Mladá Boleslav – Přerov 9:0 (kon.) | Kladno – Sparta 0:1 (kon.) | Poruba – Zlín 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – K. Vary 2:4 (kon.) | Tábor – Jihlava 7:5 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 3:10 (kon.)
Slavia – Plzeň 4:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Rytíři Kladno
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 08.03.2024, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Extraliga dorostu • O účast v play-off
Partner:
     
    Třetí třetina byla jednoznačně v režii Kladna a pokud by domácí vyrovnali, nikdo by se nemohl divit. To se však nestalo, v klíčových situacích podržel Spartu gólman Tobiáš Tvrzník, kterého se dnes Rytířům nepodařilo překonat. Rozhodla tak jen jediná branka, kterou vstřelil Jakub Čížek v 25. minutě.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek dne. (17:51:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hraje se v útočném pásmu Kladna a Sparta se jen snaží posbírat trochu času. Hosté drží kotouč v hloučku hráčů u mantinelu a vyčkávají.
     
    58:23
    Slibnými šancemi se to v závěru třetí třetiny jen hemží. Hrubý stahovačkou obešel dva bránící hráče Kladna a bekhendem zakončil. Hájek byl zatlačen hluboko do branky, ale druhý gól hostům nepovolil.
     
    57:24
    Hosté v plném počtu. Sparta se po nepřesné střele kladenského obránce chopila kotouče. Hlinka čekal po návratu z trestné lavice na modré čáře, kam dostal také přihrávku. V brejku jej doplnil i spoluhráč, který trefil jen boční síť.
     
    57:02
    Až nyní tempo hry trochu uklidňuje Hájek, jenž drží puk za vlastní brankou.
     
    56:29
    V přesilovce Kladna je toho opravdu hodně k vidění, hraje se rychlý hokej, v brejku už stačil být také hostující Novotný.
     
    56:06
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal dvě dobré střely Valuš, v obou případech vytěsnil hostující brankář kotouč před sebe a poradil si i s dorážkami.
     
    55:45
    Na Kulichovu střelu od modré Tvrzník vůbec neviděl a kotouč jej jen trefil Sparta vyhazuje.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Tomáš Hlinka – 2 min., vražení na hrazení.
     
    54:13
    Vyrovnání měl na hokejce Valuš, který se dnes už dostal k více dobrým příležitostem. Po objetí branky ovšem nenašel u pravé tyče žádnou skulinku.
     
    53:54
    Na druhé straně mohla Sparta navýšit své hubené vedení, když Filip Novák dostal přihrávku do jízdy a z první zakončil na přemísťujícího se gólmana. Hájek byl však dobře postaven a střelu zneškodnil.
     
    53:14
    Nyní pásmo vybojoval Pěch, udržel puk i proti přesile hráčů Sparty v rohu kluziště, přihrávka naslepo ale nevyšla, protože v mezikruží zrovna v tu chvíli nikdo nebyl.
     
    52:45
    Nahození Háže bylo zblokováno, i tak se domácí dostávají před soupeřovu branku.
     
    51:58
    To Kladno bez problému nahodilo do útočného pásma a pokusilo se také ohrozit Tvrzníkovu branku. Až ke střele se však domácí nedostali, Sparta si kotouč získala pro sebe a rozehrává zpoza vlastní brány.
     
    51:19
    Prichodko byl teď překvapený, když se puk vynořil ve středním pásma vedle jeho pravé nohy. Začal tak rychle s rozehrávkou, ofenziva Sparty ale skončila ještě před modrou čarou.
     
    50:36
    Rytíři vybojovali kotouč v souboji za svou brankou, ale následná rozehrávka se jim nepovedla. Přihrávka do středního pásma nebyla přesná, a tak puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:55
    Hraje se v útočném pásmu Sparty, na kotouči jsou však domácí.
     
    49:01
    Klempíř přebruslil dva hráče Sparty, kteří se vydali za vyhozeným kotoučem. Mezi dvojicí se prosmýkl a byl u puku jako první.
     
    48:29
    Jednoho takového nahození se ujal Čížek, jehož rána mířila na bližší tyč. Hájek byl na tuto situaci připraven a ukrývá puk ve své výstroji.
     
    48:20
    Sparta je častěji na kotouči, ale pouze nahazuje do pásma.
     
