Boston – Vegas 5:4 (kon.) | Columbus – Carolina 2:4 (kon.) | Detroit – NY Islanders 3:5 (kon.)
Florida – Montreal 4:3 (2:1 po s.n.) | Tampa – Buffalo 2:3 (po pr.) | Toronto – Arizona 4:2 (kon.)
Dallas – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Minnesota 6:1 (kon.) | Chicago – Colorado 0:5 (kon.)
Seattle – Pittsburgh 2:0 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 1:5 (kon.) | San Jose – Anaheim 4:6 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Winnipeg Jets
Pátek 01.03.2024, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho nejlepšího světového hokeje!

    Dnes se v rámci kanadsko-americké NHL společně zaměříme na souboj Dallasu Stars s Winnipegem Jets. Zápas bude o to peprnější, že oba týmy v západní konferenci bojují o čelo tabulky, momentálně jsou se 79 body shodně na druhém místě.

    Utkání začíná ve 2:00, přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL): 53 zápasů, 3+8
     
    Předpokládané úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Harley, Heiskanen, R. Suter, Lindell, Pouliot, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Duchene, Steel – Benn, W. Johnston, Stankoven – Dellandrea, Faksa, Cr. Smith.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Scheifele, Vilardi – Ehlers, Monahan, Iafallo – Niederreiter, Lowry, Appleton – M. Barron, Naměstnikov, Perfetti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Máme za sebou start utkání a ihned je přerušeno. Zaujal Adam Lowry s tvrdým hitem přímo z buly na Ty Dellandreu. Vhazuje se v útočném pásmu Dallasu. Dellandrea má za sebou těžké střídání, nedlouho poté schytal další ránu...
     
    01:11
    První slušná střela, z dálky ji vyslal obránce Miro Heiskanen! Brankář hostů zasahuje betonem.
     
    02:13
    I brankář Jake Oettinger si sáhne na puk, zároveň také přeruší hru. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    02:17
    Alex Iafallo nebezpečně tečoval kotouč, Jake Oettinger každopádně dokázal zareagovat na změnu směru a vytasil zákrok betonem.
     
    02:25
    Mason Marchment v samostatném úniku! Connor Hellebuyck podržel svůj tým, zasáhl vyrážečkou a vyřešil situaci.
     
    03:36
    Roope Hintz si výborně najížděl před bránu, Connor Hellebuyck však perfektně přečetl situaci, holí sáhl do přihrávky a vyloženou příležitost vyřešil ještě dřívě než v podstatě začala.
     
    05:51
    Poslední minuty střelu na bránu nepřinášejí, naopak se hraje spíše po mantinelech... Na puku je momentálně jeden z domácích obránců.
     
    06:45
    Roope Hintz neprošel přes Pionka, ten si na soupeře počkal za modrou čarou. Kotouč nyní kontrolují hosté.
     
    06:54
    4/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars otevírají skóre! Jeden z hostujících obránců nerozehrál ideálně, naopak namazal puk na soupeřovy hole. Domácí ihned otočili hru, k zakončení se z pravé strany dostal JASON ROBERTSON, jenž jedovkou na bližší tyč uspěl – 1:0. Asistence: Joe Pavelski.
    Robertson J., Pavelski J., Hintz R., Harley T.
    Pionk N., Dillon B., Naměstnikov V., Barron M., Perfetti C.
    06:54 Jason ROBERTSON - 1:0
     
    08:28
    Střely na branku: 4 – 6.
     
    08:37
    Dva domácí, konkrétně Smith a Steel, se srazili,, měli ale štěstí, jelikož se zrovna přerušila hra. Winnipeg tak nestihl využít výhody a možnosti ujet do přečíslení.
     
    08:58
    Dallas měl hrát první přesilovku, Joe Pavelski však trest odvolal!
     
    08:58
    Celá situace se týkala zasažení vysokou holí. Tou byl zkušený útočník sice trefen, nicméně do hrudi, a ne do tváře. Odvolání trestu je tak naprosto na místě.
     
    10:25
    Přečíslení 3 na 2, z druhé vlny pálil Esa Lindell! Nemířil přesně, Connor Hellebuyck nejspíš nemusel zasahovat.
     
    10:56
    Wyatt Johnston nabral rychlost, nahodil půuk na bránu, dojel jej a ještě dorážel. K dalšímu pokusu se dostal Benn, Connor Hellebuyck však vychytal i jeho!
     
    11:38
    Miro Heiskanen to zkoušel z úhlu, míří však mimo. Stars každopádně drží pásmo.
     
