Přerov – Pardubice B 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (1:0, 0:0, 2:0) Stav série: 2:1
HC Slavia Praha
Čtvrtek 07.03.2024, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    2. zápas

    Jihlava – Slavia 7:2

    Branky a nahrávky: 20. Kočí (Čachotský, Toman), 24. Harkabus (Havránek, Toman), 30. Harkabus (Čachotský, Havránek), 33. Harkabus (Čachotský, Toman), 37. Havránek (Menšík, Čachotský), 39. Menšík (Dundáček), 55. Pořízek (Chvátal) – 34. Kulda (Guman), 59. Knotek (Průžek). Rozhodčí: Zavřel, Šico – Maštalíř, Otáhal. Vyloučení: 3:6, navíc Jelínek (JIH) a Slavík (SLA) 5 minut, dále Křepelka a Knotek (oba SLA) 5 minut a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 1 104. Střely na branku: 34:10. Zblokované střely: 7:10. Vhazování: 36:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2. Stav série: 1:1.

    Druhý zápas znovu začal poměrně nervózně, druhá třetina však přinesla velkou střeleckou show ze strany Jihlavy. Dukla se v průběhu třetiny trefila hned pětkrát, z toho hned čtyři branky vstřelila z přesilových her, které celou sezonu tým z Vysočiny tolik potápěly. Domácí Harkabus se v utkání blýskl hattrickem. Utkání v samotném závěru poznamenal velký incident. Nejprve v poslední minutě Knotek ostře fauloval mladého Jungwirtha, který musel opustit led v doprovodu zdravotníka. Ihned po tomto faulu došlo na hřišti k velké potyčce, která bohužel vyústila i v konfrontaci domácích fanoušků s hostující střídačkou. Uvidíme, zda tento incident nějak poznamená dnešní rozhodující dějství této série.
     
    1. zápas

    Slavia – Jihlava 3:2pp

    Branky a nahrávky: 24. Kucharčík, 28. Všetečka (M. Beran, Holý), 69. M. Beran (Guman, Hrdinka) – 36. Toman (Šik, Harkabus), 51. Harkabus (Havránek, Čachotský). Rozhodčí: Zeliska, Zubzanda – Zídek, Pěkný. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 1918. Střely na branku: 36:35. Zblokované střely: 14:21. Vhazování: 39:43. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. Stav série: 1:0.

    První utkání nabídlo poměrně typický průběh, jaký můžeme sledovat ve většině play-off sérií. Začalo se velmi opatrně a na první branku se čekalo až do druhé třetiny, kdy se poprvé mezi dospělými trefil dorostenec Kucharčík. Slavia vzápětí odskočila Jihlavě na rozdíl dvou branek, Jihlava si však gólem v 51. minutě vynutila prodloužení. To nakonec rozhodli domácí po osmi minutách hry a brali tak cenný první bod.
     
    Dobrý večer všem fanouškům prvoligového hokeje. Vítejte u třetího, rozhodujícího zápasu předkola play-off, ve kterém podruhé v řadě vyzve Dukla Jihlava na domácím ledě Slavii Praha.

    Obě utkání přinesla dva rozdílné příběhy, které dovedly sérii do rozhodujícího třetího zápasu. Podruhé v řadě do obou zápasů vstupují jako tabulkově lépe postavení Dukla společně s Přerovem, ačkoliv si pro letošní předkolo vyměnily pozice na sedmém a osmém místě. Loni oba celky zvítězily nejrychlejším možným způsobem, letos naopak oba týmy musely doma zachraňovat sérii ve druhém zápase a vynutit si tak třetí zápasy. Pojďme se nyní zaměřit na souboje Dukly se Slavií.
     
    Po konci včerejšího zápasu se spekulovalo, zda se dnešní utkání neodehraje bez účasti diváků. To se nakonec nestane, utkání se odehraje ve standardním režimu s diváky. Dukla tuto informaci dopoledne potvrdila na svých sociálních sítích.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Maláč) – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Čachotský (C), R. Toman, Cachnín – Harkabus (A), T. Havránek, Šik – Jelínek, Menšík, Štefančík – Chvátal, Pořízek, Rauš.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Slavia Praha: Hölsä (Volevecký) – Klikorka, Žovinec (A), Holý (C), Hrdinka, Kremláček, Kajínek, Křepelka – Matě. Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, J. Brož – Všetečka, Slavík, Havrda – Zvagulis, V. Polák II, J. Půček.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Horák, Svoboda – Jindra, Štěpánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly pro Jihlavu.
     
