Frýdek-M. – Prostějov 5:1 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:0 (kon.) | Zlín – Slavia 2:0 (kon.)
Znojmo – Třebíč 5:0 (kon.) | Pardubice B – Vsetín 3:2 (2:1 po s.n.) | Sokolov – Kolín 3:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Slavia Praha
Pondělí 12.02.2024, 17:30 • Zlín, Trinity Bank Arena Luďka Čajky • Chance liga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo Chance ligy a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy Berani Zlín a HC Slavia Praha.
     
    Berani Zlín

    Zlínští Berani se v tabulce nacházejí na osmém místě se ziskem pětašedesáti bodů. Jsou tedy na pozici, která zaručuje postup do osmifinále play-off. Nicméně ještě mají rozhodně šanci zabojovat o elitní šestku a dostat se tak do čtvrtfinále. Tam ztrácejí jen tři body. Zlínští se doma budou snažit zvítězit. Třikrát po sobě totiž prohráli a před svými diváky tak budou chtít předchozí zaváhání napravit.
     
    HC Slavia Praha

    Pražská Slavia je na tom mnohem hůře. V tabulce Chance ligy ji najdeme na třinácté pozici a dosud získala třiapadesát bodů. Má ještě šanci proklouznout do osmifinále play-off, kde ale zároveň může ještě klidně sestoupit. Na poslední příčku, kde se nachází Znojmo, mají náskok jen dvou bodů. Pražané tak na půdě Zlína prahnou po třech bodech.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly třikrát. Dvakrát vyhrál Zlín, jednou pak pražská Slavia.
     
    Úvodní sestavy:

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, Talafa, Husa, Suhrada – Köhler (C), Süss, P. Sedláček (A) – Paukku, Holík, Novák – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Gago, Kindl.
    Trenér: Jan Srdínko

    HC Slavia Praha: Volevecký (Hölsä) – Žovinec (A), Klikorka, Hrdinka, Holý (A), Kajínek, Křepelka, Stejskal – Matě. Beran, Kulda, Malínek – Průžek, Knotek (C), Šmerha – Všetečka, Slavík, J. Brož – Havrda, V. Polák II, Strnad.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Obadal, Maršálek – Hanzlík, Tvrdý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hned se do šance dostali domácí hráči, Jan Süss pak napřáhl na levé straně a jeho projektil kryje efektním semaforem hostující brankář Tomáš Volevecký.
     
    01:09
    Slávisté se v rychlém protiútoku vystavili ofsajdové pasti a vhazovalo se ve středním pásmu. Následně pak šli do další akce zlínští Berani, znovu ale Tomáše Voleveckého nepřekonali.
     
    02:18
    Berani sebrali soupeři puk a znovu s ním uháněli až před Voleveckého klec, ovšem tam se o něj postarala obrana a Pražané otáčejí hru.
     
    03:21
    Zdeněk Čáp po buly v útočném pásmu zakončoval od modré čáry a jeho dalekonosná střela končí znovu v moci brankáře Slavie Tomáše Voleveckého.
     
    03:58
    Berani jsou aktivnější než soupeř, nyní bez větších problémů ubránili souhru Pražanů a dostali touš do neutrální zóny. Hned na to pak žlutí střídají.
     
    04:57
    Marek Slavík se nyní dostal do zajímavé pozice, na pravé straně vystřelil směrem na Daniela Hufa, ale jeho svatyni svou střelou minul.
     
    05:41
    5/5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Aktivitu od úvodních minut domácí nyní potvrzují a otevírají účet zápasu. K odraženému puku se po nahození Martina Nováka dostal PETR HOLÍK a pohotovou střelou pak trefil odkrytou hostující klec – 1: 0. Asistence: Martin Novák a Stefan Mikael Warg.
    Holík P., Novák M., Warg S., Čáp Z., Paukku J.
    Hrdinka F., Polák V. II, Holý J., Strnad L., Havrda M.
    05:41 Petr HOLÍK - 1:0
     
    06:45
    Další střela domácích končí na brankáři Voleveckém a hra je přerušena. Po první komerční přestávce se pak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    07:11
    Jesse Paukku šikovně tečoval pokus Martina Nováka a tentokráte ale vše jistí dalším pozorným zákrokem Tomáš Volevecký.
     