    12:46
    Adam Lowry se tlačil dopředu, byl však zablokován. Volný kotouč ale vyškrábl zpoza bruslí dvou soupeřů Mason Appleton, jeho jedovku už musí řešit Jake Oettinger.
     
    12:46
    Střely na branku: 6 – 7.
     
    13:50
    Zajímavá akce Jets! Neal Pionk vystihl rozehrávku soupeře ve středním pásmu, otočil hru, narazil si s jedním z parťáků, dostal kotouč zpět a vypálil. Jake Oettinger se natlačil na tyč a vyrazil puk před sebe, následně jej ještě přikryl a přerušil hru.
     
    14:35
    Ty Dellandrea se tlačil do slušného zakončení, následně se ještě Stars snažili soupeře zatlačit. Nyní kotouč vypadává ze hřiště...
     
    16:02
    Morgan Barron zavážel kotouč za bránu, ještě se však snažil centrovat do prostoru u pravé tyče. Před Oettingerem sice vznikl zmetek, Vladislav Naměstnikov se však k zakončení nedostal.
     
    16:46
    5/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars jdou do trháku! Hakanpaa vypálil od modré, JOE PAVELSKI se výborně uvolnil ve slotu, kotouč šikovně tečoval a dopravil do sítě – 2:0. Asistence: Roope Hintz.
    Pavelski J., Hintz R., Hakanpää J., Robertson J., Lindell E.
    DeMelo D., Pionk N., Vilardi G., Scheifele M., Connor K.
    16:46 Joe PAVELSKI - 2:0
     
    17:59
    Matt Duchene šel hodně ostře do brány, což trošku naštvalo Morrisseye, který si šel se soupeřem něco málo vyříkat. Na žádnou bitku každopádně nedojde.
     
    18:23
    5/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tomu říkám lekce z produktivity! Domácí jednoduše cpou puky na branku, a to se jim vyplácí, tentokrát z toho těží mladík LOGAN STANKOVEN, jenž se nejlépe zorientoval ve zmatku v brankovišti a zametl puk do sítě – 3:0.. Asistence: Wyatt Johnston a Jamie Benn.
    Stankoven L., Johnston W., Benn J., Lundkvist N., Suter R.
    Lowry A., Appleton M., Samberg D., Niederreiter N., Schmidt N.
    18:23 Logan STANKOVEN - 3:0
     
    18:23
    Stars nedali více než tři góly v pěti zápasech po sobě, nyní tuto metu vyrovnávají za třetinu!
     
    19:50
    Domácí v závěru nechtěli žádné těžkosti, Matt Duchene čistě vyhrál buly, Miro Heiskanen vyhodil puk do středního pásma a třetina končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Neřekl bych, že herně je Dallas o moc lepší. Hraje ale jednoduchý hokej, spoléhá se na teče, skrumáže, dorážky. A vychází to, Stars jsou zkrátka efektivní a nejednou vedou 3:0!

    Ještě nám zbývá 40 minut, každopádně jsem zvědav, zda budou Jets schopni najít na soupeřeb nějaký recept, kór když Jake Oettinger chytá zatím výborně. Zase na druhou stranu, i Connor Hellebuyck působil po většinu třetiny víceméně jistě...
     
    Střely na branku: 10 – 12.

    Střely ze slotu: 8 – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Hosté se u soupeře inspirovali a také to nyní zkusili přímočařeji, konkrétně tedy Adam Lowry. Jake Oettinger zvládl přerušit hru.
     
    20:40
    Miro Heiskanen nahazoval od modré, Connor Hellebuyck vyráží. Stars se ještě chvíli drželi v pásmu, teď už ale kotouč vypadává ze hřiště.
     
    20:52
    Další pomba z dálky, tentokrát však před hostující bránou nebyl žádný provoz a brankář tak relativně bez problémů vyráží.
     
    21:52
    Dallas šel z ničeho nic do přečíslení 4 na 2! Nils Lundkvist to zkoušel z druhé vlny šikovně, nepálil přímo, vybídl ale na teč Wyatta Johnstona. Ten trefuje Hellebuyckovu vyrážečku.
     
    23:00
    Faksa se se svou lajnou snaží důrazně napadat. Úspěch je takový poloviční, soupeř prakticky nemá kudy a krouží vlastním pásmem, na druhou stranu získat kotouč se čtvrté formaci domácích také nepodařilo...
     
    23:50
    Nils Lundkvist a další z nahození obránců od modré do ohně. Connor Hellebuyck dokázal udržet kotouč někde mezi betony.
     
