Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Středa 07.02.2024, 13:00Tiskové konference
     
    Děkujeme za pozornost a budeme se těšit u dalších online přenosů někdy v budoucnu. (13:19:18)
     
    Dotazy jsou u konce. Tisková konference tedy také končí.
     
    Martin Svědík o zraněních: Trápilo nás to a zlobilo, ale pomohlo nám, že jsme mohli být dvakrát na soustředění v teple. Stínem přípravy je těžší zranění Dana Holzera a v jarní části ho asi nebudeme mít vůbec. Tomáš Břečka začíná pomalu, pořád to není na poločas například, ale bude k dispozici mužstvu a je to na dobré cestě. Jsem rád, že se zapojil a pevně věřím, že do jarních bojů ještě zasáhne.
     
    Martin Svědík o zápase s Pardubicemi: Máme je nasledované, ale je to zrádné. Týmy vychází z pozice v tabulce, ale Pardubice na podzim i teď se neustále zlepšují. Bude to velmi těžký soupeř. Je potřeba být na ně dobře připravený. Zajímá nás naše hra, náš výkon. Jen maximální výkon může vést k úspěchu. Bez toho nemůžeme být nikdy. Vždycky musíme jet ve všem nadoraz. Pokud se to neděje, tak se to hned projeví. Jsme založení na týmovém výkonu.
     
    Michal Kadlec o jarním počasí: Je to příjemné. Únor jsme čekali mrazivý, ale vypadá to dobře. V Turecku jsme měli dvě kvalitní soustředění a je dobře, že jsme mohli i tady trénovat na trávě. Je to lepší a mohlo by přijít i více diváků.
     
    Martin Svědík o náhradě za Valentu ve středu hřiště: Matěj byl specifický, má dobré čtení hry a umí ji zrychlit. Bude nám chybět, ale vyzkoušíme zase jiné hráče. Buď tam bude Bin, nebo Michal Kohút. To jsou dva hráči, kteří jej můžou zastoupit. Máme více variant, ale důležité je rozhodnout se pro správnou variantu.
     
    Martin Svědík a ambice na evropské poháry: Týmy jsou kvalitní, jsou za námi týmy s dohrávkami. Je to pro nás zrádné, protože ten náskok není takový. Je to o tom, jak vám vyjde začátek a jak budete pokračovat. Důležitá je touha a vůle vyhrávat ve všech zápasech. Teď jsou to jen spekulace.
     
    Michal Kadlec o Markovi Havlíkovi: Známe ho, musí si to rozhodnout on sám. Musíme akceptovat jakékoli jeho rozhodnutí. Pro klub odvedl spoustu práce. Může se dostat ven, ale pro Slovácko odvádí 100 %. není to na něm znát, góly střílí pořád i na tréninku.
     
    Michal Kadlec: Zatím to vypadá na poslední půlrok, ale v průběhu jara se k tomu určitě vyjádřím. Teď se soustředím na to, abych zůstal zdravý a mohl odehrát co nejvíce zápasů.
     
    Martin Svědík: Je důležité, že přišel rychlostně dobře vybavený hráč. Rychlost je velmi důležitá a ovlivňuje to pak více postů.
     
    Martin Svědík o posilách: Marko Kvasina přišel s tréninkovým i zápasovým mankem. Je to s ním na delší dobu, i jsme to takto plánovali a mluvili jsme s ním o tom. Musíme si ho připravit a vypilovat. Od začátku zimní přípravy to bylo vidět. Patrik Blahút je rychlostní hráč, umí pracovat nahoru a dolů a musím pochválit Podbrezovou, protože přišel velmi dobře připravený. Budeme po něm chtít, aby si zvykl na taktické věci.
     
    Martin Svědík ještě o potenciálním odchodu Havlíka: Marek Havlík je profesionál. Nejde na něm vůbec poznat, že by něco řešil.
     
    Martin Svědík: Je důležité dobře nastartovat tým. Nechci říkat nic o umístění, ale budeme chtít vyhrát každý zápas a vyždímat co nejvíce.
     
    Martin Svědík: Odešli Matěj Valenta a Patrik Brandner. Na druhou stranu se nám vrátil po zranění Michal Kohút. Máme otazníky ve středu hřiště, ale zranil se nám Dan Holzer. Máme nějaké otazníky, ale z kádru se pokusíme vyždímat maximum.
     
    Martin Svědík: Záleží čistě na Markovi. Rozhodl se s námi absolvovat celou přípravu. Jak ho znám, tak by teď neutekl. Když někam půjde, tak asi v létě.
     
    Petr Pojezný: Ohledně odchodu Marka Havlíka nemůžu říct nic, co se nyní neví. Nabídli jsme mu smlouvu na hranici našich možností. Udělali jsme všechno pro to, aby u nás zůstal. Je to na něm. Smlouvu má do léta. Nabídky na něj nemám.
     
    Petr Pojezný: Snažili jsme se vytvořit podmínky pro přípravu co nejlepší. Jsem rád, že jsme pohromadě všichni ve stejné sestavě s trenérem Svědíkem a kapitánem Kadlecem. Máme nějaké otazníky v týmu u jedno, dvou lidí, ale věřím, že se popereme opět o první šestku.
     
    Slovo si bere jako první Petr Pojezný.
     
    Tisková konference začíná.

    Marek Janoš

    bahis siteleri