Kolín nad Rýnem – W. Brémy 0:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
0:1 (0:0)
Werder Brémy
Pátek 16.02.2024, 20:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Německý fotbalový svět se znovu hlásí o slovo, a tak vás vítám u dvaadvacátého kola Bundesligy, kde se střetnou 1. FC Kolín nad Rýnem a Werder Brémy. Úvodní hvizd je plánovaný na 20 hodin 30 minut.
     
    I když hrají Brémy na venkovním hřišti, jsou považovány za favorita zápasu. Po jednadvaceti kolech je Werder na desátém místě, když posbíral šestadvacet bodů. Hostující celek má problémy s defenzivní hrou, jelikož inkasoval už čtyřiatřicet branek. Ovšem v posledních čtyřech zápasech třikrát vyhrál. Nejlepším střelcem Brém je Marvin Ducksch, který vstřelil devět gólů. Naopak Kolín nad Rýnem bojuje o udržení se v nejvyšší německé soutěži. Vždyť se nachází na šestnáctém místě, když posbíral šestnáct bodů. V posledních pěti zápasech domácí tým posbíral šest bodů, za vítězství a tři remízy. Nejlepším střelcem mužstva pak je Davie Selke, jenž se pětkrát radoval.

    Oba celky se střetly na konci září, kdy se z vítězství 2:1 radovaly Brémy. Ovšem do střetnutí lépe vstoupil Kolín nad Rýnem, který v jednatřicáté minutě poslal do vedení Davie Selke. Avšak o sedm minut později vyrovnal Rafael Borre. Vyrovnané střetnutí rozhodl chvíli po hodině hry Justin Njinmah.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Hübers, Finkgräfe – Martel, Huseinbašić – Maina, Kainz (C), Ljubičić – Thielmann.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Carstensen, Diehl, Dietz, Heintz, Christensen, Paqarada, Tigges.
    Trenér: Schultz.

    Werder Brémy: Zetterer – Malatini, Friedl (C), Jung – Weiser, Schmid, Lynen, Stage, Agu – Ducksch, Woltemade.
    Náhradníci: Dudu – Alvero, Bittencourt, Borré, Deman, Groß, Hansen-Aarøen, Kownacki, Njinmah.
    Trenér: Werner.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.
     
    Fanoušci domácího celku mávají šálami, což značí, že za malou chvíli už přijdou hráči na zelený pažit. Poté bude vše směřovat k úvodnímu hvizdu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Brémy se chopil rozehrávky, po dlouhém nákopu přišlo i zakončení, ovšem Marvin Ducksch ze střední vzdálenosti minul.
     
    2
    Kolín nad Rýnem dnes nastoupil v bílých dresech, naopak Brémy hrají v černé sadě. Hostující celek vyprodukoval další střelu, která mířila jen doprostřed branky.
     
    3
    Domácí celek napadal rozehrávku, a tak se dostal k balonu. Hráči v bílých dresech dlouho kombinovali, avšak Florian Kainz centrem našel jen rukavice brankáře.
     
    4
    Zatímco hostující brankář měl balon, tak Marco Friedl se držel za tříslo. Balon okamžitě putoval za postranní lajnu. Uvidíme, zda kapitán Brém bude schopen pokračovat.
     
    5
    Na levé straně si píchl míč kolem soupeře Felix Agu a následně byl podražený. Hlavní rozhodčí celou situaci řeší domluvou.
     
    6
    Domácí mužstvo zkusilo nákop z vlastní poloviny za soupeřovu obranu. Ovšem z branky vyběhl Michael Zetterer, jenž míč odehrál do bezpečí.
     
    8
    Kromě první minuty se hraje spíše mezi vápny. Zatím se spíše bojuje o každý metr hrací plochy.
     
    9
    Dlouhé nákopy domácímu mužstvu nevycházejí. Na levé straně byl rozeběhnutý Max Finkgräfe, ovšem balon putoval mimo hrací plochu.
     
