Modré Krídla – SR 18 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Modré Krídla Slovan
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
sk Čtvrtek 01.02.2024, 12:00 • TIPOS Aréna Bratislava • 1. liga (SR) • 64. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní vloženého zápasu TIPOS SHL medzi Modrými Krídlami Slovan a JOJ ŠPORT Slovensko U18.

    Modré Krídla Slovan


    Slovanisti si napravili chuť po piatich porážkach. Posledné dve domáce vystúpenia im vyšli skvelo. Topoľčanom udelili sedmičku, Trebišovu štvorku a vrátili sa do hornej polovice tabuľky, cez ktorú sa môžu dostať priamo do play-off, ale boj o šieste miesto bude ešte náročný, keďže je to nabité od deviatej priečky. Krídla sa však môžu trošku vzdialiť prenasledovateľom vo štvrtok popoludní, keď by mali získať povinné tri body.

    JOJ ŠPORT Slovensko U18

    Slováci odohrali druhú skvelú partiu, tentoraz v Poprade. No na rozdiel so súbojom v Považskej Bystrici, ktorý im priniesol vôbec prvý sezónny bod, v "mestskom derby" uhrali nulu. Ale do 58. minúty to bola dráma a farma Popradčanov viedla len 2:1. Definitívne rozhodnutie prišlo v rozmedzí sedemnástich sekúnd a osemnástka opúšťala klzisko s prázdnym vreckom.
     
    Úvodné zostavy:

    Modré Krídla Slovan: Baroš – Bohunický, Královič, Myšiak, Krakovský, Volkov, Vidovič – Jasenec, Trubač, Fetkovič – L. Jendek, R. Petráš, Klučiar – Lupták, Mamonov, D. Hájnik – Olos, Marek, Janča.

    Tréner: Ján Lipiansky.

    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Haronik – Kupec, Ličko, Húževka, Beluško, Šlank, Fabuš, Šimon – Šilhár, Semančík, Lašš – A. Nemec, Prokopovič, Chrenko – Straka, Šatan, Tomík – Liška, Krchňavý, Liščinský – Hazala.

    Tréner: Martin Dendis.

    Rozhodca: Krist, D. Lesay – Bezák, Rehák.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:14
    Nepresná rozohrávka Slovákov. Výmena puku nedopadla podľa predstáv. Zakázané uvoľnenie sa však nepískalo.
     
    01:44
    Ďalší puk, ktorý neudržali mladíci na svojich hokejkách. Ten putoval po mantineli k Barošovi, ale nemohol sa pískať icing.
     
    02:43
    Jasenec sa poriadne nepozrel za seba. Spoliehal sa na vlastný inštinkt, ktorý ale nebol správny. Bohunický to nemal na strelu z prvej.
     
    03:26
    Vážnejšia koncovka slovenskej osemnástky. Adam Nemec fantasticky vystrelil zápästím. Baroš si tento moment vychutnal lapačkou.
     
    04:14
    Slovensko U18 dalo gól! Barošovi preleteli popred oči viacerí hráči, preto nemal šancu vidieť na šikovný strelecký pokus SAMUELA HÚŽEVKA, ktorý si našiel cestu do bránky okolo pravej žŕdky. Asistencie: Adam Beluško a Leo Krchňavý.
     
    05:11
    Sympatická ofenzívna robota slovanistov. Myšiak zamieril presne, no Haronikovi vypadol puk z lapačky. Vynikajúco zapracoval Beluško, ktorý okamžite vyháňal domácich spred bránkového priestoru.
     
    06:19
    Modré Krídla sú v tejto chvíli aktívnejšie, ale pokusy končia na brankárovi Haronikovi. Do tejto neslávnej štatistiky prispel opäť Myšiak.
     
    07:07
    Teraz to skúšali Bratislavčania na tečovaný puk, ktorý bol vyslaný od modrej čiary. Smerom na bránku ho ale nedostal Lupták.
     
    Reklamná prestávka.
     
    07:44
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Olos – 2 min., podrazenie.
     
    08:18
    Zakončenie Lucasa Jendeka v oslabení znemožnila zlomená hokejka. Šťastie stálo pri mladíkoch, ktorí hrajú v početnej výhode.
     
    09:34
    Beluško mal na svedomí sťahovanie reprezentantov do útočného pásma. Hostia ešte chceli využiť posledné sekundy z presilovky, ale to sa im nepodarilo.
     
