Švýcarsko – Německo 2:1 (kon.) | Kanada – Česko 2:4 (kon.) | USA – Finsko 4:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Německo
Sobota 13.01.2024, 11:00 • Arena Zug • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z Mistrovství světa žen do 18 let, ve kterém se o udržení v elitní divizi utkají Švýcarsko a Německo. Utkání začíná v 11:00.
     
    Německo

    Němky, které loni postoupily do elitní divize, platí na tomto turnaji za otloukánky. Ve skupině A skončily poslední, neuhrály ani bod. Ve čtyřech zápasech včetně čtvrtfinálového duelu mají skóre 1:27, jediní gól vstřelily Češkám. Ještě zajímavější je celkový počet střel 27:218 za čtyři odehrané zápasy. Ten v tomto případě nejlépe demonstruje, jakou převahu jejich soupeřky měly. Němky na každý inkasovaný gól vyslaly jednu střelu na bránu.

    Ve čtvrtfinále narazily na Spojené státy, proti kterým odehrály překvapivě nejpovedenější zápas – tedy podle výsledku "jen" 0:4. Jinak platilo to samé, co v předchozích utkáních. Němky byly pod obrovským tlakem a jen díky brankářce neinkasovaly vícekrát.
     
    Švýcarsko

    Švýcarky si moc přály, aby se po mnoha letech vyhnuly na domácím šampionátu záchranářským starostem. Klíčový byl z tohoto pohledu poslední zápas ve skupině proti Slovensku. Švýcarky v něm byly o něco střelecky aktivnější, nakonec ale prohrály 1:2 v prodloužení. Ve skupině B tak skončily poslední se ziskem jednoho bodu.

    To jim do čtvrtfinále přisoudilo za soupeře suverénní Kanadu. Té se domácí hokejistky vůbec nedokázaly vyrovnat. Prohrály 0:6, přičemž soupeřovu bránu ohrozily jen třemi střelami.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Bendererová (Bergerová) – Rosselová (A), Meriguetová, Wrannová, Leibundgutová, Inkampová, Langeneggerová – Herzigová (C), Weyová (A), Balzerová – Balzarolová, Manetschová, Müllerová – Ochsnerová, Näfová, Strnadová – Dalessiová, Kunzová, Romeriová
    Trenér: Melanie Häfligerová

    Německo: Loistová (Siebertová) – Schricková (C), Hoppeová, Kindlová, Mannsová, Birkaová, Pietschmannová (A), Georgiová – Weichenhainová, Grußová, Roseová (A) – Klareová, Heineová, Poindlová – Del Monteová, Plaumannová, Hanacková – Zielinskiová, Bergmannová, Seyrerová – Rosenstocková
    Trenér: Jeff MacLeod

    Rozhodčí: Dewarová (CAN), Kainbergerová (AUT) – Dimantová (BEL), Greenenová (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    První se do útoku vrhly Němky. Anastasia Grußová měla puk na levém kruhu při střele ji ale z hokejky sklouzl.
     
    01:15
    Švýcarky postupovaly po levém křídle. Projely až na úroveň kruhů, přihrávka na osu hřiště pak ale přes obranu Německa neprošla.
     
    02:21
    Sarina Ochsnerová se vydala mezi tři bránící protihráčky. Ty jí ale vypíchly kotouč, útočná situace Švýcarek nakonec končí ofsajdem.
     
    03:21
    Anna Roseová vypálila z nebezpečného prostoru na okraji levého kruhu, Talina Bendererová ovšem zasahuje betony.
     
    04:13
    Švýcarky se usadily v útočném pásmu a Sonja Inkampová střílela od modré čáry. Hannah Loistová zasáhla vyrážečkou.
     
    06:16
    Švýcarky zamkly své soupeřky v jejich pásmu. Laure Meriguetová se kličkami na levém kruhu uvolnila ke střele, Hannah Loistová zasahuje betony.
     
    07:01
    Švýcarky se po vlažnějším startu dostaly do tlaku. Německou bránu teď ostřelují ze všech stran.
     
    07:39
    Jael Manetschová přihrávala mezi kruhy zpoza brány. Němky její přihrávku srazily, to byl ale pro Hannah Loistovou možnná ještě nebezpečnější. Sražený puk totiž zpoza brány mířil k tyči a brankářka si musela dávat pozor, aby si ho nesrazila do brány.
     
    07:39
    Celá situace se ještě přezkoumává na videu, jestli kotouč přeci jen neskončil v síti.
     
    07:39
    Neskončil. Bude se vhazovat po pravici Hannah Loistové.
     
    08:04
    Elisa Dalessiová zpracovala přihrávku na modré čáře a hned za ní vystřelila, tohle byl pro Hannah Loistovou snadná zákrok. Puk chytila do lapačky.
     