    24:06
    Kapitán Jets Adam Lowry je možná nejaktivnějším hráčem týmu, ani tentokrát však na Oettingea nevyzrál. Z frustrace už zkušený forwad praštil hokejkou o led.
     
    24:46
    Střely na branku ve 2. třetině: 6 – 2.
     
    25:38
    Nebezpečná situace, Nikolaj Ehlers šel po puku, který se odrazil od zadního mantinelu a ještě se jej snažil trefit ze vzduchu. Jake Oettinger nakonec přerušuje hru.
     
    25:41
    Neal Pionk hned po buly naznačil střelu, následně ještě zastavil a pálí až na druhý pokus. Další zákrok pro domácího gólmana, hra je znovu přerušena.
     
    26:45
    Thomas Harley byl poodstoupen tě+sně nad kruhy, kotouč se k němu dostal, obránce Stars zamířil a vypálil. Kotouč každopádně na bránu nedoputoval, zablokovala jej jedna z hostujících hokejek.
     
    26:47
    Zmiňme také, že se hraje vyloženě čistý (i když místy poměrně tvrdý) hokej. Vyloučení jsme ještě neviděli, stejně tak žádné diskutabilní zákroky.
     
    26:47
    Hity: 15 – 20.
     
    27:47
    Jets zahájili rotaci v útočném pásmu, ránu nakonec z mohutného nápřahu vyslal obránce Dillon! Kotouč zaduněl o Oettingerovy betony a letí mimo brankoviště.
     
    28:12
    Před chvílí jsem zmiňoval, že jsme neviděli žádné diskutabilní zákroky. No, tady jeden máme... Mason Marchment byl zasažen vysokou holí, sudím však tento moment unikl.
     
    28:40
    Naopak nadále se potvrzuje, že dnešní duel musí pořádně bolet. Tvrdý hit nyní schytal u střídaček Pionk, jenž dostal "naloženo" od Robertsona.
     
    28:55
    Dylan DeMelo a jeho pokus z dálky, nikdo však nebyl k dispozici na teč a Jake Oettinger tak zasahuje relativně bez problémů.
     
    29:37
    Po delší době tu je slušná šance! Před domácími hráči se otevřel prostor, Logan Stankoven pálil někde z prostoru na vrcholku kruhu, navíc se jeden z jeho parťáků natahoval pro dorážku u levé tyče. Connor Hellebuyck se okamžitě zorientoval, přikryl puk a přerušuje.
     
    30:38
    Střely na branku ve 2. třetině: 7 – 5.
     
    31:48
    Ehlers se otáčel u mantinelu, ale padá. Nemůže za to sám, výrazně mu pomohla Suterova hokejka. Máme tu tak první přesilovku a zahrají si ji Jets.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Ryan Suter – 2 min., podrážení.
     
    32:01
    Domácí ihned vyhodili, navíc vysunuli forčeking a Josh Morrissey má velké problémy. Dobrou práci odvedl Faksa i Ty Dellandrea.
     
    33:06
    na střelu zatím čekáme, nyní se Jani Hakanpää předvedl hitem a domácí znovu vyhazují.
     
    33:25
    6/4
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No, tohle je šťastná trefa, nicméně na to se historie neptá! Pionk dobře přenesl hru na levý kruh, odtud pálil Pionk. Kotouč byl několikrát sražen a spadl před VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, jenž jej u pravé tyče zametl za Oettingera a zvedá ruce k nebi! Jets jsou zpět ve hře – 3:1 . Asistence: Nikolaj Ehlers a Neal Pionk.
    Naměstnikov V., Ehlers N., Pionk N., Naměstnikov V., Niederreiter N., Perfetti C.
    Heiskanen M., Lindell E., Hintz R., Johnston W.
    33:25 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:1
     
    33:25
    Vladislav Naměstnikov boduje poprvé po dvanácti zápasech na suchu!
     
    33:59
    Jets se znovu hnali dopředu, Lowry nahazoval před bránu, puk zablokoval Nils Lundkvist. Pro dorážku si chtěl jít ještě Mason Appleton, ten však padá přímo na brankáře.
     
    34:53
    Wyatt Johnston nabral rychlost, daleko se však nedostal, stejně tak Logan Stankoven. Kotouč pomalu doklouzal k Hellebuyckovi, který raději přerušuje.
     
    35:49
    Alex Iafallo se snažil prosadit z bezprostřední blízkosti, následně ale ještě pokračuje za bránu a Jets drží pásmo.
     
    36:27
    Jason Robertson šel dopředu po pravé straně, daleko se však nedostal a hra se opět otáčí. Nebezpečnou střelu z mezikruží vyslal Sean Monahan, Jake Oettinger připraven.
     