    09:44
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    11:11
    Slovanistom sa rysovala pekná akcia, ktorá plynula už z vlastnej obrannej tretiny. V strednom pásme bol puk výborne pretečovaný na Hájnika, ale po jeho sťahovačke sa nedostal do šance Lupták.
     
    Reklamná prestávka.
     
    12:20
    Vylúčenie v tíme JOJ ŠPORT Slovensko U18:
    Hazala – 2 min., podrazenie.
     
    13:14
    Strakovi sa jednoznačne ponúkal skvelý priestor, kde mal posielať nahrávku do jazdy Šatanovi! Ten sa aj tak dostal k zakončeniu, pretože takmer profitoval zo šťastného odrazu puku od súperovej korčule! Baroš ale ani len nezasahoval!
     
    14:20
    JOJ ŠPORT Slovensko U18 hrá s piatimi hráčmi.
     
    15:25
    Osemnástka robí slušný tlak na bratislavských hokejistov. Domáci sa na okamih oslobodili, ale znovu trielia dozadu eliminovať aktivitu reprezentantov.
     
    16:08
    Dianie sa presťahovalo pred Martina Haronika, ktorý si posilnil sebavedomie úspešným zákrokom pri teči Jasenca.
     
    16:56
    Určite je to jedna z najlepších tretín Slovákov v rámci tohtoročnej prvoligovej sezóny. Čoraz aktívnejšie úseky podčiarkol kvalitnou strelou Fabuš, no Baroš bol pripravený na zákrok.
     
    17:52
    Ličkov prienik v správnom čase uťal Lukáš Bohunický. Bratislavský obranca pribil na mantinel oveľa mladšieho a ľahšieho súpera, ale pôjde si odpočinúť na trestnú lavicu za iný prehrešok po prerušení hry.
     
    17:52
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Bohunický – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:52
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Farma Slovana je prvým celkom, ktorý prehráva s reprezentačným projektom. Slováci hrali pekne, aktívne i nebezpečne. Húževkov gól teda nebol až takým prekvapením.
     
    Druhá tretina sa začne o 12:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:43
    Kupec pekne poslal puk za seba na Šilhára, ktorý rozvíjal hosťujúci útok. Finálnu prácu mal odviesť Semančík. Natlačil sa pred Baroša, ale v spletitej situácii mu neposlal za chrbát druhý puk v zápase.
     
    21:46
    Miroslav Šatan vyzvŕtal obrancov Slovana. Podarilo sa mu nájsť si sekundu na to, aby mohol skúšať šťastie z bekhendu. Baroš stopercentný.
     
    22:31
    Martin Haronik potvrdil svoje kvality! V gólovej pozícii vymazal skvelým zákrokom Mareka!
     
    23:07
    Jozef Šilhár chcel na seba upozorniť výbornou robotou smerom do útoku. Napokon na domácej polovici iba naháňal puk, kde si ho vymieňala trojica hráčov.
     
    23:56
    Lukáš Bohunický je od úvodu stretnutia akýsi premotivovaný. Ako by si neuvedomoval, že hrá proti dorastencom či juniorom. Dva tvrdé hity spravil za pár sekúnd, jeden z nich dokonca mimo hry.
     
    24:48
    Samuela Baroša zakrývali hráči. Strelecký pokus súpera skončil na zadnom mantineli, no vyzeralo to nebezpečne.
     
    25:25
    Vynikajúci zásah brankára Haronika! Filip Vidovič z krátkej vzdialenosti vyslal prudký príklep, ktorý uviazol v lapačke slovenského gólmana!
     
    26:44
    Fabušova práca bola dobrá a mala zmysel. Slováci sa objavili útočnej tretine. Ale po následnom dotyku Šatana neohrozil Baroša Straka.
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:17
    Hostia zatlačili Krídla. Samuel Baroš roztiahol nohy v situácii, kedy nemal šancu niečo vidieť. Od pravého betónu putoval puk ku kruhu na vhadzovanie.
     
    28:23
    Dušan Klučiar sa prejavil poriadne sebecky! Na jednej strane bol autor vybojovaného puku vo vlastnej defenzíve, ale z protiútoku troch proti jednému sa s nikým nepodelil o prihrávku! Nechal vyniknúť Šlanka hokejkou!
     
    28:43
    Za sebou nechal všetkých protihráčov rozbehnutý Richard Hazala. Ako pravák vypálil veľmi dobre po ľade. Baroš pomocou chráničov odsunul koncovku do rohu klziska.
     
    30:00
    Zakázané uvoľnenie Modrých Krídel. Bude sa vhadzovať po pravici brankára Samuela Baroša.
     
    30:19
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Lupták – 2 min., krosček.
     
    30:40
    Mladíci v rozpätí dvadsiatich sekúnd zapríčinili dva ofsajdy. To by sa im nemalo stávať, nakoľko hrajú presilovku.
     
    32:19
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    32:58
    Baroša nevyrušil ani pád Hazalu na ľad, ktorého atakoval jeden z domácich obrancov. Puk si našiel v lapačke.
     
    34:08
    Kvalitné zakončenie v podaní Andreasa Straku, avšak toto nemohlo Baroša zaskočiť, keď mu zmenšil strelecký uhol a dôsledne pokryl bližšiu tyčku.
     
    35:38
    Útok, na čele ktorého bol domáci útočník Klučiar, mierne narušil Hazala zatiahnutím súpera za ruku, no trest si nakoniec neodsedí.
     
    37:27
    Jendek chcel dosiahnuť presný zásah. Prílišné chcenie sa mu však nevyplatilo. V akcii bol so svojimi spoluhráčmi z útoku. Haronik udržal v náručí zakončenie švihom.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Modré Krídla doplácajú na chabú efektivitu v zakončení. Reprezentanti zvládajú kontrolovať najtesnejšie vedenie.
     
    Tretia tretina sa začne o 13:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:31
    Slovanisti nezvládli prechod do útočného pásma. Odpískali im postavenie mimo hry. Buly v strednom pásme pred trestnou lavicou hostí.
     
    41:00
    Samuel Baroš reagoval vyrážačkou na presnú strelu súpera od mantinelu, ktorý pálil švihom.
     
    42:15
    Modré Krídla Slovan dávajú gól! Aj majster tesár sa utne. Táto poznámka je v tejto chvíli na mieste. Haronik doteraz chytal všetko, ale v tomto okamihu ho prekvapila strela MAXIMILIÁNA OLOSA. Asistencia: Ľubomír Fetkovič.
     
    43:12
    Domáci nemajú nápis krídla len v názve klubu, ale momentálne už aj na ľade. Pri jednej z bratislavských akcii to vyzeralo nepríjemne pre mladíkov v reprezentačných dresoch.
     
    43:12
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Královič – 2 min., sekanie.

    Vylúčenie v tíme JOJ ŠPORT Slovensko U18:
    A. Nemec – 2 min., nešportové správanie.
     
    44:16
    Volkov sa prezentoval tvrdým streleckým pokusom! Haronik to chcel zovrieť v lapačke, ale puk zasiahol hornú žŕdku a vyletel na ochrannú sieť!
     
    45:23
    Olosa zradil povrch ľadovej plochy. Kvôli pošmyknutiu nemohol poslať do útočnej aktivity svojich spoluhráčov.
     
    45:45
    Modré Krídla Slovan a JOJ ŠPORT Slovensko U18 hrajú s piatimi hráčmi.
     
    46:09
    Miroslav Šatan smeroval za gólom! Jeho zakončenie bolo mimoriadne nebezpečné! Barošovi presvišťal pokus okolo pravej tyčky!
     
    47:08
    Haronikov dvojitý úspešný zákrok! Krídla postupne stupňujú svoj výkon od nástupu do tretej časti hry!
     
    47:57
    Hájnik s Bohunickým odviedli peknú robotu v útočnom pásme. Druhý menovaný zakončil, ale z malej vzdialenosti nemal presnú mušku.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:32
    Strakovho puku sa zmocnili hráči Slovana! Nasledoval výpad Lucasa Jendeka! Haronik udržal priebežné skóre 1:1!
     
    51:13
    Bohunický chcel dopadnúť lepšie, ako jeho spoluhráč Jendek. Koncovka prišla viac-menej z uhla, ale Kupec jej zabránil, aby prišla do kontaktu s brankárom Haronikom.
     
    53:14
    Jasenec mal v úmysle vylákať z bránky Haronika. Túto myšlienku mu ale prekazila defenzíva Slovákov.
     
    54:00
    Prečíslenie Krídel, ktoré nebolo dotiahnuté do želanej bodky! Lupták narazil na vysunutú hokejku súpera!
     
    56:16
    Richard Petráš sa dohodol s Jasencom a domáci sa vyhli ofsajdu. Pre Haronika to neznamenalo žiadne výraznejšie nebezpečenstvo.
     