    00:21
    Domácí si hned v úvodu sami zavařili. Kulda nahazoval puk z kruhu a Strejček ho místo zpracování pouze tečoval na brankovišti, brankář Beran tak musel krotit nebezpečně poskakující puk.
     
    01:01
    Slavia téměř celý úvod zápasu tráví v útočném pásmu, nahození Brože Beran musel řešit svou lapačkou, zároveň došlo i k prvnímu postrkování.
     
    01:48
    Štefančík mohl poprvé v tomto utkání prověřit Hölsu, jenže jeho střelu tečoval jeden z obránců sešívaných. Slavia následně rychle otáčí hru a tlačí se do střely.
     
    02:45
    Pořízkovu střelu brankář Hölsä úplně neviděl, nakonec si však dokázal s pokusem po ledě poradit. Hra se aktuálně přelévá ze strany na stranu, ovšem bez vyložených šancí.
     
    03:41
    Koštoval pálil na brankáře od modré, o teč se ještě pokoušel stínící Pořízek, ale do puku už nijak nezasáhl.
     
    04:04
    Průžek se dostal krátce do samostatného úniku a chtěl Berana překvapit střelou na vyrážečku, ten však dokázal pokus pokrýt a rychle rozehrál do rohu hřiště. Ani jednomu z týmů se teď nedaří na delší dobu usadit v útočném pásmu.
     
    04:50
    Vhazování se bude opakovat, hostující Slavík dostává od rozhodčího varování.
     
    05:21
    Slavia se dostala k vyhozenému kotouči pozdě, po zakázaném uvolnění se hra vrátí před branku Slavie.
     
    05:36
    Dvě obrovské šance pro Duklu! Nejprve se Toman s Čachotským dostali do přečíslení 2 na 1, jenže přihrávka na Čachotského byla nepřesná a kapitán domácích nedokázal včas dorazit do odkryté. Následně z kruhu pálil znovu do odkryté Havránek, hostující obrana však stihla včas zblokovat střelu.
     
    06:12
    Šik se pokoušel tečovat na kruhu, nedokázal však puk usměrnit směrem k brance. Dukla pokračuje v tlaku.
     
    06:31
    Hölsä dostává trest za posunutí branky během zákroku. Na rozhodčího se původně hodně zlobil, na rozhodnutí rozhodčího však nic nezměnil.
     
    06:45
    Slavia vybojovala puk za vlastní brankou a rychle vyhodila až k Beranovi, domácí se ovšem dokázali ihned vrátit.
     
    07:16
    Havránkovo nahození ještě tečoval zřejmě někdo z hostujícího týmu, puk tak skončil na zadním mantinelu. Jihlava následně zaváhala na modré a hosté podruhé mohli vyhodit.
     
    08:12
    Strejček při střele od modré trefil jen prvního bránícího hráče, Dukla se při následném návratu navíc dopustila ofsajdu a hosté tak toto oslabení zřejmě přežijí bez úhony.
     
    08:31
    Hosté v plném počtu.
     
    09:05
    Dukla bude moci pokračovat v útočném tlaku, z dlouhého souboje v rohu kluziště totiž jako první vydoloval puk Chvátal a rychle ho rozehrál do volného prostoru.
     
    09:29
    Štefančík nedokázal ubránit puk před dotírajícím obráncem, zkusil tak alespoň posunout puk směrem na Rauše, který se ovšem k zakončení nedostal.
     
    10:07
    Poprvé Dukla dokázala vyhodit puk na Hölsu, podruhé už pouze na zakázané uvolnění.
     
    10:36
    Guman už chtěl příliš u tyčky, z kličky ztratil puk, který mu rychle sebral Kočí a vyslal ho do středního pásma.
     
    11:12
    Šik v samostatném úniku trefil jen zadní mantinel, následně nahodil kotouč na tyč.
     
