Jihoafrická rep. – Mexiko 6:3 (kon.) | Turkmenistán – Lucembursko 3:4 (kon.) | Kyrgyzstán – Thajsko 4:9 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Mexiko
Neděle 10.03.2024, 08:00 • Gorodskoj Katok, Biškek • Mistrovství světa - III. A Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Vítám všechny příznivce hokejové exotiky! Každoroční seriál mistrovství světa nižších divizí pokračuje po týden a půl trvající přestávce turnajem III. A divize, tj. 6. úrovní z 8 aktuálně existujících. Tento šampionát se letos koná v hlavním městě Kyrgyzstánu Biškeku v tamní nové hale Gorodskoj Katok, známé také jako Biškek Arena, s kapacitou 2 200 diváků a bude se v ní rozhodovat o jednom postupujícícím do II. B divize a jednom sestupujícím do III. B divize. V úvodním utkání celého týdenního turnaje na sebe narazí týmy Jihoafrické republiky a Mexika, v němž by papírovým favoritem měl být tým Mexika, avšak bez hlavní hvězdy v nominaci se dají jeho ambice těžko odhadovat.
     
    Jihoafrická republika

    Jediný africký tým, který se účastní hokejového mistrovství světa, se v minulosti několikrát probojoval i do turnajů II. divize, avšak od posledního sestupu v roce 2015 se pohybuje pouze v III. divizi, jež byla až do roku 2019 tou nejnižší. Právě v tomto roce se však umístila poslední a sestoupila ne do do té doby existujícího kvalifikačního turnaje, ale do nově zřízené III. B divize. Tu po nucené koronavirové přestávce v roce 2022 ovládla a postoupila zpět do III. A divize, v níž loni na domácí půdě v Kapském Městě obsadila 3. místo. Letošním cílem je tuto pozici udržet a nemít potíže se záchranou. Což však není jednoduché, jelikož v rozlehlé zemi se sice nedávno podařilo z nejlepších hráčů regionálních soutěží v okolí Kapského Města a centrální oblasti Pretorie a Johannesburgu vytvořit celostátní soutěž, avšak ta je stále pouze tříčlenná a v nízkých severoamerických soutěžích či jinde mimo Afriku v současnosti působí naprosté minimum hráčů. Domácí zdroje tak jsou dost omezené a těžko se z nich skládá dobrý tým. Ta nejznámější jména a dlouholeté opory týmu však v nominaci nechybí, i letošní výběr budou táhnout útočníci Uthman Samaai a Jack Valadas, v obraně Deen Magmoed, což jsou všechno třicátníci, v brance je jasnou jedničkou čerstvě 24letý Ryan Boyd. Tým Jižní Afriky již má za sebou v této sezoně jeden mezinárodní turnaj, v prosinci hrál druhou fázi olympijské kvalifikace a sice dostal podle očekávání nařezáno od Estonska a Islandu, ale nečekaně porazil 4:1 Bulharsko, tým z II. B divize, což je velké povzbuzení i pro nadcházející šampionát.
     
    Mexiko

    V Mexiku byly na počátku tohoto století s ledním hokejem velké plány, jejichž součástí byly i exhibiční zápasy klubů NHL v zemi a zřízení na místní poměry silné ligové soutěže. Realita je taková, že určitá poloprofesionální soutěž byla zřízena, ale sotva se ji daří udržovat v chodu se 4 kluby a každý mladý hráč, který má možnost a určitou výkonnost, odchází hrát do nižších juniorských soutěží v USA a Kanadě. Národní tým sice z krátkého boomu chvíli těžil a dokonce bojoval o postup do II. A divize, což se mu ale nikdy nepovedlo. Naopak postupně začal hrát v II. B divizi o záchranu, až to loni po generační výměně nezvládl a po 18 letech sestoupil do III. A divize. Také letos vysílá do boje velmi mladý tým, pouze 4 hráči jsou věku 25 a více let, avšak většina týmu již má z loňska mezinárodní zkušenosti. Bude mu však chybět lídr, jediný současný profesionální hokejista Héctor Majul, který s Varese bojuje v play-off druhé italské ligy. Stejně tak nepřijede nejproduktivnější hráč loňského výběru David Cuellar, který taktéž stále hraje za svůj juniorský celek Fresno Monsters. Ofenzivním lídrem by se tak měl pravděpodobně stát 21letý Alonso Tapia, v současnosti působící v kanadské univerzitní lize USports v týmu University of Alberta. Otázkou je, jaké může mít takto mladý a oslabený tým ambice? Na okamžitý postup zpět do II. B divize to na první pohled rozhodně nevypadá. Hodně napoví úvodní zápas.
     
