Mladá Boleslav – Přerov 9:0 (kon.) | Kladno – Sparta 0:1 (kon.) | Poruba – Zlín 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – K. Vary 2:4 (kon.) | Tábor – Jihlava 7:5 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 3:10 (kon.)
Slavia – Plzeň 4:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
HC Litvínov
3:10 (0:2, 2:5, 1:3)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 08.03.2024, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Extraliga dorostu • O účast v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Dorostenecká extraliga má na programu poslední hrací týden v nadstavbové části a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat pikantní duel mezi týmy HC Litvínov a Bílí Tygři Liberec v nadstavbě o účast v play-off. Oběma celkům zbývají dohrát dva poslední zápasy a jde ještě o hodně.
     
    HC Litvínov

    Litvínovští hokejisté se nacházejí v této tabulce o postup do vyřazovacích bojů na čtvrtém místě s jednatřiceti body a stále živí naději na vrcholnou část sezóny. Na druhé místo, které znamená play-off mají ztrátu tří bodů, ve hře jich mají ještě šest. Takže nějaká šance určitě žije. Naposledy sehráli důležitý zápas o další body doma proti Kladnu, které smetli poměrem 7:2 a dnes by na tuto výhru chtěli navázat. Ovšem v cestě jim bude stát liberecký protivník, který taktéž chce proklouznout do finální části sezóny.

    Nejproduktivnější hráči

    Václav Raichl 28+38
    Jonáš Bednařík 23+36
    Marek Peroutka 24+28
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí Bílí Tygři jsou o jednu příčku výše před Litvínovem, jsou tedy třetí a získali o jeden bod více. Mají jich dvaatřicet a ztrátu na druhou pozici, kterou okupuje Zlín, mají dvoubodovou. I oni ještě odehrají dva zápasy včetně toho dnešního a jejich cíl na cestě do litvínovského stánku je jasný, urvat zde body, nejlépe všechny tři. Také Bílí Tygři byli naposledy doma úspěšní, když na svém ledě přivítali Olomouc. Tu porazili 3:1 a nadále sní o tom, že si zahrají play-off. Dnes tedy půjde ještě o hodně a uvidíme, kdo se s touto situací popere lépe a získá lepší pozici do posledního utkání. Každopádně jeden z nich bude po dnešku v lepší pozici.

    Nejproduktivnější hráči

    Marek Šťástka 21+21
    Šimon Bělohorský 28+13
    Dominik Krajdl 11+30
     
    Vzájemná utkání

    V nadstavbové části o postup do play-off se oba celky utkaly jednou. Bylo to na ledě Liberce, který vyhrál 6:2. Mladí chemici tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Litvínov: Trejbal (Udržal) – Břenda, Uhlík, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Danihelka, Raichl (A), Koky (A), Trefný, Kurnat, Vondráček, Bednařík, Petružálek.
    Trenér: Robert Kaše

    Bílí Tygři Liberec: Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Stromský, Vaněček, Kachlíř, Sanejstr, D. Hrouda, Seidl – Grebeníček, Kinter, Bělohorský, Šejc, Krajdl, Choma. Šťástka (C), Rozsíval.
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Valda – Teršíp, Figer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Po úvodním vhazování se k puku dostali domácí, ale v útočné třetině o ně přišli. Do akce tak mířili Tygři, i oni si počínali dost nepřesně.
     
    00:59
    Šimon Šejc napadal rozehrávku Litvínova v jeho teritoriu, nakonec se hostům povedlo získat puk zpět a zase zamířili před klec Tobiase Trejbala.
     
    01:14
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    David Bozseník – 2 min., podrážení.
     
    01:34
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru Liberečtí a už se usadili před klecí Trejbala. Z levého kruhu to poté zkusil švihem Dominik Krajdl, ale trefil jen boční síťku.
     
    02:29
    Po další šanci Tygrů mají kotouč domácí a posílají ho až před branku Charváta, šetří tak cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    03:14
    Litvínov je v plném počtu.
     
    03:34
    Jakub Seidl z levé strany nahazoval puk před litvínovskou klec, nakonec se dostal až před Tobiase Trejbala, ale ten si poradil a dostal kotouč do bezpečí. Hra je přerušena, buly před jeho brankou.
     
    03:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    David Choma – 2 min., podrážení.
     