    38:00
    Josh Morrissey šikovně nahazoval do brankoviště, kde viděl Scheifeleho! Kotouč se nakonec odráží od jeho bruslí jen těsně mimo.
     
    38:05
    Icing domácích Stars. A tohle už je trošku problém, trojice Heiskanen – Duchene – Suter je na ledě už hodně přes minutu a půl!
     
    38:17
    Nyní už si domácí formace oddychne přišlo šikovné vyhození do středního pásma a na řadě je střídání.
     
    39:45
    Roope Hintz vyslal nepříjemnou střelu ze střední vzdálenosti, následně padá k ledu. Puk má v moci Connor Hellebuyck.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No, řekl bych, že třetí třetina může být ještě hodně zajímavá. Gól na 3:1 byl z pohledu Jets hodně důležitý, vrací hosty do hry a na skóre vrhá úplně jiné světlo. Herně byla třetina vyrovnaná, oba týmy potvrzují, že kvalitativně patří na stejnou úroveň, což potvrzuje i postavení v tabulce.

    Dallas každopádně odvedl solidní defenzivní výkon, dobře bránil i přesilovku soupeře. V té Winnipeg sice skóroval, nicméně po nešťastných odrazech.

    Uvidíme tedy co přinese třetí třetina, zatím Stars vs Jets 3:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: 10 – 8

    Střely celkem: 20 – 20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Jason Robertson a jeho slušná rána z dálky, kotouč končí mimo, domácí však pokračují za bránou.
     
    41:14
    Kyle Connor dostal puk na pravý kruh a ještě se snažil šikovně předat na Naměstnikova, ten si najížděl mezi kruhy. Střelu však vyslat nedokázal.
     
    42:20
    Mason Marchment si najel na kruh a zkusil vystřelit, neměl ale moc prostoru a trefuje dobře postaveného obránce.
     
    43:05
    Hra zatím tak nějak plyne, nic zásadního se neděje. To samozřejmě vyhovuje Stars, na druhou stranu, celou třetinu se takto také hrát nedá.
     
    43:10
    Jen co jsem dokončil poslední příspěvek se Stars ženou do přečíslení! Logan Stankoven mohl zakončovat do úplně prázdné brány, kotouč však usměrnil těsně mimo.
     
    43:19
    Wyatt Johnston to šikovně zkoušel ze záporného úhlu a málem Hellebuycka překvapil! Kotouč nakonec proletěl brankovištěm a končí mimo nebezpečnou zónu.
     
    44:36
    Roope Hintz se natlačil před beka a najížděl do šance! Nakonec padá, niméně vybojoval pro svůj tým přesilovku!
     
    44:36
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Dylan Samberg – 2 min., držení.
     
    45:48
    Logan Stankoven se dostal k zakončení z mezikruží, Connor Hellebuyck byl každopádně dobře postaven a kotouč jej trefuje do hrudi. Následuje krátká strkanice v brankovišti a je nařízeno vhazování ve středním pásmu.
     
    46:07
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Alex Iafallo – 2 min., hákování.
     
    46:07
    Dallas čeká 29 vteřin ve formátu 5 na 3!
     
    46:19
    Jets okamžitě vyhodili, tohle je velký úspěch pro hosty, čas běží...
     
    46:37
    Hintz měl z mezikruží na holi gól, dorážet ještě mohl Matt Duchene! Chviličku poté zakončoval z předbrankového prostoru Joe Pavelski, ani on neuspěl.
     
    46:37
    Hosté už jsou ve čtyřech, Samberg skáče na led.
     
    47:59
    Thomas Harley nahodil z dálky, po dorážce se ještě natahoval Logan Stankoven. Connor Hellebuyck drží svůj tým.
     
    48:22
    Jets jsou kompletní, krizovou situaci ustáli!
     
    49:07
    Střely na branku ve 3. třetině: 10 – 2
     
    50:06
    Zmatek před bránou Jets, Stankoven však nakonec na kotouč nedosáhne. Stars každopádně pokračují v akci.
     
    50:33
    V posledním střídání jsme byli svědky dvou nebezpečných zakončení, z pravé strany to zkusil Nils Lundkvist, z mezikruží zase aktivní Logan Stankoven, jehož jedovka zápěstím však letěla mimo.
     
    50:33
    Lajna se Stankovenem a Bennem se dnes jeví velmi zajímavě, soupeři dělá problém především velmi aktivním forčekingem.
     