    07:36
    Robin Všetečka kousek od modré čáry natáhl ke střele, tu ale posílá jen vedle protější tyče. Následoval zisk puku pro Zlín, jenž opět míří dopředu.
     
    08:35
    Tomáš Volevecký kryl další pokus Zlína a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    09:15
    Pavel Sedláček se natlačil před brankoviště Pražanů, ale jeho přízemní projektil končí jen na obraně Slavie, která bleskově otáčí hru na opačnou stranu.
     
    10:05
    Wargova střela skončila u branky hostů, kde se ho poté snažili domácí dotlačit za Voleveckého, ale to se jim nepovedlo. Následně pak vyhazují kotouč do bezpečí hráči Slavie.
     
    10:59
    Zakázané uvolnění Zlína stěhuje hru před Daniela Hufa a vhazovat se bude po jeho levé ruce. Pražané tak získali zadarmo útočnou třetinu.
     
    11:38
    Sedlák nahodil puk do útočného pásma, kde se ho ujal Denis Kindl, ale následná jeho střela jde jen mimo branku soupeře.
     
    12:36
    Matěj Beran nepřesně zakončil před klecí Daniela Hufa, na druhé straně pak souhru pokazili domácí hráči. Ti hned spěchají zase zpět před domácí branku.
     
    13:12
    Tomáš Šmerha mezi kruhy okamžitě vystřelil a kotouč šel na branku Zlína, kde byl s dalším zákrokem připraven Daniel Huf.
     
    14:11
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    15:24
    Berani opět hýřili aktivitou a na Voleveckého šla další střela, kterou vyprodukoval Nicolas Werbik, ale ta se odrazila jen od obránce Pražanů.
     
    16:37
    Zdeněk Sedlák vyslal od modré čáry nahození před klec soupeře, ale před Tomášem Voleveckým nebyl nikdo, kdo by kotouč tečoval.
     
    17:01
    Na druhé straně musel zasahovat po Havrdově střele Daniel Huf, který si připsal další důležitý zákrok a drží těsné vedení domácích i nulu na svém kontě.
     
    17:38
    Po další šanci Zlína byla hra přerušena a vhazovalo se před hostující klecí, kde ale domácí Voleveckého nikterak neohrozili.
     
    18:42
    Zakázané uvolnění Zlína a vše se stěhuje před Daniela Hufa, buly po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Nepřesnosti na obou stranách a už to vypadá, že se úvodní část zápasu pouze dohrává. Puk mají domácí a ještě ho dostávají před branku Pražanů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe se povedla Zlínu. Ten od úvodních minut byl aktivnějším týmem a to potvrdil Petr Holík, který si v šesté minutě našel na pravé straně odražený kotouč a poté ho pohotovou střelou dostal do částečně odkryté sítě pražské Slavie. Hosté tak ztrácejí jeden gól a budou se snažit své manko vymazat. Uvidíme, zda se jim to povede a co nám také přinese další průběh hry.
     
    Střely na branku: 12 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Hned na začátku druhé třetiny pálil z pravé strany Edgars Kulda, ale jeho pokus kryje pozorný Daniel Huf.
     
    21:38
    Tomáš Volevecký nyní pokryl dvě střely soupeře po sobě a byla z toho dvě vhazování před jeho klecí. Zlínští operují před jeho brankou a snaží se navýšit náskok.
     
    22:01
    Mikko Salmio napřáhl ke střele a tu kryje Tomáš Volevecký, další jeho zákrok znamená stále stejný stav, jaký na ukazateli svítí od šesté minuty úvodní třetiny.
     
    23:36
    Edgars Kulda byl znovu hodně aktivní před zlínskou klecí, hned napřáhl ke střele a tu srazil do bezpečí brankář Beranů Daniel Huf.
     
    24:36
    Karel Křepelka se dostal do zakončení v prostoru mezi kruhy, ale proti jeho pokusu zakročil Daniel Huf. Hned na to domácí otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    25:26
    Tomáš Volevecký vychytal Mikka Salmia, který na něho mířil z levého kruhu a brankář Slavie tak má další důležitý zákrok na svém kontě.
     
