Motor ČB – K. Vary 5:4 (po pr.) | Litvínov – Plzeň 4:1 (kon.) | Liberec – Olomouc 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – Vítkovice 1:0 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1) Stav série: 0:2
HC Olomouc
Čtvrtek 07.03.2024, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:49
    5/5
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je krutý konec pro domácí Bílé Tygry! Daniel Král si na zákrok lapačkou proti JAKUBU ORSAVOVI pálícímu krátce po přejetí útočné modré čáry věřil, kotouč se mu ale převalil přes její hřbet a skončil až v liberecké síti. Asistence: Pavel Musil, Jakub Sirota.
    Orsava J., Káňa J., Sirota J., Rutar A., Musil P.
    Najman A., Melancon T., Ivan M., Flynn O., Rychlovský J.
     
    59:01
    6/5
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostům vabank vychází, JAN BAMBULA se trefuje mezi betony a vyrovnává! K tomu se kotouč dostal od Jakuba Navrátila do slotu a jelikož byl Bambula nedostatečně pokrytý, tak jsme minutu před koncem utkání znovu na pomyslném začátku. Asistence: Jan Bambula.
    Bambula J., Navrátil J., Knotek J., Sirota J., Plášek K., Káňa J.
    Filippi T., McCoshen I., Vlach J., Faško-Rudáš M., Knot R.
     
    58:07
    Je tomu opravdu tak, olomoucká svatyně zeje prázdnotou a Kohouti to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    54:58
    Martin Faško-Rudáš měl na holi třetí branku Tygrů poté, co se před ním zjevila odkrytá olomoucká svatyně, na poslední chvíli ale do jeho pokusu vložil hůl Michal Kunc!
     
    54:47
    A sotva po návratu hry do rovnovážného počtu hráčů na ledě si zahrají šelmy další početní výhodu. David Škůrek totiž v souboji u mantinelu použil svou hůl jako sekeru a putuje na trestnou.
     
    52:21
    Další přesilová hra pro domácí barvy. Jakub Orsava nedovoleně bránil a míří na trestnou lavici.
     
    49:22
    Velmi laxní obranná práce před brankou Daniela Krále od domácích beků! Ti totiž nechali Jana Bambulu před svou svatyní zakončit nejméně čtyřikrát a mohou být rádi za to, že jejich gólman všechny dorážky pokryl.
     
    44:42
    Nyní uvidíme výhodu pro Tygry poté, co David Škůrek zahrál v souboji vysokou holí.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Olomouc:
    ze hřiště odchází Branislav Konrád, přichází Jakub Sedláček. Branislav Konrád již není ani na střídačce a vzhledem k tomu, že při některých odjezdech na střídačku bruslil velmi ztěžka, to vypadá na problémy v dolní části těla.
     
    36:29
    5/3
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tentokrát je již ale JAKUB NAVRÁTIL úspěšný a dostává Olomouc na dostřel! Ve zmatku před Králem se totiž zorientoval nejlépe a dokázal kotouč dorazit do odkryté liberecké branky. Tomuhle už šlo z domácí strany zabránit velmi těžko. Asistence: Rok Macuh, Jan Káňa.
    Navrátil J., Káňa J., Macuh R., Plášek K., Sirota J.
    Knot R., Ivan M., Filippi T.
     
    35:40
    Značná komplikace pro domácí barvy! Ian McCoshen u mantinelu svého pásma vložil do souboje až moc síly a píská se jeho hrubost. Olomoučtí si tak zahrají více jak minutu a půl v pěti proti třem!
     
    35:15
    Michal Bulíř se svou holí nakládal nedovoleně a provinil se vysokou holí. Olomoučtí si tak zahrají další početní výhodu.
     
    31:47
    5/4
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla kombinace do Zlaté helmy Komerční banky! Adam Najman našel na protější straně Tomáše Filippi, ten ale nedostal kotouč ideálně. Před brankou se ale nacházel MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ, na kterého dokázal puk Filippi procpat a slovenský reprezentační forvard již měl jednoduchou úlohu v podobě uklizení kotouče do olomoucké sítě. Asistence: Tomáš Filippi, Adam Najman.
    Faško-Rudáš M., Filippi T., Najman A., Melancon T., Rychlovský J.
    Škůrek D., Rašner A., Kunc M., Kusko S.
     
    31:08
    Tomáš Filippi puk posílal do brankoviště, kde se o dorážku prali nejprve Faško-Rudáš a poté Jakub Rychlovský. Ani jeden z nich se ale nedokázal probít přes tuhé hostující beky a puk včas přikryl Branislav Konrád.
     
    30:51
    Chybné olomoucké střídání! Hanáci si nepohlídali v kolika hráčích na ledě aktuálně jsou a píská se příliš mnoho hráčů na straně Olomouce. Trest odpyká Karel Plášek.
     
