liberečtí mají výbornou pasáž, kdy tlačí svého soupeře, jak jen to jde. K jejich smůle se jim však nedaří přesně zakončit a všechny jejich pokusy kryje Smolka.
     
    10:52
    6/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno. V početní výhodě si od modré povyjel ADAM KRÁL a rozhodl se pro přízemní svižnou střelu. Jeho laserově přesný projektil u prostředku kluziště prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Vojtěch Hois, Adam Kofroň.
    Král A., Hois V., Kofroň A., Křížek P., Jansa S., Hambálek V.
    Fojtík V., Kovalčík I., Bialy Š., Smolka J., Chaloupka M.
    10:52 Adam KRÁL - 1:1
     
    11:42
    Parádní sólo Jaromíra Péreze nekončí brankou! Mladému barcelonskému rodákovi chybělo ke gólu opravdu málo, Vítkovice opět podržel Smolka.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Josef Krejsa – 2 min., sekání.
     
    12:16
    Vítkovické přečíslení v oslabení pohotově kryje Hambálek. Bílí Tygři tak mohou pokračovat v postupu kupředu.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Marek Chaloupka – 2 min., krosček.
     
    13:21
    Rychlou libereckou kombinaci blokuje Daniel Kalandra. Jeho spoluhráčům se daří vyhodit a za chvíli už budou hrát ve čtyřech.
     
    14:52
    Jansova přízemní rána neměla gólové parametry, a tak ji Smolka pouze vyrazil do rohu kluziště.
     
    15:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Radim Handl – 2 min., vysoká hůl.
     
    16:04
    Po parádním kombinaci hostů na jeden dotek zakončoval Robert Chlán z vrcholku pravého kruhu. Jeho střela našla přesně připravenou lapačku Vojtěcha Hambálka.
     
    17:12
    Výborný blok jednoho z domácích hráčů. Na kotouč se následně dostal Samuel Jansa, který jej vyhazuje až k brance Jakuba Smolky.
     
    17:38
    Domácí přežili i druhou početní výhodu soupeře a už hrají v plném počtu.
     
    18:50
    Vysoký forčekink Vítkovických teď dělá značné problémy Bílým Tygrům, kteří se nemohou dostat z vlastního obranného pásma.
     
    19:56
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí se těsně před úvodní sirénou dostávají do vedení! Hosté to chtěli vyřešit na jistotu a zpětnou nahrávkou přečkat zbývající čtyři vteřiny. Rozehrávka z mezikruží se ale nepovedla Bialymu, který namazal přímo na hokejku ADAMA KOFRONĚ a ten střelou překonává Smolku. Bez asistence.
    Kofroň A., Křížek P., Meisel L., Vaněček J., Vološín T., Hambálek V.
    Smolka J., Bialy Š., Slusarczyk J., Štiak M., Tobola T., Čuba F.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní periodu libereckého klání proti Vítkovicím. Vedení se ujali hosté, které jim zařídil Matěj Štiak. Bílí Tygři dokázali odpovědět v polovině prvního dějství, když početní výhodu využil Adam Král. V samotném závěru pak přišel námaz na hůl Adama Kofroně, který strhl vedení na stranu domácích.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Rychlé přečíslení domácího celku brankou nekončí. Přihrávající Jansa sice našel Radka Janatu, tomu ale přišla přihrávka na paty a po zpracování už nedokázal zvednout kotouč natolik, aby překonal Smolku.
     
    21:44
    Hrdinu předchozí třetiny Adam Kofroň nahazuje do útočného pásma. Svůj pokus si dokonce i sám dojel a bude chtít kombinovat se svými spoluhráči.
     
    22:26
    Radim Handl se zkoušel natlačit před bránícího hráče soupeře. To se mu však nepovedlo, a tak aspoň bekhendem vyzkoušel pozornost Smolky.
     
    23:51
    Na ledě je opět první formace domácích v čele s Jaromírem Pérezem. Ten předvedl krásnou kličkovanou, ale jeho zakončení už tak pohledné nebylo.
     
    24:47
    Nenápadná střela Daniela Pekaře trefuje spojnici branek za zády Jakuba Smolky. Dle domácí střídačky se jednalo o gól, a tak teď projevila svůj nesouhlas s verdiktem.
     
    25:59
    Radek Janata měl možnost navýšit vedení Bílých Tygrů. K smůle domácích se však liberecký útočník z brankoviště neprosadil.
     
    27:02
    Teď zazvonila tyč také za Vojtěchem Hambálkem. Daniel Kalandra se na modré napřáhl a tvrdě vypálil, ke gólu mu mnoho nechybělo.
     
    28:39
    Svižný pokus Radka Janaty z mezikruží se nepotkal s úspěchem. Jeho projektil byl totiž zblokován hostující obranou.
     
