Sjezd žen, Altenmarkt-Zauchensee Vítěz: S. Goggiaová (ITA) (kon.) | Sjezd mužů, Wengen Vítěz: M. Odermatt (SUI) (kon.)
konec
SP - Sjezd mužů, Wengen

Vítěz: M. Odermatt (SUI)

Sobota 13.01.2024, 12:30 • Lauberhorn • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.
     
    Světový pohár v alpském lyžování ve švýcarském Wengenu má před sebou své další dějství. V sobotu se pojede sjezd, což bude druhý sjezd na tomto svahu. Důvodem je, že už ve čtvrtek se pořádal závod ve sjezdu, který nahrazoval dříve zrušený závod z amerického Beaver Creeku.
     
    Ve čtvrtek se z vítězství radoval domácí Marco Odermatt, jenž tím potvrdil svou dominanci v rámci Světového poháru. Vynikající závodník pro obří slalom, ve kterém nemá konkurenci, dominoval v rychlostním sjezdu o 58 setin před Francouzem Cyprienem Sarrazinem a o 81 setin před Aleksanderem Aamodtem Kildem. V závodě startoval rovněž Jan Zabystřan, který ale obsadil 54. místo.

    Ve Wengenu se jel rovněž v pátek superobří slalom, v němž pro změnu zvítězil Sarrazin před Odermattem a třetí byl znovu Kilde. Zabystřan tentokrát obsadil 43. pozici.
     
    Pořadí SP

    1. Marco Odermatt (SUI) 916 b
    2. Marco Schwarz (AUT) 464 b
    3. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 440 b
    4. Cyprien Sarrazin (FRA) 380 b
    5. Manuel Feller (AUT) 284 b
    6. Vincent Kriechmayr (AUT) 271 b
    7. Filip Zubčić (CRO) 258 b
    8. Henrik Kristoffersen (NOR) 225 b
    9. Dominik Paris (ITA) 219 b
    10. James Crawford (CAN) 212 b
    103. Jan Zabystřan (CZE) 11 b
     
    Favority sobotního sjezdu musíme opět hledat mezi trojící Marco Odermatt, Cyprien Sarrazin a Aleksander Aamodt Kilde. Toto trio ve Wengenu potvrzuje výbornou připravenost a ve dvou rychlostních závodech mezi sebe na stupně vítězů nikoho jiného nepustilo. Prolomit to budou chtít pochopitelně závodníci jako Bryce Bennett a Dominik Paris, kteří vyhráli prosincové sjezdy v italské Val Gardeně, či Kanaďan Cameron Alexander, jenž už se v této sezoně vešel na stupně vítězů ve sjezdu.
     
    Startovní listina

    1. Adrien Théaux (FRA)
    2. Nils Allegre (FRA)
    3. Jared Goldberg (USA)
    4. Otmar Striedinger (AUT)
    5. Justin Murisier (SUI)
    6. Mattia Casse (ITA)
    7. Bryce Bennett (USA)
    8. Marco Odermatt (SUI)
    9. Cyprien Sarrazin (FRA)
    10. Dominik Paris (ITA)
    11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    12. James Crawford (CAN)
    13. Florian Schieder (ITA)
    14. Vincent Kriechmayr (AUT)
    15. Niels Hintermann (SUI)
    16. Stefan Rogentin (SUI)
    17. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    18. Romed Baumann (GER)
    19. Cameron Alexander (CAN)
    20. Andreas Sander (GER)
    21. Stefan Babinsky (AUT)
    22. Alexis Monney (SUI)
    23. Miha Hrobat (SLO)
    24. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    25. Thomas Dressen (GER)
    26. Josef Ferstl (GER)
    27. Daniel Danklmaier (AUT)
    28. Maxence Muzaton (FRA)
    29. Christof Innerhofer (ITA)
    30. Matthieu Bailet (FRA)
    31. Simon Jocher (GER)
    32. Sam Morse (USA)
    33. Franjo von Allmen (SUI)
    34. Josua Mettler (SUI)
    35. Blaise Giezendanner (FRA)
    36. Marco Pfiffner (LIE)
    37. Elian Lehto (FIN)
    38. Brodie Seger (CAN)
    39. Dominik Schwaiger (GER)
    40. Guglielmo Bosca (ITA)
    41. Martin Čater (SLO)
    42. Luis Vogt (GER)
    43. Nejc Naraločnik (SLO)
    44. Pietro Zazzi (ITA)
    45. Gilles Roulin (SUI)
    46. Kyle Negomir (USA)
    47. Benjamin Jacques Alliod (ITA)
    48. Nils Alphand (FRA)
    49. Wiley Maple (USA)
    50. Markus Nordgård Fossland (NOR)
    51. Nicolo Molteni (ITA)
    52. Lars Rösti (SUI)
    53. Arnaud Boisset (SUI)
    54. Jeffrey Read (CAN)
    55. Jan Zabystřan (CZE)
    56. Kyle Alexander (CAN)
    57. Arnaud Alessandria (MON)
     