    03:59
    Přesilovka také pro Litvínov, Choma srazil soupeře tak, že se vychýlila branka ze svého postavení. Už sedí na trestné lavici a bude si přát, aby tam setrval celé dvě minuty.
     
    04:50
    Ve vlastním oslabení se málem utrhli hosté, ale nakonec je v jejich rozletu zastavila litvínovská obrana, která pak dostává touš znovu před libereckou svatyni.
     
    05:59
    Také Litvínovští nezvládli svou první přesilovou hru a nevyužili ji. Hosté jsou tak v plném počtu.
     
    06:30
    Bílí Tygři se nastěhovali do pásma Litvínova, kde rozjeli další akci, ale pokus Davida Chomy končí jen u zadního mantinelu. Posléze pak otáčejí hru opačným směrem zase mladí chemici.
     
    07:21
    Dominik Krajdl nabral rychlost a ze středního pásma si rychle nabruslil do levého kruhu, poté místo střely zvolil přihrávku a ta se neujala. Rázem tak skončil další náznak šance hostujícího týmu.
     
    08:28
    Šimon Šejc operoval v útočném pásmu a snažil se obrat soupeře o kotouč, nakonec se mu to nepovedlo a do protiútoku mohou jít domácí hráči. Mezitím Liberec střídá kompletní pětici.
     
    08:53
    David Rozsíval napřáhl na modré čáře a jeho pumelice končí v moci brankáře Trejbala. Ten nechal hru plynout a puk hned poslal svým spoluhráčům, kteří míří do další útočné akce na druhou stranu.
     
    09:41
    Aktivní liberečtí hokejisté se znovu dostali hladce do teritoria Litvínova, ovšem jejich souhra kýžené ovoce v podobě prvního gólu nepřinesla. Nicméně hosté stále drží útočnou třetinu.
     
    10:51
    Po delší době o sobě dali vědět domácí, kteří propluli do útočného pásma, jejich kombinace ale k ohrožení Sebastiána Charváta nevedla.
     
    11:25
    Oba celky se vystřídaly v akcích, ale ani jedna z nich neměla gólové parametry. Nyní jsou u puku zase hosté a rychle se přesouvají před branku Tobiase Trejbala.
     
    12:24
    David Rozsíval pláchl po pravé straně, vybruslil si až do prostoru mezi kruhy, odkud vyslal nepříjemnou střelu na Tobiase Trejbala. Ten sklapl betony a kotouč mezi nimi schoval.
     
    12:34
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Jan Honzík – 2 min., sekání.
     
    12:55
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Jakub Winkelhöfer – 2 min., vražení na hrazení.
     
    12:55
    Dvojnásobná přesilová hra pro Tygry a ti mají velkou šanci na otevření skóre zápasu. Vhazuje se po pravé ruce Tobiase Trejbala.
     
    13:30
    Litvínovští se osvobozují výhozem puku přes celé kluziště a střídají hned unavenou trojici hráčů.
     
    13:59
    Jakub Seidl napřahoval na modré čáře, puk mu ale proskočil do neutrální zóny a tam se pro něj hosté museli vrátit a akci založit znovu od začátku.
     
    14:34
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    14:53
    5/4
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru v jejím závěru a jdou do vedení. Do prostoru mezi kruhy dostal přihrávku MAREK ŠŤÁSTKA a tváří v tvář Tobiasi Trejbalovi nedal šanci a vymetl v jeho síti všechny pavučiny – 0:1. Asistence: Šimon Bělohorský a David Rozsíval.
    Šťástka M., Bělohorský Š., Rozsíval D., Seidl J., Kachlíř L.
    Raichl V., Honzík J., Trefný J., Postl Š.
    14:53 Marek ŠŤÁSTKA - 0:1
     
    16:24
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Josef Danihelka – 2 min., krosček.
     
    17:02
    Další početní výhoda pro hosty, kteří se už tlačí před Trejbala, aby se pokusili navýšit své vedení. Domácí jsou zatím pozorní a nedovolují ohrozit brankáře Litvínova.
     