    10
    Kolín nad Rýnem vymyslel další pas za obranu, který byl znovu příliš dlouhý, a tak si ho sebral Michael Zetterer.
     
    11
    Domácí celek vymýšlí spíše dlouhé pasy, další z nich vystihl Felix Agu. Ovšem hráči v bílých dresech vhazovali a nyní kombinují.
     
    12
    Jan Thielmann si narazil míč s Dejanme Ljubičićem, ovšem následně chtěl přihrát do strany, ale balon poslal jen za postranní lajnu.
     
    13
    Hráči v bílých dresech jsou více u balonu, ale zatím se téměř nedostávají do šestnáctky. Po chvíli přišla další nepřesnost, a tak bude vhazovat Werder.
     
    15
    Patnáct minut je minulostí, ovšem branky jsme se zatím nedočkali. Kolín nad Rýnem má více míč, Wender zase jedinou střelu mířící na bránu.
     
    17
    Florian Kainz přihrával do vápna, avšak Dejan Ljubičić se vydal do strany. Pro soupeřovu přihrávku se vydal z branky Michael Zetterer.
     
    18
    Brémy získaly míč u vlastního pokutového území. Ovšem následně měly hodně starostí, aby jej zase rychle neztratily.
     
    19
    Po delší době kombinuje Werder na útočné polovině, kde vybojoval rohový kop. Centr z levé strany byl totiž zablokovaný, a tak Marvin Ducksch míří k praporku.
     
    20
    Centr z vápna odvrátil Timo Hübers, ale balonu se chopil Senne Lynen, jehož zakončení zamířilo jen vysoko nad branku.
     
    21
    Max Finkgräfe dohrál u postranní lajny Mitchella Weisera, ani tentokrát se žlutit nebude. Hráči v černých dresech dál kombinují na útočné polovině.
     
    22
    Hlavní rozhodčí znovu netahá žlutou kartu, když se faulem provinil Marco Friedl. Doufejme, že zápas ukočíruje.
     
    23
    Werder rozehrával standardní situaci, ke které se postavil Marvin Ducksch. Ten se pokoušel o oblouček do vápna, jenž si pohlídal Marvin Schwäbe.
     
    24
    Kolín nad Rýnem mířil do rychlé protiakce a k vidění byl centr z levé strany. Jenomže před brankou byl pouze Dejan Ljubičić, jenž to měl k míči daleko.
     
    26
    Dejan Ljubičić vystoupil proti soupeři, který skončil na hrací ploše. Rozhodčí celou situaci pustil, a tak vznikla strkanice, po které Florian Kainz (Kolín nad Rýnem) a Romano Schmid (W. Brémy) uviděli žlutou kartu.
     
    27
    Marvin Ducksch poslal do vápna další centr, který byl odvrácený. Míč do ohně chtěl vrátit Romano Schmid, ale situaci nezvládl.
     
    29
    Dejan Ljubičić přihrával patičkou za sebe, kde se ale nacházel pouze soupeř. Brémy tak mají míč na kopačkách a snaží se hru trochu uklidnit.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a stále se hraje bez branek. Bohužel nesledujeme nějaký fotbal, který by fanoušky zvedal ze sedadel. Naopak je to boj o každý kousek hrací plochy.
     
    31
    Přihrávka mířila na pravou stranu vápna, kde si Romano Schmid přehodil mít doprostřed, ale následným pokusem trefil jen prvního bránícího vápna.
     
    31
    Dejan Ljubičić viděl na levé straně zcela volného kapitána. Balon letěl chvíli déle, a tak Florian Kainz musel vystřelit z voleje. Balon tak putoval hodně mimo prostor brány.
     
    33
    Centr z pravé strany byl odvrácený za vápno, kde se balonu chopil Jan Thielmann. Jeho pokus zpoza vápna byl nepřesný, ale mířil jen kousek vedle pravé tyče.
     
    35
    Ze střední vzdálenosti se napřáhl domácí Dejan Ljubičić, jehož pokus mířil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Michael Zetterer.
     
    36
    Brémy kombinovaly na levé straně, odkud chtěl hru přenést Marvin Ducksch. Pas mu nevyšel, a tak se bude rozehrávat od domácí brány.
     