    29:26
    6/6
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno. Liberečtí se teď sami vinou nepřesné rozehrávky připravili o vedení. Rozehrávající Jaromír Pérez totiž z rohu kluziště namazal přesně na hokejku najíždějícího JOSEFA KREJSY a ten překonává Hambálka rychlou střelou pod vyrážečku. Bez asistence.
    Krejsa J., Chaloupka M., Bialy Š., Chlán R., Přibyl M., Smolka J.
    Pérez J., Handl R., Janata R., Král A., Průšek P., Hambálek V.
     
    30:51
    Vyrovnávací gól vliv novou krev do žil vítkovickému celku. Ostravanů je teď plný led, což tropí potíže domácí obraně.
     
    31:31
    Fantastický Vojtěch Hambálek! Bilí Tygři se opět vinou nepřesné rozehrávky dostali pod tlak. Hned dva hráči Ridery se zakončovali pomalu do prázdné klece. Fantastické přesuny libereckého brankáře však stále drží vyrovnaný stav hry.
     
    32:48
    Lukáš Meisel se teď při přebírání kotouče jistě zapotil. Hrací předmět totiž vyjel zpoza branky přesně před brankoviště domácího gólmana a chyběly centimetry a byl by vevnitř.
     
    33:59
    Vítkovičtí se sice osvobozují, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací před brankáře Smolku.
     
    34:33
    Střela z otočky v podání Vojtěcha Hoise těsně míjí břevno. Na kotouči pokračují hráči Ridery.
     
    35:27
    Matěj Přibyl si šikovně vybruslil na vrcholek levého kruhu, odkud chtěl překvapit Vojtěcha Hambálka. Ten však zůstal v pozoru a zakročil lapačkou.
     
    36:21
    Krásná přihrávka pomalu přes celé kluziště od Jaromíra Péreze našla najíždějícího Radka Janatu. Ten se efektní otočkou zbavil obránce Ostravanů, tváří v tvář brankáři Vítkovice ale selhal.
     
    37:34
    Samuel Jansa se dostal k dvěma dobrým střelám, ani jedna nakonec neskončila za záda Jakuba Smoly.
     
    38:50
    Pavel Průšek tvrdým projektilem sestřelil Šimona Bialu. Ten se teď těžko zvedá z ledové plochy.
     
    39:15
    Hosté se proviňují zakázaným uvolněním, což vrací hru před jejich gólmana.
     
    39:51
    Daniel Pekař ztrácí hrací předmět ve středním pásmu, a tak už tahle perioda nic nenabídne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut hrací doby, ve které se Vítkovice dokázali dotáhnout na svého soupeře. V čase 29:26 totiž při rozehrávce chyboval Pérez, čehož dokázal využít hostující kapitán Josef Krejsa.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    K dobrému zakončení se dostal Pavel Průšek. Jeho pokus z levého kruhu vyráží Smolka do rohu kluziště.
     
    41:49
    Bílí Tygři se usadili v pásmu soupeře. Dvojice hráčů teď krouží kolem branky Jakuba Smolky a hledají si ideální příležitost.
     
    42:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Jakub Smolka – 2 min., podrážení, odpyká Martin Milata.
     
    43:52
    Pohotová rána Pavla Průška končí po zásahu Smolky v rohu kluziště.
     
    44:49
    Liberečtí jsou vyhnání do vlastního obranného pásma, odkud budou muset založit novou protiakci.
     
    45:47
    Teď pro změnu Vítkovičtí zakládají protiútok z vlastní třetiny.
     
    46:37
    Najíždějící Josef Krejsa měl daleko k nahozenému kotouči, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    47:01
    Další zakázané uvolnění Ostravanů v krátkém časovém sledu. Pětka vítkovických hráčů má teď opravdu dlouhý pobyt na ledové ploše.
     
    47:21
    Zpětná přihrávka Janaty mířila na nikoho. Hráči Liberce se tak pro hrací předmět musí vrátit k vlastní brance.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Adam Král – 2 min., podrážení.
     
    48:10
    Několik nepřesných pokusů zaznamenali hosté. Ke kotouči se nakonec dostal Daniel Pekař, který osvobozuje své spoluhráče vyhozením přes všechny čáry.
     
    48:48
    Rychlou přesilovkovou souhru zakončoval z mezikruží Josef Krejsa. Vojtěch Hambálek předvedl svoji důležitost a úspěšně zakročil.
     
    49:37
    Dvojice Hois-Jansa teď prohnala vítkovické beky, kteří se snažili neudělat chybu. To se jim také povedlo, ale domácí už hrají v plném počtu.
     
    50:45
    Pokus Jaromíra Péreze na vzdálenější tyč neprošel. Kotouč se totiž vůbec nevešel do prostoru tří tyčí.
     
    51:49
    Střela Vojtěcha Hoise z mezikruží byla přizvednuta, a tak neohrozila branku soupeře.
     
    52:34
    Dalekonosné vysoké nahození Jana Jarabka končí v náruči Jakuba Smolky. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    53:15
    První klička Radimu Handlovi vyšla, tu druhou už zblokoval hostující obránce. Na kotouči tak pokračují hráči Vítkovic.
     