    11:25
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava ze svého dalšího tlaku přeci jen vytěžila úvodní branku. Otakar Šik našel na modré TOMÁŠE HARKABUSE, který se opřel do puku a jeho dělovka skončila až v síti. Jihlavský útočník dává ve třetím utkání předkola již pátou trefu. Asistence: Otakar Šik, Tomáš Havránek.
    Šik O., Harkabus T., Ozols P., Dundáček F., Havránek T.
    Klikorka K., Žovinec D., Průžek J., Kulda E., Guman T.
    11:25 Tomáš HARKABUS - 1:0
     
    12:17
    Dukla pokračuje v tlaku, Hölsä musel zasahovat proti střele k tyči svou lapačkou. Jihlavu po trochu slabší pasáži vstřelená branka hodně nakopla.
     
    13:05
    Kulda byl příliš blízko Adamovi Beranovi a hra se tak přerušila. Následně si po odpískání ještě něco rychle vyříkávali bratři Beranové, k žádné potyčce však nedošlo.
     
    13:20
    Na střelu Tomáše Čachotského tentokrát Hölsä dobře viděl a bez větších potíží zachytil pokus z kruhu do lapačky.
     
    14:02
    Havránek se pokoušel procpat s pukem až před Hölsu, skoro se mu to i povedlo, hostující obrana ho však nepustila do nebezpečného zakončení. Slavia následně vyhodila pouze na zakázané uvolnění.
     
    14:44
    Zvagulisovu střelu zblokoval tělem Kočí, následně musel zasahovat i proti pokusu z kruhu. Ani v jednom z případů puk nedoputoval až k Beranovi.
     
    15:22
    Matouš Menšík po samostatném úniku pouze zavezl puk za branku, domácí následně zkusili střelu z prostoru mezi kruhy, tu už Hölsä musel řešit svou lapačkou.
     
    15:54
    Čachotský poslal prudkou přihrávku před branku a Šik se ji ještě pokoušel tečovat, rychlý puk nakonec prolétl těsně vedle tyčky.
     
    16:51
    Střela Jaroslava Brože letěla zcela mimo branku, Slávisté však dokázali puk na mantinelu sebrat pro sebe a mohou pokračovat v kombinaci v útočném pásmu.
     
    17:24
    Slavii se nepodařilo vyhodit puk do středního pásma, Chvátal tak mohl střílet od modré, jenže ve velké rychlosti pouze poslal puk přímo na výstroj Hölsy.
     
    18:22
    Jelínek chtěl pálit z kruhu bez přípravy, v tom mu však zabránila hokejka jednoho z hostujících obránců. Slavia následně chtěla přesunout hru k druhé brance, ale po nesouhře ve středním pásmu bude muset nadále bránit.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny, stále se hraje ve vysokém tempu.
     
    19:38
    Kuldovu střelu od mantinelu Beran pouze vyrazil do ochranné sítě, lotyšský útočník tak vybojoval pro svůj tým alespoň vhazování v útočném pásmu v závěru třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Tentokrát nebyl k vidění žádný opatrný začátek, na obou týmech bylo vidět, že chtějí co nejrychleji vstřelit první branku. Na velké šance si fanoušci ovšem museli počkat až do druhé poloviny třetiny. Stejně jako včera jsme zatím viděli jen jednu branku a to na straně domácích. Ve 12. minutě Otakar Šik po neúspěšném úniku dokázal tečovat střelu Harkabuse z kruhu ke vzdálenější tyči a otevřel tak stav zápasu. Po první třetině tak Dukla vede o jedinou branku.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Zatímco v Pelhřimově padla jen jedna branka, v Přerově padly už dvě a v obou případech do sítě Pardubic B. Pokud by takto zápasy skončily, Jihlava by si zahrála s Porubou. Skóre je však stále jen 1:0, na předpovědi čtvrtfinálových dvojic je ještě příliš brzo.
     
    Obě mužstva se už pomalu vrací na ledovou plochu, zápas bude za okamžik pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Jako první se v této třetině dostala k puku Slavia, při rozehrávce v obranném pásmu se však hosté dopustili nepřesnosti a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    20:50
    Střelu Zvagulise mezi betony nedokázal Beran na první pokus zachytit a Slavia se tak ihned pokoušela o dorážku na brankovišti. Beran však měl dobrý výhled a dokázal sebrat puk do lapačky.
     