    26:43
    Po další komerční pauze hra pokračuje dále, puk mají hosté a už se zase usadili před brankou Daniela Hufa, který se musí mít na pozoru.
     
    27:17
    Volevecký je na zemi a kryje další nebezpečnou střelu. Hned na to nechává hru přerušit a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    28:20
    Hosté se prodrali do další šance, ale obrana Zlína byla rychlejší a dostala se na puk, který poté vyhazuje do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:03
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a Zlín stále veder rozdílem jediné branky. K vidění zatím nebylo žádné vyloučení, ani jeden tým si tak neměl možnost vyzkoušet přesilovou hru.
     
    30:45
    Pavel Sedláček si nabruslil za branku hostů, poté vyplaval na levé straně, jeho přihrávka do prostoru mezi kruhy ale nenašla žádného adresáta.
     
    31:43
    Další náznak akce Slavie končí zmarem a puk mají znovu na hokejkách domácí hráči.
     
    32:06
    Karel Křepelka jistí puk u branky Slavie a ten poté kryje pod lapačku Tomáš Volevecký. Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat před klecí Pražanů.
     
    32:45
    Marek Slavík dostal nabito od Karla Klikorky a hned z první pálil. Ovšem holí puk sklepl do bezpečí domácí brankář Daniel Huf.
     
    33:45
    Pražané se znovu drželi před Hufem, ale ten zamkl své brankoviště a nedovolil, aby soupeř udeřil. Následně pak domácí posílají touš do bezpečí.
     
    34:33
    Zlínští stále drží těsný náskok, nedaří se jim ho pojistit. Naopak hosté se stále nedostali k vyrovnání, ač na to nějaké šance rozhodně měli.
     
    35:43
    Tadeáš Talafa napřáhl ke střele, ale rána mu nesedla a puk mu poté sjel z čepele. Rázem tak bylo po možná velké šanci zlínských Beranů.
     
    36:22
    Na druhé straně to zkoušel střílenou přihrávkou Jan Holý, ale i jeho pokus se minul účinkem.
     
    37:06
    A další šance hostů, která už měla gólové parametry, ale zblízka Jaroslav Brož neprostřelil Daniela Hufa!
     
    37:45
    Bedřich Köhler na sebe navázal dva hráče soupeře, poté udělal kličku a dostal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde ale nezakončil přesně Jan Süss.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Puk mají Zlínští a míří s ním před klec pražské Slavie. Martin Novák pak zblízka zakončil a jeho pokus se odrazil od betonu Voleveckého.
     
    39:54
    Jan Holý nahodil kotouč před zlínskou branku, kde nebyl nikdo na teč a domácí brankář pak přikrytím puku raději přerušuje hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a v něm nepadla žádná branka. Zlínští tak vedou 1:0 od šesté minuty zápasu a drží tak nejtěsnější možný náskok. Rozhodně nás ještě čeká zajímavá třetí třetina, která nemusí rozhodnout o osudu tohoto duelu. Pražané zvyšovali tempo a v závěru měli dvě šance, které ale kýžené vyrovnání nepřinesly.
     
    Střely na branku: 22 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 19:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Edgars Kulda dostal od Berana přihrávku na levý kruh a jeho následná střela končí jen vedle protější tyče.
     
    41:10
    Další pokus hostů, který vyslal Jaroslav Brož, znovu však nepřekonal Daniela Hufa, který stále drží čisté konto.
     
    42:02
    Jan Süss zatáhl puk do útočného pásma, ale tam ho na svou stranu získal Dušan Žovinec a Slavia jde do akce.
     
    42:30
    Na Voleveckého se na druhé straně řítil Denis Kindl, ale tváří v tvář brankáři Slavie neuspěl!
     
    44:09
    Zdeněk Čáp nahazoval puk před branku hostů, kde ho tečoval Jesse Paukku, ovšem bylo to nepřesné.
     
    45:21
    Knotkovo nahození směrem ke zlínské brance zastavili domácí obránci a hned po chvilce pak Zlín míří do další útočné akce před klec Tomáše Voleveckého.
     