    Vzájemné zápasy

    Národní týmy dospělých těchto dvou zemí se spolu utkaly dosud dvakrát, v letech 2014 a 2015, kdy i Jihoafrická republika hrála II. B divizi. V obou případech zvítězilo Mexiko a pokaždé inkasovalo jen jeden gól. Po 9 letech je však úplně jiná situace, pamětníků těchto utkání bude na ledě naprosté minimum. Přesto je Mexiko i tentokrát papírovým favoritem.
     
    Úvodní sestavy:

    Jihoafrická republika: Boyd (Muller) – Magmoed, Saaiman, van der Merwe, Venter, Birrell, Chueu – Samaai (C), Carelse, Valadas – Bremner, Kluyts, Krots – Giot, Compton, van Doesburgh – Phakathi, Obery, Mlangeni
    Trenér: Björn Kinding

    Mexiko: Payro (Gomez) – Ugarte (C), Rullan, Matsubara, Ayala, Apud, Ch. Mendez – E. Valencia, A. Valencia, B. Mendez – Tapia, T. Chavez, Alvarez – Esteban, H. Chavez, Rosales
    Trenér: Larry Suarez

    Rozhodčí: Čubenko (KAZ) – Kang (KOR), Zotov (KAZ).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:40
    Venter střílel od modré čáry přes několik clonících těl, avšak puk zaduněl o zadní mantinel.
     
    1:05
    Výborné napadání T. Chaveze, sám si vybojoval puk, obkroužil branku, ale z otočky minul.
     
    1:26
    První zákrok Payra, vhazuje se po jeho levici.
     
    1:32
    Velký závar po vhazování, ale puk v brance Mexika neskončil, vykutálel se z brankoviště do pravého rohu.
     
    2:58
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Jihoafričané se ujímají rychle vedení! Joaquim Valadas přiťukl ve středu útočné třetiny puk doleva svému kapitánovi a UTHMAN SAMAAI nekompromisní ranou švihem na lapačku otevírá skóre! Asistence: Joaquim Valadas, Luke Carelse.
    2:58 SAMAAI - 1:0
     
    3:48
    Carelse kličkoval podél levého mantinelu do útočného pásma, avšak tam puk ztratil.
     
    4:20
    Carelse se ocitl na okamžik úplně sám mezi kruhy, dostal přihrávku od brankové čáry, ale minul.
     
    5:00
    Apud se vydal na výlet za branku, vyjel podél mantinelu a z velkého úhlu se pokusil překvapit Boyda.
     
    5:56
    Zakázané uvolnění Mexika, vhazuje se po Payrově levici.
     
    6:04
    Krátce po vhazování se do puku opřel Chueu, ale trefil pouze dojíždějícího Rullana.
     
    6:30
    Hosté byli na chvíli usazeni v útočné třetině, ale T. Chavez se za brankou podél protihráče neprotáhl.
     
    8:31
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Mexičané neskutečně propadli ve vlastní třetině a pykají za to dalším gólem! Hned dvojice Jihoafričanů se zničehonic objevila před brankou úplně sama, Uthman Samaai přiťukl puk do lepší pozice mezi kruhy JOAQUIMU VALADASOVI, který se z první nemýlil. Asistence: Uthman Samaai, Luke Carelse.
    8:31 VALADAS - 2:0
     
    8:50
    van Doesburgh jel s Giotem do situace 2 na 1, situaci řešil sám střelou z levého kruhu a Payra nepřekonal.
     
    9:20
    Vysoký mexický brankář se musel opět činit, do lapačky chytil další střelu soupeře.
     
    9:50
    Carelse v další zajímavé příležitosti, ujížděl po pravém křídle, ale dal Valadasovi příliš dlouhou přihrávku.
     
