Třinec – Pardubice 4:3 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Sparta 5:1 (kon.) | Motor ČB – Kladno 5:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 4:6 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 01.03.2024, 17:30 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Nájezdový rozstřel rozhodla jediná, trochu akrobatická a umělecká branka, a sice pokus LIBORA HUDÁČKA. Konečný stav utkání – 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    64:47
    David Cienciala (TRI) se v útočném pásmu provinil sekáním a utkání tak hosté budou moci dohrát v přesilové hře.
     
    63:57
    Jeřábek s Růžičkou se snažili vymyslet něco v útočném pásmu, ale k puku se dostal Pánik a unikal z pravé strany před branku. Pánik při zakončení upadl a na zemi zůstává ležet ve velmi nehokejové pozici Jeřábek, který se drží za nohu.
     
    62:33
    Šance i na domácí straně! Hudáček s pukem na holi se zleva dostal na pravou stranu, objel beka a jeho střelu Will vyrazil.
     
    60:50
    Domácí se střetli při kombinaci v útočném pásmu a Hyka měl samostatný únik od vlastních kruhů. Střelou na beton ale Mazance nepřekonal.
     
    60:17
    Sedlák dostal šikovný puk do jízdy a už po čtvrtminutě mohl ze samostatného úniku rozhodnout, ale Mazance nenachytal.
     
    59:19
    6/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A hosté zdvojenou převahu využívají. Čerešňákova střela se odrazila od zadního hrazení, Mazanec šel doleva a u pravé tyče číhající volný RICHARD PÁNÍK poslal puk do sítě. Asistence: Peter Čerešňák, Jan Mandát. Stav utkání 3:3.
    Pánik R., Čerešňák P., Mandát J., Říčka R., Sedlák L., Hyka T.
    Smith A., Jeřábek J., Dravecký V., Čacho V.
     
    58:30
    Kotouč končí v pardubické odkryté síti, aréna bouří, ale gól neplatí. Rozhodčí signalizovali faul Tomáše Kundrátka (TRI) za třineckou brankou, Pánik zůstal otřesen ještě chvíli u mantinelu. Hosté tak mají šanci třetí třetinu dohrávat v šesti proti čtyřem.
     
    58:17
    Will opět na střídačce!
     
    58:04
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a hosté se dostávají na rozdíl jediné branky. Do branky byl usměrněn centr z pravé strany, do brankoviště si sjel LUKÁŠ RADIL a snížil. Asistence: Robert Kousal, Adam Musil. Stav utkání 3:2.
    Kousal R., Radil L., Musil A., Košťálek J., Zohorna T.
    Jeřábek J., Kundrátek T., Čacho V., Růžička M., Voženílek D.
     
    57:25
    Will na střídačce!
     
    57:20
    Voženílek ujel do samostatného úniku, ale neměl moc prostoru na zakončení. Jeho střelu na vyrážečku Will zvládl.
     
    54:15
    Růžička úplně sám s pukem postupuje z pravé strany před pardubické brankoviště, zkoušel krátkou kličku mezi betony, ale minul!
     
    53:12
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Další dvě střely na třineckou branku a nakonec končí puk za čárou z pardubických holí. Střelcem branky RICHARD PÁNIK, který tak zatížil konto týmu, jehož ho vyslal do velkého hokeje. Po ohlášení střelce jej domácí aréna vybučela. Asistence: Lukáš Sedlák, David Musil. Stav utkání 3:1.
    Pánik R., Sedlák L., Musil D., Čerešňák P., Hyka T.
    Šenkeřík P., Smith A., Vrána P., Hrehorčák P., Helewka A.
     
    47:53
    Tlak domácích, v němž byl hodně vidět Libor Hudáček (TRI). Ten byl nepříjemný pro pardubickou obranu, ale nakonec taky kvůli jeho faulu – když seknul do hole Willa – zažijí nepříjemnou pasáž i domácí.
     
    47:19
    Svižná akce domácích! Hosté naháněli trochu puk v útočném pásmu, Nestrašil jej poslal dopředu. V útočném pásmu byl první Růžička a nabil na vrchol levého kruhu Voženílkovi, jehož střelu z první musel Will vyrazit betonem!
     
    40:56
    Na závěr přesilovky tři velmi nebezpečné střely hostů! Z levého kruhu střílel Říčka, následně z pravé strany Radil, kotouč propadl do rohu. Druhou Radilovu střelu Mazanec zkrotil do lapačky.
     
    39:34
    Obrovský tlak Pardubic! Na svém těle puk snesli Nedomlel, Čacho a Kundrátek. Následně tyč třinecké branky a neúspěšné dorážky Sedláka z předbrankového prostoru.
     
    38:54
    Dlouhá výhoda končí několikanásobnou šancí Pardubic. Ani jedna z dorážek z nebezpečného prostoru před brankou v síti neskončila. Podruhé v zápase je vyloučen Marian Adámek (TRI). Je to za hákování.
     
    33:54
    Matej Paulovič (PCE) ztratil před Mazancovou brankou puk a následně ve středním pásmu fauloval Adámka. Po komerční přestávce budou hrát posílení o jednoho muže v poli domácí.
     
    31:39
    Pánik vybojoval pro Dynamo už druhý trest. Tentokrát je za hákování vyloučen Marian Adámek (TRI).
     