    45:33
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Zdeněk Sedlák – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Vojtěch Malínek – 2 min., hrubost.
     
    46:53
    Po zákroku domácího brankáře je hra přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    47:17
    Hosté byli v další šanci před Danielem Hufem, ten měl plné ruce práce a poté raději zastavuje hru, když puk přikryl pod svojí lapačku.
     
    47:33
    Další šance Pražanů, ti se opět protlačili až před Hufa, kde zakončil Lukáš Strnad a domácí brankář má další přesný zákrok!
     
    48:57
    Slávisté znovu zatopili obraně Zlína a také Hufovi, ten se musel ve svém brankovišti znovu co otáčet.
     
    50:15
    Necelých deset minut zbývá do konce třetí třetiny a stále Zlín vede rozdílem jedné branky.
     
    51:46
    Pražané stále buší do zlínských vrat, ale domácí nadále jejich zvýšenému tlaku odolávají. Po chvilce pak zakončoval před Voleveckým Petr Holík, ale jeho pokus končí mimo.
     
    53:14
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    54:09
    Jesse Paukku dostal přihrávku od spoluhráče, ale ta byla nepřesná a kotouč končí v moci hostů, kteří otáčejí hru.
     
    55:11
    Bedřich Köhler číhal mezi kruhy na přihrávku od Jana Süsse, ale nakonec se nedočkal. Sám Jan Süss pak zakončil hodně nepřesnou střelou.
     
    55:32
    5/5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok. Žabkou poslal puk Talafa na MARTINA LANGA, který si najel na pravou stranu a poté švihem pověsil kotouč do protějšího horního růžku Voleveckého branky – 2:0. Asistence: Tadeáš Talafa a Jakub Husa.
    Lang M., Talafa T., Husa J., Werbik N., Salmio M.
    Malínek V., Slavík M., Křepelka K., Kajínek D., Všetečka R.
    55:32 Martin LANG - 2:0
     
    55:52
    Hosté jsou bez brankáře a na ledě se šesti bruslaři!
     
    56:33
    Domácí se příliš unáhlili se střelou na odkrytou klec a puk končí jen vedle ní.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Jesse Paukku – 2 min., podrážení.
     
    57:13
    Šmerhova střela z levého kruhu mířila na branku Zlína, kde zakročil Daniel Huf a má puk ve své moci. Hra je posléze přerušena.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny. Hosté bušili znovu na zlínská vrata, ale jejich snaha nebyla úspěšná.
     
    58:50
    Paukku je na ledě a Zlín je tedy v plném počtu.
     
    59:10
    Petr Holík u prázdné branky nezískal puk a hosté po jeho zisku naopak hru otáčejí před Daniela Hufa a znovu se pokusí snížit na rozdíl jediné branky.
     
    59:50
    Zápas se už jenom dohrává, kotouč mají domácí hráči, soupeř je ale nepouští k zakončení do prázdné jejich branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině navýšili náskok na dvoubrankový a ten si poté udrželi až do samotného konce. Slávisté několikrát nebyli daleko od snížení, ale nakonec Hufa ani jednou nepřekonali. Ten tak udržel čisté konto a pomohl svému týmu k vítězství a k dalším důležitým třem bodům. Pražané naopak v boji o záchranu nebodovali vůbec.
     
    Střely na branku: 28 – 25
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje e budu těšit opět na shledanou. (19:45:35)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Holík (Novák, Warg), 56. M. Lang (Talafa, Husa)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, Talafa, Husa, Suhrada – Köhler (C), Süss, P. Sedláček (A) – Paukku, Holík, Novák – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Gago, Kindl.
    Trenér: Jan Srdínko

    HC Slavia Praha: Volevecký (Hölsä) – Žovinec (A), Klikorka, Hrdinka, Holý (A), Kajínek, Křepelka, Stejskal – Matě. Beran, Kulda, Malínek – Průžek, Knotek (C), Šmerha – Všetečka, Slavík, J. Brož – Havrda, V. Polák II, Strnad.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Obadal, Maršálek – Hanzlík, Tvrdý

    Diváci: 1739
    bahis siteleri