    10:50
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    První útok Jihoafričanů řádí dál a přidává už třetí gól! Uthman Samaai za brankou podél mantinelu přihrál volnému LUKEOVI CARELSEMU, jenž se vytočil k levé tyči a z velkého úhlu posílá puk nad klečícího Payra! Asistence: Joaquim Valadas, Uthman Samaai.
    10:50 Luke CARELSE - 3:0
     
    13:11
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Z vhazování v obranném pásmu Mexika je za několik sekund gól na druhé straně! ANGEL TAPIA vypíchl puk obráncům na modré čáře a svůj samostatný únik zakončil perfektní střelou nad lapačku do šibenice! Bez asistence.
    13:11 Angel TAPIA - 3:1
     
    14:10
    Carelse se ocitl v další šanci, dostal nabito do pravého kruhu, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    15:00
    E. Valencia se prosmýkl s pukem podél pravého mantinelu, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele B. Mendeze, Boyd zasáhl rozklekem.
     
    16:05
    Tapia dobře napadal a málem získal puk, Mexičané dlouho nepustili soupeře ke kloudné rozehrávce.
     
    16:21
    První vyloučení zápasu, Compton odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    17:05
    Rullan střílel z první z pravého kruhu, ale pouze do Boydovy hrudi.
     
    17:30
    Další rána od modré čáry, proti Tapiovi Boyd znovu zasahuje.
     
    17:44
    Jihoafričané jdou do tří! van Doesburgh vyhodil puk z vlastní třetiny přes plexisklo a odchází na trestnou lavici.
     
    18:00
    Samaai vyhrál buly a a bránící trojice se osvobozuje.
     
    18:20
    Další vyhozený puk až za branku Payra.
     
    18:48
    Domácí už ve čtyřech.
     
    19:00
    Mexičané si s pokračující přesilovkou nevědí rady. Teď ale aspoň donutili Boyda přerušit hru.
     
    19:42
    A další vyloučený hráč Jižní Afriky, Giot odchází za sekání. Domácí čekají další tři sekundy ve třech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla nečekaně velkou herní převahu Jihoafričanů, kterou vyjádřili do konce 11. minuty hned 3 góly. O všechny se postarala elitní formace, která si na ledě dělá, co chce, a měla i několik dalších šancí. Střelecky se prosadili všichni její členové a všichni mají po první třetině 3 body za 1+2. Mexičany probudil až samostatný únik Tapii, další zdramatizování zápasu ale nedokázali, ačkoliv hráli přesilovku 5 na 3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Co se nepodařilo v přesilovce 5 na 3, podařilo se v přesilovce klasické! Na rozdíl jediné branky snižuje krásnou střelou pod víko z levého kruhu TYLER CHAVEZ. Asistence: Eduardo Alvarez.
    20:11 T. CHAVEZ - 3:2
     
    20:50
    Boyd schovává puk do lapačky po další ošemetné situaci před svoji brankou.
     
    21:59
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    A je tu rychlá odpověď, domácí opět vedou o 2 góly! Na začátku byla pro Mexiko nešťastná situace, Apud totiž při střele od modré čáry trefil UTHMANA SAMAAIE, ztratil při tom hůl a už se nestíhal vracet. Jihoafrická hvězda projela nikým nerušena levou stranou kluziště a vymetla pavučiny nad vyrážečkou Payra. Bez asistence.
    21:59 SAMAAI - 4:2
     
    23:44
    Nepřesnosti na obou stranách dominují hře po čtvrtém gólu domácích, ani jeden tým se nedostává ke kloudné akci.
     
    24:25
    Další problémy v rozehrávce Mexika, nepřesnou přihrávkou se nedostalo ani přes vlastní modrou čáru.
     
    25:14
    Boyd ponechává v lapačce snadnou střelu z levého kruhu a spoluhráči můžou vystřídat.
     
    25:45
    Valadas bojuje za brankou a snaží se dostat puk do lepší pozice.
     
    26:02
    To se mu nepovedlo, stejně tak rozehrávka obránců ve středním pásmu, zakázané uvolnění.
     
    26:10
    Střela krátce po vhazování, ale Boyd byl připravený.
     
    26:35
    Obrovský závar před brankou Payra po nejistém zákroku zastavujícím průnik od levého mantinelu, byly tam dokonce 2 dorážky, ale Jihoafričané při nich nedokázali zvednout puk a přehodit tak brankáře.
     