    09:11
    S pukem hrají Švýcarky. Vlastními nepřesnostmi si ale komplikují cestu do útočného pásma.
     
    09:23
    Teď po chybné přihrávce Švýcarek mohla od modré čáry střílet Hanna Weichenhainová, puk chytila lapačkou Talina Bendererová.
     
    10:25
    Švýcarky se dvakrát po sobě prohnaly do útoku a střílely z dobrých pozic, německá brankářka ale všechno pochytala.
     
    10:56
    Jael Manetschová dostala přihrávku mezi kruhy a vystřelila z první. Hannah Loistová uzavřela mezírku mezi betony a pak se ještě raději posadila na zadek, aby puk neprošel za její záda.
     
    12:02
    Stačilo pár přesných přihrávek a Švýcarky s přehledem přešly přes střední pásmo. Od modré čáry pak mohla střílet Lorena Wrannová, puk se jí ale zamotal pod bruslemi.
     
    12:53
    Anastasia Grußová rychle projela po pravém křídle a vypálila z kruhu. Mířila ale jen do prostředka brány, Talina Bendererová si v pohodě poradila.
     
    13:19
    Na druhé straně měla rychlý výpad Giulia Romeriová na levém křídle, její střela od mantinelu mířila do lapačky Hannah Loistové.
     
    15:03
    Anna Roseová se snažila projít individuálně po levé straně. První klička jí vyšla, přes další Němku už ale neprošla.
     
    15:20
    Na druhé straně se tak mohla do zakončení dostat Norina Müllerová, německá brankářka ovšem její střelu zneškodnila.
     
    15:40
    Norina Müllerová teď před bránou šikovně tečovala ránu od modré čáry, puk skončil jen těsně vedle levé tyče německé brány.
     
    16:17
    Němkám při rozehrávce zpoza vlastní brány utekl puk a před brankovištěm byl úplně volná Elisa Dalessiová, ke které se puk odrazil, zblízka ale trefila jen betony Hannah Loistové.
     
    17:29
    Také Švýcarky chybují v rozehrávce. Němky jim sebraly puk, ke střele se ale nedostaly.
     
    18:07
    Giulia Romeriová se hezky uvolnila na levé straně, navedla si puk na osu, pak ale Němky její střelu zablokovaly.
     
    19:05
    Ivana Weyová se za německou bránou pokusila o lacrossové zakončení, už jsme to u ní jednou tady na turnaji viděli, tentokrát se jí ale zakončit nepodařilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině souboje o udržení se v elitní skupině gól nepadl. Aktivněji do utkání vstoupily Němky, vydrželo jim to ale jen přibližně pět minut. Pak převzaly iniciativu domácí Švýcarky, skóre se nicméně zatím nepřeklopilo na žádnou stranu. Druhá perioda začne přibližně v 11:54.
     
    Střely na bránu po první třetině: 9:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Anastasia Grußová využila své rychlosti a zavezla puk do pásma. Pak přihrála na modrou čáru, střelu Hanny Hoppeové ale švýcarská brankářka v klidu chytila.
     
    21:13
    Charleen Poindlová obrala Švýcarky o kotouč, nebyla ale v pohybu. Domácí obránkyně se tak k ní rychle vrátily a zastavily ji.
     
    22:29
    Domácí hokejistky se usadily v pásmu soupeřek. Laure Meriguetová vystřelila od modré čáry, Hannah Loistová zasáhla betony.
     
    23:27
    Němky vyhrály buly v útočném pásmu a Martina Schricková hned vypálila od modré čáry. Jjeí přízemní ránu vyrazila Talina Bendererová hokejkou.
     
    24:05
    Ivana Weyová získala obrala soupeře o puk v středním pásmu a rychle otočila hru. Rýsovalo se přečíslení, Němky jí ale zezadu vypíchly puk a akci zastavily.
     
    24:30
    Sice trochu kostrbatě, ale Naomi Herzigová se prokousala sama před bránu Už byla ale blízko a Hannah Loistová jí holí kotouč vypíchla.
     
    25:44
    Jedna ze Švýcarek podél levého hrazení přebruslila celé hřiště a přihrála před brankoviště Tanje Kunzové, která zblízka neusměrnila puk na bránu.
     
    26:47
    Rebecca Langeneggerová vystřelila od modré čáry, také s tímto pokusem si německá brankářka v pohodě poradila.
     
    27:26
    Švýcarky jsou ale v tlaku. Dostaly se ke střele u okraje levého kruhu, to už bylo mnohem nebezpečnější, Hannah Loistová však znovu předvedla dobrý zákrok betony.
     