    51:08
    A opět Logan Stankoven, jenž se tentokrát podílel na přečíslení 2 na 1! Wyatt Johnston to nakonec vzal na sebe z pravé strany, Hellebuyck připraven.
     
    52:34
    Po dlouhé době se připomněl Winnipeg! Mark Scheifele obkroužil bránu a nabil na modrou, odtud přišel ještě pas na kruh pro Connora! Jeho rána z první nebyla příliš povedená, chyběla jí očekávaná razance i přesnost.
     
    54:11
    Sam Steel si chtěl nsjet do samostatného úniku, jeden z jeho obránců jej také vybídl. Steel však nakonec do šance neproskočil, hostující beci měli na puk blíž.
     
    55:19
    Jets už pomalu dochází čas... Zároveň je třeba říct, že hostům dělá velké problémy usadit se v pásmu a zahájit jakoukoli souvislejší kombinaci.
     
    56:07
    Cole Perfetti se snažil dobř si nabruslit na kruh, odtud mu však nezbylo nic jiného, než nahrnout kotouč na bránu backhadem. Žádný problém pro domácí obranu.
     
    57:31
    Jets jdou do risku, Connor Hellebuyck spěchá na střídačku!
     
    57:35
    A ihned to zkusil Jason Robertson, jenž si troufl na zakončení z vlastního pásma. Kotouč letí mimo, icing se ale nepíská.
     
    58:02
    Joe Pavelski to zkusil podobně, tentokrát už se zakázaném uvolnění píská.
     
    58:02
    TIMEOUT pro Winnipeg!
     
    58:02
    Hlavní trenér Jets se ještě rozčiluje směrem k sudím, že nezapískali už první icing. S tím už ale nic neudělá...
     
    58:16
    A další výhoz na zakázané uvolnění, hosté se vracejí do pásma.
     
    58:35
    Jets se zatím nevymotali od mantinelu, Stars brání výborně.
     
    58:40
    Josh Morrissey dostal prostor na vrcholku kruhu, kotouč na bránu nějak dostal a kus černé gumy se ještě nebezpečně motal okolo pravé tyčky.
     
    58:50
    5/6
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hotovo! ROOPE HINTZ vysokým lobem ještě z vlastní třetiny trefuje prázdnou klec a pojištuje výhru Dallasu – 4:1.
    Hintz R., Hakanpää J., Pavelski J., Robertson J., Lindell E.
    Naměstnikov V., Monahan S., Ehlers N., Morrissey J., Scheifele M., Connor K.
    58:50 Roope HINTZ - 4:1
     
    59:59
    Střely na branku ve 3. třetině: 16 – 6
     
    Konec zápasu.
     
    Důležitá výhra pro Dallas

    Bitvu dvou sousedů v tabulce dnes tedy ovládne domácí Dallas. Stars položili základ pro vítězství už v 1. třetině, kdy soupeři nadělili lekci z produktivity a díky tlaku do brány a palbě z nebezpečných pozic vyhráli jasně 3:0. V dalším průběhu zápasu už se Jets na odpor nezmohli, a to ani ve třetí třetině, která byla z mého pohledu dokonce jejich nejhorší v zápase. Domácí soupeře nepustili prakticky k ničemu, pouhých šest střel na branku také o něčem vypovídá.

    Každopádně, Dallas Stars porážejí Winnipeg Jets jasně 4:1!
     
    Jake Oettinger dnes zároveň zapisuje výhru číslo 100 v NHL!
     
    Statistika
    Střely na bránu: 36 – 26 | Přesilová hra: 0/2 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jake Oettinger (DAL) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WPG) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 58:38

    Česká a slovenská stopa
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:46

    Tři hvězdy utkání
    1. Jake Oettinger (DAL) 25 zákroků
    2. Joe Pavelski (DAL) 1+1
    3. Wyatt Johnston (DAL) 1+1
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se opět těšit u dalších zápasů kanadsko-americké NHL. (04:51:03)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 7. J. Robertson (Pavelski), 17. Pavelski (Hintz, Hakanpää), 19. Stankoven (W. Johnston, Benn), 59. Hintz – 34. Naměstnikov (Ehlers, Pionk)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Harley, Heiskanen, R. Suter, Lindell (A), Lundkvist, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Marchment, Duchene, Steel – W. Johnston, Stankoven, Dellandrea – Faksa, Cr. Smith.
    Trenér: Peter DeBoer

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Scheifele (A), Vilardi – Ehlers, Monahan, Iafallo – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – M. Barron, Naměstnikov, Perfetti.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: O´Rourke, Schrader – Murray, Marquis

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri