Šumperk – Kopřivnice 2:5 (kon.) | Opava – Havířov 1:3 (kon.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 3:6 (kon.)
Žďár n/S – SHKM Hodonín 2:4 (kon.) | Vel. Meziříčí – Havlíčkův Brod 1:7 (kon.) | Technika Brno – Vyškov 6:7 (kon.)
konec
HK Opava
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
AZ Havířov
Středa 06.03.2024, 18:00 • Krystal aréna, Krnov • 2. liga skupina Východ • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Adam Beránek – 5 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Jakub Michálek – 2 min., hrubost.
     
    59:39
    Opava to po inkasované brance ještě zkouší v šesti bez Slíže. Nevyšel jí ale přechod přes modrou čáru a je pískán ofsajd.
    59:06 Tomáš FRANEK - 1:3
     
    59:06
    Havířov právě vstřelil branku!
    Je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Jakub Mrva zachytil opavskou rozehrávku a posunul kotouč na Lukáše Bednáře, který jej ještě předal před branku TOMÁŠI FRANKOVI. Ten si přehodil hrací předmět na bekhend a zvedl ho pod víko nad bezmocného Slíže. Asistence: Lukáš Bednář a Jakub Mrva.
     
    58:21
    Tomáš Franek obdržel další diagonální přihrávku, tentokrát do pravého kruhu, kde byl úplně sám. Marek Slíž se opět fantasticky přesunul.
     
    57:41
    Marek Brada získal puk v souboji jeden na jednoho a mohl vyrovnat. Skulinku mezi betony Martina Šindelky nenašel. Velká šance na vyrovnání!
     
    56:36
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Andrej Adamec – 2 min., podrážení.
    47:41 Adam BERÁNEK - 1:2
     
    47:41
    Opava právě vstřelila branku!
    Teď už se ale domácí skutečně radují! Martin Šindelka nejprve vyrážel betony Adamcovu ránu od modré čáry. Následně se z druhé strany opřel do puku Daniel Häring, jehož střelu přizvedl mezi kruhy tečí nad lapačku havířovského brankáře ADAM BERÁNEK. Asistence: Daniel Häring a Andrej Adamec.
     
    47:12
    Obrovská šance Opavy, která se dostala do akce tři na dva! Adam Beránek posunul puk ze středu pod sebe a Jan Vojtovič střílel z levé strany do bližší tyče!
     
    42:56
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Petr Ščurek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    42:47
    Marek Brada se pustil do souboje jeden na jednoho. Kotouč přiťukl za sebe Tomáši Káňovi. Ten mířil zápěstím do levého horního růžku, bohužel pro Opavu ale i do Šindelkova ramene.
     
    40:57
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Ondřej Ševčík – 2 min., sekání.
     
    34:00
    Po vypíchnutí kotouče na modré čáře podnikli hosté bleskovou akci dva na dva. Petr Antoníček přihrával zleva před branku Dominiku Pawliczkovi. Jeho zakončení se od betonu Slíže odrazilo před odkrytou část svatyně, zdálo se ale, že prvně jmenovaný zasáhl z dorážky tyčku.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Tomáš Valenta – 2 min., sekání.
     
    32:10
    Velká šance se ale paradoxně zrodila na protějším konci kluziště! Opava podnikla akci tři na dva. Andrej Adamec posunul puk napravo, proti střele Martina Buršíka se ale stihl výborně přemístit Martin Šindelka. Domácího forvarda teď může mrzet, že nezvedl kotouč trochu výše.
     
    28:13
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Kryštof Kadula – 2 min., hákování.
     
    23:41
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Matouš Ćmiel – 2 min., podrážení.
    21:28 Daniel SPRATEK - 0:2
     
    21:28
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté zkraje druhé třetiny zvyšují své vedení. Opavské obrana po vhazování v obranném pásmu úplně zapomněla na DANIELA SPRATKA. Ten obdržel pas z levé strany od Tomáše Franka a nikým neatakován zvedl puk z mezikruží nekompromisně pod víko. Asistence: Tomáš Franek a Lukáš Bednář.
     
    19:54
    V samotném závěru třetiny měl po zpětném přiťuknutí kotouče dobrou možnost Jan Vašenka. Jeho ránu vyrazil Martin Šindelka vyrážečkou těsně vedle levé tyčky.
     
    17:26
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Daniel Spratek – 2 min., podrážení.
     
    14:00
    Podruhé dnes zachránila Opavské branková konstrukce. Jakub Mrva střílel od modré čáry a Marek Slíž měl zřejmě zakrytý výhled. V hledišti to jen zahučelo.
     
    13:02
    Jiří Tvrdý obdržel na pravou stranu přihrávku od zadního mantinelu a bez rozmyslu vypálil na vzdálenější tyč. Marek Slíž vytasil lapačku a poté vleže zneškodnil i pokus o dorážku.
     
    09:40
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Jiří Karafiát – 2 min., krosček.
     
    07:45
    Mohlo to být o dvě branky! Havířov se dostal do přečíslení dvou na jednoho. Jakub Apolenář předložil kotouč na levou stranu, odkud střílel Petr Antoníček do bližší tyčky!
    05:33 Daniel SPRATEK - 0:1
     
    05:33
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku. David Klimša povyjel s pukem z pravého rohu kluziště a vystřelil z úhlu. Kotouč se od výstroje Slíže odrazil do vzduchu a zapadl i s přispěním DANIELA SPRATKA za opavského brankáře. Asistence: David Klimša a Tomáš Franek.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Adam Beránek – 2 min., sekání.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 48. Beránek (Häring, Adamec) – 6. Spratek (Klimša, Franek), 22. Spratek (Franek, Bednář), 60. Franek (Bednář, Mrva)


    HK Opava: Slíž (Nowak) – Ervasti, Foltýn, Pachula, Lehotský, Jak. Ludvík, Adamec – Krejsa, K. Stuchlík (C), Hendrych – Vojtovič (A), Kotásek, Beránek (A) – Káňa, Kadula, Buršík – Häring, Brada, Štindl – Vašenka, Wendelin.
    Trenér: Pavel Zdráhal

    AZ Havířov: Šindelka (Šimonů) – Valenta (A), Ficek, Kunc, Ščurek, Vosátko, Michálek, Ševčík – Franek, Apolenář, Ćmiel – Spratek, Tvrdý, Pawliczek – J. Křivohlávek, Karafiát, Antoníček – Mrva (A), Klimša (C), Bednář – Pavlík.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Kapitanov – P. Rychlý, Návrat

    Diváci: 277
    bahis siteleri