    Závod odstartoval.
     
    1
    Wengenský sjezd odstartoval Francouz Adrien Théaux. Dlouhou a náročnou trať plnou technických úseků, skoků a úzkých koridorů, kterými musí závodníci projet v těsné blízkosti ochranných sítí, zvládl Théaux za 2 minuty, 28 sekund a 19 setin.
     
    2
    S ohledem na to, že se jedná o jeden z nejdelších sjezdů, které můžeme nalézt v kalendáři Světového poháru, tak ztráta 17 setin Nilse Allegreho je titěrná. Přesto na svého krajana tedy nestačil a zařadil se na druhou příčku.
     
    3
    Američan Jared Goldberg chyboval ve vrchní pasáži a nabral výraznou ztrátu. Bude mít hodně obtížnou práci, jak manko stáhnout.
     
    3
    Ke stahování ovšem nedošlo. Naopak, ztráta Američana se nadále zvyšovala, a to až na konečných 1,35 sekundy. Goldberg se řadí na třetí pozici.
     
    4
    Otmar Striedinger si v cíli pořádně od plic zanadával, je zcela vyčerpaný. Rakušan nepředvedl špatnou jízdu, ale ve střední části svahu udělal chybu, po které ztratil kontakt s čelem závodu. V cíli je se ztrátou 54 setin na třetím místě.
     
    5
    Domácí Justin Murisier se s nástrahami svahu nepopasoval. Špatně si najel na skok krátce za startem před přejezdem do technické části vrchní pasáži, ve výskoku se dostal do záklonu a hodně ošklivě upadl. Po zádech pak sjel dalších zhruba čtyřicet metrů po svahu. Naštěstí je ale v pořádku, zvedá se na nohy a odjede ze svahu po svých.
     
    6
    Závod pokračoval jízdou Itala Mattii Casseho. Italský reprezentant měl hodně rychlé průjezdy měřenými úseky, ale celkově neměl svou jízdu tak čistou. Proto mu samotná rychlost nestačila k tomu, aby atakoval čelo závodu. Řadí se na třetí místo se ztrátou 44 setin.
     
    7
    Američan Bryce Bennett měl hodně rychlou horní část svahu. Dokonce atakoval nejrychlejší mezičasy, nicméně ve střední části trati udělal výraznou chybu, po které ztratil rychlost a rázem se dostal do červených čísel. Na dlouhém a náročném sjezdu už nedokázal tuto chybu napravit, naopak nakupil pár drobných chybiček navrch a umístil se na děleném třetím místě se ztrátou 44 setin.
     
    8
    Vítěz prvního wengenského sjezdu, domácí superhvězda Marco Odermatt, je na startu.
     
    8
    Neskutečně dravá, rychlá a čistá jízda! Na třetím mezičase vede Odermatt o takřka sekundu a půl!
     
    8
    To byla jízda! Odermatt útočí na druhé vítězství ve Wengenu! Těžko něco jeho výkonu vyčíst, měl vysokou rychlost, vyhnul se výraznější chybě, technika precizní... Suma sumárum, Odermatt jde do čela o neskutečných 2,55 sekundy! V přepočtu, který nabízí oficiální live výsledky je u jeho času zaznamenán přepočet na metry – Adriena Theauxe porazil o bezmála 75 metrů, takový je rozdíl v časových přepočtem mezi prvním a druhým místem.
     