    21:14
    Zakázané uvolnění vrací hru k Beranovi.
     
    21:40
    Kucharčík znovu prověřil Berana střelou mezi betony a i tentokrát měl domácí brankář se zpracováním celkem problémy. Na druhé straně se pak Dukla pokoušela o střelu z kruhu, ta však Hölsovi nedělala žádné velké problémy.
     
    22:19
    Jelínek z kruhu trefil jen Žovince do výstroje, řeší se potenciální vyhození puku ze strany hostů.
     
    22:21
    A to je nakonec i uděleno, hosté budou muset řešit druhé oslabení. Na trestnou míří Žovinec.
     
    22:55
    Dukla se po vyhození puku rychle vrátila do útočného pásma, prudká rána Havránka letěla jen těsně vedle tyčky.
     
    23:15
    Dukla si nepřesně přihrávala ve středním pásmu a puk letí až na zakázané uvolnění, hra se tak přesouvá k Beranovi.
     
    23:35
    Havránkovu střelu ještě mohl tečovat Menšík, ten se ale u tyčky k puku nakonec nedostal. Slavia vzápětí znovu posílá puk až za Adama Berana.
     
    24:12
    Puk je znovu na druhé straně, dnes se Dukle zatím přesilové hry nedaří.
     
    24:21
    Hosté v plném počtu.
     
    24:41
    Dundáček od modré trefil jen prvního bránícího hráče a Dukla musela krátce opustit útočné pásmo. Následně se pokoušela Jihlava o rozehrávku za brankou Slavie, zde ovšem definitivně ztratila kotouč.
     
    25:37
    Štefančík se mezi kruhy ve velké rychlosti natahoval k teči, puk mu však těsně přeskočil hůl a hostující brankář tak znovu nemusel zasahovat.
     
    25:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Robin Všetečka – 2 min., hrubost.
     
    26:04
    Harkabusovo nahození od modré musel Hölsä řešit svou lapačkou, hosté následně rychle vezou puk na druhou stranu kluziště.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Havránek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    26:30
    Křepelka zkusil střelu ihned po vyhraném buly, střela mu však nesedla a letěla těsně vedle tyčky. Slavia se však dostala k volnému puku jako první a může pokračovat v kombinaci.
     
    27:34
    Kucharčík se snažil protlačit přes Šika k puku ve středním pásmu a vybojovat si tak samostatný únik, to se mu ale nepodařilo a Dukla tak může v klidu rozehrát před vlastní brankou.
     
    27:52
    Hosté v plném počtu.
     
    28:27
    Domácí v plném počtu.
     
    28:37
    Všetečka dokázal tečovat na brankovišti nahození od mantinelu, do střely však zasáhl hokejkou i brankář Beran a puk tak letí vysoko nad horní tyčku.
     
    29:50
    Puk byl příliš pomalý na zakázané uvolnění, Ozols tak musel spěchat za volným kotoučem až k vlastnímu brankáři, aby se Slavia nedostala do úniku.
     
    30:43
    Chvátal pálil na Hölsu od modré po ledě, ten dokázal celou situaci vyřešit svými betony. Slavia se už téměř osvobodila z obranného pásma, jenže při vyhození puk trefil střešní konstrukci. Vhazovat se tak znovu bude u branky hostů.
     
    31:27
    Kucharčík poměrně zbytečně podrazil v útočném pásmu Šika, Dukla se tak dostává do další přesilové hry. Ty se ovšem Jihlavě nedaří tak, jako včera, uvidíme, zda se to nyní změní.
     
    31:39
    Slavia vyhrála buly a rychle vyhodila puk až k Beranovi. Domácí se následně rychle vrátili a pálili na Hölsu od modré, Menšík ještě chtěl dorážet puk mezi betony hostujícího brankáře, ten však již pevně držel kotouč mezi nohama.
     
    32:11
    Havránkovo nahození od modré trefuje pouze výstroj Harkabuse, Jihlava ovšem dokázala sebrat puk za brankou a může pokračovat v útočné kombinaci.
     
    32:46
    Radim Toman při teči z minimální vzdálenosti trefuje tyč, Dukla pokračuje v tlaku.
     