    47:29
    Na sebe to vzal také Hrubý, i když měl vedle sebe v situaci dva na dva svého spoluhráče. Celou akci však překombinoval a domácí obrana jej zezadu o puk obrala.
     
    47:04
    Kotouče se chopil Kulich, který to vzal na sebe a v brejku ohrozil Tvrzníkovu branku. Hostující gólman si prostor u pravé tyče pohlídal.
     
    46:38
    Teď se v pásmu usadila také Sparta. Hoznourkova střela od modré letěla mimo a kotouče se ujímá Kladno.
     
    46:04
    Čížek sice kladenskou kombinaci přerušil, Rytíři se však ještě před modrou čarou dostali zpátky k puku a chystají se pokračovat.
     
    45:42
    Krásovu střelu z bezprostřední blízkosti vytěsnil Tvrzník pouze před sebe a okamžitě musel čelit dalším dvěma dorážkám. Se všemi pokusy si brankář Sparty poradil.
     
    45:07
    Filip Novák neprošel sám mezi dvěma hráči Kladna. Sparta má nyní sice nakročeno k tříbodovému zisku, který by ji přiblížil k play-off, vývoj zápasu ale naznačuje, že to nebude mít vůbec jednoduché.
     
    44:16
    Burda se na levém křídle pokusil procpat přes kladenskou obranu, ale nepovedlo se. Rytíři jsou ve třetí třetině zatím lepším týmem.
     
    43:44
    Sparta zbrkle nahodila kotouč do pásma, k žádné útočné aktivitě se ale zatím nechystá, jen se snaží držet puk od své branky.
     
    42:36
    Pytlík v přečíslení vybízel Kulicha, ale křižná přihrávka prvně jmenovanému nesedla, a tak se kotouč na zcela volného Kulicha na levém křídle nedostal.
     
    41:51
    Rytíři se tlačí za vyrovnáním, opět to byl Pěch, kdo si našel dobrou pozici na levém křídle a vystřelil. Znovu jeho pokus zastavila hostující obrana.
     
    41:21
    Pěch chtěl přes hradbu hráčů Sparty najít dojíždějícího spoluhráče, ale nepovedlo se. Jeho přihrávku zablokoval Toms.
     
    41:03
    Hosté v plném počtu.
     
    40:50
    Sparta vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    40:12
    Kladno ještě dohrává přesilovou hru a rychle se tak usadilo v útočném pásmu. Borkovec vypálil od modré, jeho střelu vytěsnil Tvrzník betonem na Valuše, který také okamžitě střílel. I s tímto pokusem si hostující brankář poradil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kladno do třetiny opět vstoupilo lépe, ale hosté iniciativu postupně převzali, což ještě umocnili brankou Jakuba Čížka. Poté byla Sparta lepším týmem, Kladno spoléhalo pouze na brejky, ale na konci dějství nadějně rozehrálo přesilovou hru a nebylo daleko od vyrovnání.
    Třetí třetina začne cca v 17:23
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Jen pár setin sekundy před sirénou se mohli domácí radovat z vyrovnání, střela Valuše z levého kruhu prošla za Tvrzníkova záda, ale zastavila se o pravou tyč.
     
    39:48
    Hosté se na chvíli vymanili ze sevření, ale dostali puk jen do středního pásma, takže domácí jsou velice rychle zpět.
     
    39:17
    Pěkná souhra skončila u Kulicha, který bez přípravy vystřelil z vrcholu pravého kruhu. Hostující brankář zasahuje levým betonem.
     
    39:07
    Kladno hned začalo s kombinací. Tvrzník na střelu od modré čáry dobře viděl a ukrývá ji ve své výstroji.
     
    38:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Ben Adamec – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:23
    Matei Bolocan poslal kotouč na modrou čáru, kde jeden z obránců bez přípravy vystřelil. Po teči se ještě natahoval Čížek, ale neuspěl.
     
    37:07
    Ani Kladno ovšem nezahálí, spoléhá ale spíše na brejky. Rytíři jsou tak vidět hlavně v obranné činnosti, Valuš zablokoval prudkou střelu z mezikruží.
     
    36:42
    Sparta se usadila v útočném pásmu a kombinuje. Burdova rána od modré zamířila mimo.
     
    36:01
    Rytíři obrali před vlastní brankou soupeře o kotouč a dostali se do přečíslení dva na jednoho. Na pravém křídle se do zakončení chystal Borkovec, ale Burda jej tělem zastavil.
     
    35:20
    Kladno se ve svém pásmu dostalo ke kotouči a za brankou uklidňuje hru. Oba celky střídají a bude se rozehrávat.
     
    34:22
    V podobné akci se chvíli poté objevil také Trachta, ten však nebyl sám. Po přesné přihrávce zakončil z bezprostřední blízkosti na ose kluziště. Hájek zasahuje.
     
    33:14
    Filip Novák získal kotouč ve středním pásmu, přebruslil dva bránící hráče soupeře, objel je po levém křídle a z druhé strany zakončil. Hostující útočník trefil brankovou konstrukci.
     
    32:24
    Po zakázaném uvolnění soupeře se Sparta opět dostala před Hájkovu branku a hned po buly ji ohrozil Hrubý. Pražané se následně ještě seskupili u levé tyče a snažili se o dorážku, domácí měli v tomto případě také velké štěstí.
     
    31:32
    Na druhé straně se ozval Valuš, který se také natlačil před branku soupeře. Nebezpečná byla i rána Kozáka z ostrého úhlu, která proletěla kolem branky.
     
    31:04
    Pro hosty to ovšem nebylo nic složitého, a tak teď Čížek už opět pracoval v předbrankovém prostoru a jemně tečoval střelu z vrcholu pravého kruhu. Puk letěl do rohu kluziště.
     
    30:24
    Matei Bolocan dlouho držel kotouč v útočném pásmu a vyhnul se s ním několika dotěrným hráčům Kladna. Na modré čáře však nakonec neuspěl a Sparta se do třetiny musí dostat ještě jednou.
     
    29:42
    Přihrávka zpoza branky na Hrubého nebyla přesná. Spartě se tak rozehrávka nepovedla.
     
    29:11
    Domácí v plném počtu.
     
    29:02
    Tentokrát se hosté v útočném pásmu ke střele nedostali, Kladno znovu vyhazuje.
     
    28:21
    Ani nyní dostali domácí kotouč ven, a to se ještě nadřeli, protože Sparta se jej chopila hned po přechodu do středního pásma. Nakonec ale Rytíři soupeře zahnali až za jeho vlastní branku, odkud pražští beci rozehrávají.
     
    28:02
    Sparta nadále kombinuje v útočném pásmu, Kladnu se nedaří vyhodit a Hájek má plné ruce práce.
     
    27:11
    A teď tomu tak opravdu bude, protože Krása za vlastní brankou fauloval Čížka. Pro domácího beka to znamená dvě minuty za faul kolenem.
     
    26:53
    Sparta po vstřelené brance převzala otěže zápasu a kombinuje před Hájkovou brankou. Skoro to vypadá, jako by Pražané hráli přesilovou hru.
    25:00 Jakub ČÍŽEK - 0:1
     
    25:00
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to ale Spartě vyšlo. Matei Bolocan vyřešil situaci dva na dva na pravém křídle a poslal Tadeáši Trachtovi kotouč do mezikruží. Trachta následně zvolil zadovku na zcela volného JAKUBA ČÍŽKA, který bleskově zpracoval puk a poslal jej do pravého horního rohu. Asistence: Tadeáš Trachta, Matei Bolocan.
    Čížek J., Trachta T., Bolocan M., Cichoň R., Toms M.
    Klempíř A., Trojna V., Dörfl D., Hausner E., Pěch M.
     
    24:16
    Filip Novák netrpělivě čekal na dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, ale celou situaci uspěchal a najel se do pásma o něco dříve. Je odpískáno postavení mimo hru.
     
    23:19
    Rytíři jsou stále aktivnější, ale nevyvarují se chyb. Po jedné takové se do dobré střelecké pozice dostal Adamec, jehož rána z bezprostřední blízkosti Hájkovi u levé tyče vypadla. V tomto případě pomohli kladenskému gólmanovi spoluhráči.
     
    22:20
    Kladno má puk na svých holích, ale občas má také problém s přechodem do pásma. Teď to vyřešil Pěch, který zavezl kotouč na pravý kruh, tam se ho však chopil Toms a zakončení se nevyvedlo.
     
