Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers 25:22 (kon.)
konec
Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers

25:22

(0:0, 3:10, 10:0, 6:9 – 6:3)

Pondělí 12.02.2024, 00:40 • Allegiant Stadium, Paradise, Nevada • Americký fotbal • Super Bowl
     
    KANSAS CITY CHIEFS VÍTĚZÍ V SUPER BOWLU LVIII, stává se šampionem sezony 2023 a také prvním týmem po 19 letech, který dokázal obhájit titul!
    CHIEFS JSOU VÍTĚZI SUPER BOWLU LVIII!
     
    0:05
    TOUCHDOWN CHIEFS

    Patrick Mahomes měl na pravém pylonu úplně volného receivera MECOLE HARDMANA, který chytá jednoduchou 3yardovou přihrávku a rozhoduje zápas! Chiefs vítězí na samotném konci prvního prodloužení, 25:22!
    Mahomes odtáhl hru do red zóny 49ers
     
    2:07
    Mahomes na 3&1 opět zdrhnul po svých, utekl hned 3 obráncům a byl složen až po 19 yardech! K end zóně jich zbývá posledních 13!
     
    6:05
    4&1, reálně asi 4&stopa, a Mahomes se rozběhl sám do volné pravé strany, 8 yardů a Chiefs jsou pro tuto chvíli zachráněni!
    Chiefs stojí před jasným scénářem - body, nebo konec!
     
    7:25
    FIELD GOAL 49ERS

    JAKE MOODY nezaváhal, posílá 27yardový field goal do branky a dává San Franciscu naději na vítězství, 22:19!
    Skvělý únik McCaffreyho
     
    11:12
    Purdy pod velkým tlakem rychle shodil míč doleva úplně volnému McCaffreymu, který se rozběhl, překonal prvního obránce a najednou má 24 yardů! Niners jsou na dostřel a Kittle je zpátky na hřišti!
    Faul v nejhorší možný moment
     
    14:09
    3&13, Purdy sice nezvládl přes poměrně dostatečné množství času přesně přihrát, ale McDuffie jasně přidržel v náběhu Jenningse, což znamená sice jen 5 yardů trest, ale hlavně automatický první down!
    Půjdeme do prodloužení!
     
    0:06
    FIELD GOAL CHIEFS

    HARRISON BUTKER udržel nervy na uzdě, prokopl brankou krátký 29yardový field goal a posílá zápas do historicky druhého finálového prodloužení! 19:19!
    A tohle taky nevypadá vůbec dobře pro 49ers
    Travis Kelce mužem okamžiku
     
    0:16
    3&7 a Mahomes nachází rozběhnutého Kelceho, který se nezastavitelně řítil k levé lajně, až po kontaktu s obráncem vyběhl po 22 yardech, 11 yardů od cíle, ze hřiště a zastavuje tím čas! Navíc se právě onen obránce, safety Brown, při tom kontaktu ztranil a musí ze hřiště.
     
    0:48
    Mahomes nachází rychlou krátkou přihrávkou doprava Pacecha, který nejen že získal první down, ale donesl míč na dostřel! Urval 7 yardů, zbývá jich 36. A Chiefs zastavují čas druhým timeoutem.
    Udrží 49ers tento těsný náskok?
     
    1:57
    FIELD GOAL 49ERS

    JAKE MOODY napravuje svoji předchozí chybu a teď dokázal proměnit 53yardový field gola, již druhý přes 50 yardů v zápase! Vrací tak svému týmu vedení, 19:16!
    Klíčový blok celého utkání
     
    2:00
    Purdy nedokázal zkompletovat přihrávku na 3&5, McDuffie mu ji zablokoval!
     
    5:46
    A Purdy měl hned na začátek hodně času a znovu na středu volného hráče, tentokrát Jenningse! 23 yardů a posun téměř na polovinu hřiště.
    Pět minut před koncem čtvrtiny máme srovnáno
     
    5:49
    FIELD GOAL CHIEFS

    4&6 do end zóny samozřejmě domácí neriskovali a HARRISON BUTKER bezpečně posílá do branky krátký 24yardový field goal, kterým vyrovnává na 16:16! Jak hrozně moc teď San Franciscu chybí ten 1 bod ze zablokovaného extra pointu!
     