    33:12
    Dukla se dostala do obrovské šance, když Hölsä vyjel daleko z branky. Přihrávka mezi kruhy na Rauše přišla sice až ve chvíli, kdy byl Hölsä zpátky v brance, i jeho střela však trefila tyč a Jelínek se ve vzduchu pokoušel sklepnout puk do odkryté části branky, neúspěšně.
     
    33:27
    Hosté v plném počtu.
     
    33:59
    Bilčík pálil od modré pod horní tyč, brankář Hölsä však na střelu viděl a dokázal včas zasáhnout svou lapačkou.
     
    34:28
    Vštečkovi nevyšlo zpracování puku na modré a na volný puk si za brankou počkal obránce Strejček. Jeho přihrávka byla ovšem hodně nepřesná a kotouč ve velké rychlosti dolétl až na zakázané uvolnění.
     
    35:17
    Domácí se dostali do přečíslení 3 na 1, Jelínkovu přihrávku mezi kruhy na Štefančíka však dokázal Kajínek zblokovat svou hokejkou. Jihlava tak z další velké šance nevytěžila ani střelu.
     
    36:15
    Průžek vyjel do samostatného úniku příliš brzy, rozhodčí tak hostům pískají ofsajd.
     
    37:08
    Slavii znovu nevyšel přechod do útočného pásma a znovu se píská ofsajd.
     
    37:22
    Hölsä tentokrát musel vyjet daleko z branky, aby nedovolil nikým nehlídanému Pořízkovi vyrazit do zakončení. Brankář Slavie tuto situaci ustál.
     
    38:11
    Polák ztratil puk v osobním souboji u trestné lavice a Jihlava rychle vrátila kotouč zpět do vlastního útočného pásma. Navíc si zahraje další přesilovou hru.
     
    38:23
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Jan Holý – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    38:35
    Slavia vyhrála velmi důležité buly a rychle vyhodila puk až k Beranovi. Jihlava tak ztratila několik cenných vteřin z přesilovky, už je však zpátky v útočném pásmu a kombinuje před Hölsou.
     
    39:38
    Jelínkova přihrávka na Šika končí po teči v ochranné síti, Jihlava v posledních dvaceti vteřinách třetiny dostane ještě jedno vhazování v útočném pásmu.
     
    39:50
    Slavia mohla z přečíslení v samotném závěru třetiny vyrovnat, zakončení z malé vzdálenosti bylo však příliš prudké a puk místo do horního rohu letěl vysoko nad horní tyč.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Otakar Šik – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi. O něco více šancí v ní měla Jihlava, která hlavně ve dvou závěrečných přesilových hrách zahodila hned několik vyložených šancí. Slavia byla nejblíž vyrovnání až v závěru třetiny, kdy v přečíslení 2 na 1 pálila vysoko nad branku. Skóre tak i po druhé třetině zůstává 1:0 a ve třetí třetině nás čeká zřejmě ještě velká bitva.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:12.
     
    Zatímco v Pelhřimově je vše otevřené, ve druhém zápasu předkola začíná být celkem jasno. Přerov v závěru druhé třetiny vede už 3:0 a je velmi blízko výhře. Zápas tohoto utkání tak s největší pravděpodobností narazí na suverénního vítěze základní části Porubu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Z úvodního buly vychází jako vítěz Jihlava.
     
    40:25
    Bilčík poslal poměrně slabou přihrávku a hosté se dostali do přečíslení 2 na 1, domácí obránce však dokázal svou chybu odčinit, zblokoval přihrávku od Matěje Berana a zachránil tak celou situaci.
     
    40:25
    Hosté v plném počtu.
     
    41:40
    Slavia už dlouho kombinuje v útočném pásmu, se střelami však zatím dost váhá a čas rychle utíká...
     
    41:50
    Domácí v plném počtu.
     
    42:13
    Dukla se při přechodu do útočného pásma dopustila těsného ofsajdu, hra se tak přerušuje.
     
    42:29
    Slavia musela bojovat o puk za vlastní brankou, což se jí sice povedlo, následně však vyhodila pod tlakem na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude u Hölsy.
     