    21:32
    Na druhé straně zakončoval z vrcholu levého kruhu Trachta. Domácí brankář jeho střelu vytěsnil do rohu kluziště.
     
    20:50
    Kladno má opět aktivní vstup do třetiny, domácí kapitán Pytlík vedl přečíslení dva na jednoho, ale na levém kruhu mu kotouč sjel z hokejky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme se branky nedočkali a dlouho jsme museli vyhlížet taky první větší šance. V tomto případě pomohla přesilovka, kterou si od 13. minuty zahráli domácí. Mírně lepší byla do té doby Sparta, která se držela v útočném pásmu, ale také příliš dobrých šancí nevymyslela. Kladno se v přesilovce herně zvedlo a svého soupeře přehrávalo i několik minut po jejím konci, to stejné se dá říct také o Spartě, které taktéž v závěru třetiny pomohla přesilovka.
    Druhá třetina začne cca v 16:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Čížek našel zpoza branky Hrubého, který čekal na ose kluziště v předbrankovém prostoru. Rána z první byla prudká, ale Hájek v kladenské brána na ni byl připraven.
     
    18:24
    Domácí v plném počtu.
     
    18:14
    Hlinka v mezikruží tečoval střelu, která mířila z vrcholu pravého kruhu. Puk končí v rohu kluziště, odkud Kladenští vyhazují.
     
    18:01
    Hráči Sparty se drží v útočném pásmu a kombinují.
     
    17:27
    Hájkovi kotouč po střele Tomse vypadl z výstroje a jeho soupeři už se po něm natahovali. Domácí brankář teď měl hodně štěstí, protože k levé tyči by se zřejmě nestihl přemístit včas.
     
    17:06
    Rytíři vystihli jednu z přihrávek na pravém křídle a posílají kotouč do středního pásma.
     
    16:44
    Trachtova rána od modré proletěla kolem pravé tyče kladenské branky. Sparta zůstává v pásmu a kombinuje.
     
    16:24
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jan Valuš – 2 min., podrážení.
     
    15:39
    Rytíři se stále drží v útočném pásmu a Sparta se při pokusu dostat se ven proviňuje zakázaným uvolněním.
     
    14:58
    Obě mužstva už jsou sice v plném počtu, ale Kladno stále drží svého soupeře pod tlakem a nebylo daleko od první vstřelené branky v tomto utkání. Natřikrát to zkoušel Pěch, který zakončoval nad ležícího Tvrzníka. Při svém pokusu objel branku a chystal se zakončit k pravé tyči, kam se hostující brankář neměl šanci přemístit. V tomto případě zachránil situaci Jáchym Novák.
     
    14:36
    Hážovo nahození ze střední pásma směřovalo přímo na Tvrzníka, hostující brankář zasahuje.
     
    14:14
    Hosté v plném počtu.
     
    14:03
    Klempířova střela byla ztečována nad, vyloučený Čížek se za pár sekund vrátí do hry.
     
    13:37
    Sparta se osvobodila, ale Borkovec neměl problém dostat kotouč po levém křídle zpět před branku Sparty. A byl to také on, kdo nakonec od modré čáry vystřelil. Tvrzník ukrývá puk ve své výstroji.
     
    13:04
    Rytíři se usadili před brankou soupeře a po pohledné kombinaci zakončovali z vrcholu pravého kruhu. Tvrzník zasahuje lapačkou.
     
    12:42
    Rytířům bylo v přesilovce odpískáno zakázané uvolnění, a tak se vhazovalo u Hájka. Beran ovšem útočné pásmo rychle vybojoval zpět.
     
    12:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jakub Čížek – 2 min., podrážení.
     
    11:45
    Od modré čáry zakončovali obránci Sparty. Oba pokusy se zastavily o hráče v předbrankovém prostoru.
     
    11:08
    Pěchovi v situaci dva na dva utekl kotouč, a navíc se Rytíři ocitli v ofsajdu. Hra je přerušena.
     
    10:16
    Domácí zabrali, ale nedaří se jim projít až k brankovišti, nebo alespoň do jeho blízkosti. Valuš tak musel pálit od modré, jeho rána mířila vedle hostující branky.
     
    09:27
    Háž vypálil od modré hned po vhazování v útočném pásmu. Utkání ale zatím dle očekávání zvládá lépe Sparta, která se dostává do lepších příležitostí. Gól jsme však ještě neviděli ani na jedné straně.
     