    17:34
    5/4
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další využitá početní výhoda hostů a ti berou dvoubrankový náskok. Hosté operovali před domácí klecí, z dálky pak prudce nahodil puk před branku Jakub Vaněček a poté se ve zmatku před Trejbalem nejlépe u odraženého kotouče zorientoval ŠIMON ŠEJC, jenž doklepl puk za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Jakub Vaněček.
    Šejc Š., Vaněček J., Bělohorský Š., Kachlíř L., Krajdl D.
    Koky J., Dostál L., Petružálek J., Trefný J.
    17:34 Šimon ŠEJC - 0:2
     
    18:42
    Nedisciplinovanost domácích pokračuje a hosté mají další přesilovku.
     
    18:42
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Marek Peroutka – 2 min., faul kolenem.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Jan Honzík – 2 min., hrubost.
     
    19:35
    Liberečtí Bílí Tygři se drží v útočném pásmu a na Trejbala vyslali další střelu, tu ale domácí brankář vyrazil vedle své branky a podržel svůj tým.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe do ní vstoupili hosté, kteří byli hodně aktivní. Svou aktivitou donutili soupeře k častým faulům a nakonec to Liberec trestal. Dokázal využít dvě početní výhody, když se nejprve prosadil Marek Šťástka střelou těsně před Trejbalem. V závěru pak dostal nahození Vaněčka dorážkou za brankovou čáru Šimon Šejc a ten dal svému týmu dvoubrankový náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    21:11
    A nyní už i v plném počtu.
     
    21:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakub Seidl – 2 min., hákování.
     
    21:29
    Přesilovka pro domácí, ti mají možnost dostat se Liberci na dostřel jediné branky. Vhazuje se po pravé ruce Charváta.
     
    21:55
    Početní výhoda se ale Litvínovu příliš nedaří, hosté toho nyní využili k vyhození puku až před branku Tobiase Trejbala. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    22:38
    A znovu letí puk až před domácí klec a vypadá to vypadá, že Liberec oslabení zvládne.
     
    23:08
    4/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nakonec ho hosté zvládli velmi dobře. Ve vlastním oslabení totiž ujeli soupeři ve třech a z toho těžil LUKÁŠ KACHLÍŘ, kterému puk naměroval Šimon Bělohorský a prvně jmenovaný pak rozvlnil síť za záda Tobiase Trejbala, který musel kotouč ze své sítě lovit už potřetí. Asistence: Šimon Bělohorský a Šimon Šejc.
    Kachlíř L., Bělohorský Š., Šejc Š., Ehrenberger L.
    Dostál L., Winkelhöfer J., Raichl V., Břenda D., Bednařík J.
    23:08 Lukáš KACHLÍŘ - 0:3
     
    23:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Stanislav Sanejstr – 2 min., podrážení.
     
    24:16
    4/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    A další gól hostů v oslabení. Znovu se uvolnili Tygři a rozjeli akci, kterou zakončil DAVID ROZSÍVAL, hosté tak v důležitém utkání vedou už rozdílem čtyř branek – 0:4. Asistence: Jakub Seidl.
    Rozsíval D., Seidl J., Šťástka M., Vaněček J.
    Koky J., Raichl V., Winkelhöfer J., Bednařík J., Petružálek J.
     
    25:30
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    25:37
    Charvát nyní čelil šanci domácích, ti se ale neprosadili.
     
    25:54
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo a domácí dávají svůj první gól v utkání. Od modré čáry dalekonosným nahozením dostal kotouč za Charváta JAN HONZÍK a obral ho o čisté konto – 1:4. Asistence: Jan Kurnat a Jakub Petružálek.
    Honzík J., Kurnat J., Petružálek J., Danihelka J., Uhlík T.
    Kachlíř L., Vaněček J., Grebeníček Š., Rozsíval D., Šejc Š.
    25:54 Jan HONZÍK - 1:4
     
    27:22
    Před Sebastiánem Charvátem se znovu dostali do šanci chemici, ale hostující brankář si poradil a ukryl kotouč u sebe, následně pak nechal hru přerušit.
     
    27:45
    David Hrouda vyslal nepříjemnou střelu od modré čáry a do akce musel opět Trejbal, jenž zakročil a hned poslal puk spoluhráčům, kteří míří dopředu.
     
    28:46
    Do ofsajdové situace se dostali liberečtí hráči a hra je vykázána zpět do neutrální zóny, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    28:59
    Mezi kruhy číhal Šimon Šejc, ale nakonec se k němu kotouč nedostal. Nemohl tak před Trejbalem zakončit.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Josef Danihelka – 2 min., hákování.
     