    27:22
    Těžká pasáž pro třinecké hráče končí faulem. Adam Smith (TRI) před brankou bránil Pánika, který si zpracovával nahozený puk od modré a při zpracování mu vysekl hůl. Druhá početní výhoda pro Dynamo.
     
    26:40
    Poulíček prošel kolem Draveckého po pravém hrazení a následně švihem trefuje tyč třinecké branky! Následně schované nahození od Koláře si Mazanec našel a vyrazil.
     
    25:35
    Růžička ztratil na modré puk a hosté jeli tři na jednoho! Říčka s Paulovičem a ještě jedním spoluhráčem ale ztroskotali na Nedomlelovi, který vleže zlikvidoval přihrávku do vyložené šance.
     
    24:24
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí hokejisté teď měli za sebou pasáž, kdy dokázali držet hosty před jejich brankovištěm a snažili se hledat ideální střeleckou pozici. Domácím se rýsovala situace tři na jednoho, ale tíhu okamžiku na sebe vzal prostřední z nich PATRIK HREHORČÁK. Ten z osy útočného pásma trefil prostor mezi Willovými betony. Asistence: Adam Helewka, Adam Smith. Stav utkání 3:0.
    Hrehorčák P., Helewka A., Vrána P., Šenkeřík P., Smith A.
    Košťálek J., Pánik R., Sedlák L., Dvořák T., Hyka T.
     
    22:56
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec přesilovou hru využívají! Zjevili se dva před Willovou brankou, pokus z bezprostřední blízkosti ještě pardubický brankář odrazil do strany, odkud trefil síť branky Dynama ADAM HELEWKA. Asistence: Petr Vrána, David Cienciala. Stav utkání 2:0.
    Cienciala D., Helewka A., Vrána P., Hudáček L., Jeřábek J.
    Čerešňák P., Mandát J., Musil D., Poulíček P.
     
    21:13
    Dalším vyloučeným hráčem Pardubic je Ondřej Vála (PCE), který dostává menší trest za krosček. Domácí mají k dispozici 44 sekund přesilovky pět na tři.
     
    19:59
    Situace je vyřešená tak, že pardubický kapitán Lukáš Sedlák (PCE) obdržel menší trest a přesilovou hru si zahrají také domácí. Hostující hráč, který ještě cestou na trestnou vyzkoušel tvrdost své hole švihnutím o mantinel, dostává menší trest za hrubost. Pokud se Ocelářům nepodaří přesilovku bleskově využít, odehrají 118 sekund z přesilovky ve druhé části hry.
     
    15:00
    Obrovská šance Kurovského! Toho z osy útočného pásma přihrávkou doleva uvolnil Voženílek a třinecký forvard následně zakončoval z levé strany. Will vyškrábl lemem lapačky.
     
    13:16
    Oceláři drželi puk v pásmu a poslali si jej po obvodu. Šenkeříkovo svižné nahození do slotu tečoval Daňo centimetry mimo pravou Willovu tyč!
     
    10:47
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kotouč poskakoval ve slotu před pardubickou brankou. Z druhé vlny do situace sjel LIBOR HUDÁČEK a dokázal trefit nad Willovo rameno. Asistence: Marko Daňo, David Cienciala. Stav utkání 1:0.
    Hudáček L., Cienciala D., Daňo M., Nedomlel R., Kundrátek T.
    Dvořák T., Poulíček P., Kolář J., Mandát J., Vondráček T.
     
    10:33
    Košťálek v dobré pozici na pravé straně mezi kruhem a brankovištěm, ale Mazanec se dokázal přesunout k tyči dřív!
     
    05:17
    Čerešňák na modré ztratil puk a dva na jednoho unikali Daňo s Nestrašilem. Přihrávku prvního jmenovaného před odkrytou branku zneškodnil vracející se Hyka.
     
    04:50
    Prvním vyloučeným hráčem utkání bude Patrik Hrehorčák (TRI), který dostane menší trest za krosček. Domácí útočník spolu s Šenkeříkem za brankou Mazance zpracovávali Zohornu s Kousalem a rozhodčí si vybrali zákrok třineckého čísla 19.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 11. L. Hudáček (Daňo, Cienciala), 23. Helewka (Vrána, Cienciala), 25. Hrehorčák (Helewka, Smith), rozh. náj. L. Hudáček – 54. Pánik (Sedlák, D. Musil), 59. Radil (R. Kousal, A. Musil), 60. Pánik (Čerešňák, Mandát)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matej Paulovič (PCE)
    0:0   Andrej Nestrašil (TRI)
    2. série:
    0:0   Tomáš Hyka (PCE)
    1:0   Libor Hudáček (TRI)
    3. série:
    1:0   Lukáš Sedlák (PCE)
    1:0   Daniel Voženílek (TRI)
    4. série:
    1:0   Richard Pánik (PCE)
    1:0   Marko Daňo (TRI)
    5. série:
    1:0   Tomáš Zohorna (PCE)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Hrehorčák, Vrána (C), Helewka – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Dynamo Pardubice: Will (Pavlát) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Kolář, Vála, Koudelka – Hyka, Sedlák (C), Pánik – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Paulovič, A. Musil, Říčka – Vondráček, Poulíček (A), Mandát.
    Trenér: Marek Zadina

    Rozhodčí: Jiří Ondráček, F. Vrba – Axman, P. Blažek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    bahis siteleri