    29:11
    Marek Zachar dostal puk do jízdy ideálně na střelu, jeho zakončení ale prosvištělo jen těsně vedle levé tyčky Konrádovy svatyně!
     
    27:44
    Karel Plášek minul odkrytou domácí klec! Olomoucký forvard si najel do střely ze slotu, puk ale neumístil mezi tři tyče, možná se zde ještě vyskytl blok jednoho z beků Liberce.
     
    27:04
    Skvělý zákrok lapačkou od Daniela Krále proti střele najíždějícího olomouckého Lukáše Anděla! Domácí brankář se skvěle přesunul a sklízí zasloužené ovace svých fanoušků.
     
    24:24
    Hawryluk byl při průjezdu do pásma Olomouce složen na led Adamem Rutarem a sudí situaci vyhodnotili jako faul. Rutar tak usedá na trestnou lavici a nyní rozhodčí dokonce incident zkoumají na videu pro možné uložení vyššího trestu.
     
    23:05
    Situace se po odpískání nicméně neobešla bez vyloučení. Silvester Kusko a David Aubrecht právě dosedli na trestné lavice za hrubost.
     
    21:44
    Martin Faško-Rudáš se protlačil do zakončení před Konráda a pokusil se jej oblafnout podél betonu, hrací předmět ale nedokázal převalit za olomouckého gólmana! Důležitý zákrok Konráda.
     
    19:55
    Ihned po konci svého trestu nastartoval své motory Michal Birner, který se natlačil do bekhendového zakončení, jeho pokus na teploměr ale Konrád pokryl.
     
    17:52
    Michal Birner složil na led olomouckého soka nedovoleným způsobem a píská je se podrážení. Závěr periody si tak hosté okoření další početní výhodou.
     
    10:16
    Obrovská komplikace pro Hanáky! Dalibor Řezníček chtěl vymést kotouč pryč z vlastního území, ale poslal jej jen do ochranné sítě a míří na trestnou za zdržování hry.
     
    10:11
    První přesilovku si ale zahrají také domácí, Rok Macuh si pomohl v souboji vysokou holí.
     
    08:06
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou ale přece jen nakonec do vedení! Rána Tomáše Filippi se převalila za záda Branislava Konráda, puk se ale zastavil na brankové čáře. U hracího předmětu se však zjevil nejrychleji JAKUB RYCHLOVSKÝ, který kus černé gumy poslal až do olomoucké branky. Asistence: Tomáš Filippi, Martin Faško-Rudáš.
    Rychlovský J., Filippi T., Faško-Rudáš M., Ivan M., Melancon T.
    Bambula J., Rutar A., Anděl L., Kunc M., Rašner A.
     
    04:57
    Jaroslav Vlach právě dosedl na trestnou lavici za vysokou hůl. Olomouc tak čeká první početní výhoda.
     
    04:30
    Jan Knotek byl naprosto nepokrytý u Králova brankoviště a jen málo chybělo k tomu, aby kotouč, který k němu putoval z levé strany, zametl za bezmocného libereckého maskovaného muže!
     
    02:56
    Sudí si nechtějí nechat utéct utkání do divokých rozměrů, a tak řeší konflikt u Daniela Krále vyloučením. Na trestnou lavici usedají Jan Káňa a Jakub Rychlovský, kteří oba vyfasovali dvě trestné minuty za hrubost.
     
    01:40
    Jayce Hawryluk se prohnal téměř do samostatného úniku a zakončení na dlouhou hůl už vypadalo na první branku dnešního večera! Kotouč se ale podíval jen na levou tyčku a rovnoběžně s brankovou čárou vyjel z olomouckého brankoviště pryč. Teď měli Kohouti velké štěstí.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 9. Rychlovský (Filippi, Faško-Rudáš), 32. Faško-Rudáš (Filippi, A. Najman) – 37. Navrátil (Macuh, Káňa), 60. Bambula (Navrátil), 61. Orsava (P. Musil, Sirota)


    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Kolmann, Budík, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Zachar – Birner (C), Bulíř (A), Hawryluk – Vlach, Šír, Kel. Klíma.
    Trenér: Filip Pešán

    HC Olomouc: Konrád (41. Sedláček) – Sirota, Rutar, Ondrušek (C), Řezníček, Škůrek, Rašner, Mareš – Káňa, P. Musil, Orsava – Plášek, Macuh, Navrátil – Kunc, Anděl, Bambula – Kusko, Knotek (A), Klimek.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr
    Liberec 3 2 Olomouc
    #1 Středa 06.03.2024 • 19:00
    Liberec - Olomouc 0:1 po prodl.
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Liberec - Olomouc 2:3 po prodl.
    #3 Sobota 09.03.2024 • 17:00
    Olomouc - Liberec 3:4
    #4 Neděle 10.03.2024 • 17:00
    Olomouc - Liberec 3:5
    #5 Úterý 12.03.2024 • 18:00
    Liberec - Olomouc 4:1
    bahis siteleri