    09:01
    Čížka si ale domácí obrana nepohlídala a hostující útočník se nebál ani přesile tří hráčů soupeře. Jeden z nich mu kotouč v klíčovém okamžiku vypíchl.
     
    08:27
    Hrubý trpělivě čeká na hranici brankoviště, nejprve se k němu kotouče dostávaly, nyní už si ho ale Kladno po pár nebezpečných střelách hlídá.
     
    07:42
    Pěch se snažil vymyslet něco na pravém křídle, jeho protiútok ale úspěch neslavil.
     
    07:18
    Až nyní se na modré čáře urval Hoznourek, jeho prudká rána ale skončila v chumlu bránících hráčů.
     
    06:47
    Po kratší odmlce se opět hraje v útočném pásmu Pražané, jenže tentokrát se hosté ke střele nedostávají a jsou držení podél mantinelu.
     
    05:59
    Sparta se usadila v útočném pásmu a využila situace tři na dva. Hrubý našel od mantinelu zcela volného Filipa Nováka, který čekal na pravém kruhu. Novák měl dost času ke zpracování kotouče a promyšlení střely, Hájek zasahuje pravým betonem.
     
    04:52
    Vidíme hodně rychlých protiútoků, ale žádné nebezpečné situace. Ani jeden celek nemá problém dostat se do pásma, zakončení však drhne.
     
    04:23
    Klempíř protečoval kotouč do útočného pásma, tam se ale Kladno dlouho neohřálo a hra opět míří na druhou stranu.
     
    03:49
    Dopředu se vydali taky Rytíři, jenže ani Tvrzník zatím nemá na svém kontě žádný složitý zákrok. Střely Kladna míří mimo.
     
    02:54
    Kladnu se nepodařilo obrat Filipa Nováka o puk, jeho střela nicméně skončila jen na bruslích Hrubého a domácí brankář tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    02:12
    Hausnerovu střelu na druhé straně zablokoval jeden z bránících hráčů. Sparta za svou brankou uklidňuje hru a chystá se rozehrát.
     
    01:31
    Z vyhraného vhazování po Hájkově pravici chtěl těžit Hlinka, který si nabruslil k levé tyči a čekal na přihrávku, která přišla. Kolem betonu domácího brankáře se však neprosadil.
     
    01:20
    Kladnu je podruhé v krátkém časovém sledu odpískáno zakázané uvolnění. Dlouhé přihrávky Rytířů totiž nejsou přesné.
     
    00:40
    Domácí začali utkání aktivně, ale nedaří se jim přejít přes střední pásmo. Pytlík vybídl k akci své spoluhráče, těm se ale po přesné přihrávce nepodařilo dostat přes obranu Sparty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: J. Hájek (Voráček) – Krása (A), Borkovec, Háž, Dörfl, Hausner, Müller – Pytlík (C), Kulich, D. Beran I (A) – T. Kozák, Rambousek, Valuš – O. Polášek, V. Trojna, Pěch – Klempíř, Burger.
    Trenér: Radek Hlavatý

    HC Sparta Praha: Tvrzník (Hanousek) – Já. Novák, Dufek (A), Hoznourek, Cichoň (C), A. Burda II, Toms – Prichodko, Hrubý, M. Bolocan – Čížek, F. Novák, Hlinka – T. Bolocan, D. Novotný, Trachta – B. Adamec.
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Matoušek – Jurak, Kubas.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 25. Čížek (Trachta, M. Bolocan)


    Rytíři Kladno: J. Hájek (Voráček) – Krása (A), Borkovec, Háž, Dörfl, Hausner, Müller – Pytlík (C), Kulich, D. Beran I (A) – T. Kozák, Rambousek, Valuš – O. Polášek, V. Trojna, Pěch – Klempíř, Burger.
    Trenér: Radek Hlavatý

    HC Sparta Praha: Tvrzník (Hanousek) – Já. Novák, Dufek (A), Hoznourek, Cichoň (C), A. Burda II, Toms – Prichodko, Hrubý, M. Bolocan – Čížek, F. Novák, Hlinka – T. Bolocan, D. Novotný, Trachta – B. Adamec.
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Matoušek – Jurak, Kubas
    bahis siteleri