    9:16
    2&10, Mahomes perfektní dlouhou přihrávkou do levého pole našel Watsona, 25 yardů!
    A tady naopak selhal Jake Moody
     
    11:22
    EXTRA POINT – BLOCKED

    Jake Moody přeci jen ukazuje svoji kopací nespolehlivost! Při extra pointu nedokázal překopnout natažené ruce defenzivní linie a Chenal sráží míč na zem, takže rozdíl zůstává pouze 3bodový!
    Tady obrana Chiefs selhala
     
    11:28
    TOUCHDOWN NINERS

    Brock Purdy hází svůj první kariérní touchdown v Super Bowlu! Ale je to také obrovská zásluha receivera JAUANA JENNINGSE, který zachytil přihrávku zhruba 5 yardů od end zóny, ale obrovskou snahou a vyhraným osobním soubojem s obráncem se do ní nakonec dostal! Niners si berou 10yardovou akcí vedení zpět, 16:13!
     
    12:46
    Obrovský risk na 4&3 15 yardů od end zóny, Purdy hodil míč doprava a Kittle nejen že chytá, ale po zachycení dokázal skočit ke kraji hřiště pro první down! Niners pokračují v útoku!
     
    15:00
    Purdy měl čas a na středu úplně volného Aiyuka! Smrtící kombinace, 20 yardů a zbývá jich už jen 22!
    Chiefs jdou poprvé do vedení
     
    2:33
    TOUCHDOWN CHIEFS

    Jeden klíčový okamžik zápasu hned následuje další, Kansasu totiž stačila jedna akce k překonání oněch 16 yardů do end zóny! Byla jí přesná přihrávka Particka Mahomese na receivera MARQUEZE VALDESE-SCANTLINGA, který tak posílá Chiefs poprvé ve finále do vedení, 12:10!
    Obrovská smůla pro 49ers
     
    2:42
    PUNT RECOVERY

    Neskutečné věci se staly při Townsendově puntu! Ten byl zblokován, ale když padal ze vzduchu na zem, spadl na nohu nic netušícího hráče San Francisca a ač se odrazil směrem k čekajícímu Luterovi, ten ho nedokázal zachytit a cornerback Jaylen Watson se k míči dostal první! Chiefs mají míč a jsou pouhých 16 yardů od end zóny soupeře!
    Butker posouvá historický FG rekord o další dva yardy
     
    5:06
    FIELD GOAL CHIEFS

    Rekord nejdelšího field goalu v historii Super Bowlu vydržel Jakeovi Moodymu pouze čtvrtinu a půl! HARRISON BUTKER poslal 57yrdový kop přesně doprostřed branky, absolutně neomylně, bere si tento rekord do svého držení a snižuje na 6:10!
    Skvělý zone read Andyho Reeda otevřel Mahomesovi pravou stranu hřiště
     
    6:40
    Teď to už nebyla improvizace, ale designovaný běh do pravého pole pro Patricka Mahomese! Ten měl před sebou dálnici a využil ji k zisku 22 yardů, čímž se dostal na polovinu soupeře!
     
    9:15
    Obrana Chiefs ale také zatím po přestávce drží jako skála a nedovolila Kittlovi zachytit dlouhou přihrávku. Navíc přichází obrovská rána pro útok San Francisca, bez cizího zavinění si hvězdný receiver všeuměl Deebo Samuel natáhl pravý zadní stehenní sval, se kterým měl problémy celé play-off, a zápas pro něj s největší pravděpodobností skončil.
    A když i Mahomes po dvou letech hodí v play-off interception, víte, že je něco špatně
     