    9
    Jeden z největších Odermattových konkurentů, Francouz Cyprien Sarrazin, jenž byl v prvním sjezdu druhý a v pátek vyhrál super G, dnes ztrácí na domácího závodníka 59 setin a dostává se na druhé místo. Má obrovské štěstí, že závod dokončil, v horní polovině svahu se totiž dostal do záklonu a naboural do jedné z branek. Dokázal ji projet a zároveň se udržet na nohou, takže se může těšit z druhé pozice.
     
    10
    Dominik Paris nedokázal navázat na výkony svých dvou soupeřů před ním. Je ale nejlepší z ostatních, dostává se na třetí příčku se ztrátou 1,92 sekundy na Odermatta.
     
    11
    Aleksander Aamodt Kilde se dostal skrz celý svah až k poslední překážce těsně před cílem. Na terénní hranu si špatně najel, vyletěl do vzduchu a nějakých patnáct metrů od cíle vletěl do ochranné sítě vedle trati. Ošklivý pád, po kterém zůstává ležet ve sněhu...
     
    11
    Dobrou zprávou je, že norská hvězda komunikuje a je při vědomí. Špatnou zprávou je, že se není schopen prozatím ani posadit a bude muset být transportován do nemocnice. Závod je přerušen.
     
    11
    Pro Kildeho, který stále zůstává ležet těsně před cílem, přilétá vrtulník. Snad se nebude jednat o nic vážného, je však pravděpodobné, že pro Nora tato sezona skončila.
     
    Pořadí

    1. Marco Odermatt (SUI) 2:25,64
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,59
    3. Dominik Paris (ITA) +1,92
    4. Adrien Théaux (FRA) +2,55
    5. Nils Allegre (FRA) +2,72
    6. Mattia Casse (ITA) +2,99
    7. Bryce Bennett (USA) +2,99
    8. Otmar Striedinger (AUT) +3,09
    9. Jared Goldberg (USA) +3,90
    Aleksander Aamodt Kilde (NOR) DNF
    Justin Murisier (SUI) DNF
     
    11
    Kilde je nyní transportován do nemocnice. Závod by mohl během několika málo minut opět pokračovat.
     
    12
    James Crawford se po dlouhém čekání vypravil na svah, závod dokončil s výraznou ztrátou 4,40 sekundy.
     
    13
    Ital Florian Schieder se ve střední části svahu položil na bok, svou jízdu nedokončil. Zbytek svahu sice sjede, ale už ne na čas.
     
    14
    Vincent Kriechmayr z Rakouska předvedl solidní jízdu, avšak ne tak dobrou jako ti nejlepší. V cíli se dostává se ztrátou 2,49 sekundy na čtvrtém místě. Je zřejmé, že už asi nikdo nedokáže ohrozit Marca Odermatta a Cypriena Sarrazina, to by museli závodníci předvést fantastickou jízdu bez chyb.
     
    15
    Domácí Niels Hintermann měl sice o poznání rychlejší start než vedoucí Odermatt, ale na dalších úsecích už to bylo o poznání horší. A to natolik, že postupně nabral ztrátu ve výši 2,74 sekundy. V cíli je absolutně vyčerpaný, publikum jej však vyprovází na průběžném sedmém místě potleskem.
     
    16
    Stefan Rogentin, další ze Švýcarů, nabral na svahu ztrátu přes tři sekundy a je jedenáctý. Pomalejší byli pouze Američan Goldberg a Kanaďan Crawford.
     
    17
    Američan Ryan Cochran-Siegle zaujmul v cíli průběžnou osmou příčku se ztrátou 2,77 sekundy. Aktuálně se závodí s cílem atakovat třetí místo Dominika Parise. Prozatím se ale nikomu nedaří prolomit hranici dvou sekund ztráty na prvního Odermatta, která je pro umístění na třetí pozici klíčová.
     
    18
    Nejpomalejší jízdu ze všech předvedl Němec Romed Baumann. V cíli ztrácí bezmála pět a půl sekundy.
     
    19
    Kanaďan Cameron Alexander závod nedokončil. Kousek před cílem skončil u ochranné sítě. Naštěstí je v pořádku, stojí za nohou a neopakuje se situace s Kildem.
     
