Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.)
konec
Tisková konference Ligové fotbalové asociace

Pátek 09.02.2024, 10:00 • Hotel Marriott Prague • Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Děkujeme za pozornost. (10:33:07)
     
    Svoboda ohledně své kandidatury: Já bych to teď nechal bez komentáře. Rozhodnu se podle toho, jestli budu z klubů cítit podporu.
     
    Svoboda na otázku ohledně změn: Mandát nám vyprší 17. května. Do té doby musí být volby a nebo se musí přijmout nové stanovy.
     
    Svoboda: Ligový výbor diskutoval na svém zasedání, další máme v pondělí. Už jsme se o nějakých reformách a změnách bavili a budeme se bavit i nadále. Máme rámcovou smlouvu s FAČR a musíme se řídit tím, co se píše v té smlouvě. Možná během jara se k tomu ligové grémium dostane. Změna stanov by měla být schválena většinou klubů a ne pouze jedním. Je to v zájmu dalšího rozvoje LFA.
     
    Svoboda: Probíhá diskuze na téma, jestli tu řídící strukturu LFA nějak upravit. Nemyslím si, že by LFA fungovala špatně. LFA v roce 2015 byla tak trochu moje onemanshow a nikdo tomu projektu příliš nevěřil. Některé změny jsou určitě ku prospěchu a já se jim nebráním a s některými souhlasím. Ale musí s tím souhlasit dvě třetiny klubů. Vím, kde jsou nějaká slabá místa a kde by se ta situace měla změnit. Ten tým, který jsme sestavili, pracuje velmi dobře. Myslím, že kromě Komise rozhodčích, je složení LFA stabilní. Změny probíhají, mám na ně nějaký názor.
     
    Svoboda na otázku ohledně ceny. Cena je primárním kritériem.
     
    Svoboda: Věřím, že se u výběru titulárního partnera projeví divácký zájem o ligu. Došlo ke změnám parametrů směrem k sázkovým kancelářím. Betingové streamy se staly součástí prvního velkého televizního tendru. Myslím si, že oni zhruba ví, jaká je velikost sponzorského dílu a částka by neměla být vyšší, ale o kolik bude vyšší, uvidíme za dva měsíce.
     
    Svoboda na dotaz ohledně trestů za používání pyrotechniky: Nemám teď přesné informace, kolik se vybralo za pokuty, ale nemyslím si, že to nějak vybočovalo, protože tam naštěstí žádný větší exces nebyl. Přístup k pyrotechnice je jasně daný v rámci disciplinárního řádu. S pyrotechnikou jsou spojena rizika a je to daleko komplexnější problém a každý se k ní staví jinak. Mezi podzimní a jarní sezonou žádná změna nebude.
     
    Daniel Hajný na dotaz kolik zájemců se přihlásí: Odhad nemám, ale myslím si, že se dá čekat zájem největších sázkových kanceláří, ale neznamená to, že by generálním partnerem měla být sázková kancelář.
     
    Hajný: Pro nás má v tuhle chvíli větší prioritu na generálního partnera, protože se může stát, že bude partnerem někdo jiný, než Fortuna.
     
    Daniel Hajný na dotaz ohledně dalších tendrů na partnery: O vypsání tendru na další partnery dojde někdy na přelomu února a března. Výsledek bychom měli vědět do dvou měsíců od vypsání.
     
    Robert Imling: Chtěl bych potvrdit naši spolupráci s LFA. Společně jsme s fotbalem ujeli 7 000 000 kilometrů. I na jarní sezónu dodáváme tuzemskému fotbalu 280 nových vozů.
     
    Daniel Hajný: Naším cílem bylo udržet partnery ligy, což se nám podařilo a jsem za to rád. Chceme se jako liga ajako kluby prezentovat tím, že chceme prodlužovat partnerství. Ty značky, které dnes u ligy máme, jsou zavedené na trhu. Naplňuje nás to optimismem. Děkuji všem partnerům.
     
    Svoboda k tomu říká: Jsme rádi, že partneři sami vidí, že to partnerství pro ně má smysl. Komerční zájem o fotbal je na rostoucí úrovni. Děkuji společnostem, kteří s námi smlouvu prodloužili.
     
    LFA prodloužila smlouvy se třemi partnery na další dvě sezony: Louda Auto+, JVC a ČPP.
     
    Úvodní slovo má Dušan Svoboda: Vítám vás všechny na předsezonní tiskové konferenci. Chtěl bych zdůraznit hlavní momenty, se kterými do jarní části vstupujeme. Divácký zájem o fotbal a o českou ligu stoupá. Návštěvnost každou sezónu stoupá a vzrůstá nám počet diváků na stadionech. Proběhl tendr na vysílatele zápasů. Spousta lidí se mě ptá, proč je takový zájem a co jsme udělali tak geniálního. Přispěl k tomu i vznik LFA, nic geniálního jsme neudělali. Jsou věci, které se podařily odstranit v rámci možností dobře. Je to i dobrou prací klubů s fanoušky a není to jen Sparta a Slavia. Dnes vidíme celou řadu klubů, jako například Viktoria Plzeň nebo Baník Ostrava. Přispělo k tomu i otevření dvou nových stadionů v Pardubicích a Hradci. Je to soubor několika věcí. Rádi bychom překonali divácký rekord, alespoň v příští sezóně. Hostující fanoušci většinou nezaplní celý sektor pro hosty. Chybí nám tu větší stadiony. Díváme se do zahraničí, například do Holandska. Já doufám, že se v dalších letech dočkáme dalších nových stadionů, třeba v Brně. Tohle by nám mohlo pomoct ke skokovému vzrůstu. Chtěl bych všem týmům poděkovat za práci s fanoušky a fanouškům za to, že chodí na zápasy a doufám, že ten trend bude pokračovat. Rozvoj ligového fotbalu byl trochu zabržděn dvěma covidovými sezónami a já doufám, že už nic takového nebude. Věřím, že se na jaře máme na co těšit a věřím, že k tomu přispějí i hráči na hřišti svými výkony.
     
    Úvodní slovo si bere Pavel Jahoda, který vítá všechny přítomné novináře a představuje účastníky tiskové konference.
     
    Začátek tiskové konference se blíží.
     
    Zdravím u sledování online přenosu z tiskové konference Ligové fotbalové asociace, která se koná před sobotním startem jarní části FORTUNA:LIGY. Této tiskové konference se zúčastní předseda LFA Dušan Svoboda, výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta, obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný, ředitel komunikace a PR LFA Pavel Jahoda a ředitel obchodu s ojetými auty společnosti Louda auto Ing. Robert Imling. Společnost Louda auto je jedním z partnerů fotbalové ligy.

    Mateo

    bahis siteleri