    37
    Dlouhou přihrávku dostal do běhu Dejan Ljubičić, ovšem navázal ho stoper, který balon odehrál za postranní lajnu.
     
    39
    Blížíme se ke konci prvního poločasu, Kolín nad Rýnem znovu kombinuje na útočné polovině, ale zatím se nemůže dostat přes obranu soupeře.
     
    40
    Werder vytlačil soupeře za půlící čáru, navíc Kolín nad Rýnem musel zvolit přihrávku k brankáři.
     
    41
    Na levé straně byl rozeběhnutý Max Finkgräfe, jehož zastavil Julián Malatini. Florian Kainz rozehrál rohový kop, po kterém šel míč na první tyč, kde došlo k útočnému faulu.
     
    42
    Na pravé straně se pohyboval Mitchell Weiser, který neodcentroval přes soupeře. Hostující hráč se hlásil o roh, ale hlavní rozhodčí ukazuje odkop od brány.
     
    44
    Florian Kainz si pustil míč kolem nohy, a tak ho podrazil Senne Lynen. Kolín nad Rýnem rychle přišel o míč, ovšem podobně si počínaly také Brémy.
     
    45
    V ofsajdové pasti se nacházel Linton Maina, jenž chtěl postupovat rychle do vápna. Werder situaci zvládl a bude znovu u míče.
     
    45+1
    Romano Schmid přihrával na levou stranu vápna, kde byl v náběhu Felix Agu, který míč dostal na paty. Tohle byla příležitost, která nabízela minimálně velkou šanci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas nabídl podprůměrnou podívanou na Bundesligu. Místo krásného fotbalu jsme viděli spíše boj o každý kousek hrací plochy. Kolín nad Rýnem měl více balon na kopačkách, ale spíše před vápnem soupeře. Naopak Brémy byly nebezpečnější. Za bezbrankového stavu se tak šlo do kabin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, jako první se balonu dotkl Florian Kainz. Domácí celek před míč až k brankáři, jehož nákop mířil na levou stranu.
     
    47
    Po kombinaci odcentroval zprava Benno Schmitz, ovšem našel jen rukavice brankáře. Doufejme, že ve druhé části uvidíme mnohem lepší fotbal.
     
    48
    Při pohledu na trávník to vypadá, že oba týmy pokračují se zahajovacími sestavami. Střetnutí by jistě pomohla branka, kterou mohl vsítit Marvin Ducksch, ale hlavička z hranice vápna mířila jen doprostřed brány.
     
    49
    Florian Kainz poslal centr do vápna, kde ho obránci posunuli jen dál v pokutovém území. Zády k brance byl Eric Martel, jenž se rychle otočil, ale jeho pokus byl zablokovaný.
     
    51
    Na levé straně byl rozeběhnutý Linton Maina, kterého stíhal Julián Malatini. Tomu se povedlo soupeře zastavit a ještě vybojovat autové vhazování.
     
    52
    Florian Kainz centroval ze strany, ale k míči se nedostal Dejan Ljubičić. Z druhé strany to zkoušel zase Benno Schmitz, jenž vybojoval rohový kop.
     
    54
    Na hranici vápna byl nikým nehlídaný Marvin Ducksch, jenž také dostal přihrávku. Ačkoliv byl sám, tak zazmatkoval a neohrozil ani branku.
     
    55
    Fanoušci domácího celku naházeli tenisáky na hrací plochu, ale také autíčka, které popojíždějí po pokutovém území. Chvíli se hrát nebude...
     
    57
    Hlavní rozhodčí už chtěl pustit hru, ovšem z domácího kotle přilétly na hrací plochu další předměty. Doufejme, že se bude brzy pokračovat.
     
    58
    Vše z hrací plochy zmizelo, a tak se může pokračovat v utkání.
     
    59
    Marvin Ducksch centroval na první tyčku, kde se pohyboval Nick Woltemade. Ten musel natáhnout nohu, ale od jeho kopačky míč zamířil vysoko nad bránu.
     