    20
    Na pád Alexandera doplácí Němec Andreas Sander, který byl během své jízdy zastaven, a to až ve druhé polovině svahu. Je to velká nepříjemnost, Sander se bude muset vrátit na start, pokud bude chtít absolvovat sjezd znovu.
     
    21
    Závod nedokázal dokončit ani Rakušan Stefan Babinsky, který nezvládl ostrou zatáčku před úzkým koridorem ve střední části trati a vyboural se o mantinel. Naštěstí je v pořádku a stojí na nohou. Nicméně závod je opět přerušen.
     
    22
    Zatímco Němec Sander nasedl do vrtulníky a nechává se transportovat zpět na start, v buňce je připraven domácí Alexis Monney. Zatím ale na trať vpuštěn nebyl.
     
    Pořadí

    1. Marco Odermatt (SUI) 2:25,64
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,59
    3. Dominik Paris (ITA) +1,92
    4. Vincent Kriechmayr (AUT) +2,49
    5. Adrien Théaux (FRA) +2,55
    6. Nils Allegre (FRA) +2,72
    7. Niels Hintermann (SUI) +2,74
    8. Ryan Cochran-Siegle (USA) +2,77
    9. Mattia Casse (ITA) +2,99
    9. Bryce Bennett (USA) +2,99
     
    22
    Monney nakonec mohl sjezd absolvovat, jeho dlouhý prostoj ve startovní buňce se ale zajisté také podepsal. V cíli ztrácí 4,63 sekundy a je až patnáctý.
     
    23
    Slovinec Miha Hrobat se ztrátou přes pět sekund je předposlední...
     
    24
    Po delší době byla k vidění povedená jízda, která promíchala pořadím v popředí! Adrian Smiseth Sejersted sice podle očekávání nedokázal ohrozit Odermatta či Sarrazina, ale na třetího Dominika Parise už tolik netratil. Nakonec je přeci jen čtvrtý se ztrátou 2,20 sekundy na čelo. Na třetí místo ztratil 28 setin, s čímž je na jednu stranu velmi spokojený, ale na stranu druhou ho to může trochu mrzet.
     
    25
    Thomas Dressen ve své jízdě několik výrazně chyboval, načež se rozhodl dojet závod spíš pro radost. Jeho ztráta totiž nabrala opravdu vysokých hodnot a Němec si toho byl vědom. V relativně poklidném tempu dojel do cílového prostoru se ztrátou přes jedenáct sekund.
     
    26
    Na předposlední místo se řadí se ztrátou 5,91 sekundy jeho krajan Josef Ferstl. Ten nic na svahu nevypustil, ale zkrátka udělal až příliš chyb, což bylo ve spojení s pomalými lyžemi nepřekonatelnou překážkou.
     
    27
    Daniel Danklmaier se zařadil mezi závodníky, kteří končí v poli poražených. Se ztrátou přes čtyři sekundy se řadí na patnácté místo a ke spokojenosti má daleko.
     
    28
    Maxence Muzaton závod nedokončil. Naštěstí na náročném svahu nedošlo k nějakému vážnějšímu pádu.
     
    20
    Andreas Sander, jehož první jízda byla přerušena rozhodčím kvůli pádu jednoho z jezdců, se vydal podruhé na svah. Má to svou nevýhodu v tom, že závodník je v takovou chvíli už unavenější, což se projevilo zejména ve druhé polovině této druhé jízdy. Sander se do cíle dostal se ztrátou 5,14 sekundy.
     
    29
    Ital Christof Innerhofer se nevešel do elitní patnáctky. Se ztrátou 4,31 sekundy se řadí na 16. místo.
     
    30
    Mathieu Bailet svou jízdu ve spodní části svahu po špatném nájezdu na terénní hranu raději ukončil, než aby riskoval pád.
     
    31
    Startovní interval je nyní pouze 75 sekund. Závodníci budou do cíle sjíždět v rychlém sledu.
     
    31
    Simon Jocher se ztrátou 6,78 sekundy je až na 23. místě.
     
    Pořadí

    1. Marco Odermatt (SUI) 2:25,64
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,59
    3. Dominik Paris (ITA) +1,92
    4. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +2,20
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) +2,49
    6. Adrien Théaux (FRA) +2,55
    7. Nils Allegre (FRA) +2,72
    8. Niels Hintermann (SUI) +2,74
    9. Ryan Cochran-Siegle (USA) +2,77
    10. Mattia Casse (ITA) +2,99
    10. Bryce Bennett (USA) +2,99
     
    32
    Američan Sam Morse se ztrátou přes pět sekund jde na průběžné devatenácté místo. S ohledem na vysoký počet výpadků by měl bodovat.
     
    33
    Výbornou jízdu předvedl domácí Franjo von Allmen! Švýcar dokonale využil vysokých rozestupů mezi závodníky a vklínil se povedenou jízdou na čtrnácté místo! Elitní patnáctka by mu neměla utéct.
     
    34
    Povedenou jízdou se prezentoval i jeho krajan Josua Mettler! Ten měl dokonce rychlejší mezičasy a až v samém závěru trošičku pokazil svůj výkon. Vklínil se na patnácté místo těsně za von Allmena a může s vyšším startovním číslem doufat v top 15. V cíli je nadšený a bouří společně s publikem.
     
    35
    Blaise Giezendanner se do cílového prostoru dostává na průběžném 18. místě.
     
    37
    Jelikož Marco Pfifner z Lichtenštejnska do závodu neodstartoval, rovnou dostal prostor Fin Elian Lehto. Se ztrátou 4,37 sekundy se řadí na dvacátou příčku.
     
    38
    Brodie Seger se ztrátou bezmála šesti a půl sekund patří mezi nejpomalejší.
     
    39
    Němec Dominik Schwaiger se také výrazněji na svahu neprosadil. Bude čekat, zda to bude stačit na body, se ztrátou 5,95 sekundy je na 28. místě.
     
    40
    Guglielmo Bosca z Itálie stlačil svou ztrátu pod pět sekund a pronikl na průběžné 23. místo.
     
    41
    Martin Čater ze Slovinska svou jízdu nedokončil. Špatně si najel ve střední pasáži do zatáčky za úzkým koridorem a na lyžích udělal takřka hodiny. Závod i bez pádu zabalil.
     
    42
    Němec Luis Vogt nabral na trati ztrátu ve výši 5,40 sekundy a zaujal průběžné 27. místo.
     
    43
    Nejc Naraločnik se naopak nevešel pod šest sekund a figuruje mimo bodované příčky.
     
    Pořadí

    1. Marco Odermatt (SUI) 2:25,64
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,59
    3. Dominik Paris (ITA) +1,92
    4. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +2,20
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) +2,49
    6. Adrien Théaux (FRA) +2,55
    7. Nils Allegre (FRA) +2,72
    8. Niels Hintermann (SUI) +2,74
    9. Ryan Cochran-Siegle (USA) +2,77
    10. Mattia Casse (ITA) +2,99
    10. Bryce Bennett (USA) +2,99
    12. Otmar Striedinger (AUT) +3,09
    13. Stefan Rogentin (SUI) +3,23
    14. Franjo von Allmen (SUI) +3,79
    15. Josua Mettler (SUI) +3,89
     
    44
    Pietro Zazzi se ztrátou 5,20 sekundy vybojoval aktuálně 27. místo a bude doufat, že se na bodech udrží.
     
    45
    Další z řady domácích závodníků Gilles Roulin byl o sedm setinek rychlejší než Zazzí a pronikl na 26. příčku.
     
    46
    Kyle Negomir se ztrátou 7,73 sekundy figuruje mimo bodované příčky. Je předposlední.
     
    47
    Dokonce přes osm sekund nabral ve Wengenu Ital Benjamin Jacques Alliod.
     
    48
    Zhruba za čtrnáct minut přijde na řadu jízda Jana Zabystřana. Mezitím Nils Alphand se ztrátou 5,74 sekundy končí mimo první třicítku.
     
    49
    Američan Wiley Maple závod nedokončil. Vypadl už ve vrchní pasáži, kdy si špatně najel do ostré zatáčky a jízdu zabalil.
     
    50
    Markus Nordgård Fossland z Norska už byl těsně před cílem, zbývala poslední zatáčka a jedna terénní hrana. Jenže ve zmíněné zatáčce se položil na bok a douklouzal k ochranné síti. Je v pořádku, ale závod musí být přerušen. Kvůli tomu byla zastavena jízda Itala Nicola Molteniho.
     