    42:52
    Další zakázané uvolnění hostů, tentokrát po nepřesné přihrávce na modré ve vlastním obranném pásmu.
     
    42:55
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla přidává krátce po buly už svou druhou branku a znovu se o krok přibližuje čtvrtfinále. Matouš Menšík pálil z minimálního úhlu a Hölsä nedokázal zcela zachytit puk. Toho využil útočník ŠIMON JELÍNEK, který se dostal k volnému puku jako první a bez větších potíží ho dorazil do zcela odkryté části branky. Asistence: Matouš Menšík.
    Jelínek Š., Menšík M., Koštoval M., Kočí F., Harkabus T.
    Křepelka K., Kajínek D., Průžek J., Zvagulis K., Kulda E.
    42:55 Šimon JELÍNEK - 2:0
     
    43:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Robin Všetečka – 2 min., sekání.
     
    43:39
    Havránek zkusil střelu ihned po vyhraném buly, tak však byla příliš pomalá a navíc trefila Hölsu pouze do betonů. Slavia vzápětí vyhazuje až na druhou stranu kluziště.
     
    44:25
    Dukla zaváhala při rozehrávce, Menšík se nedostal k puku včas a hosté tak mohli opět vyhodit. Dukla tak zatím nedokázala navázat na včerejší skvělé výkony během přesilovek.
     
    45:14
    Hra se po šarvátce přerušuje. Během souboje o puk v rohu hřiště přišel tvrdý hit a na místo incidentu se sjelo hned několik hráčů a začalo se postrkovat. Rozhodčí, zřejmě i vzhledem k včerejším událostem, konflikt rychle rozpustili.
     
    45:34
    Hosté v plném počtu.
     
    46:55
    Dukla teď byla velmi blízko třetí brance. Štefančík se dostal do samostatného úniku, kde mu sice sjel puk z hokejky, jenže poté se ještě dostal k dorážce, kterou Hölsä se štěstím zachytil svými betony.
     
    47:53
    Ozols pálil od modré a Hölsä měl plné ruce práce s touto akcí. Dukla stupňuje posledních minutách tlak.
     
    48:33
    Bohužel, stejně jako včera zde máme až zbytečně ostrý zákrok. Cachnín byl některým z hostů silně naražen na mantinel a dlouho se nemohl zvednout z ledu. Nakonec však odjíždí po svých, snad tedy bude vše v pořádku.
     
    49:05
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Berana.
     
    49:31
    Kočí ve vysoké rychlosti pálil vysoko nad branku Hölsy, Dukla zůstává v útočném pásmu.
     
    50:11
    Všetečka na druhé straně také ve vysoké rychlosti pálil na Berana od mantinelu, ten však na celou akci dobře viděl a bez větších potíží střelu zlikvidoval svou lapačkou.
     
    50:15
    Slavia po vyhraném buly přihrávala rukou a sama sebe tak vyhání ven do středního pásma.
     
    50:36
    Hosté byli po delší době opět velmi blízko kontaktní brance, Zvagulis dostal dost prostoru v útočné třetině, svezl si puk mezi kruhy a vypálil na Berana, jeho střela nakonec rozezněla horní tyč.
     
    51:36
    Hosté pouze nahodili puk za Berana, kde si na něj počkal Dundáček a v klidu rozehrál do středního pásma. Následně se na druhé straně dostali domácí do zajímavé situace, jenže střela z kruhu letěla těsně vedle tyčky.
     
    52:57
    Matěj Beran se objevil nikým nehlídaný u tyčky a pokoušel se dorážet z malého úhlu, pokus mu však nesedl a kotouč trefil jen boční síť branky.
     
    54:20
    Znovu se přerušuje po osobním souboji, na ledě zůstává Jan Holý, který zřejmě dostal během souboje hokejkou někam do oblasti hlavy nebo krku. Avšak i on odjíždí po svých na střídačku a neměl by si odnést nějaké velké zranění.
     
    54:49
    V posledních minutách začíná hra skutečně přiostřovat a na ledě je k vidění hodně ostrých zákroků. Vzhledem k aktuální situaci to však není nic překvapivého.
     
    55:05
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Matěj Beran – 2 min., sekání.
     
    55:05
    Průžek byl na vhazování až příliš důrazný, vhazování se tak bude opakovat.
     