    28:08
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Ochsnerová – HL, příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    28:45
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru Němky velice rychle využívají! ANNA ROSEOVÁ dostala přihrávku na levé křídlo, najela do prostoru kruhu a tvrdou, přesnou ranou zápěstím ke vzdálenější tyči otevřela skóre! Asistence: Anastaisa Grußová, Martina Schricková.
     
    30:27
    Soupeři bojovali o puk u mantinelu v pásmu Německa. Získaly ho Němky, pak jej ale odpálily jen na vlastní střídačku.
     
    30:54
    Anna Roseová dojela vyhození Německa jako první, zrušila tak signalizované zakázané uvolnění. Němky se pak chvíli držely v pásmu, dokud nepřerušila hru švýcarská brankářka.
     
    31:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    K radosti většiny diváků v Zugu je vyrovnáno! Po akci Švýcarek na pravém křídle mířila přihrávka před brankovištěm. První pokus německé brankářka ještě zastavila, na dorážku NORINY MÜLLEROVÉ už ale nedosáhla! Asistence: Ivana Weyová, Naemi Herzigová.
     
    33:45
    Švýcarky byly za vlastní bránou u puku první, Němky je o něj ale obraly. Po přihrávce na modrou čáru střílela Lara Georgiová, švýcarská brankářka zasáhla betony.
     
    35:01
    Ivana Weyová si z pravého kruhu nabruslila s pukem na osu hřiště, její ránu z mezikruží ale Němky zablokovaly.
     
    35:51
    Giulia Romeriová získala puk na pravém křídle a následně střílela chytře z kruhu po ledě na vzdálenější tyč, aby brankářka musela puk vyrazit. To se také stalo a moc nechybělo, aby si pak odražený kotouč nesrazila do vlastní brány německá obránkyně.
     
    36:47
    Xenia Balzarolová zavezla puk do pásma na pravém křídle, v rohu při brzdě ale uklouzla, puk tak mají na holích Němky.
     
    37:40
    Hráčky Německa otočily hru a po rychlé kombinaci v pásmu soupeřek vystřelily z pravé strany. Talina Bendererová. byla ovšem pozorná.
     
    38:04
    Laure Meriguetová vystřelila od modré čáry a její pokus byl ještě tečovaný, po teči ale kotouč zamířil mimo bránu.
     
    38:42
    Giulia Romeriová se šikovně na levém kruhu proháčkovala ke střele a Hannah Loistová měla co dělat, aby pravým betonem puk vyrazila.
     
    39:43
    Hanna Hoppeová měla kolem sebe na pravém kruhu spoustu prostoru. Rozhodla se pro střelu zápěstím, tu chytila Talina Bendererová do lapačky.
     
    39:51
    Švýcarky po buly rychle přejely hřiště a Naemi Herzigová se ještě dostala ke střele z mezikruží. Také německá brankářka zakročila úspěšně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už změnu ve skóre přinesla, stav je ale stále nerozhodný. V přesilové hře se jako první po střele Anny Roseová prosadily Němky. Vedení jim vydrželo jen necelé dvě a půl minuty. Z dorážky pak vyrovnala Norina Müllerová. Třetí část hry začne přibližně v 12:42.
     
    Střely na bránu po dvou třetinách: 21:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Naemi Herzigová dostala přihrávku do jízdy na ose hřiště, před ní byly ale tři hráčky v černém. Tudy cesta nevedla.
     
    40:45
    Na druhé straně si už druhý zákrok připisuje Talina Bendererová, vstupy do třetin mají Němky aktivní.
     
    41:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól si bude německá brankářka asi vyčítat. XENIA BALZAROLOVÁ jela z pravé strany proti dvěma Němkám a z kruhu vystřelila po ledě. Německé brankářka nesklapla včas betony k sobě a puk jí touto skulinkou prošel do sítě. Bez asistence.
     
    43:34
    Ve hře je teď spousta nepřesností. Ty se kupí na hokejky obou týmů.
     
    43:48
    Anna Kindlová vystřelila z levé strany, Talina Bendererová její ránu zastavila a přerušila hru.
     
    44:47
    Iavana Weyová se kličkou od mantinelu uvolnila na pravém kruhu, odkud vystřelila zápěstím, její ránu z dobré pozice zastavilo břevno!
     
    45:26
    Němky poslaly puk na bránu od levého mantinelu, Talina Bendererová puk chytila a raději neriskovala rozehrávku. Hra je tak přerušena.
     
    46:28
    Ivana Weyová předala kotouč zadovkou do tandemu Leoni Balzerové, té ale německé obránkyně zkřížily cestu.
     
    48:14
    Talina Bendererová střelu Anny Kindlové od modré čáry jenom vyrazila. Němky pak vyslaly další střelu od modré čáry, kterou ještě tečovala Anna Roseová, švýcarská brankářka zasáhla i podruhé.
     