    52
    Švýcar Lars Rösti zajel se ztrátou 4,95 sekundy čtyřiadvacátý nejrychlejší čas.
     
    53
    Arnaud Boisset sice nespadl, ale závod nedokončí.
     
    51
    Nicolo Molteni, který byl při své jízdě zastaven rozhodčími kvůli pádu Fosslanda, se vrátil na start a absolvoval plnohodnout jízdu. V cíli je ale mimo bodovanou třicítku.
     
    54
    Kanaďan Jeffrey Read figuruje v cíli až na konci čtvrté desítky.
     
    55
    Jan Zabystřan bohužel do závodu neodstartoval.
     
    56
    Rovnou se na svah vydal Kyle Alexander z Kanady. Ten dnešní sjezd uzavírá, jelikož do závodu nedostartuje ani Arnaud Alessandria. Alexander pokazil nájezd do kernen-S a závod nedokončil.
     
    Závod skončil.
     
    Vítězem sobotního sjezdu ve Wengenu se stal domácí Marco Odermatt, který vyhrál rovněž čtvrteční sjezd a v pátek v super G byl na druhém místě. Prožil tak výtečný prodloužený závodní víkend. Minulý čas je z toho důvodu, že Odermatt není slalomář a do nedělního závodu nenastoupí.

    V sobotu byl neporazitelný, přiblížil se mu jen Cyprien Sarrazin se ztrátou 59 setin. Třetí Dominik Paris ztratil na Odermatta 1,92 sekundy.
     
    Konečné výsledky

    1. Marco Odermatt (SUI) 2:25,64
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,59
    3. Dominik Paris (ITA) +1,92
    4. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +2,20
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) +2,49
    6. Adrien Théaux (FRA) +2,55
    7. Nils Allegre (FRA) +2,72
    8. Niels Hintermann (SUI) +2,74
    9. Ryan Cochran-Siegle (USA) +2,77
    10. Mattia Casse (ITA) +2,99
    10. Bryce Bennett (USA) +2,99
    12. Otmar Striedinger (AUT) +3,09
    13. Stefan Rogentin (SUI) +3,23
    14. Franjo von Allmen (SUI) +3,79
    15. Josua Mettler (SUI) +3,89
    16. Jared Goldberg (USA) +3,90
    17. Daniel Danklmaier (AUT) +4,12
    18. Blaise Giezendanner (FRA) +4,18
    19. Christof Innerhofer (ITA) +4,31
    20. Elian Lehto (FIN) +4,37
    21. James Crawford (CAN) +4,40
    22. Alexis Monney (SUI) +4,63
    23. Guglielmo Bosca (ITA) +4,92
    24. Lars Rösti (SUI) +4,95
    25. Sam Morse (USA) +5,06
    26. Miha Hrobat (SLO) +5,08
    27. Gilles Roulin (SUI) +5,13
    28. Andreas Sander (GER) +5,14
    29. Pietro Zazzi (ITA) +5,20
    30. Luis Vogt (GER) +5,40
    31. Romed Baumann (GER) +5,42
    32. Nils Alphand (FRA) +5,74
    33. Josef Ferstl (GER) +5,91
    34. Dominik Schwaiger (GER) +5,95
    35. Nejc Naraločnik (SLO) +6,13
    36. Nicolo Molteni (ITA) +6,42
    37. Brodie Seger (CAN) +6,47
    38. Simon Jocher (GER) +6,78
    39. Jeffrey Read (CAN) +7,10
    40. Kyle Negomir (USA) +7,73
    41. Benjamin Jacques Alliod (ITA) +8,36
    42. Thomas Dressen (GER) +11,56
    Kyle Alexander (CAN) DNF
    Arnaud Boisset (SUI) DNF
    Markus Nordgård Fossland (NOR) DNF
    Wiley Maple (USA) DNF
    Martin Čater (SLO) DNF
    Matthieu Bailet (FRA) DNF
    Maxence Muzaton (FRA) DNF
    Stefan Babinsky (AUT) DNF
    Cameron Alexander (CAN) DNF
    Florian Schieder (ITA) DNF
    Aleksander Aamodt Kilde (NOR) DNF
    Justin Murisier (SUI) DNF
    Arnaud Alessandria (MON) DNS
    Jan Zabystřan (CZE) DNS
    Marco Pfiffner (LIE) DNS
     