    31:27
    Hosté dostali k dispozici další přesilovou hru a už se roztáhli před klecí Trejbala, kde vyvíjejí další akci, ze které by mohli udeřit.
     
    32:17
    5/4
    Liberec právě vstřelil branku!
    A tak se také děje. Do jízdy dostal přihrávku od Hroudy DAVID ROZSÍVAL, který projel až do levého kruhu, odkud pak nepříjemnou štiplavou střelou Trejbala překonal – 1:5. Asistence: David Hrouda a Marek Šťástka.
    Rozsíval D., Hrouda D., Šťástka M., Šejc Š., Ehrenberger L.
    Winkelhöfer J., Raichl V., Bednařík J., Bozseník D.
    32:17 David ROZSÍVAL - 1:5
     
    32:45
    Hosté se opět dostali do akce, tu zakončoval Rozsíval, ale neprosadil se.
     
    34:06
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Od zadního mantinelu nabil kotouč před brankoviště Litvínova Rozsíval a mezi kruhy ho pak propasíroval do sítě MAREK ŠŤÁSTKA – 1:6. Asistence: David Rozsíval a Lukáš Ehrenberger.
    Šťástka M., Rozsíval D., Ehrenberger L., Hrouda D., Bělohorský Š.
    Koky J., Břenda D., Peroutka M., Winkelhöfer J., Raichl V.
    34:06 Marek ŠŤÁSTKA - 1:6
     
    34:06
    Střídání v týmu HC Litvínov:
    ze hřiště odchází Tobias Trejbal, přichází Kryštof Udržal.
     
    35:40
    Domácí se po delší době ocitli v útočném pásmu, kde stříleli na Sebastiána Charváta, ale ten si své brankoviště pohlídal a neinkasoval.
     
    36:58
    Dominik Krajdl si pohlídal ofsajdové postavení a dostal se pak do útočné třetiny, kde vyzval ke střele Jakuba Vaněčka, ale druhý jmenovaný klec soupeře minul.
     
    37:24
    Jakub Petružálek, synovec známějšího strýce Jakuba Petružálka se dostal do akce, ale z hrany levého kruhu se prosadit nedokázal.
     
    37:35
    Jindřich Koky napřáhl ke střele na pravém kruhu a vyprášil betony Sebastiána Charváta, které jen zaduněly. Hra je přerušena a vhazuje se před domácí brankou.
     
    37:57
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují podruhé, těsně před Charvátem se prosadil VÁCLAV RAICHL a snižuje hrozivou ztrátu Litvínova – 2:6. Asistence: Jindřich Koky a Jonáš Bednařík.
    Raichl V., Koky J., Bednařík J., Winkelhöfer J., Břenda D.
    Rozsíval D., Šťástka M., Seidl J., Sanejstr S., Grebeníček Š.
    37:57 Václav RAICHL - 2:6
     
    38:05
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    V závěru druhé třetiny udeřili znovu hosté, VÍT STROMSKÝ si sám nabruslil před Udržala, napoprvé ho nepřekonal, ale pak se dostal k odraženému puku a do sítě tak dorazil svou vlastní střelu – 2:7. Asistence: Filip Kinter.
    Stromský V., Kinter F., Hrouda D., Choma D., Ehrenberger L.
    Honzík J., Petružálek J., Uhlík T., Kurnat J., Danihelka J.
    38:05 Vít STROMSKÝ - 2:7
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Hosté rozebrali obranu Litvínova, ale nakonec zasáhl Bozseník a dostal puk do středního pásma.
     
    41:42
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hostující gól číslo 8! Domácí znovu inkasovali a jsou zralí na potupnou desítku. V těsné blízkosti Udržala zasunul puk do jeho odkryté části klece a hosté tak pokračují v destrukci svého soupeře – 2:8. ŠIMON ŠEJC. Asistence: Dominik Krajdl.
    Šejc Š., Krajdl D., Seidl J., Sanejstr S., Stromský V.
    Bozseník D., Postl Š., Trefný J., Peroutka M., Dostál L.
    41:42 Šimon ŠEJC - 2:8
     
    43:22
    Vhazovalo se v pásmu hostů, domácí pak zahrozili před Charvátem, ale nepřekonali ho. Hned na to míří do další akce zase Tygři.
     