    60
    Nick Woltemade posunul míč hlavou na spoluhráče. Jens Stage se snažil zakončit, avšak jeho pokus na roh srazil Eric Martel.
     
    61
    Centr od rohového praporku mířil na první tyčku, kde si míč málem do branky srazil Benno Schmitz. Naštěstí pro něj balon proletěl vedle levé tyče.
     
    62
    Po předešlé akci zůstal ležet na hrací ploše Linton Maina, který se držel za zadní stehenní sval. Hostující hráči viděli zraněného soupeře, a tak balon poslali za postranní lajnu.
     
    64
    Po zaváhání spoluhráče se stihl vrátit Jens Stage, který soupeře zastavil faulem. Hra se i ve druhém poločase hodně kouskuje.
     
    66
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Nick Woltemade, přichází Justin Njinmah.
     
    67
    Werder se osvobodil dlouhým odkopem, který si sebral Timo Hübers. Kolín nad Rýnem začne další kombinaci od vlastního brankáře.
     
    68
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Justin Diehl.
     
    68
    Kapitánskou pásku od Floriana Kainze převzal brankář Marvin Schwäbe. Uvidíme, zda změna domácímu mužstvu pomůže.
     
    69
    Anthony Jung vystoupil k postranní lajně, kde se dopustil nedovoleného zákroku. Kolín nad Rýnem pošle do vápna centr, po kterém by se mohl radovat z gólu.
     
    70
    Max Finkgräfe kroutil míč na zadní tyčku, ovšem celou situaci si pohlídal Michael Zetterer. Ten se pokoušel o rychlý výhoz, který si ale domácí obrana pohlídala.
     
    70
    Werder právě vstřelil branku!
    Před malou chvílí přišel, nyní se raduje z úvodní trefy! Zprava odcentroval Mitchell Weiser, jehož centr podskočil Romano Schmid, což zmátlo také brankáře. A tak se balonu chopil JUSTIN NJINMAH, jenž už měl snadnou úlohu – 0:1.
     
    73
    Domácí celek má ještě hodně času na to, aby vyrovnal. Další akci táhl po levé straně, ovšem situace byla před vápnem zastavená.
     
    74
    Po kličce se do vápna dostal Justin Diehl, který přešel přes soupeře. Ovšem Julián Malatini se položil do skluzu a míč vypíchl na rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Linton Maina, přichází Sargis Adamjan,
    ze hřiště odchází Eric Martel, přichází Jacob Steen Christensen.
     
    75
    A mohlo být vyrovnáno! Kolín nad Rýnem vyslal na branku hlavičku, kterou se prezentoval Dejan Ljubičić. Na brankové čáře zasáhli ve spolupráci Marco Friedl a Michael Zetterer.
     
    76
    Domácí hráči výrazně přidali! Pokusem ze střední vzdálenosti se prezentoval Justin Diehl, ovšem jeho tečovaný pokus skončil těsně nad brankou.
     
    77
    Jan Thielmann (Kolín nad Rýnem) sáhl k nedovolenému zákroku, což se nelíbilo Mitchellu Weiserovi (W. Brémy). Jejich slovní debatu ocenil rozhodčí žlutými kartami.
     
    80
    Hostům střídání trvalo dlouho, a tak ho hlavní rozhodčí zarazil. Dolů měl jít Marvin Ducksch, který zůstal na hrací ploše a dostal se do velké šance. Ovšem jeho pokus z levé strany vápna vyrazil Marvin Schwäbe.
     
    82
    Mitchell Weiser měl na levé straně dostatek prostoru, a tak si navedl míč na střed. Jenomže jeho přihrávka byla nepřesná, proto se Kolín nad Rýnem ubránil.
     
    83
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Marvin Ducksch, přichází Leonardo Bittencourt,
    ze hřiště odchází Romano Schmid, přichází Rafael Borré,
    ze hřiště odchází Mitchell Weiser, přichází Olivier Deman.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Benno Schmitz, přichází Florian Dietz,
    ze hřiště odchází Dejan Ljubičić, přichází Steffen Tigges.
     