    Pořadí disciplíny

    1. Marco Odermatt (SUI) 376 b
    2. Cyprien Sarrazin (FRA) 310 b
    3. Dominik Paris (ITA) 229 b
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 220 b
    5. Bryce Bennett (USA) 201 b
    6. Mattia Casse (ITA) 160 b
    7. Nils Allegre (FRA) 146 b
    8. Vincent Kriechmayr (AUT) 142 b
    9. James Crawford (CAN) 132 b
    10. Niels Hintermann (SUI) 123 b
    44. Jan Zabystřan (CZE) 11 b
     
    Pořadí SP

    1. Marco Odermatt (SUI) 1016 b
    2. Marco Schwarz (AUT) 464 b
    3. Cyprien Sarrazin (FRA) 460 b
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 440 b
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) 316 b
    6. Manuel Feller (AUT) 284 b
    7. Dominik Paris (ITA) 279 b
    8. Filip Zubčić (CRO) 258 b
    9. Henrik Kristoffersen (NOR) 225 b
    10. Bryce Bennett (USA) 222 b
    10. James Crawford (CAN) 222 b
    105. Jan Zabystřan (CZE) 11 b (15:18:40)

    Jan Vojkůvka

    Pořadí SP
    • 1. Marco Odermatt (SUI) 1016 b
    • 2. Marco Schwarz (AUT) 464 b
    • 3. Cyprien Sarrazin (FRA) 460 b
    • 4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 440 b
    • 5. Vincent Kriechmayr (AUT) 316 b
    • 6. Manuel Feller (AUT) 284 b
    • 7. Dominik Paris (ITA) 279 b
    • 8. Filip Zubčić (CRO) 258 b
    • 9. Henrik Kristoffersen (NOR) 225 b
    • 10. Bryce Bennett (USA) 222 b
    • 10. James Crawford (CAN) 222 b
    • 105. Jan Zabystřan (CZE) 11 b

    Pořadí disciplíny
    • 1. Marco Odermatt (SUI) 376 b
    • 2. Cyprien Sarrazin (FRA) 310 b
    • 3. Dominik Paris (ITA) 229 b
    • 4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 220 b
    • 5. Bryce Bennett (USA) 201 b
    • 6. Mattia Casse (ITA) 160 b
    • 7. Nils Allegre (FRA) 146 b
    • 8. Vincent Kriechmayr (AUT) 142 b
    • 9. James Crawford (CAN) 132 b
    • 10. Niels Hintermann (SUI) 123 b
    • 44. Jan Zabystřan (CZE) 11 b

    Konečné výsledky
    • 1. Marco Odermatt (SUI) 2:25,64
    • 2. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,59
    • 3. Dominik Paris (ITA) +1,92
    • 4. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +2,20
    • 5. Vincent Kriechmayr (AUT) +2,49
    • 6. Adrien Théaux (FRA) +2,55
    • 7. Nils Allegre (FRA) +2,72
    • 8. Niels Hintermann (SUI) +2,74
    • 9. Ryan Cochran-Siegle (USA) +2,77
    • 10. Bryce Bennett (USA) +2,99
    • 10. Mattia Casse (ITA) +2,99
    • 12. Otmar Striedinger (AUT) +3,09
    • 13. Stefan Rogentin (SUI) +3,23
    • 14. Franjo von Allmen (SUI) +3,79
    • 15. Josua Mettler (SUI) +3,89
    • 16. Jared Goldberg (USA) +3,90
    • 17. Daniel Danklmaier (AUT) +4,12
    • 18. Blaise Giezendanner (FRA) +4,18
    • 19. Christof Innerhofer (ITA) +4,31
    • 20. Elian Lehto (FIN) +4,37
    • 21. James Crawford (CAN) +4,40
    • 22. Alexis Monney (SUI) +4,63
    • 23. Guglielmo Bosca (ITA) +4,92
    • 24. Lars Rösti (SUI) +4,95
    • 25. Sam Morse (USA) +5,06
    • 26. Miha Hrobat (SLO) +5,08
    • 27. Gilles Roulin (SUI) +5,13
    • 28. Andreas Sander (GER) +5,14
    • 29. Pietro Zazzi (ITA) +5,20
    • 30. Luis Vogt (GER) +5,40
    • 31. Romed Baumann (GER) +5,42
    • 32. Nils Alphand (FRA) +5,74
    • 33. Josef Ferstl (GER) +5,91
    • 34. Dominik Schwaiger (GER) +5,95
    • 35. Nejc Naraločnik (SLO) +6,13
    • 36. Nicolo Molteni (ITA) +6,42
    • 37. Brodie Seger (CAN) +6,47
    • 38. Simon Jocher (GER) +6,78
    • 39. Jeffrey Read (CAN) +7,10
    • 40. Kyle Negomir (USA) +7,73
    • 41. Benjamin Jacques Alliod (ITA) +8,36
    • 42. Thomas Dressen (GER) +11,56
    • Kyle Alexander (CAN) DNF
    • Arnaud Boisset (SUI) DNF
    • Markus Nordgård Fossland (NOR) DNF
    • Wiley Maple (USA) DNF
    • Martin Čater (SLO) DNF
    • Matthieu Bailet (FRA) DNF
    • Maxence Muzaton (FRA) DNF
    • Stefan Babinsky (AUT) DNF
    • Cameron Alexander (CAN) DNF
    • Florian Schieder (ITA) DNF
    • Aleksander Aamodt Kilde (NOR) DNF
    • Justin Murisier (SUI) DNF
    • Arnaud Alessandria (MON) DNS
    • Jan Zabystřan (CZE) DNS
    • Marco Pfiffner (LIE) DNS