    54:01
    Výborný zákrok Jakuba Smolky. Daniel Pekař se dostal do úniku dva na jednoho. Liberecký útočník to nakonec řešil individuálně, jeho pokus ještě vypadl brankáři Ostravanů přímo k Samuelu Jansovi. Ani ten se však z dorážky nedokázal prosadit.
     
    55:25
    Bekhendová střela Josefa Krejsy míří na plexisklo za Hambálkovou klecí. Liberečtí rychle otáčejí hru a míří na steč.
     
    56:13
    Fantastický Jakub Smolka teď regulérně obral o gól Daniela Pekaře. Na něho totiž přišla krásná křižná přihrávka Vojtěcha Hoise, liberecký útočník ale trefil pouze lapačku přesouvajícího se gólmana Vítkovic.
     
    57:42
    Hrací předmět do útočné třetiny protečoval Filip Křížek, který odchází střídat a přenechává místo první liberecké letce.
     
    58:52
    Liberečtí jsou teď na kotouči aktivnější než jejich soupeř. Nedaří se jim ale založení přesně akce.
     
    59:39
    Parádní zákrok Vojtěcha Hambálka drží Liberec ve hře. Ve mezikruží si Matěj Přibyl udělal efektní kličku a stanul tváří v tvář libereckému brankáři, ten si připsal úspěšný zákrok.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina nám rozhodující branku nenabídla, a tak přijdou na řadu nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Parádní sólo předvedl Radek Janata, jenž však selhal v zakončení. Jeho projektil mířil příliš vysoko.
     
    61:14
    Před branku se dral osamocený Jansa, tomu však koncovka nevyšla přesně.
     
    62:08
    Sólo Matěje Přibyla šikovně zkřížil Pavel Průšek, který nedovolil Vítkovickému útočníkovi zakončit.
     
    63:27
    Po nátlaku od Jakuba Vaněčka se Šimon Bialy rozhodl vyjet do středního pásma a založit novou protiakci.
     
    64:02
    Postup Vojtěcha Hoise zastavuje ofsajdové postavení, do kterého jej vystavil Samuel Jansa.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani dnešní zápas Liberce nerozhodlo prodloužení, a tak po menší úpravě ledové plocha přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Vojtěch Hois nepřekonal pohotového Smolku.
    Vojtěch HOIS
     
    1. série
    0:0
    Ani na druhé straně Matěj Přibyl nevyzrál na Hambálka.
    Matěj PŘIBYL
     
    2. série
    0:0
    Jaromír Pérez zvolil dlouhý oblouk, ale Smolku neprostřelil.
    Jaromír PÉREZ
     
    2. série
    0:1
    Jakub Slusaczyk předvedl krásnou střelu do levého rohu.
    Jakub SLUSARCZYK
     
    3. série
    0:1
    Radek Janata nezvládl zakončení do prázdné branky.
    Radek JANATA
     
    3. série
    0:1
    Josef Krejsa nic nevymýšlel. Jeho pokus pouze orazítkoval betony domácího brankáře.
    Josef KREJSA
     
    4. série
    0:1
    Pavel Průšek to zkoušel podobně jako jeho kolegové, ale ani on nerozhýbal brankáře Vítkovic.
    Pavel PRŮŠEK
     
    4. série
    0:2
    Robert Chlán potvrzuje vítězství vítkovického celku.
    Robert CHLÁN
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Ridera.
    Autorem vítězné branky je JAKUB SLUSARCZYK.
    Jakub SLUSARCZYK - 2:3
     
    Konec zápasu. (14:52:08)

    Ondřej Gajdáček

    Branky a nahrávky: 11. A. Král (Hois, Kofroň), 20. Kofroň – 2. Štiak (Tobola, Slusarczyk), 30. Krejsa, rozh. náj. Slusarczyk

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vojtěch Hois (LIB)
    0:0   Matěj Přibyl (VIT)
    2. série:
    0:0   Jaromír Pérez (LIB)
    0:1   Jakub Slusarczyk (VIT)
    3. série:
    0:1   Radek Janata (LIB)
    0:1   Josef Krejsa (VIT)
    4. série:
    0:1   Pavel Průšek (LIB)
    0:2   Robert Chlán (VIT)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – P. Průšek, A. Král (A), Meisel, Vaněček, Jarabko, Pilíšek, Rybář – Janata (A), J. Pérez, Handl – Pekař, Hois (C), S. Jansa – Kofroň, Křížek, Vološín – D. Pérez.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Chaloupka (A), Bialy, Vi. Glos, Čuba, Kalandra, Man – Krejsa (C), M. Přibyl, Chlán – Slusarczyk, Štiak (A), Tobola – Milata, Kovalčík, Fojtík – Nazad, Zapletal, Muroň.
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Kostourek, Borecký – Kajínek, Štěpánek
    bahis siteleri