    56:42
    Klučiar sa dostal do sporu s Liščinským! Na stranu domáceho útočníka sa postavil aj Richard Petráš! To bola úloha pre čiarových rozhodcov, aby ich rozdelili! Trestať sa bude len bratislavský útočník!
     
    56:42
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Klučiar – 2 min., nešportové správanie.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:42
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Dnešný zápas sleduje 3728 divákov.
     
    58:43
    JOJ ŠPORT Slovensko U18 oddychový čas!
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Slovenská osemnástka získava druhý bod v prebiehajúcej sezóne. V Považskej Bystrici padla po samostatných nájazdoch. Uvidíme, aký scenár ju čaká v Bratislave.
     
    Predĺženie sa začne o 14:10.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Beluško mal šancu rozhodnúť o extra bode navyše pre reprezentáciu. Baroš pekne zasiahol ľavým betónom.
     
    60:41
    Úvodné kolo možností na rozhodnutie duelu máme za sebou. Haronik si poradil s únikom Michala Jasenca.
     
    61:18
    Dvojnásobná aktivita Klučiara. Zvolil rovnaké zakončenia z bekhendového blafáku zblízka. Obe tieto šance nevyužil.
     
    62:51
    Jasenec bol veľmi aktívny, ale v jednom prípade neposlal prihrávku Fetkovičovi a v druhom sa nepresadil z priestoru medzi kruhmi.
     
    64:38
    Jasenec povodil slovenských reprezentantov po pásme! Mamonov sa mu ukázal a vypálil! Haronik už bol prekonaný, ale zachránila ho žŕdka! Húževka rýchlo odstrelil puk do bezpečia!
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Nadstavený čas bol zaujímavý a víťazstvo sa mohlo prikloniť na obe strany. Najväčšiu šancu mal Mamonov. Kým on ostal sklamaný po strele do tyčky, Slováci si poriadne odfúkli. Druhý zápas v sezóne budú o prípadnej výhre osemnástky rozhodovať samostatné nájazdy.
     
    Nájazdy sa začnú o 14:20.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Lašš nepremieňa.
     
    1. série
    0:0
    Trubač nepremieňa.
     
    2. série
    0:0
    Chrenko nepremieňa.
     
    2. série
    0:0
    Mamonov nepremieňa.
     
    3. série
    0:1
    Tomík premieňa.
     
    3. série
    0:1
    Lupták nepremieňa.
     
    4. série
    0:1
    Nemec nepremieňa.
     
    4. série
    0:1
    Královič nepremieňa.
     
    5. série
    0:1
    Šatan nepremieňa.
     
    5. série
    0:1
    Klučiar nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím JOJ ŠPORT Slovensko U18. Rozhodujúci nájazd premenil TOBIAS TOMÍK.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slováci získali prvú výhru v TIPOS SHL v tejto sezóne. Brankár Martin Haronik vychytal všetkých exekútorov z Bratislavy. Presadil sa len jeho spoluhráč Tobias Tomík. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (14:26:34)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 43. Olos (Fetkovič) – 5. Húževka (Beluško, Krchňavý), rozh. náj. Tomík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Lašš (SVK18)
    0:0   Trubač (MKD)
    2. série:
    0:0   Chrenko (SVK18)
    0:0   Mamonov (MKD)
    3. série:
    0:1   Tomík (SVK18)
    0:1   Lupták (MKD)
    4. série:
    0:1   Nemec (SVK18)
    0:1   Královič (MKD)
    5. série:
    0:1   Šatan (SVK18)
    0:1   Klučiar (MKD)


    Modré Krídla Slovan: Baroš – Bohunický, Královič, Myšiak, Krakovský, Volkov, Vidovič – Jasenec, Trubač, Fetkovič – L. Jendek, R. Petráš, Klučiar – Lupták, Mamonov, D. Hájnik – Olos, Marek, Janča.
    Trenér: Ján Lipiansky.

    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Haronik – Kupec, Ličko, Húževka, Beluško, Šlank, Fabuš, Šimon – Šilhár, Semančík, Lašš – A. Nemec, Prokopovič, Chrenko – Straka, Šatan, Tomík – Liška, Krchňavý, Liščinský – Hazala.
    Trenér: Martin Dendis.

    Rozhodčí: Krist, D. Lesay – Bezák, Rehák.

    Diváci: 3728.
    bahis siteleri