    Startovní listina
    • 1. Jared Goldberg (USA)
    • 2. Otmar Striedinger (AUT)
    • 3. Adrien Théaux (FRA)
    • 4. Nils Allegre (FRA)
    • 5. Justin Murisier (SUI)
    • 6. Mattia Casse (ITA)
    • 7. Bryce Bennett (USA)
    • 8. Marco Odermatt (SUI)
    • 9. Cyprien Sarrazin (FRA)
    • 10. Dominik Paris (ITA)
    • 11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    • 12. James Crawford (CAN)
    • 13. Florian Schieder (ITA)
    • 14. Vincent Kriechmayr (AUT)
    • 15. Niels Hintermann (SUI)
    • 16. Stefan Rogentin (SUI)
    • 17. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    • 18. Romed Baumann (GER)
    • 19. Cameron Alexander (CAN)
    • 20. Andreas Sander (GER)
    • 21. Stefan Babinsky (AUT)
    • 22. Alexis Monney (SUI)
    • 23. Miha Hrobat (SLO)
    • 24. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    • 25. Thomas Dressen (GER)
    • 26. Josef Ferstl (GER)
    • 27. Daniel Danklmaier (AUT)
    • 28. Maxence Muzaton (FRA)
    • 29. Christof Innerhofer (ITA)
    • 30. Matthieu Bailet (FRA)
    • 31. Simon Jocher (GER)
    • 32. Sam Morse (USA)
    • 33. Franjo von Allmen (SUI)
    • 34. Josua Mettler (SUI)
    • 35. Blaise Giezendanner (FRA)
    • 36. Marco Pfiffner (LIE)
    • 37. Elian Lehto (FIN)
    • 38. Brodie Seger (CAN)
    • 39. Dominik Schwaiger (GER)
    • 40. Guglielmo Bosca (ITA)
    • 41. Martin Čater (SLO)
    • 42. Luis Vogt (GER)
    • 43. Nejc Naraločnik (SLO)
    • 44. Pietro Zazzi (ITA)
    • 45. Gilles Roulin (SUI)
    • 46. Kyle Negomir (USA)
    • 47. Benjamin Jacques Alliod (ITA)
    • 48. Nils Alphand (FRA)
    • 49. Wiley Maple (USA)
    • 50. Markus Nordgård Fossland (NOR)
    • 51. Nicolo Molteni (ITA)
    • 52. Lars Rösti (SUI)
    • 53. Arnaud Boisset (SUI)
    • 54. Jeffrey Read (CAN)
    • 55. Jan Zabystřan (CZE)
    • 56. Kyle Alexander (CAN)
    • 57. Arnaud Alessandria (MON)


    bahis siteleri