    49:25
    Tanja Kunzová vystřelila tvrdě z levé strany, Hannah Loistová její ránu vyrazila do rohu.
     
    50:40
    Theresa Zielinskiová vystřelila od levého mantinelu, s tímto pokusem švýcarská brankářka neměla problémy. Talina Bendererová chytila puk do lapačky.
     
    51:40
    Teď je to takový boj o střední pásmo. Ani jeden celek se nemůže dostat do útoku.
     
    51:53
    Až teď se to podařilo Sonje Inkampové, její pokus od pravého hrazení si ale německá brankářka v klidu pohlídala.
     
    53:25
    Iavana Weyová objela útočné pásmo a bekhendem se snažila přihrát před bránu, kde tušila své spoluhráčky, puk ale doputoval na hokejky Německa.
     
    54:13
    Hanna Hoppeová vystřelila do modré čáry, mířila ale vysoko nad bránu. Puk získaly Švýcarky.
     
    54:30
    Švýcarky postupovaly dopředu dvě na dvě. Puk držela Elisa Dalessiová, která nakonec sama zakončila. Její střelu ukryla Hannah Loistová do náruče.
     
    54:38
    Němky vyhrály buly, Švýcarky je ale hned obraly a bylo z toho přečíslení dvou na jednu. Tanja Kunzová hledala Xenii Balzarolovou, Němky ale tuto přihrávku zastavily.
     
    55:39
    Naemi Herzigová přejela přes osu a vystřelila z okraje levého kruhu, její rána ale mířila vysoko nad bránu.
     
    56:55
    Němky se snaží drát do útoku, čas pro ně plyne velice rychle. Švýcarky se ale dobře brání a nepouští své soupeřky do zakončení.
     
    57:54
    Němky si ale cestu za vyrovnáním samy komplikují. V jejich hře je příliš nepřesností.
     
    58:27
    Naemi Herzigová vystřelila z vrcholku levého kruhu, její rána byla sraženi mimo.
     
    58:54
    Hraje se v pásmu Švýcarska, Němky ale nemají puk pod kontrolou.
     
    59:02
    Až teď. Němky jsou v šesti.
     
    59:24
    Puk byl dlouho zašlápnutý u mantinelu. Němky ho vydolovaly a vystřelily z pravého kruhu, hra je přerušena.
     
    59:24
    Němky si vzal oddechový čas. Vhazuje se po levici švýcarské brankářky, Němky tak budou pokračovat v šesti.
     
    59:38
    Na okraji levého kruhu číhala Hanna Hoppeová, puk se k ní ale nedostal a Švýcarky se osvobodily.
     
    59:52
    Zbývá už jen málo času a Němky ještě nejsou v útočném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Švýcarky znovu musely bojovat o záchranu, a znovu byly úspěšné. Smutnou hrdinkou je nešťastná brankářka Německa, které prošla mezi betony střela Xenie Balzarolové, kterou by devětadevadesátkrát ze sta pokusů chytila.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Anastasia Grußová (GER) a Laure Meriguetová (SUI).
     
    Vyhlášeny jsou také tři nejlepší hráčky jednotlivých týmů za celý turnaj. Na straně Německa jsou oceněny útočnice Hanna Weichenhainová, brankářka Hannah Loistová a obránkyně Hanna Hoppeová.
     
    Z domácího týmu ocenění získaly obránkyně Sonja Inkampová, útočnice Ivana Weyová a brankářka Talina Bendererová.
     
    Teď na tomto turnaji poprvé zazní švýcarská hymna.
     
    Střely po konci zápasu: 26:21. (13:20:57)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 32. Müllerová (Weyová, Herzigová), 42. Balzarolová – 29. Roseová (Grußová, Schricková)


    Švýcarsko: Bendererová (Bergerová) – Rosselová (A), Meriguetová, Wrannová, Leibundgutová, Inkampová, Langeneggerová – Herzigová (C), Weyová (A), Balzerová – Balzarolová, Manetschová, Müllerová – Ochsnerová, Näfová, Strnadová – Dalessiová, Kunzová, Romeriová
    Trenér: Melanie Häfligerová

    Německo: Loistová (Siebertová) – Schricková (C), Hoppeová, Kindlová, Mannsová, Birkaová, Pietschmannová (A), Georgiová – Weichenhainová, Grußová, Roseová (A) – Klareová, Heineová, Poindlová – Del Monteová, Plaumannová, Hanacková – Zielinskiová, Bergmannová, Seyrerová – Rosenstocková
    Trenér: Jeff MacLeod

    Rozhodčí: Dewarová (CAN), Kainbergerová (AUT) – Dimantová (BEL), Greenenová (USA)

    Diváci: 412
    bahis siteleri