    55:09
    Havránek pálil od modré ke vzdálenější tyči, tuto střelu však Hölsä dobře viděl, navíc u branky nebyl připravený nikdo ve žlutém na dorážku.
     
    55:48
    Harkabus od modré pouze nahodil puk na hostujícího brankáře, ten na nic nečekal a rychle rozehrál. Hosté následně vyhodili až k Adamu Beranovi, to je však za současného skóre pro Slavii málo.
     
    56:25
    Hosté znovu vyhazují a rychle vyráží obtěžovat domácí obránce při rozehrávce.
     
    56:51
    Jelínek teď hodně komplikuje situaci domácím, místo pohodového závěru zápasu bude muset Dukla zhruba minutu a čtyřicet bránit v oslabení.
     
    56:51
    Slavia už na nic nečeká a odvolává Hölsu na střídačku, zhruba za deset vteřin čeká Slavii početní výhoda 6 na 4!
     
    57:13
    Hosté v plném počtu.
     
    57:26
    Holý nabídl puk přímo před branku na dorážku Beranovi, toho však rozhodil při zakončení Strejček a puk letěl mimo branku.
     
    57:58
    Strejček ve výskoku poprvé osvobodil Duklu ze sevření. Domácí rychle vystřídali.
     
    58:28
    Čachotský s Tomanem mířili v přečíslení 2 na 1 na prázdnou branku, Čachotského přihrávka ovšem byla nepřesná a Toman se tak nedostal k zakočení.
     
    58:51
    Dukla přežila kritické oslabení a už je skutečně blízko postupu do čtvrtfinálových bojů.
     
    59:18
    Další pokus Dukly trefit prázdnou branku domácím nevyšel a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    59:29
    Slavii rozhodčí odpískali ofsajd, hostům se toto rozhodnutí vůbec nelíbí a ve třech diskutují s rozhodčím, ten si však za svým rozhodnutím stojí.
     
    59:59
    5/6
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla v poslední vteřině utkání přidává tečku za svým postupem do čtvrtfinále. Slavia v posledních vteřinách rozehrávala poměrně laxně, toho využil MAREK CHVÁTAL, který sebral Slavii přihrávku a těsně před vypršením časového limitu poslal puk do prázdné branky. Asistence: Jan Strejček.
    Chvátal M., Strejček J., Bilčík V., Pořízek R., Rauš A.
    Klikorka K., Holý J., Průžek J., Kulda E., Slavík M., Beran Matě.
    59:59 Marek CHVÁTAL - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Dukle hodně pomohl gól Jelínka ve 43. minutě, Slavia se pak pokoušela stupňovat tlak, tři minuty před koncem dokonce odvolala brankáře a chvíli hrála i v početní výhodě 6 na 4. Ani to však hostům nestačilo, Jihlava tuto situaci ustála a v samotném závěru potvrdila svou výhru trefou do branky. Z předkola tak po roce opět vychází jako vítěz Dukla, kterou nyní čeká pravděpodobně souboj s Porubou. Z dnešního utkání je to vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:53:54)
    Marken.cz

    Daniel Lhotský

    Branky a nahrávky: 12. Harkabus (Šik, T. Havránek), 43. Jelínek (Menšík), 60. Chvátal (Strejček)


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Maláč) – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Čachotský (C), R. Toman, Cachnín – Harkabus (A), T. Havránek, Šik – Jelínek, Menšík, Štefančík – Chvátal, Pořízek, Rauš.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Slavia Praha: Hölsä (Volevecký) – Klikorka, Žovinec (A), Holý (C), Hrdinka, Kremláček, Kajínek, Křepelka – Matě. Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, J. Brož – Všetečka, Slavík, Havrda – Zvagulis, V. Polák II, J. Půček.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Horák, Svoboda – Jindra, Štěpánek

    Diváci: 923
    Jihlava 2 1 Slavia
    #1 Pondělí 04.03.2024 • 18:00
    Slavia - Jihlava 3:2 po prodl.
    #2 Středa 06.03.2024 • 17:30
    Jihlava - Slavia 7:2
    #3 Čtvrtek 07.03.2024 • 17:30
    Jihlava - Slavia 3:0
    bahis siteleri