    27:24
    Birrell zajímavě střílel švihem na teč od modré čáry, puk ale nikdo nezasáhl a Payro vyráží betonem.
     
    27:40
    Rychlý kontr domácích do situace 2 na 2, brankář hostů ale tentokrát zasahovat nemusel.
     
    28:30
    Činit se ale musel na druhé straně Boyd, první střelu vyrazil jen před sebe, ale číhající hráč mezi kruhy se k dorážce nedostal.
     
    29:41
    Pokud jsem si dobře všiml, došlo k vyhození puku brankářem hostů. Ano, je to přesilovka, na trestnou lavici odchází Alvarez.
     
    30:01
    Jihoafričané sice vyhráli vhazování, ale střeleckou pozici si nevypracovali a obránci vyhazují.
     
    30:24
    Síly na ledě se vyrovnají, na trestnou lavici odchází také jeden z domácích hráčů. Je to Giot, Jihoafričanů blo na ledě příliš mnoho.
     
    30:45
    Samaai přihrál do pravého kruhu Valadasovi, jenž švihem nadělal Payrovi problémy. Brankář Mexika zasahoval nadvakrát a nebyl si vůbec jistý, kde má puk.
     
    31:20
    Mexičané hráli dál přes signalizovaný ofsajd, hra se stěhuje do jejich třetiny.
     
    31:45
    Mexičané již hrají krátkou přesilovku a jsou nastěhovaní v útočné třetině.
     
    32:00
    Tapia pálil od modré čáry, přízemní ránu Boyd vyráží.
     
    32:30
    Již v plném počtu domácí zahrozili, vhazuje se ale ve středním pásmu a úplně jsem si nevšiml, proč.
     
    33:00
    Magmoed pouze nahodil puk za branku soupeře a domácí chystají bránění středního pásma.
     
    33:45
    Ch. Mendez dobře střílel po přihrávce Apuda, branku však minul.
     
    34:15
    Po vhazování před vlastní brankou ujel Samaai do další situace 2 na 1, jeho přihrávku Valadasovi ale zastavil obránce, který si velmi dobře lehnul.
     
    35:31
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Chyba ve vlastní třetině stojí Jihoafričany velmi draho! K puku se mezi kruhy dostal Angel Tapia, jeho pokus ještě Boyd vyrazil, ale z odraženému puku se dostal u pravé tyče TYLER CHAVEZ a zavěsil! Bez asistence.
    35:31 T. CHAVEZ - 4:3
     
    37:00
    Klidnější pasáž po vstřelené brance, Jižní Afrika se hlavně snaží neudělat další chybu.
     
    37:30
    Rullan nedostihl puk na modré čáře, hosté musí začít další snahu z vlastní poloviny.
     
    38:03
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    38:38
    Payro na střídačce, signalizované vyloučení po nedovoleném bránění ve středním pásmu.
     
    38:53
    Signalizováno je nakonec podrážení a vyloučeným hráčem je Valadas.
     
    39:00
    Tapia hrál po vhazování dopředu, puk se dostal u druhé tyče k T. Chavezovi, ten však zblízka nedokázal prostřelit rychle přesunutého Boyda.
     
    39:34
    Domácí sice měli po buly puk na hokejce, ale nedokázali vyhodit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Začátek druhé třetiny byl hodně divoký, již po 10 sekundách totiž využil z prvního dějství přenesenou přesilovku Tyler Chavez perfektní ranou pod víko. Jenže vzápětí ujel po nešťastném okamžiku na útočné modré čáře Mexika Uthman Samaai a vrátil Jihoafričanům dvoubrankové vedení. To domácí poměrně v poklidu drželi až do 36. minuty, kdy se prosadil z dorážky opět Tyler Chavez a Mexičané zavětřili, že by to ještě mohli otočit. V závěru druhého dějství však nevyužili další přesilovku, takže stále ztrácí, teď už to ale je jen o gól.
     
    Bohužel se v Kyrgyzstánu vyskytly nějaké problémy s přenosem, který byl zničehonic o druhé přestávce ukončen. Ze zbytku utkání tak přineseme pouze změny stavu. Ačkoliv nejsou problémy na naší straně, omlouváme se.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Tapia střílel z pravého kruhu, ale minul a ani tuto přesilovku Mexiko nevyužije.
     