    85
    Střídající Steffen Tigges prodloužil míč do prostoru, kam si nabíhal Justin Diehl. Ovšem z branky vystartoval Michael Zetterer, jenž situaci zachránil.
     
    86
    Před pokutovým územím byl faulovaný Sargis Adamjan, a tak Kolín nad Rýnem bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    87
    Zakončení z přímého kopu šlo jen do zdi. Míč se odrazil do vzduchu, kde se střetli Luca Kilian a brankář Michael Zetterer. Domácí celek si žádá pokutový kop.
     
    88
    Pronikající Jan Thielmann nabíral velké tempo, a tak jej nedovoleně zastavil Julián Malatini (W. Brémy), jenž uviděl žlutou kartu.
     
    90
    Na hranici vápna se pohyboval Justin Diehl, který zvedl hru domácího celku. Ovšem v tomto okamžiku nechal balon za sebou.
     
    90+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude prodlužovat minimálně o osm minut.
     
    90+2
    Z pravé strany odcentroval Jan Thielmann, jehož snažení bylo obranou odvrácené. Na útočné polovině pak balon chvíli podržel Justin Njinmah.
     
    90+2
    Felix Agu nejprve vrazil do soupeře, ale rozhodčí faul neviděl. A tak hostující hráč pokračoval za míče a skluzem ho nešetrně sestřelil Denis Huseinbašić (Kolín nad Rýnem).
     
    90+4
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Senne Lynen, přichází Skelly Alvero.
     
    90+5
    Justin Njinmah měl na pravé straně dost prostoru, a tak si míč natáhl na osu hrací plochy. Před vápnem ho ale sestřelil Timo Hübers (Kolín nad Rýnem), jenž bude také hrát se žlutým napomenutím.
     
    90+6
    Hostující hráči si dali míč přihrávkou na krátko. Následně chtěl centrovat Olivier Deman, ale trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    90+8
    Jan Thielmann se snažil odcentrovat, ale jeho snažení zablokoval Olivier Deman. Kolín nad Rýnem pouze vhazoval, ale dál se drží na útočné polovině.
     
    90+9
    Zpoza vápna se ke střele odhodlal Justin Diehl, jenž svůj pokus otřel o soupeře, čímž vybojoval rohový kop. Pro centr si šel Michael Zetterer, ale balon podskočil. Zakončení pak rukou zblízka zastavil Justin Njinmah.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Úvodní zápas dvaadvacátého kola Bundesligy končí vítězstvím Brém! Těm se povedla jedna akce, kterou zakončil do prázdné brány Justin Njinmah. Jinak jsme ale sledovali zápas, který moc krásy nepobral, i když druhý poločas byl tím lepším, co nabídl. Werder zapisuje do tabulky tři body, naopak Kolín nad Rýnem je znovu poražený.

    S konstatováním, že střídající Justin Njinmah je jediným střelcem zápasu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:30:21)

    Michal Luxa

    Branky: 70. Njinmah (Weiser)

    Karty:   26. Kainz (KLN), 77. Thielmann (KLN), 90+2. Huseinbašić (KLN), 90+5. Hübers (KLN) – 26. Schmid (BRM), 77. Weiser (BRM), 88. Malatini (BRM)


    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz (84. Dietz), Kilian, Hübers, Finkgräfe – Martel (74. Christensen), Huseinbašić – Maina (74. Adamjan), Kainz (C) (68. Diehl), Ljubičić (84. Tigges) – Thielmann.
    Náhradníci: Pentke – Carstensen, Heintz, Paqarada.

    Trenér: Schultz

    Werder Brémy: Zetterer – Malatini, Friedl (C), Jung – Weiser (83. Deman), Schmid (83. Borré), Lynen (90+4. Alvero), Stage, Agu – Ducksch (83. Bittencourt), Woltemade (66. Njinmah).
    Náhradníci: Dudu – Groß, Hansen-Aarøen, Kownacki.

    Trenér: Werner

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn
    bahis siteleri