    45:16
    Šimon Šejc útočil na hattrick, ale jeho svižná střela z pravé strany končí jen vedle protější tyče. Hned na to míří opačným směrem Litvínov.
     
    46:40
    Na pravém kruhu pálil Šimon Postl, ale jeho pokus končí na betonech Sebastiána Charváta. Ten hru přerušuje, vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    48:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Ehrenberger – 2 min., krosček.
     
    49:30
    Hosté jsou pod přesilovkovým tlakem soupeře, ovšem hned se z něho vymanili a poslali puk až před klec Kryštofa Udržala.
     
    50:24
    Další vyhození puku až před Udržala a hosté šetří další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    50:29
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Václav Raichl – 2 min., podrážení.
     
    52:41
    Mezi kruhy napřáhl ke střele Jakub Seidl a jeho rána byla sražena mimo ohrožení branky Kryštofa Udržala.
     
    53:12
    Další šance Liberce, jeho pokus zastavil Udržal a hned se domácí osvobozují výhozem puku až před Sebastiána Charváta.
     
    54:10
    Litvínov je v plném počtu.
     
    55:26
    Zápas se už jen dohrává, hosté mají dostatečný náskok k tomu, aby mohli už jen kontrolovat hru, naopak domácí vědí, že s tímhle výsledkem už jen těžko něco udělají.
     
    56:46
    Zakázané uvolnění Liberce, hra se stěhuje před Sebastiána Charváta a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    57:25
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se ještě prosazují, hezky sehranou akci zakončil na pravé straně bekhendovou střelou JINDŘICH KOKY a zmírňuje velkou ztrátu domácích-3:8. Asistence: Václav Raichl.
    Koky J., Raichl V., Winkelhöfer J., Břenda D., Bednařík J.
    Stromský V., Choma D., Kinter F., Sanejstr S., Seidl J.
    57:25 Jindřich KOKY - 3:8
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:46
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned ale přichází odpověď na straně hostů, z prostoru mezi kruhy zakončil švihem ŠTĚPÁN GREBENÍČEK a Liberec vede 9:3. Asistence: David Hrouda a David Rozsíval.
    Grebeníček Š., Hrouda D., Rozsíval D., Šťástka M., Ehrenberger L.
    Trefný J., Dostál L., Bozseník D., Peroutka M., Postl Š.
    58:46 Štěpán GREBENÍČEK - 3:9
     
    58:46
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Potupná desítka je na světě. Z bekhendu na pravé straně dostal kotouč za záda domácího brankáře FILIP KINTER a ještě tak navyšuje už tak vysoký náskok libereckých Bílých Tygrů – 3:10. Asistence: Vít Stromský a Jakub Seidl.
    Kinter F., Stromský V., Seidl J., Sanejstr S., Choma D.
    Honzík J., Petružálek J., Danihelka J., Kurnat J., Uhlík T.
    58:46 Filip KINTER - 3:10
     
    59:28
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Jindřich Koky – 2 min., hrubost.
     
    Konec zápasu. (19:44:12)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Honzík (Kurnat, Petružálek), 38. Raichl (Koky, Bednařík), 58. Koky (Raichl, Honzík) – 15. Šťástka (Bělohorský, Rozsíval), 18. Šejc (Vaněček, Kachlíř), 24. Kachlíř (Bělohorský, Šejc), 25. Rozsíval (Seidl, Vaněček), 33. Rozsíval (D. Hrouda, Šťástka), 35. Šťástka (Rozsíval, Ehrenberger), 39. Stromský (Kinter), 42. Šejc (Krajdl), 59. Grebeníček (D. Hrouda, Rozsíval), 59. Kinter (Stromský, Seidl)


    HC Litvínov: Trejbal (35. Udržal) – Břenda, Uhlík, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Danihelka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík – Petružálek.
    Trenér: Robert Kaše

    Bílí Tygři Liberec: Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), Stromský, Vaněček, Kachlíř, Sanejstr, D. Hrouda, Seidl – Grebeníček, Kinter, Bělohorský – Šejc, Krajdl, Choma – Šťástka (C), Rozsíval.
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Valda – Teršíp, Figer

    Diváci: 87
    bahis siteleri