    41:25
    Komplikace pro Mexiko, obránce Apud je vyloučen za držení.
     
    41:30
    Hosté ihned po vhazování vyhazují přes všechny čáry.
     
    42:00
    Tato přesilovka se Jižní Africe vůbec nedaří, nedokáže se usadit v útočném pásmu.
     
    42:50
    Další vyhození bránících se hráčů.
     
    43:33
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Jen několik sekund poté, co Mexiko ubránilo přesilovku, přeci jen inkasuje! Ponechalo totiž úplně volného CAMERONA BIRRELLA, tento obránce si sjel do levého křídla a střelou nad vyrážečku se trefil přesně do horního rohu. Asistence: Stefan Kluyts, Gareth Bremner.
    43:33 BIRRELL - 5:3
     
    44:23
    A další vyloučení Mexika. Rullan jde ven za podrážení.
     
    44:25
    Payro byl pozorný a zasáhl proti střele ihned po buly.
     
    44:50
    Jihoaričané najížděli dokonce 3 na 1, ale situaci překombinovali.
     
    45:07
    Mexičané jdou do tří! Za nedovolené bránění je vyloučen další hráč.
     
    45:42
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná přesilovka je využita a Jihoafričané jsou už velmi blízko vítězství! Přihrávku Wesleyho Krotze od zadního mantinelu zakončil z předbrankového prostoru přesně k levé tyči JEAN-MICHEL VAN DOESBURGH. Asistence: Wesley Krotz, Marc Giot.
    45:42 van DOESBURGH - 6:3
     
    46:05
    Boyd vyjel daleko z branky, aby odehrál puk před dojíždějícím útočníkem.
     
    46:23
    Magmoed se projel podél pravého mantinelu a z úhlu vyzkoušel pozornost Payra.
     
    46:35
    A. Valencia se dostal v oslabení do samostatného úniku a bekhnedovým blafákem trefil pravděpodobně tyč!
     
    46:42
    A vzápětí je vyloučen Tapia za držení, hosté jdou opět do tří.
     
    46:52
    Birrell střílel z levého kruhu, ale branku minul.
     
    47:20
    Birrellovi utekl puk do středního pásma a domácí střídají.
     
    47:55
    Valadas dostal nabito do pravého kruhu, ale ani on branku netrefil.
     
    48:39
    Mexiko hraje po dlouhé době v plném počtu.
     
    49:20
    Středoameričtí hráči na dlouhé sekundy uzamkli soupeře před brankou, s výjimkou dvou nepříliš nebezpečných střel ale ničeho nedosáhli.
     
    50:12
    Nebezpečí na druhé straně, střela zblízka ale nebyla dostatečně přesná a trefila Payra do břicha.
     
    50:25
    T. Chavez mohl dokonat hattrick, ocitl se z levé strany sám před Boydem, bekhendem ale neposlal tak prudkou střelu, aby prošla přes sklápějící se betony.
     
    51:42
    Hlavní rozhodčí popohání Jihoafričany při střídání v přerušené hře, hodně to teď natahovali.
     
    51:59
    Šance pro hosty na zdramatizování zápasu, na trestnou lavici míří van Doesburgh za držení.
     
    52:20
    Hostům se nevyvedla otočka zpoza branky, přitom to byla velká možnost, Boyd byl po předchozím zásahu hodně rozhozený.
     
    52:40
    Velká chyba Mexika, o přesilovku se připravuje špatným střídáním a vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká T. Chavez.
     
    52:45
    Magmoed švihem od modré zkoušel pozornost Payra.
     
    53:20
    Payro je teď hodně v permanenci, a to se stále hraje 4 na 4.
     
    53:36
    Mexičané mohli jet 2 na 1, jenže hráč na pravé straně absolutně nepochopitelně přejel modrou čáru výrazně dříve než hráč s pukem. Ofsajd.
     
    54:00
    Domácí už hrají zkrácenou přesilovku, ale nemůžou ji založit.
     
    54:25
    A další vyloučení, hosté mají další příležitost na snížení. Příliš mnoho hráčů na ledě i na druhé straně, na trestnou jde Kluyts.
     
    54:45
    Domácí už podruhé vyhazují a zatím se brání úplně bez problémů.
     