    13:38
    INTERCEPTION

    Patrick Mahomes hází interception! Po 6 zápasech bez této chyby ji dělá v nejdůležitějším zápase sezony! Pokoušel se najít v pravém poli Valdese-Scantlinga, ale vůbec ho netrefil a v prostoru, kam míč padal, se nacházel pouze safety Ji'Ayir Brown, který pohodlně zachytil šišku do rukou! Niners se dostávají na míč na útočné polovině!
    První body pro Chiefs
    Moody zakrouhluje vedení na 10:0
     
    0:23
    FIELD GOAL CHIEFS

    HARRISON BUTKER se však nenechal rozhodit a 28yardový kop poslal přímo doprostřed branky, takže Chiefs se konečně dostávají na tabuli! Snižují však pouze na 3:10.
    Stále se Mahomesovi nedaří
     
    0:31
    Mahomes naznačoval hod a v momentě, kdy se chtěl rozběhnout pro svých, ho sundal na zem Armstead! Další sack, ztráta 1 yardu. Kansas nebude mít touchdown, musí jen kopat na branku!
     
    4:23
    EXTRA POINT – GOOD

    JAKE MOODY posílá extra point bezpečně do branky a zvyšuje na 10:0!
    Double pass pro první TD utkání
     
    4:30
    TOUCHDOWN 49ERS

    Nádherná triková akce San Francisca, jednoznačný highlight zápasu! Dvojitá přihrávka, Purdy hodil míč dozadu receiverovi Jenningsovi, ten křížným hodem zpátky doprava přesně našel ruce CHRISTIANA MCCAFFREYHO a tento skvělý running back byl jednak trestuhodně volný, jednak mu spoluhráči pomohli výbornými bloky, takže měl volnou cestu až do end zóny! 21yardová akce a Niners skórují první touchdown zápasu, 9:0!
    Pacecho připravil Chiefs o touchdown
     
    12:09
    FUMBLE RECOVERY
    Chiefs byli najednou jen 9 yardů od end zóny soupeře, ale Pacecho udělal obrovskou chybu! Chtěl se rozběhnout doleva, ale nepohlídal si míč v ruce, cornerback Deommodore Lenoir mu ho dokázal vyrazit a pohotový defenzivní tackle Javon Hargrave na zemi zalehnout, takže na ztracené fumbly to je 1:1! Niners se po inkasované big play zkoncentrovali, ubránili možný touchdown, získali míč a můžou navýšit svůj náskok! Začnou na vlastních 8 yardech.
    Mahomes se konečně dostal do varu, ovšem tady byl hvězdou Hardman
     
    13:01
    První big play zápasu! Mecole Hardman, receiver, kterého už nejspíš zatracovali i skalní příznivci Chiefs, předvedl výborný náběh do středu až před end zńu, byl špatně hlídán, a zachytil přesnou Mahomesovu bombu pro 53 yardů!
    Nejdelší FG v historii Super Bowlu přináší i první body večera
     
    14:53
    FIELD GOAL 49ERS

    JAKE MOODY právě překonal rekord Super Bowlu v nejdelším proměněném field goalu finálového zápasu! Trefil totiž 55yardový pokus naprosto neomylně a otevírá skóre zápasu, Niners vedou 3:0! A to přitom Moody v posledních 4 zápasech minul hned 4 výrazně kratší kopy. Teď se možná vykoupil ze všeho.
    Dobrý pass deflection od McDuffieho
     
    15:00
    3&14, Purdy hledal v end zóně naběhnutého Samuela, který by zachytil nádherný touchdown, nebýt ještě lepšího obranného zákroku McDuffieho, který fantasticky srazil přihrávku na zem! Jde se kopat!
    Útok 49ers skončil velkou chybou
     
    12:24
    FUMBLE RECOVERY

    A McCaffrey po několika užasných hrách udělal obrovskou chybu! Že byl zastaven už po 2 yardech, to nevadí, ale velkým problémem je skutečnost, že si linebackerem Leem Chenalem nechal vyrazit míč a poskakující šišku následně zalehl defenzivní end George Karlaftis, takže Chiefs se ubránili a jdou do útoku! Začnou z vlastních 27 yardů.

    Libor Štěpán

    61 629
    bahis siteleri