    55:04
    To je neuvěřitelné, domácí znovu špatně střídali a jdou do tří! Tento trest odpyká Krotz.
     
    55:30
    Jihoafričanům se podařilo vyhodit puk.
     
    55:45
    Ugarte teď situaci na modré zachránil, ale dvojnásobná přesilovka se hostům stále příliš nedaří.
     
    56:21
    Boyd vyrazil střelu z hranice levého kruhu a poradil si i s dorážkou u druhé tyče.
     
    56:50
    T. Chavez zajel s pukem za branku, ale následně Rullan nestihl zachytit kotouč na modré čáře.
     
    57:05
    Domácí se ubránili a jsou v plném počtu.
     
    57:33
    Další dobrý zásah Boyda, Jižní Afrika už je blízko překvapivému vítězství.
     
    57:51
    V dalším přerušení hry dokonce dochází k menší šarvátce.
     
    57:55
    Puk se po vhazování odrazil přímo k Payrovi, který raději přerušuje hru, než by riskoval rozehrávku v obležení.
     
    58:45
    Jihoafričané hraji v poklidu a soupeře v posledních minutách k ničemu nepouští. Tohle už vyhrají.
     
    59:17
    A dokonce mohli přidat sedmý gól, Valadas v samostatném úniku volil střelu na vyrážečku a neuspěl!
     
    59:40
    Ještě jedno vyloučení, Obery jde na trestnou lavici. Opět pyká celá hráčská lavice za příliš mnoho hráčů na ledě. Tento prohřešek vyrobila Jižní Afrika již počtvrté.
     
    59:50
    Přerušená hra, u zadního mantinelu zůstává klečet T. Chavez a zvedá se jen těžko.
     
    Konec zápasu.
     
    Hráči Jižní Afriky se opravdu hodně radují, Mexiko totiž poráží poprvé od roku 2003 a po 5 porážkách! Zároveň tím posilují své naděje na boj o postup do II. B divize, kterou hráli naposledy před 9 lety. Ve třetí třetině hájili jednobrankový náskok a dokázali ho rychle navýšit. Pomohla jim k tomu nedisciplinovanost soupeře. První přesilovku ještě sice nevyužili, ale skórovali hned po jejím skončení z hole obránce Camerona Birrella, v následující se už zblízka prosadil Jean-Michel van Doesburgh a ve 46. minutě to bylo o 3 branky. Tento náskok už Jihoafričané udrželi až do konce, ačkoliv sami nabídli soupeři 80sekundovou výhodu 5 na 3. Mexičané doplatili hlavně na neschopnost bránit první řadu soupeře v úvodní třetině a poté už se jen marně snažili dotahovat. Vypadá to, že tento mladý tým o okamžitý návrat o úroveň výš letos bojovat nebude.

    V Biškeku tento zápas sledovalo 100 diváků, ale není třeba se bát o naprostý nezájem, večerní zápasy domácího týmu se budou hrát v plné hale pro 2 200 lidí.

    Další zápasy čekají oba celky v pondělí, Jihoafrická republika se utká s Turkmenistánem, Mexiko bude čelit Thajsku. (10:40:11)

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 3. Samaai (Valadas, Carelse), 9. Valadas (Samaai, Carelse), 11. Carelse (Valadas, Samaai), 22. Samaai, 44. Birrell (Kluyts, Bremner), 46. Doesburgh (Krotz, Giot) – 14. Tapia, 21. T. Chavez (Alvarez), 36. T. Chavez


    Jihoafrická republika: Boyd (Muller) – Magmoed, Saaiman, van der Merwe, Venter, Birrell, Chueu – Samaai (C), Carelse, Valadas – Bremner, Kluyts, Krots – Giot, Compton, van Doesburgh – Phakathi, Obery, Mlangeni
    Trenér: Björn Kinding

    Mexiko: Payro (Gomez) – Ugarte (C), Rullan, Matsubara, Ayala, Apud, Ch. Mendez – E. Valencia, A. Valencia, B. Mendez – Tapia, T. Chavez, Alvarez – Esteban, H. Chavez, Rosales
    Trenér: Larry Suarez

    Rozhodčí: Čubenko (KAZ) – Kang (KOR), Zotov (KAZ)

    Diváci: 100
    bahis siteleri